جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱
۱۵

بانک مرکزی: سرنوشت ۹ میلیارد دلار کاملا مشخص است‌

جمعه ۱۹ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۰۰
کد مطلب: 633095
پس از طرح مطالبی در کانال‌های مختلف خبری رسانه‌ها با موضوع «سرنوشت نامعلوم ۹ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی»، ‌بانک مرکزی اعلام کرد که سرنوشت 9 میلیارد دلار کاملا مشخص است و اظهارنظرهای رسانه‌ای باید با اطلاعات دقیق باشد‌.
به گزارش جهان نيوز، فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران،نوشت: به تازگی یکی از خبرگزاری‌های داخلی در خبری با عنوان «سرنوشت نامعلوم ۹ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی» به نقل از یکی از اعضای ‌کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ( ‌یوسفیان ملا)‌ مطرح کرده است که «سرنوشت ۹ میلیارد دلار ارزی که با نرخ دولتی داده شده است مشخص نیست».

بر این اساس و در پاسخ به اظهارات منتشر شده از سوی آقای یوسفیان ملا توضیحاتی اعلام می‌شود. ‌

اصولا فرآیند واردات رسمی کالا به کشور به اجمال از مراحل زیر تشکیل یافته است:

1-‌اخذ پروفرما(پیش فاکتور) از فروشنده خارجی / انعقاد قرارداد با فروشنده خارجی
2-‌انجام ثبت سفارش نزد وزارت صنعت، معدن، تجارت (کسب اجازه رسمی ورود کالا به کشور)
1-3 تخصیص ارز توسط بانک مرکزی پس از درخواست بانک عامل واردکننده (تایید گواهی ثبت آماری)
2-3 تامین ارز توسط بانک مرکزی به واسطه بانک عامل یا از طریق سامانه نیما و انتقال ارز به حساب فروشنده خارجی (با استفاده از ابزارهایی همچون حواله، برات یا اعتبار اسنادی)
4-‌ارسال کالا توسط فروشنده خارجی به گمرک مقصد (ورود کالا به کشور)
5-‌امور گمرکی و ترخیص کالا توسط وارد کننده

با توجه به توضیحات اجمالی فوق در خصوص فرآیند واردات کالا توجه به موارد زیر ضروری است:

1-از تاریخ 22 فروردین 97 مطابق مصوبه هیات وزیران انجام ثبت سفارش برای واردات کالا به کشور اعم از سرزمین اصلی و مناطق آزاد الزامی شده است.

2-ثبت سفارش‌های صادره دارای سه ماه اعتبار بوده و لزوما همه ثبت سفارش ها به مرحله تقاضا برای تخصیص ارز نمی‌رسند.

3-تخصیص ارز توسط بانک مرکزی در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه صورت پذیرفته و به معنی تامین و فروش ارز به وارد کننده نیست و صرفا به معنی مجوز خرید ارز از بانک مرکزی یا سامانه نیما در صورت تامین ریال لازم با اعتبار یک ماهه است.

4-در صورت تامین ارز، مطابق مقررات ارزی واردکننده حداکثر شش ماه فرصت دارد نسبت به ارایه اسناد حمل به بانک عامل و دریافت اعلامیه تامین ارز (مجوز ترخیص از گمرک) اقدام کند.

5-از زمان دریافت اعلامیه تامین ارز (ارایه اسناد حمل) وارد کننده حداکثر سه ماه فرصت دارد نسبت به ارایه پروانه گمرکی ورود کالا مطابق ثبت سفارش صادره و اسناد حمل ارایه شده به بانک عامل اقدام کند.(در مصوبه جدید دولت این مهلت ها به ترتیب به 3 و 2 ماه تقلیل یافته است).

نتیجه اینکه آمار ثبت سفارش اعلام شده تا این تاریخ لزوما به معنی ارز تخصیص یافته، ارز تامین شده و عدم ورود کالا به کشور نیست و همچنین ارز تخصیص یافته لزوما به معنی ارز تامین شده نیست و نیز ارز تامین شده تا این تاریخ نمی‌تواند به مفهوم عدم ورود کالا به کشور تلقی شود.

 در مورد 9 میلیارد دلار اشاره شده در مصاحبه آقای عزت الله یوسفیان ملا فقط در صورتی می توان اظهار نظر قطعی کرد که 3 ماه مهلت ارایه پروانه ورود کالا پس از حداکثر 6 ماه مهلت ارایه اسناد حمل، منقضی شده و کالایی به کشور وارد نشده باشد.

مطابق مقررات ارزی با انقضای مهلت های یاد شده بانکهای عامل مکلف هستند، به پیگیری عودت ارز تامینی و در صورت عدم ایفای تعهد ارزی توسط وارد کننده معرفی این دسته از واردکنندگان به سازمان تعزیرات حکومتی اقدام کنند.

همچنین همان طور که قبلا اعلام شده فهرست کامل افرادی که طی چهار ماه گذشته ارز به نرخ رسمی دریافت کرده‌اند، به نهادهای نظارتی و گمرک ارسال شده است که قطعا در صورت مشاهده هرگونه تخلف با برخورد مراجع نظارتی و قضایی همراه خواهد بود.

