سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
 
۴
۶۵
مخالفت مجلس اصلاح طلب و حامی دولت با تشدید مجازات مفسدان

مبارزه با فساد شاید وقتی دیگر/ فعلا نمایندگان اصلاح‌طلب به تعطیلات می‌روند

در برابر مردم علیه فساد؛ در مجلس علیه مبارزه با فساد
پنجشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۴۹
کد مطلب: 638747
وقتی 160 نفر طرح شفافیت رو امضا می‌کنند اما نهایتا طرح 59 تا رای میاره و تصویب نمیشه خودش تاکیدی داره بر ضرورت تصویب این طرح! کاربر دیگری همین موضوع را با ادبیات دیگری مطرح کرد و نوشت: «در مجموع نزدیک به ۲۱۰ نفر از این طرح حمایت کردند اما فوریتش فقط ۵۹ رای موافق میاره! می‌دونید چرا با این‌که موافق فوریتش نبودن امضاش کردن؟ چون امضا کردن شفافه اما رای‌گیری نه!»
مبارزه با فساد شاید وقتی دیگر/ فعلا نمایندگان اصلاح‌طلب به تعطیلات می‌روند
گروه سیاسی جهان نيوز: قریب به دو سال است که جمعی از نمایندگان مجلس به دنبال طرحی برای تشکیل یک سازمان دقیق، چابک و قاطع برای تصدی مساله مبارزه با فساد در کشور هستند، برای رسیدن به آن ساعت‌ها و روزهای متمادی جلسه گذاشته‌اند، نظر مثبت قوه قضائیه را هم گرفته و آن را آماده کرده‌اند. طرحی که طراحان آن می‌گویند آنقدر چابک شده که می‌تواند به سرعت بوی جزئی‌ترین فسادها تا کلان‌ترین آنها را در کشور استشمام کرده و آنها را گزارش کند.

طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی به‌عنوان یک سازمان فرا‌قوه‌ای، با اهدافی از جمله دسته‌بندی مفاسد، قدرت ره‌گیری فساد را چندین برابر خواهد کرد و اجازه نمی‌دهد آئین‌نامه‌های پیچیده و روش‌های بعضا متبحرانه در ایجاد یک فساد مانع شناسایی و رسیدگی به آن شود. طرح تشکیل این سازمان با وظایفی که برای آن احصا شده بود، خلأهای قانونی را تا حد زیادی مرتفع می‌کند و در مواردی چون مساله رانت اطلاعاتی که قانون جزائی مشخصی برای مبارزه با آن وجود ندارد، می‌تواند گره‌گشای کار دستگاه قضایی کشور باشد. این طرح حتی آنقدر چکش‌کاری شده که به‌طور خودکار بر اجزای خود نیز نظارت کرده و نتایج را در اختیار مراجع مد نظر قرار می‌دهد.

پس از دو سال تلاش اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس صبح روز گذشته و از قضا در زمانی که مطالبات عمومی برای ایستادن کشور در مقابل موج التهابات اقتصادی، احتکارها و ناکارآمدی‌ها اوج گرفته، کلیات طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی به صحن علنی مجلس آمد ولی به‌طور ناگهانی و ناباورانه با اخطار ماده 75 قانون اساسی مصطفی کواکبیان از دستور کار نمایندگان مجلس خارج شد، اتفاقی عجیب که اعتراض چندین تن از نمایندگان مجلس را برانگیخت.(1)

نمایندگان اصلاح‌طلب علیه مبارزه با فساد
در جریان بررسی این طرح محمدرضا نجفی نماینده مردم تهران و فرج‌الله ربیعی نماینده مردم شیراز از فراکسیون امید مجلس به عنوان مخالف این طرح صحبت کردند و در اظهاراتشان مسائلی همچون موازی کاری و افزایش هزینه‌های دولت را از دلایل مخالفت خود اعلام کردند؛ محمد کاظمی نایب رئیس کمیسیون قضایی نیز به عنوان موافق طرح، طرح تشدید مبارزه با مفاسد اقتصادی را حاصل کار کارشناسی طولانی مدت میان کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، مرکز پژوهش‌های مجلس و معاونت حقوقی قوه قضائیه خواند وگفت: در این طرح به مسئله تبادل اطلاعات و شفافیت به طور ویژه پرداخته شده است.

