کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جایگاه واقعی ایران در آسیب‌های اجتماعی؛ گزارش دوم

آمار قابل توجه و تامل مراکز جهانی درباره افسردگی مردم ایران/ آیا مردم ایران افسرده هستند؟+ نمودار

20 شهريور 1397 ساعت 11:34

با یک بررسی ساده در بین آمارهای غربی‌ پیرامون مقوله افسردگی متوجه خواهید شد با کمال تعجب آمار این معضل یعنی افسردگی را در ایران را بالا اعلام می‌کنند!


گروه جامعه جهان نيوز، جواد شبیری: مدت زیادی است که جریان روشنفکرنمای داخل کشور که متاسفانه رسانه های زیادی را هم در اختیار دارند، مصر هستند تا ایران و مردم کشورمان را مردمانی افسرده و ناامید معرفی کنند. ظاهرا این شانتاژ رسانه ای بر مسئولان هم اثرگذار بوده تا جایی که به عنوان مثال روزنامه اعتماد در تاریخ 1395/2/20 به نقل از قاضی زاده وزیر بهداشت می‌گوید 12 درصد مردم ایران افسرده هستند!

با یک بررسی ساده در بین آمارهای غربی‌ پیرامون مقوله افسردگی متوجه خواهید شد با کمال تعجب آمار این معضل یعنی افسردگی را در ایران را بالا اعلام می‌کنند! در حالی که غربی ها ابتدائا  باید پاسخ دهند چطور آمار افسردگی در کشوری که آمار خودکشی‌ در آن بسیار پایین است، بالاست؟ با این فرض که کشورهای دیگر با آمار خودکشی بالاتر، آمار افسردگی پایین تری نسبت به ایران دارند!
(بحث واقعیت آمار خودکشی در ایران در گزارش اول آسیب ها اجتماعی به طور مبسوط مورد بررسی قرار گرفت.)

به عنوان مثال کشور آمریکا و عمده کشورهای اروپایی من جمله فنلاند که آمار خودکشی‌شان از ایران بیشتر است، آمار افسردگی کمتر دارند! مردان فنلاندی حدود 5 برابر ایران خودکشی می‌کنند، زنان آنها 2.5 برابر زنان ایران خودکشی می‌کنند و چهار برابر ایران مردان و زنانش خودکشی می‌کند، با این حال شادترین کشور دنیا(happiest country) اعلام شده است! این امار در گزارش اول مورد بررسی قرار گرفت.

پاسخ این تناقض آشکار چیست؟
می توان گفت افسردگی یک موضوع کیفی است و با عدد نمی‌توان آن را اندازه گرفت، مگر اینکه برای اندازه‌گیری آن شاخص یا شاخص‌هایی تعریف نماییم که بیانگر مفهوم افسردگی باشند. مثلاً سه معیار مرتبط با افسردگی را بررسی خواهیم کرد که ارتباطی مستقیم با آن دارند:

1. تعداد مصرف قرص‌های ضدافسردگی
2. مقدار مصرف الکل
3. مصرف سیگار در دنیا

مشکل غربی‌ها دقیقا در این نکته است که در اعلام آمار افسردگی الکل، سیگار و موارد مشابه را دخیل نمی‌کنند! اعتقاد ما این است عمده کسانی که معتاد به الکل هستند برای فرار از مشکلاتشان اسیر این اعتیاد می شوند! همچنین معتادان به سیگار و دارو‌های ضدافسردگی. قطعا به یقین تا به هیچ شخصی احساس افسردگی دست ندهد، قرص ضدافسردگی مصرف نخواهد کرد؟

آمار ادعایی افسردگی توسط غربی‌ها
 
حال به سراغ بررسی سه معیار، مقدار مصرف دارو‌های ضدافسردگی(antidepressant use)، مصرف الکل و نیز نرخ سیگارکشی در دنیا خواهیم رفت تا بدانیم جایگاه جمهوری اسلامی ایران را نسبت کشورهای دیگر کجاست؟

بررسی آمار مصرف قرص‌های ضدافسردگی
سازمان توسعه و همکاری اقتصادی(OECD) در سال 2017 آماری را منتشر کرده است که در آن 29 کشور را از نظر مصرف دارو‌های ضدافسردگی با یکدیگر مقایسه کرده است. در صدر این جدول کشور ایسلند قرار دارد، سپس استرالیا، پرتغال، انگلیس سوئد، کانادا و دانمارک بیشترین مصرف داروهای ضدافسردگی را دارند. جالب است بدانید در ایالات متحده سوپر مارکت‌ها نیز قرص‌های ضدافسردگی می‌فروشند؛ لذا وبسایت خبری آمریکایی بیزینس اینسایدر(Business insider) در تاریخ 4 فوریه 2016 مطلبی را منتشر می‌کند و ادعا می‌کند مصرف داروهای ضدافسردگی در آمریکا بیشتر از ایسلند است و چون آمریکا جزء کشورهای مورد مطالعه OECD نبوده است از قلم افتاده است! (برای مطالعه این مطلب اینجا را کلیک نمایید)