با توجه به توضیحات اشاره شده که مطالعه آن هم برای عموم مردم و هم برای سایر افراد صاحبنظر مفید به نظر می‌رسد، ذکر این نکته ضروری است که نمایندگان‌ مجلس و سایر اشخاصی که در مورد این گونه موارد به اظهار نظر رسانه‌ای می پردازند حتما باید از جزئیات مساله مطلع باشند و با اطلاعات کامل و دقیق با رسانه ها مصاحبه کنند زیرا در شرایط فعلی چنین گمانه زنی هایی موجب بروز تنش در سطح جامعه و التهاب آفرینی می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
باز بانک مرکزی خالی بندی را شروع کرد
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
راست میگوید...
United States
پس لطفا آقا یوسفیان ملا را به تلویزیون بیاورید و اسناد ایشان را از ایشان بخواهید تا معلوم شود چشمه از کجا گل آلود میشود و چه تیم و گروهی هستند که آزادانه چندین اظهار نظر میکنند
سرور
Iran, Islamic Republic of
صدا و سیما بنفش است.به نظر شما چنین کاری را خواهند کرد؟!
بانک مرکزی داستانسرایی کرده است توجیه کارهای دوره سیف.
United States
...
نتيجه تعلقات جناحي وطن فروشي است، شك نكنيد
Iran, Islamic Republic of
آقاي يوسفيان ملا (عضو اصولگراي فراكسيون ولايي مجلس) سخني مي گويد كه تمام شبكه هاي ماهواره اي معاند، كانالهاي برانداز و تمام رسانه هايي كه در صدد ملتهب كردن جو مملكت هستند به آن استناد مي كنند. به تيتر خبرگزاري به اصطلاح اصولگراي تسنيم نگاه كنيد: "9 ميليارد دلار ارز دولتي گم شد!" ميخوام ببينم اگه با اين خبرهاي نااميدكننده كه تو اين چند سال در ذهن مردم تزريق كردين سهمي در آشوبهاي آينده داشته باشي، اگه مملكت به هم بريزه، ديگه خبرگزاري اي به نام "تسنيم" باقي ميمونه ...
Iran, Islamic Republic of
حتما دلار ها بال در اوردن و پرواز كردن به ديار فرنگ
United Arab Emirates
...
Iran, Islamic Republic of
جواب بانک مرکزی قانع کننده نبود.
سروش
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
اونی که میگه جواب بانک مرکزی قانع کننده نبود به استناد کدوم منطق عقلی این مطلب رو می فرماید ؟ مبلغی رو دادن تا یکسری واردات داشته باشند و بناست بعد از یک مدت زمانی با مدارکشون توضیح بدهند که چکار کردن
من خودم بشدت منتقد عملکرد دولت هستم ولی انصافا مگر بناست برای رسیدن به هدف هر کاری رو انجام داد
در این زمان که دشمنان برای ایجاد هرج و مرج اقتصادی تلاش می کنن ایا اینگونه اظهار نظرها اب در اسیاب دشمن نمی ریزد
بنظرم جناب ملایوسفیان و خبرگزاری تسنیم بابت این بی تقوایی در رساندن خبر باید توبه کنن وگرنه حتما پیش خدا مسوول هستند
United States
تنها چیزی که در حال حاضر برای کسی اهمیتی ندارد مسول بودند نزد خداست
رفسنجانی
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیز انگار قرار است دوباره تاریخ تکرار شود و ناکارآمدی ها وضعفها و خیانتهای دولت برآمده از دل تفکرات لیبرالی به پای مردم انقلابی و حزب اللهی نوشته و این جماعت را به خیال ضربه نزدن به نظام با خود همراه و حامی خود کنند و دوباره عده ای از به اصطلاح اصلاح طلبان و اعتدال گراها با موج سواری بر مشکلات مردم و تخطئه جریان حزب اللهی رای مردم را جمع کنند...مثل اتفاقات سال 1376 سعی کنیم از یک سوراخ چندباره گزیده نشویم...
علی
Canada
اسناد ممکن است درست باشد ولی آیا اجناس وارد شده یا نه؟؟ دوما اگر وارد شده همان اجناس واقعی هستند یا نه؟؟؟ سوما قیمت واقعی هست یا نه؟؟؟کمیسیون چقدر گرفته اند؟؟؟ اولویت رعایت شده یا نه؟؟ اجناس توسط افراد ذی صلاح وارد شده اند یا توسط آقازاده ها؟؟؟ شرکت رب گوجه خودرو وارد کرده؟؟؟ یا کود انسانی وارد کرده اند؟؟؟ یا اجناس لوکس؟؟؟آیا تخصیص ارز به نور چشمیها بوده یا به افراد و یا شرکتهای ذی صلاح؟؟اجناس وارد شده با ارز ۴۲۰۰ تومان با چه قیمتی فروش میروند؟؟
و.......هزاران سوال منطقی دیگر!! ارز که اختلاف قیمت زیاد پیدا میکند رانت خواری شروع میشود.