چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۰
۱۸

بازیگران گران قیمت سینما چقدر دستمزد می‌گیرند؟

دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۱
کد مطلب: 633715
جواد نوروزبیگی در خصوص دستمزد بازیگران گران قیمت سینمای ایران گفت: راستش مبلغ میلیاردی شنیده‌ام اما چند میلیارد تومان نه.
بازیگران گران قیمت سینما چقدر دستمزد می‌گیرند؟
به گزارش جهان نيوز، روزگذشته کانون کارگردانان بیانیه‌ای منتشر کرد و در آن به ورود پول‌های مشکوک به سینما اشاره و همچنین از دستمزدهای بالای برخی از بازیگران انتقاد کرده بود. این بیانیه قابل توجه واکنش‌های مختلفی به همراه داشت.

کانون کارگردانان به دنبال افزایش بی‌سابقه دستمزد بازیگران و ورود منابع مالی مشکوک به سینما بیانیه‌ای منتشر کرد که در بخش‌هایی از آن آمده است:

در شرایط کنونی اقتصادی کشور و در حالی که بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی و هنری مؤثر و موجه و به‌خصوص آثار سینمایی به دلیل مشکلات مالی تعطیل می‌شوند یا به سرانجام مطلوب نمی‌رسند، اهالی زحمتکش سینمای ایران ناظر ورود پول‌های کلانی از منابع نامشخص و بعضاً دارای شبهه به حیطه پاک اقتصاد سینمای ایران هستند...

متأسفانه باید اذعان کنیم که دستمزدهای نجومی بازیگران این آثار(ازجمله سریال‌های شبکه نمایش خانگی)، بخش اصلی این ریخت و پاش‌های غیرضروری را تشکیل می‌دهد... در حال حاضر، بسیاری از کارگردانان و تهیه‌کنندگان صاحب‌نام سینمای ایران که قصد تولید آثار تازه‌شان را دارند، به دلیل همین پرداخت‌های غیرمنطقی قادر به پرداخت دستمزدهای ادعایی بازیگران مورد نظرشان نیستند...

ما کارگردانان سینمای ایران با اینکه بازیگران سینمای ایران درآمدهای کلان داشته باشند، مخالفتی نداریم؛ اما در شرایطی که سایر عوامل سازنده در سینمای پرافتخار ایران به دشواری گذران زندگی می‌کنند، سیر صعودی این دستمزدهای کلان و غیرعادی می‌تواند به بالا رفتن کنترل نشده دیگر هزینه‌های تولید فیلم و به تبع آن محدودیت تهیه‌کنندگان و کارگردانان در تولید فیلم‌های جدید و درنهایت به رکود در تولید و در نتیجه بیکاری خیل بزرگ و تازه‌ای از عوامل آسیب‌پذیر پشت دوربین در سینمای ایران بینجامد.

این شورا که یکی از رسالت‌های خود را نظارت آگاهانه و دلسوزانه جریان‌های مختلف تولید و توزیع و نمایش در ایران می‌داند، بدین وسیله هشدار می‌دهد که این آفت و آسیب نابودکننده در حال گسترش بی‌محابا و لجام گسیخته‌ای است که اگر به موقع و در مقطع حساس فعلی فکری به حال آن نشود، به‌زودی این غول تورمی تومار سینمای مردمی ایران را درهم خواهد پیچید.پیرو انتشار این بیانیه مهم، با آقای «جواد نوروزبیگی» از تهیه‌کنندگان شناخته شده سینمای ایران گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید.

نظرتان درباره بیانیه کانون کارگردانان چیست؟
ماهم به این موضوع معترضیم و بیشترین آسیب از این شرایط را تهیه‌کنندگان متحمل می‌شوند. شخصاً چند سالی است که به این بحث اعتراض دارم.

باید سینما فکری بکند و برای مثال نسل جدیدی که از دانشگاه‌ها فارغ‌التحصیل می‌شوند یا دوستان تئاتر را دعوت به فعالیت کند.

الان به دلیل محدودیت بازیگر و برخی مشکلات دیگر، سیاست سینما به سمت تجاری‌سازی رفته است. وقتی به سمت فیلم تجاری برویم، بازیگر می‌بیند فیلم‌های تجاری خوب می‌فروشد، در نتیجه آ‌نها هم سهم می‌خواهند.