در حالی که مذاکرات مربوط به طرح تشدید مبارزه با مفاسد اقتصادی ادامه داشت، مصطفی کواکبیان نماینده اصلاح‌طلب تهران که به عنوان مخالف ثبت‌نام کرده بود، به بهانه داشتن بار مالی نسبت به این طرح اخطار داد و مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس نیز بدون آنکه جواب روشنی نسبت به این اخطار بدهد، اخطار کواکبیان را به رأی گذاشت که نمایندگان با ۱۰۶ رأی موافق، ۷۷ رأی مخالف و بدون رأی ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در صحن، اخطار را وارد دانستند و به این ترتیب طرح تشدید مبارزه با مفاسد اقتصادی از دستور کار مجلس خارج شد.(2)
 

 
در برابر مردم علیه فساد؛ در مجلس علیه مبارزه با فساد
پس از جلسه مجلس سراغ «محمد دهقان» نماینده طرقبه و چناران رفتیم. چهره ای درهم و ناراحت داشت. او 6سال است که برای طرح های مبارزه با فساد تلاش می کند. طرح امروز که با تلاش بسیار او و برخی دیگر از نمایندگان آماده شده بود در اقدامی عجیب از سمت نمایندگان طیف اصلاح طلب وتو شد!

جالب آنکه این طیف در برابر مردم و یا در روزنامه های خود شعارهای زیبایی علیه فساد سر می دهند اما وقتی در مجلس طرح مبارزه با فساد مطرح می شود با جریان‌سازی و حاشیه سازی علیه آن به مخالفت می پردازند و فضایی ایجاد می کنند تا دیگر نمایندگان نیز به این طرح رای ندهند.

محمد دهقان، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دیروز پس از جلسه علنی در گفت‌وگو با خبرنگار کیهان گفت: «طرح مبارزه با جرایم اقتصادی در دستور کار بود. چهار طرح با هم ادغام شده بود. اول طرح سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی؛ دوم طرح اعاده اموال نامشروع مسئولین کشور، سوم اصلاح قانون نحوه اجرای اصل 49 قانون اساسی و تشدید مبارزه با فساد اقتصادی در خود قوه قضائیه و سازمان تعزیرات حکومتی و در کنار اینها ما آئین دادرسی ویژه مبارزه با فساد را در این طرح گنجانده بودیم. همچنین موضوع مبارزه با رانت خواری را در این طرح تعریف کرده و جرم انگاری کرده بودیم. مسئولینی که مقصر هستند و تقصیر آنها موجب می شود که اموال نامشروعی توسط دیگران تحصیل شود یا اینکه جرم اقتصادی توسط دیگران ارتکاب پیدا کند برای اینها جرم انگاری کرده بودیم.

طرحی کامل برای مبارزه با فساد
دهقان در ادامه افزود: «در این طرح حمایت هایی را پیش‌بینی کرده بودیم برای کسانی که فساد را افشا می کنند و شهودی که علیه مفسدان اقتصادی شهادت می دهند و همچنین قضات و ضابطینی که علیه فساد مبارزه می کنند. همچنین در این قانون تمام مسئولین کشور را موظف کرده بودیم که اگر با فساد مواجه شدند آن را اعلام کنند و اگر نکردند برای آنها مجازاتی را پیش بینی کرده بودیم و یک فهرستی از اقداماتی که اکنون برای مبارزه با فساد هست انجام داده بودیم.»

این عضو فراکسیون نمایندگان ولایی گفت: «یک کار حرفه ای توسط برخی از جریانات طی این چند روزه انجام شد و یک کار امنیتی – اطلاعاتی کردند و نمایندگان را از قبل به نوعی در این خصوص به بیراهه کشاندند که ما سازمان مبارزه با فساد نباید داشته باشیم. دروغ هایی را آمدند و پخش کردند که بله اطلاعات سپاه می‌خواهد این کار را انجام دهد. در حالی‌که اصلا در این طرح موضوع اطلاعات سپاه اصلا وجود ندارد. در طرح اولیه البته بود که یک هیئتی باشد که یکی از اعضای آن اطلاعات سپاه باشد ولی ما اطلاعات سپاه را نیز حذف کردیم. آمدند ابهام درست کردند. آمدند یکسری دروغ ها پخش کردند و کارهای روانی کردند روی نمایندگان و فضا را به نحوی تحت تاثیر قرار دادند.»