آمار مصرف داروهای ضدافسردگی
 
بررسی مصرف الکل در جهان
برای بررسی مصرف الکل در جهان به سراغ سازمان بهداشت جهانی(WHO) می‌رویم. همانطور که از تصویر مشخص است، مصرف الکل در ایران از اروپا، آمریکا و کانادا، برزیل، استرالیا و کشورهای شرق آسیا کمتر است! البته پاسخش معلوم است، ما مفتخریم که جمهوری اسلامی هستیم و کارخانه‌ی مشروب‌سازی و مغازه‌ی مشروب‌فروشی نداریم. اما به راستی این حجم عظیم مصرف مشروبات الکلی توسط غربی‌ها چه دلیلی جز از خود بی خود شدن آن هم برای دقایقی دارد تا به زندگی ماشینی و به دور از انسانیت خود کمتر فکر کنند و کمتر آزار ببینند؟ جالب است که با این‌ همه توصیه مراکز پزشکی و دانشمندان زیست‌شناسی برای پرهیز از مصرف الکل، غربی‌ها هنوز به مصرف بی‌رویه‌ی خود ادامه می‌دهند! به عنوان مثال صندوق بین المللی تحقیقات سرطان در انگلیس به مردم چنین توصیه‌ای می‌نماید: «برای پیشگیری از سرطان الکل ننوشید».

 

 
نقشه‌ مصرف مشروبات الکلی در جهان (سنین بالای 15 سال)
 
بررسی میزان مصرف سیگار در دنیا
معیار سوم ما مصرف سیگار در دنیا بود که آن را با دو آمار جداگانه بررسی خواهیم کرد. یکی آمار سازمان بهداشت جهانی و دیگری آمار اطلس تنباکو(tobacco atlas). سازمان بهداشت جهانی در سال 2015، 128 کشور را از نظر مصرف سیگار بررسی کرده است که ایران از نظر وخامت مصرف سیگار در مردان در رتبه‌ی 101 قرار دارد! یعنی 100 کشور من جمله فرانسه، هلند، آلمان، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، کرواسی، نروژ، فنلاند، روسیه و چین نسبت به ایران وضعیت بدتری دارند (برای دیدن دقیق آمار مردان اینجا را کلیک کنید).

اما در مورد مصرف سیگار در زنان وضعیت ایران فوق العاده است! تنها هفت کشور وضعیتشان از جمهوری اسلامی ایران بهتر است و ایران در رتبه‌ی 122 ام رنکینگ قرار دارد! باید به زنان و دختران ایرانی تبریک گفت که در زمینه‌ی عمل زشت سیگار کشیدن از همتایان غربی خود پیروی نمی‌کنند(برای دیدن دقیق آمار زنان اینجا را کلیک کنید و سپس به قسمت بالا سمت چپ رفته، گزینه‌ی view more indicatators را انتخاب نمایید، سپس روی گزینه‌ی female کلیک نمایید).
 
در آمار اطلس تنباکو که در سال 2016 منتشر شده است ایران در رتبه‌ی 73 ام از بین 182 کشور قرار دارد. همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید، وضعیت ایران از آمریکا، کانادا، سوئیس، اسپانیا، فرانسه، آلمان، هلند، ایتالیا، لهستان، فنلاند، روسیه، چین و ژاپن بهتر است. در ایران هر نفر در سال 937 نخ سیگار مصرف کرده است، در حالیکه این آمار برای کشورهای نام برده شده به ترتیب: 1017، 1021، 1490، 1499، 1090، 1600، 1460، 1493، 1363، 1099، 2295، 2043 و 1583 است (برای مشاهده‌ی دقیق این آمار اینجا را کلیک کنید).
 
 مصرف سیگار در جهان به ازای تعداد مصرف هر نفر در سال
 
باید متذکر شد که عمده خودکشی‌ها در کشورهای به اصطلاح توسعه‌یافته است و نیز حتما افسرده‌ترین‌ها هم همان‌ها هستند. شاهدش هم همین سه معیار ما، یعنی مصرف دارو‌های ضدافسردگی، الکل و سیگار است که هر سه در اکثر مواقع برای فرار از حس افسردگی مصرف می‌شوند. در پایان بحث نیز باید از وزیر محترم بهداشت پرسید که معیار و منبع عدد عجیب و غریب 12درصد افسردگی در ایران کجاست؟


کد مطلب: 639093

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/639093/آمار-قابل-توجه-تامل-مراکز-جهانی-درباره-افسردگی-مردم-ایران-آیا-افسرده-هستند-نمودار

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com