چرا به سمت سهیم شدن بازیگر در سود و زیان فروش فیلم نمی‌رویم؟
البته بخشی از بازیگران همین کار را می‌کنند و در فروش فیلم سهیم می‌شوند و درصد می‌گیرند. ساماندهی این شرایط به عهده خانه سینماست. خانه سینما باید بررسی کند چه اتفاقی افتاده که در طی دوسال اخیر دستمزدها تا این حد بالا رفته است. گاهی دستمزد بازیگران به اندازه تولید یک فیلم هزینه می‌برد.

بازیگران گران قیمت سینمای ایران حدوداً چقدر دستمزد می‌گیرند؟
راستش مبلغ میلیاردی شنیده‌ام اما چند میلیارد تومان نه. واقعاً نشنیده‌ام بازیگری دستمزد چند میلیارد تومانی بگیرد.

شما هم فیلم تجاری ساخته‌اید! آیا دستمزد میلیاردی به بازیگری پرداخت نکرده‌اید؟
بله من فیلم تجاری هم ساخته‌ام. فارابی اخیراً لیست مشارکت‌ها را منتشر کرد، اما متأسفانه بخش دوم گزارش که درباره آ‌نهایی بود که تسویه کرده‌اند را منتشر نکرد. همه شفاف‌سازی کنند و هیچ کس از جمله بازیگران ناراحت نشوند. تهیه‌کنندگان قراردادها را رو کنند.

خودتان حاضرید قرارداد پروژه‌هایتان را منتشر کنید؟
اگر بازیگران کارهایم ناراحت نشوند بله!

معلوم است که بازیگران به دلیل مالیات یا هرچیز دیگری موافقت نمی‌کنند!
چرا من تهیه‌کننده متهم بشوم؟ بازیگر پولش را می‌گیرد.

اگر شفاف‌سازی شود دیگر شما متهم نمی‌شوید!
بازیگر رقمی پیشنهاد می‌دهد و اجبار هم نمی‌کند. اگر ما او را بخواهیم، قرارداد می‌بندیم و گرنه همکاری نمی‌کنیم؛ عموماً هم بازیگر را می‌خواهند.

بعضاً تهیه‌کنندگان برای بازیگری که رقم بالا می‌دهد در نوبت می‌مانند! حتماً ارزش دارد که یک تهیه‌کننده برای همکاری با آن بازیگر این همه در صف می‌ماند! ضمناً این‌ها ربطی به سرمایه‌گذار ندارد و مربوط به تهیه‌کننده است.

تهیه‌کننده سرمایه‌ای را به بازیگر پرداخت می‌کند که اگر کمتر هزینه شود شاید در جیب خودش برود، پس برایش سودی ندارد.

بازیگرانی هم هستند که دستمزد بالا می‌گیرند اما فیلم‌هایشان نمی‌فروشد؛ درباره این بازیگران چه شرایطی وجود دارد؟
آسیب‌شناسی این مسائل را باید خانه سینما انجام دهد. صرفاً وظیفه کانون کارگردانان نیست. اتفاقاً الان برخی از کارگردانان هستند که آ‌نها هم دستمزد بسیار بالایی دریافت می‌کنند.

قبلاً دستمزد تهیه‌کننده و فیلمساز مطرح برابر بود اما امروز این‌طور نیست

دستمزد یک کارگردان مطرح حدوداً چقدر است؟
نمی‌توانم و نمی‌خواهم عدد خاصی بگویم! همان‌هایی که بیانیه داده‌اند، بگویند حقوق‌شان چقدر است!

کارگردانی در سینما داریم که دستمزد میلیاردی بگیرد؟
به نظرم داریم. به نظرم با درصدهایی که ذیل آن می‌گیرند داریم. چرا امروز فقط به بازیگران معطوف شویم؟ آیا دستمزد فیلمبرداران بالا نرفته است؟ خود من درگیر این مشکلات هستم.

سریال‌های شبکه نمایش خانگی نقش مهمی در شرایط امروز و بیانیه مذکور دارند؛ بیشتر آنها حتی پول خودشان را برنمی‌گردانند. پس چرا سرمایه‌گذاران به سمت ساخت آنها می‌روند و دستمزد میلیاردی می‌دهند؟
چون آن سرمایه‌گذار و تهیه‌کننده روی بازیگرش اسپانسر جذب می‌کند. آگهی هرقسمت سریال را درنظر بگیرید. این مسائل را یک پک جداگانه از فروش سریال حساب کنید. پول پروژه به واسطه بازیگر بازمی‌گردد.