خلاف آئین‌نامه عمل کردند
دهقان در تشریح جلسه اظهار داشت: «در این میان آقای کواکبیان، نماینده اصلاح طلب لیست امید آمد و در تذکری اعلام کرد که این طرح بار مالی دارد! حال آنکه اگر بار مالی هم داشته باشد در ماده آخر طرح کاملا روشن کردیم که در سال اول اجرای طرح بودجه‌ای اگر لازم شد از کجا تامین شود. ضمن اینکه به لحاظ آئین نامه یک طرح که 51ماده دارد ممکن است یک یا دو یا پنج ماده آن بار مالی داشته باشد. در این صورت همه این طرح را که کنار نمی‌گذارند. همیشه در طول این 15سالی که ما در مجلس بودیم وقتی که یک طرحی بار مالی دارد در کلیات طرح تصویب می‌شود و در جزییات می‌آیند و بحث می کنند و سپس به رای می‌گذارند.»

وی افزود: «اگر تازه نمایندگان رای دادند که بار مالی دارد در آن صورت سه راه حل پیش‌بینی شده در ماده 196آئین نامه که یکی آن است اشکال را در همان ماده رفع کنند. یکی اینکه آن ماده را از طرح حفظ کنند و یا اینکه ارجاع بدهند به کمیسیون. هیچ جای آئین نامه نیامده که کل طرح را از دستور خارج کنند. از دستور خارج کردن طرح در هیچ کجای آئین نامه نیامده به این شکل که یک کسی یک اخطار بدهد آن هم طبق موضوعی که واقعی نیست و بعد بیایند و کل طرح را از دستور خارج کنند.»
نماینده طرقبه و چناران گفت: «خلاصه آنکه آقای کواکبیان (نماینده اصلاح طلب لیست امید) آمد تذکری را خلاف واقع گفت. در ادامه هم این خلاف آئین نامه بود که آقای پزشکیان (نماینده اصلاح طلب، لیست امید) که ریاست جلسه را به عهده داشت طرح مبارزه با مفاسد اقتصادی را برای خروج از دستور کار به رای گذاشت.»

او افزود: «آقای کواکبیان آمد و گفت دولت می‌گوید که این بار مالی دارد! خب معلوم است که دولت مخالف با این طرح است. آقای پزشکیان هم استناد می‌کند به اینکه دولت می‌گوید بار مالی دارد! گفتم اولا بار مالی ندارد. دوم اینکه اگر احیانا داشته باشد ما پیش‌بینی کردیم و سوم اینکه اگر حتی بار مالی داشت و پیش بینی نکرده بودیم باز هم باید به کمیسیون ارجاع داده می‌شد. ما ندیده بودیم که یک طرح را برای یک بخش کوچکی از آن به طور کامل از دستور خارج کنند که امروز اتفاق افتاد متاسفانه.»
دهقان در پایان تاکید کرد: «افکار عمومی در مورد آنچه امروز در مخالفت با طرح مبارزه با جرایم اقتصادی صورت گرفت قضاوت خواهند کرد.»

چرا ناباورانه؟
 پاسخ به این سوال حداقل دو بخش مجزا دارد. اول مساله حقوقی و قانونی. در این مورد باید گفت که اخطار دیروز مصطفی کواکبیان درخصوص داشتن بار مالی، دقیقا مربوط به جزئیات این طرح و شاید برخی مواد آن باشد و نه کلیات آن و اینکه یک نماینده به اشتباه چنین اخطاری را بیان و نایب‌رئیس مجلس آن هم با سابقه چندین سال حضور در نهاد قانون‌گذاری چنین خطای فاحشی را تکمیل کند جای تعجب و شاید هم شبهه داشته باشد. این اشتباه فاحش البته باعث شد که این طرح با دو سال کار کارشناسی به کلی کنار گذاشته شود و برای بازگشت به مجلس فرآیند طویل‌المدتی را پیش رو مشاهده کند.  دومین بخش اما مربوط به فضای ذهنی حاکم بر مجلس است.

