جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۲
۹

چرا رهبرانقلاب از مواضع اخیر روحانی حمایت کردند؟

دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۱۷
کد مطلب: 630292
مواضع اخیر رئیس دولت مبنی بر «ضرورت ایستادگی در مقابل زورگویی‌های دولت آمریکا»، «به‌مثابه‌ی تسلیم دانستن هرگونه سخن گفتن و مذاکره با آمریکا»و... از جمله نکاتی است که در راستای جهت‌گیری صحیح اداره‌ی کشور و مطالبه‌ی رهبر انقلاب از دولت قرار دارد.
به گزارش جهان نيوز، پایگاه اطّلاع‌رسانی دفتر حفظ و نثر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای(مدّضله‌العالی): از جمله نکات خبرساز در دیدار اخیر هیئت دولت با رهبر انقلاب اسلامی، حمایت صریح حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از مواضع مقتدرانه‌ی رئیس‌جمهور در سفر به اروپا بود. این موضع در دیدار سفیران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه با رهبر انقلاب نیز مورد تأکید قرار گرفت و ایشان سخنان رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه «اگر نفت ایران صادر نشود، نفت هیچ کشوری در منطقه صادر نخواهد شد» را «سیاست و رویکرد نظام» معرفی نموده و از وزارت خارجه پیگیری جدی این‌گونه مواضع رئیس‌جمهور را خواستار شدند.

اما راز حمایت‌های صریحی که اخیراً از سوی رهبر انقلاب نسبت به مواضع رئیس‌جمهور اعلام می‌شود چیست؟ برای پاسخ به این سؤال، توجه به چند نکته ضروری است:

۱. حمایت همیشگی از دولت
یکی از رویه‌های ثابت و همیشگی رهبر انقلاب، حمایت ایشان از دولت‌های مختلف است. از نگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای قوه‌ی مجریه در نظام اسلامی سکان‌دار اجرایی کشور است و بار اصلی و سنگین اداره‌ی کشور بر عهده‌ی آن است: «دأب بنده این است که همیشه از همه‌ی دولت‌ها که بر سر کار هستند حمایت میکنم؛ امروز هم همین‌جور است، بعد از این هم ان‌شاءالله تا زنده هستیم همین‌جور خواهد بود.» (۱۳۹۶/۳/۲۲)

۲. ایستادگی دولت در مقابل سلطه‌گری استکبار با اتکاء بر تجربیات
ایستادگی در مقابل زورگویی‌ها و سلطه‌طلبی‌های مستکبرین همواره یکی از مطالبات اساسی رهبر انقلاب از مسئولان و به‌خصوص دولت بوده است. ایشان مشخصاً در مراسم تنفیذ حکم دوازدهمین دوره‌ی ریاست جمهوری اسلامی ایران، «قدرتمندانه و با صلابت ظاهر شدن در مقابل آمریکا» را از دولت دوازدهم مطالبه کرده و این موضوع را به‌عنوان یکی از سه «جهت‌گیری اصلی»‌ای که لازم است در این دولت رعایت شوند برشمردند: «در برابر هر سلطه‌طلبی، با صلابت و قدرت ظاهر بشوید؛ آن سلطه‌طلب هر که میخواهد باشد؛ امروز از همه متجاوزتر و وقیح‌تر، رژیم ایالات متّحده‌ی آمریکا است؛ در مقابل این‌ها با صلابت ظاهر بشوید، با قدرت ظاهر بشوید؛ با پشتوانه‌ی اقتدار ملّی و کمک این مردم میتوانید از ترفند‌های آن‌ها جلوگیری کنید و آن را دفع کنید. چهار دهه، تجربه‌ی فعّالیّت بین‌المللی به ما نشان میدهد که هزینه‌ی تسلیم در برابر قدرت‌های زورگو بمراتب بیشتر از هزینه‌ی ایستادگی در مقابل آن‌ها است.» (۱۳۹۶/۵/۱۲)