هدفم دفاع از بازیگران نیست و خودم تا به امروز دستمزد بالای 400میلیون تومان به کسی پرداخت نکرده‌ام. خانه سینما باید چرخه اقتصادی تولید را ساماندهی بکند.

خانه سینما چه کاری انجام دهد؟
امروز مشکلی وجود دارد و آن این است که قراردادها دو بخش دارند؛ یک قرارداد با یک برگه و امضا و بخش دوم که زیر میز است. البته راهکار اساسی حل مشکل فوق ورود نیروی جدید به سینماست. تولیدات سینما بالا رفته و مدام از چند بازیگر ثابت استفاده می‌شود.

باید انحصار شکسته شود و به راحتی رقم بازیگر پایین می‌آید. من در هر فیلمم یک یا دو بازیگر جدید معرفی کرده‌ام، هرچند همان را هم می‌گویند فلانی از بازیگر پول گرفته است! هرکاری کنیم مشکلی جدید پیش می‌آید!

به‌خاطر مالیات این کار را می‌کنند؟
نه، فقط مالیات. به بازیگر می‌گویند نباید قرارداد میلیاردی داشته باشد و از آن طرف تهیه‌کننده بازیگر را می‌خواهد. به همین خاطر قرارداد را 700میلیون ثبت می‌کنند ولی رقم واقعی دستمزد چیز دیگری است.

سینما شبیه قرارداد فوتبالیست‌ها و تعاملات مالی باشگاه‌های فوتبال نشده است؟!
به هرحال بخشی از اتفاقات در پشت پرده رخ می‌دهد. البته اگر خانه سینما بخواهد من تمام قراردادهایم را منتشر می‌کنم اما چرا باید آن را در مطبوعات بیان کنم؟

بخش مهم بیانیه کانون کارگردانان درباره منشأ نامعلوم پول‌ها بود؛ نظر شما چیست؟
اصلاً اینطور نیست. مگر چند سریال نمایش خانگی تولید شده است؟ سرمایه‌گذاران و سابقه آنها مشخص است. این قدری فضاسازی است. حتی من که تاکنون سریال نمایش خانگی نساخته‌ام منشأ پول آنها را می‌دانم.

منشأ آنها مشروع است؟
بله، مشروع است. اینطور ببینید کسی در این اوضاع اقتصادی کشور چرخه سینما را می‌چرخاند. وقتی قوه قضاییه اتهام کسی را بررسی کرده و تبرئه‌اش کرده است، دیگر ما چه کاره‌ایم.

منبع:صبح نو
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
دستمزد بازیگران چون از بخش خصوصی تامین میشود نه دولتی ،ربطی به کسی ندارد.اگر یک بازیگر به میزان درخواستی که دارد نیارزد هرگز تهیه کننده ای با او کار نمیکند و نقش را به کس دیگری میدهدو اگر هم حضور یک بازیگر منجر به فروش بالای یک فیلم و در نتیجه سود تهیه کننده میشود پس باید دستمزد بالایی هم به او پرداخت کند.نه اینکه سود میلیاردی رو بذاره جیبش و برای پول عوامل و بخصوص بازیگر فیلم هوچی گری کند.دستمزد ستارگان سینما که رابطه بسیار مستقیمی با فروش فیلم دارند در همه جای دنیا بسیار بالا و گران است و نکته جالب اینکه تهیه کننده در انتخاب بازیگر، اجباری ندارد.
United Kingdom
اصلا همه بازیگرا میلیاردی میارزن و حقشونه، بخش خصوصی هم میتونه هرچقدر دلش خواست پول بهشون بده! ولی بیان مالیاتشو بدن! مثل اروپا، از یک مقدار مشخص به بالا، ۶۰ درصد مالیات بگیرند.
Iran, Islamic Republic of
بنده با مالیات مخالفم. پول گرفتن باید علتی داشته باشه. قرار نیست چون هر کسی زحمت کشید و بیشتر درآمد کسب کرد، همه حقوقش رو مالیات بده. مالیات، همیشه به عنوان هزینه خدمات عمومی تعریف شده و هزینه خدمات افراد، تفاوت کمی داره و قابل محاسبه است. اون رو باید در قالب عوارض بگیرن. عوارض رفت و آمد، عوارض تفریح، و... .
مشکل حقوق ها، دولتی بودن بودجه هاست. اگر بودجه فیلم سازی خصوصی باشه اما موضوعات، موضوعات مورد نیاز و اعلامی وزارت ارشاد، لذا تا فیلمی سود آور نباشه، ساخته نمیشه. دستمزدها هم، هرتی نخواهد شد. از، طرفی، فیلم با مضمون خوب اما بدون فروش هم، یعنی دیده نشده. پس راه حل، بودجه خصوصی، اما موضوعات مورد نیاز کشور و قوانین اسلامی. حالا تهیه کننده میخواد ماشینشم بفروشه حقوق بده بده.
United States
گرفتن مالیات کاملا منطقیه و باید بدن.البته همه هم بازیگر هم باراری هم روحانی هم سیاستمدار و ..
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالی

سلام علیکم
اولا دستمزد بازیگران، فقط از بخش خصوصی نیست. صدا و سیما، دولتیست. سینما هم به سفارش و کمک های دولتی، فیلم میسازد. پس نظارت، لازم است.
وقتی دستمزد بازیگر ربطی به بقیه ندارد که وقتی فروش یک فیلم، از هزینه اش کمتر میشه، تهیه کننده ضرر کنه. نه اینکه خیالش راحت باشه.
ثانیا، وقتی دستمزدها به دیگران ربطی ندارد که بازار، رقابتی کامل باشد، عرضه اعم از بازیگر، سینما، بودجه، و... نامحدود باشد، و جایگزین ها نیز، فراوان و نامحدود باشند. اصلا وظیفه دولت، نظارت بر هر بازاری برای حفظ چنین شرایطیست. وقتی رقابت کامل، قدرت عرضه و تأمین کامل، قدرت چانه زنی کامل، جایگزین های کامل، اختیارات کامل مردمی، وجود نداشته باشد، دولت موظف است ورود کند. حالا بنده سؤال میکنم اصلا فرایند شفافی برای ورود و ارزیابی بازیگران جدید، وجود دارد یا نه؟! هر وقت بودجه دولتی غیر ضروری حذف شد، فرایندها شفاف شد، و فساد، انحصار، ایتلاف و رانت حذف شد، اون وقت تمام زندگی تون رو به بازبگران هبه کنید.
Iran, Islamic Republic of
عجب
این جرثومه ها از کجا به این آلاف و الوف می رسند؟
اول از تلویزیون بیت المال شروع می کنند
بعد هم سینما میلیاردی و بعد هم تلویزیون و دستمزدهای میلیاردی
چقدر رذل و کثیف
بعد هم برای فقرا آه و ناله می کنند
از دهان مردم ما می کنند و می خورند و بعد هم می گویند آخی دلم سوخت
این دسمتزدها هم از ستادهای انتخاباتی پرداخت میشه
اینها حرامخورتر از این حرفهان
محسن
United States
پس چطور زبانتان برای پزشکان عزیز تا کجا دراز می شود!!
کسی که 25 سال درس می خواند تازه می شود پزشک عمومی (از ابتدایی تا پایان پزشکی عمومی) و بعد طرح و بعد از طرح تازه یک دهه تا متخصص بشود،
در محیطی هم کار می کند که شما بیش از ده دقیقه تحملش را ندارید!!!
تا کنون به ملاقات مریضی رفته اید؟ چند دقیقه تحمل کردید!!!
شما در محل کار فقط می خندید!!! نمی خواهید مالیات قانونی بدهید؟ پس دم از قانون و فقر و حمایت از مردم نزنید. لطفا!!!
Iran, Islamic Republic of
اولا اونی زبانش دراز است که حد و حدودش را نداند و آنچه شایسته خودش است، به دیگران نسبت دهد.
ثانیا، سختی مشاغل، با تفاوت مشاغل، فرق دارد. سختی مشاغل پزشکی، تنها سختی مشاغل نیست. راننده هم سختی های خاص دارد. پرستار هم سختی های خاص دارد. مهندس هم همینطور، پزشک هم همینطور. قرار نیست به تفاوت مشاغل، امتیاز دهند. باید به تفاوت در زحمات و سعی، امتیاز دهند. هرجا به تفاوت مشاغل امتیاز میدهند، نه سعی، مثل تفاوت پزشک با پرستار، یا مدیر با کارمند، این فساد است و ناشی از یک ذهن فاسد و بیمار است.
ثالثا، بله به ملاقات مریض رفته ایم و فهمیده ایم که کادر درمان علیرغم زحمات، این محیط برایشان عادی تر از کوچه و خیابان شده است. بیخود برای پول های حرام برخی پزشکان و آتش درون شکمشون، روضه نخوان.