باید بررسی کرد نمایندگان چرا در قبال چنین طرحی این‌گونه رفتار می‌کنند؟ نمایندگانی که قاعدتا با مردم در ارتباط هستند و از دغدغه‌های زندگی روزمره آنها اطلاع دارند و از طرفی با شناخت فضای بروکراتیک کشور می‌دانند که فساد چالش مهمی را برای همه ایجاد کرده است، قاعدتا نباید بی‌تفاوت باشند و به کلیات یک طرح بزرگ برای تکمیل ساختار سیاسی‌-حقوقی کشور به‌منظور مبارزه با فساد، رای منفی بدهند. در توضیح این مساله باید گفت رای تنها حدود 60 نفر از نمایندگان در مخالفت با اخطار مصطفی کواکبیان که آن را مواجه کرد، نشان می‌دهد تا چه اندازه ذهنیت نمایندگان مجلس از شناسایی اولویت‌های مردم و جامعه فاصله دارد.

در این میان البته نباید از یک نکته غافل شد، خبرها مخالفت دولت با طرح تشکیل چنین سازمانی در کشور را حکایت می‌کنند و می‌گویند دولتی‌ها اساسا مخالف این طرح بوده‌اند. حالا برخی اظهارنظرهای حاشیه‌ای در مجلس رای 106 نفره به اخطار مصطفی کواکبیان را بی‌ربط به این نظر دولت نمی‌دانند و می‌گویند توجه به نظر دولتی‌ها باعث شده چنین بلایی بر سر طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی بیاید. البته حتی با مد نظر قرار دادن این فرض هم نمی‌توان از کنار اتفاق ناخوشایند دیروز مجلس به سادگی گذشت و این را مد نظر قرار نداد که نمایندگان مجلس در شرایطی که سرعت‌بخشی در مبارزه با فساد از جمله اولین نیازهای جامعه است، به جای اصلاح به کلی طرحی با پشتوانه پژوهشی و تحقیقاتی قابل توجه را کنار گذاشتند و به عبارتی در مقابل آن ایستادند.

نهایت امر اینکه اتفاق دیروز در بستری شکل گرفت که قبلا نظیر آن مشاهده شده بود. طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی باعث شده بود که روز چهارشنبه یک روز مهم در میان روزهای کاری مجلس شود و حساسیت‌ها درخصوص آن افزایش یابد. با این وصف اما یک اتفاق تکراری به وقوع پیوست و از‌ قضا دوباره صحن علنی شاهد تکیه زدن یکی از نواب رئیس‌ بر کرسی ریاست مجلس و به‌جای علی لاریجانی بود. رئیس مجلس دیروز هم غایب بود تا این شائبه قدیمی که عده‌ای می‌گویند در برخی روزهای حساس و پرحاشیه، لاریجانی ترجیح می‌دهد مسئولیت اداره مجلس را به یکی از نواب رئیس بسپارد، تقویت شود.(3)