از سوی دیگر «تجربه‌آموزی از برجام» در راستای شناخت دقیق‌تر و عمیق‌تر از دولت آمریکا، یکی دیگر از مطالبات رهبر انقلاب از دولت در این زمینه بوده است؛ موضوعی که در دیدار هیئت دولت با ایشان در شهریور ۹۵ به‌صراحت مطرح شده بود: «در مورد برجام، آن نکته‌ای که من میخواهم بگویم این است که اوّلاً بدحسابی‌های طرف غربی را -یعنی بخصوص آمریکا را- به حساب بیاوریم؛ مطلقاً در صدد این نباشیم که بدحسابی طرف مقابل را و بدقِلقی طرف مقابل را و خیانت طرف مقابل را یک‌جوری توجیه کنیم؛ این دارد بدحسابی میکند -الان مشخّص است، آمریکایی‌ها دارند بد‌حسابی میکنند- این بدحسابی را به حساب بیاوریم، به این توجّه کنیم؛ و [ثانیاً]تجربه بیاموزیم؛ اینکه حالا ممکن است که فرض کنید این دولت یا یک دولت دیگری در آمریکا یا در فلان کشور یک وعده‌ای به ما بدهد و یک حرفی بزند، به این وعده و مانند این‌ها هیچ نمیشود اعتماد کرد.» (۱۳۹۵/۶/۳)

این روز‌ها که با عهدشکنیِ دولت آمریکا و خروج آن از برجام، فضای روشنی نسبت به دشمنی عمیق و مبنایی این دولت مستکبر علیه ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایجاد شده است، مشخصاً شاهد موضع‌گیری‌های منطبق با منافع ملی از سوی شخص رئیس‌جمهور از جمله در سخنرانی ایشان در همایش رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور هستیم. مواضع اخیر رئیس محترم دولت مبنی بر «ضرورت ایستادگی در مقابل زورگویی‌های دولت آمریکا»، «به‌مثابه‌ی تسلیم دانستن هرگونه سخن گفتن و مذاکره با آمریکا» و «تبیین روند تاریخی توطئه‌گری این دولت علیه ایران، انقلاب اسلامی و منافع ملی کشورمان» از جمله نکاتی است که در راستای جهت‌گیری صحیح اداره‌ی کشور و مطالبه‌ی رهبر انقلاب از دولت قرار دارد.

۳. شنیده شدن صدای واحد از مسئولین کشور در مسائل جهانی
یکی دیگر از مطالبات مهم رهبر انقلاب از مسئولان کشور و مشخصاً دولت، پرهیز از القای هرگونه دوگانگی به‌خصوص در مسائل جهانی و بین‌المللی است. از نگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای کاملاً ضروری است که در مقابل دشمنی قدرت‌های مستکبر، از مسئولین کشور صدایی واحد شنیده شود؛ این موضوع به‌عنوان یک مطالبه‌ی مهم رهبر انقلاب، بلافاصله پس از انتخابات سال ۹۶ در سخنرانی ایشان به‌مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (رحمه‌الله) مورد تأکید قرار گرفت: «در مسائل جهانی، از کشور باید صدای واحدی شنیده بشود؛ این را همه‌ی مسئولان محترم کشور توجّه کنند؛ در مسائل مهمّ بین‌المللی، یک صدای واحد قوی باید از داخل کشور شنیده بشود؛ صدا‌های گوناگون از مسئولین شنیده نشود. حالا ممکن است فلان نویسنده یا فلان کسی که در فضای مجازی کار میکند، عقیده‌ی دیگری داشته باشد، اهمّیّت ندارد؛ مسئولان کشور باید حرف واحدی بزنند، صدای واحدی داشته باشند.» (۱۳۹۶/۳/۱۴)

بنابراین یکی دیگر از دلایل حمایت رهبر انقلاب از مواضع و رویکرد دولت در فضای بین‌المللی به این مسئله برمی‌گردد.

* جمع‌بندی
با نگاهی کلان به مواضع رهبر انقلاب و نیز روش و ممشای ایشان، راز حمایت‌های صریح معظم‌له از مواضع ضداستکباری اخیر دولت روشن می‌شود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اولاً به‌صورت کلی همواره از دولت‌های منتخب و مستقر در جمهوری اسلامی حمایت کرده و بالاترین و بیشترین کمک‌ها را در مسیر پیشرفت کشور و حل مشکلات مردم به دولت‌ها داشته‌اند. از سوی دیگر مواضع اخیر رئیس‌جمهور در مقابله با توطئه گری دولت آمریکا، در راستای خواست و مطالبه‌ی رهبر انقلاب و نگاه انقلاب اسلامی در مقابل مستکبرین و با اتکاء به تجربیات گذشته بوده، و از دیگر سو رهبر انقلاب شنیده شدن صدایی واحد در مسائل جهانی و پرهیز از دوگانگی حاکمیتی در مقابل بیگانگان را همواره مطالبه کرده و از چنین فضایی استقبال و حمایت می‌کنند.
آنچه در این میان مهم و ضروری است «استمرار رویکرد صحیح» با هدف صیانت از منافع ملی، پیشرفت حقیقی کشور و حل مشکلات مردم است؛ موضوعی که می‌تواند تداوم‌بخش حمایت‌های رهبر معظم انقلاب باشد.
 