در نهایت اینکه مالیات، اگر پول زور است، غربی های طرفدارشند نه ما. اما اگر هزینه مخارج. عمومیست، باید از هر کسی، به اندازه مخارج عمومی کم شود. اگر کسی خرج عمومی اضافه دارد، باید به صورت خاص از او گرفته شود که به آن میگویند عوارض. به بهانه مبارزه با فقر، نمیشود به ثروتمندان ظلم کرد. اسلام، طرفدار عدالت و حق است و اکیدا به ظلم به هرکسی مخالف است.
United States
دوست عزیز بنده پزشک متخصص پوست و ساکن در شهر کرمان هستم.و نظر اول را بنده دادم.شما پزشکین؟اگر پزشکی در نظر بگیر که ما در مورد چند ابرستاره صحبت میکنیم و شهرت در همه جای دنیا همراه با ثروته.ربطی به بحث های صنفی نداره واقعا.
رسول
Iran, Islamic Republic of
فقط بخش خصوصیه؟
انگار زیاد مطلع نیستید
هاشمی
Iran, Islamic Republic of
شما با این درک و فهم پس چرا گیر میدین به پولهایی که مردم با اختیار و اراده خود خرج بهسازی و توسعه حرم های امامان خود می کنند
مردم هم اختیار مالشان را دارند
ولی زمانی که صحبت از ساخت ضریح و گنبد و صحن مطهر ائمه و مراسم عاشورا و ...می شود شما مثلا روشنفکر می شوید و به فکر مردم گرسنه و فقیر مملکت می افتید
پس چرا این سلبریتی ها نصف در آمدهای کلان خود را به فقرا نمیدن
تازه به اسم زلزله زده ها پول جمع میکنن میذارن تو بانک سود آن را می گیرند
محمد
Iran, Islamic Republic of
فوتبال و سينما محصول جامعه مادي گراي غرب است راست مي گويند در مورد مظلوميت جوامع اسلامي فيلم بسازند در فيلم هاي ساخته شده به منظر كشيدن خانه هاي آنچناني و سبك زندگي همه چي مادي كجايش هنر است. با حداقل امكانات پيامهاي بزرگ برسانند آنوقت مي شود هنر.
Iran, Islamic Republic of
ورود پول‌های مشکوک به سینما نکته قابل تاملی است چرا که می تواند در مسیر سلبریتی پروری مورد استفاده قرار گیرد اگر چنین باشد شاید راز دخالتها واظهارنظرهای غیر کارشناسی سلبریتی ها در همه مسائل سیاسی اجتماعی اقتصادی و بین المللی بیشتر قابل درک باشد
Iran, Islamic Republic of
با دیدن این سینما ، آدم یاد صحبتهای مرحوم حاج فرج اله سلحشور می افتد . خداوند روح مرحوم سلحشور را قرین رحمت واسعه اش بدارد. انشاءالله حداقل در مدت فعالیتش آثار ماندگاری برای سینما و تلویزیون بجای گذاشت
علی
Canada
با این وضعیت گرانی دیگر میلیارد هم عددی نیست!!!! فاتحه ی سینما هم با فقر خوانده میشود!!!! اقتصاد مقاومتی یعنی قطع بودجه ی سریال و فیلم دولتی!!! بخش خصوصی واقعی دیگر برای ساخت فیلم گران قیمت ریسک نخواهد کرد... میماند بخش خصوصی غیر واقعی که فقط برای پول شویی سریال و فیلم خواهد ساخت!!!!
Iran, Islamic Republic of
حرفات یک. جو ارزش نداشت و ندارد.
United States
خب جواب نمیدادی
Canada
مرسی.... لطف فرمودید...خخخخخ