پی نوشت:
1)http://newspaper.fdn.ir/?nid=2578&pid=1&type=0
2)http://kayhan.ir/fa/news/141437
3)http://newspaper.fdn.ir/?nid=2578&pid=1&type=0
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
اولا که همزمان بودند مخالفان شفافیت رای دادن نمایندگان.حال اگر طرح شفافیت رای می آورد الان مشخص بود چه کسانی به طرح مبارزه با مفاسد رای ندادند
Iran, Islamic Republic of
...
...
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالی
هر اَبَر مفسد و آفتابه دزدی را می بینی یک سرش به برخی اصلاح طلبان می رسد و یا خودش اصلاح طلب است حتی اصولگرایای که به ظاهر اصولگرا هستند. مثل خاوری که مدافع هاشمی و خاتمی بود ولی ظاهری اصولگرا داشت در دولت مموتی، مدیر بود. ...
Iran, Islamic Republic of
راغفر اقتصاددان اصلاح طلب با بیان اینکه رقابت های سیاسی موجب شد نا جام زهر به امام داده شود، تصریح کرد: امروز نیز در حال تدارک یک جام زهر دیگر به رهبری هستند تا مقاومت ها را در برابر مذاکره بشکنند.
مومنی اقتصاددان اصلاح‌طلب گفت: معمولاً دولت ها در دور دوم به دنده خلاص می‌زنند اما دنده خلاص این دولت خیلی غیرعادی تر از دولت های قبلی است.
Germany
توهین به کسی که در تراز انقلاب کشور رو مدیریت کرد اینقدر برای شما خوشاینده؟ خدا بهتون رحم کنه.
تا دیروز مجلس خوب بود بخاطر سوال از رییس جمهور دوباره حالا بد شد؟
Iran, Islamic Republic of
تا دیروز مجلس خوب بود بخاطر سوال از رییس جمهور دوباره حالا بد شد؟ برادرا با خودتون چند چندین
منظور لیست «ناامید» ان مجلس است
Iran, Islamic Republic of
منظور اصلاح طلبان است
Iran, Islamic Republic of
سوال از رئیس جمهور هم توسط نمایندگان انقلابی صورت گرفت نمایندگان اصلاح طلب از وضع موجود گلایه ندارند و زود از پاسخ های رئیس جمهور قانع شدند !
سرور
Iran, Islamic Republic of
وقتی آخرش ابتر و بی نتیجه ماند به لطف رییس و اغلب نمایندگان نتیجه اش شد ۳۰۰۰ تومان گرانتر شدن دلار.از چی دفاع می کنی.برادر!
هاشمی
Iran, Islamic Republic of
طرح "شفافیت رای نمایندگان " یک راهکار کلیدی برای اصلاح رفتار نمایندگان می توانست باشد که بنده قبلا در کامنت هایم این پیشنهاد را داده بودم
متاسفانه این راه کار خوب تصویب نشد
مردم در هر موردی باید بدانند که نماینده آنها به آن مورد چه رایی داده
این حق مردم است
تا دور بعد بتوانند نماینده دلخواه خود را انتخاب کنند
United States
...
United States
...
United Kingdom
ملت حق دارند موافقین و مخالفین این طرح و سایر طرحها را بشناسند ملت حق دارند به این مجلس بی اعتماد باشند
انتخابات سال اینده فرصتی برای پاکسازی سره از ناسره هاست
صد بار دیگه هم انتخاباتو میبازین
United States
صد بار دیگه هم انتخاباتو میبازین چون شما اقلتین
Iran, Islamic Republic of
میگم واسه خودت صاحب سبکی شدی در کامنت گذاریها ! فقط وقتی اون دنیا در ثواب همه اینها که همه جا ازشون بدون قید وشرط حمایت میکنی ،شریک شدی ،قیافه ات دیدنی میشه .
من هیچگاه با دشمنان قسم خورده اسلام و این آب و خاک همصدا نمیشم
Iran, Islamic Republic of
به نظرت در قیامت قیافه اونایی که با شیطان همنوا شدن برای شکست برجام چجوریه؟ من هیچگاه با دشمنان قسم خورده اسلام و این آب و خاک همصدا نمیشم. الهم الجعل عواقب امورنا خیرا
کلاه گشاد برجام
Iran, Islamic Republic of
برجام شکست خورد زیرا امتیازات نقد به دشمن دادید و وعده نسیه تحویل گرفتید .
Iran, Islamic Republic of
پرچمت عوض شد
Iran, Islamic Republic of
قیافه شون چه جوریه ؟
تو آینه نگاه کن بفهمی
اسمع افهم یا فلان
Iran, Islamic Republic of
کی میخوای بفهمی
برجام صد در صد به نفع دشمنان نظام بود
مخالفت الان آمریکا با برجام هم برای امتیاز گیری بیشتر است یعنی امتیازات برجام را گرفتند الان بازی در آورده اند که بیشتر امتیاز بگیرند
البته بعضیا این را نمی فهمند یعنی نمی خواهند بفهمند
Iran, Islamic Republic of
خخخخ.چیه ترسیدی؟؟خیلیا باید مثل تو بترسن از عاقبت کرده هاشون...
فریاد سکوت
Iran, Islamic Republic of
منطق شماها که به "درد بی درمان" تبدیل شده همیشه ثابته...... چه پیروز انتخابات بشین چه موفق نشین همیشه این جمله تکراری رو بارها تکرار میکنید.......... در اصل منطقی ندارین جز " شماها اقلیتین"...... میگیم طرح شفافیت مالی و ساماهندهی اقتصادو............ میگین شما اقلیتید....... شما دیگه نوبرهای تاریخ هستید
اینکه اقلیت نمیتونه برا اکثریت تعیین تکلیف کنه یه واقعیته
Iran, Islamic Republic of
اینکه اقلیت نمیتونه برا اکثریت تعیین تکلیف کنه یه واقعیت انکار ناپذیره چون میزان رای ملت است شما هم به جای این همه صغری و کبری چیدن ببینین اشکال در کجاست تا مردم از این به بعد به شما اعتماد کنن
اصلاح طلبان در اقلیت هستن شک نکن
Iran, Islamic Republic of
ایران فقط تهران نیست مردم کل کشور به اصلاح طلبان تمایلی ندارند و به کاندیداهای انقلابی رای می دهند.
حامد
Iran, Islamic Republic of
...
در این کشور یک حزب و دسته ای وجود داره که اگر رأی بیاورد می گوید ما اکثریت هستیم و مردم ما را می خواهند. اگر رأی نیاورد بازهم می گوید ما اکثریت هستیم و شورای نگهبان نگذاشت و تقلب کردند و ....
چه سیصد هزار رأی بیاورد چه 23 میلیون همیشه می گوید من اکثریت هستم، من برحقم، من متخصص هستم، من میانه رو هستم، من می دانم، من باید حاکم باشم، ثروت و قدرت باید مال من باشد و بقیه بی سواد و اقلبت و جهنمی هستند.
سال84 یادت هست که با معین شکست خوردید؟
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالی
سال84 خاتمی برگزارکننده انتخابات بود و از معین هم حمایت کرد ولی با مخ زمین خوردند خدا از این غربگراهای بی درد نگذرد لعنت به غربگراها و برجامشان
Iran, Islamic Republic of
و سال ۸۸ می گفتند ما بی شماریم
در حالی که نهایتا ۱۳میلیون رای داشتند
رو که نیست
سنگ پای قزوین رو از رو برده اند
عباس گودرزی
سلام اگر ما به منابع ارزشی خود توجه کنیم هیچ مشکلی برایمان پیش نمی آید . نامه 20 حضرت علی ع به یکی از فرماندارانش را اگر بخوانند البته و بفهمند چه نوشته و به آن عمل کنند تمام مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد البته اگر فرماندار یا مدیری باقی بماند!!!
Iran, Islamic Republic of
اگر می خوایم کشور رو درست کنیم اول بایید مجلس رو از جوس این ادم ها که مخالف مبارزه با فساد هستند پاک کنیم.
این طرح اتاق شیشه ای مجلس نیز فکر نکنم با این شرایطی که دیروز دیدم رای بیاره ولی اگر این اتاق شیشه ای بود دیگر دیروز این اتفاق به این صورت نمی افتاد.
Iran, Islamic Republic of
نوش جانتان ملت باز هم برای رای دادن به لیست امیدی ها صف بکشید
میزان رای ملت است
United States
میزان رای ملت است و اقلیت هرگز نمیتواند برای اکثریت تصمیم بگیرد
Iran, Islamic Republic of
راست میگی .اقلیت نجومی بگیر و رانت خوار ووابسته به کدخدا تا ابد نمیتوانند نقاب روی چهره داشته باشند.
اصلاح طلبان اوضاع شون بدجور وخیم است .
Iran, Islamic Republic of
چطور سال 88 میزان رای ملت نبود ؟!
Iran, Islamic Republic of
و اکثریت با این آش شوری که برای ملت پختن دیگه نمی تونن رای ملت را نگه دارند
حسین
Iran, Islamic Republic of
لعنت به ما مردم که به چنین نماینده هایی رای داده ایم
حسن
United States
برادر حسین من که میدونم به کی رای دادی اخوی فیلم بازی نکن
Iran, Islamic Republic of
برادر زیرپرچم امریکا ،ما هم میدونیم چقدر نون وابت وابسته به این کامنتهاست ،درکت میکنیم ولی راههای سالم تری با لقمه ای کمتر چرب هم ،برای گذران زندگی هست ،داداش من .
Iran, Islamic Republic of
چرا لعنت بر مردم ؟لعنت بر کسانی که رای مردم را بر نمی تابند.
Iran, Islamic Republic of
شاید آنها که مخالف این طرح بودند ...
نصري
Iran, Islamic Republic of
خلايق هر چه لايق
صادقی
Iran, Islamic Republic of
میزان رای ملت است
صدوقی
Iran, Islamic Republic of
ملت هیچ وقت با مبارزه با فساد مخالف نیست .
سرور
Iran, Islamic Republic of
یعنی میفرمایید رای ملت دلار ۱۵ هزار توماتی و سکه ۵ میلیون تومانی است؟
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
عضو کمیسیون قضایی مجلس گفت: خروج طرح مبارزه با مفاسد اقتصادی از دستور کار مجلس برخلاف آئین‌نامه مجلس بود که این کار به خاطر بی‌دقتی آقای پزشکیان انجام شد.....
Iran, Islamic Republic of
مفسدین اقتصادی که در بدنه دولت و مجلس نفوذ کرده اند، سعی در پنهان کاری و ادامه ی فساد خود برای چپاول بیت المال دارند و عزم خود را جزم کرده اند تا پایان این دولت به حداکثر بهره برداری اقتصادی خود دست یابند
البته این حالت خوشبینانه بود .
بهلولی در گوهرشاد
Iran, Islamic Republic of
...
بهلولی در گوهرشاد
Iran, Islamic Republic of
...
کاربر محترم با تشکر مطلب طولانی است ضمنا مطالب شما در نوشته های دیگران هم به ایشان رشیده است .جهان نیوز
ناشناس
Netherlands
دلخوش به این نباشید که با همچین لوایحی می شه جلوی فساد رو گرفت. اگه فرضا تصویبم می شد در مرحله ی عمل که می رسید می گفتن ورود به فلان پرونده به مصلحت نیست وبا همین یه جمله سر وته قضیه هم می اومد. مبارزه ی واقعی با فساد کار قوه ی قضاییه است.که باید به پرونده ی دانه درشتها ورود کنه و حکم عادلانه بده.
بهلولی در گوهر شاد
Iran, Islamic Republic of
...
محمود
Iran, Islamic Republic of
چه ارتباط جالبی هست بین: تلگرام=لیست امید=مخالفت با شفافیت آراء!
Iran, Islamic Republic of
خداوند شهید مدرس را قرین رحمت کند. ایشان خطاب به برخی از نمایندگان مجلس در آن زمان می‌گوید: «شماها می‌ترسید، چون یا چیزهایی دارید که نگرانید آنها را از دست بدهید، یا چیزهایی ندارید و در پی به دست آوردن آنها هستید. من که نه می‌خواهم چیزی داشته باشم و نه چیزی به دست بیاورم، وقتی نه ترس هست نه طمع، من راحت حرفم را می‌زنم.»
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
این نمایندگان خیلی وقته به تعطیلات رفته اند!!!
Fanr47
Netherlands
جای برخی شخصیت های تاریخ سیاسی معاصر خالی!
Iran, Islamic Republic of
چطور مجلس اصلاح طلب وطرفدار دولت است که ظرف چند روز دو وزیر دولت را استیضاح وبرای چند وزیر دیگه هم شاخ وشانه میکشه؟
Iran, Islamic Republic of
عزیزم اینا فیلم بود
چرا مهره های اصلی مثل زنگنه و آخوندی و... را استیضاح نکردند
دو وزیر را قربانی اصلی ها کردند
حامد
Iran, Islamic Republic of
واقعا شما نمي دانيد مبارزه با فساد كار قوه قضائيه هست؟!
حامد
Iran, Islamic Republic of
متأسفانه صدا و سیما به این مسائل نمی پردازه و سانسور می کنه. صدا و سیما می تونه روی تصویب شدن و نشدن طرح ها و لوایح در مجلس زوم کنه. ولی سریع ازش رد می شن. ...
یک دوست
Iran, Islamic Republic of
...
یک دوست
Iran, Islamic Republic of
لعنت ابدی خداوند بر مسئولین افساد طلب‌؛ لعنت خدا بر مفسدین‌؛ لعنت خدا بر هر کسی که از فساد حمایت کنه
عمار
Iran, Islamic Republic of
راستی طرح رسیدگی به اموال نامشروع مسئولین از ابتدا تا کنون چه شد؟؟

این نمایندگان لیستی اهل هیچگونه مبارزه نیستند واز این کلمه میترسند ویا شاید اگه مبارزه با فساد صورت جدی تر به خودش بگیره دامن برخی نیز گیر باشه برای همین موافق تشدید برخورد نیستند .
اصلاح طلب
Iran, Islamic Republic of
فقط اصلاح طلبان به تعطيلات ميروند ولي اصولگرايان در مجلس مي مانند و در آنجا ميخوابند
...
Iran, Islamic Republic of
اکثریت رو جامعه ای تشکیل می دهد که از وضعیت نابسامان کنونی در حال تحمل فشار هستند
فشاری که محصول برجام اصلاح طلبان و بی تدبیر در مدیریت ارز و سکه و خودرو هست
پس بجای شعار دادن و مفت گویی ادعای اکثریت بودن نداشته باش
Iran, Islamic Republic of
...
سید رضا
Iran, Islamic Republic of
...