منابع:
۱. دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب ۱۳۹۷/۴/۲۴،
۲. دیدار سفیران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه با رهبر انقلاب ۱۳۹۷/۴/۳۰،
۳. بیانات در دیدار مسئولان نظام ۱۳۹۶/۳/۲۲،
۴. بیانات در مراسم تنفیذ حکم دوازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران ۱۳۹۶/۵/۱۲،
۵. بیانات در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت ۱۳۹۵/۶/۳،
۶. بیانات در مراسم بیست و هشتمین سالروز رحلت حضرت امام خمینی (رحمه‌الله) ۱۳۹۶/۳/۱۴
 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


رهبری فرمودند این مواضع تقویت شود ولی از این مواضع ذوق زده نشدند
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالی
نباید ذوق زده شد و از آتش زدن برجام غافل شد
مرگ بر آمریکا
Netherlands
رهبری از این مواضع حمایت نکردند بلکه این دولت بود که مواضع رهبری را ، بهر دلیل مستقیم یا غیر آن ، بعد از سال ها تکرار کرد. اگر روزی دولت تصمیم به تاکید و اجرای اقتصاد مقاومتی بگیرد ، بدین معنی استکه رهبری حمایت می کند ! صد البته ، چون این مواضع براساس نظر همیشگی ایشان و با تائید قرآنی و تاریخی گذشته های دور و نزدیک موجه می نماید.
وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ ٱلْيَهُودُ وَلَا ٱلنَّصَـٰرَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى ٱللَّـهِ هُوَ ٱلْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ ٱتَّبَعْتَ أَهْوَآءَهُم بَعْدَ ٱلَّذِى جَآءَكَ مِنَ ٱلْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ ٱللَّـهِ مِن وَلِىٍّۢ وَلَا نَصِيرٍ
علی
Iran, Islamic Republic of
مواضع دولت چه بوده حرفی را ناچارا زده که خود به ان اعتقادی نداشته اگر امید داشت باز هم سر حرف خود بود و دلبسته اجانب این دولت مملکت را نابود کرده تا کی حمایت مگر در این مملکت زندگی نمی کنیم وضعیت بحرانی است با این روش اداره کردن مملکت صدها ادم عاقل و فهیم هم نمی توانند انرا نجات دهند تا دیر نشده اقدام شود فردا دیر است و افسوس بی فایده
Iran, Islamic Republic of
حمایت از مواضع اخیر روحانی آخرین حمایت امام خامنه ای از این شخص است.دیگر حمایتی در کار نخواهد بود.الان که این آقا دلار رو به 12000 تومان رسانده سکه هم که با این سرعت تا چند روز دیگه به 5 میلیون شاید برسه دیگه چه جایی برای حمایت میمونه؟
Kardarblash
Iran, Islamic Republic of
صلی الله علی الامام السید علی الخامنه‌ای
از مولایمان امام خامنه‌ای صلی الله علیه می‌خواهیم دعا کند به احترام و آبروی جد بزرگوارشان حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام هیچ‌یک از ما در کوره داغ صفین‌ها و عاشوراهایی که در مسیر تعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی واقع می‌شود، روسیاه نشویم
سخنرانی‌های گران‌سنگی دارد حضرت آیت‌الله میرباقری صلی الله علیه از جمله در ترجمه سوره بینه، بخشی از مطالبش این است:
«وقتی عاشورا به پا می شود یک کسی مثل امام حسین علیه السلام می آید حق را تلاوت می کند و حق واضح می شود و صفها از هم جدا می شوند یک استاد عزیزی داشتیم ایشان می فرمود عاشورا همه تاریخ بشریت را دو جبهه کرد؛ یعنی بعد از عاشورا دیگر احدی مجاز نیست کمترین تمایلی به جبهه باطل داشته باشد؛ زیرا همه چیز آشکار شد. قبل از او ممکن است آشکار نشده باشد و ما مجاز باشیم با هم زندگی و معاشرت کنیم و در این معاشرت خیلی هم بر خلاف حجت و وظیفه مان عمل نمی کنیم؛ یعنی با هم هستیم و زندگی می کنیم؛ زیرا هنوز واضح نشده است. قبل از صفین خوارج و مسلمان های دیگر و دوستان امیرالمومنین با هم بودند زیرا صفها جدا نشده بود؛ با هم نشست و برخواست می کردند و به حسب ظاهر با هم دیگر مراوده داشتند و حتی ممکن بود با همدیگر ازدواج بکنند، همکاری کنند یا شغل مشترک داشته باشند و مواخذ هم نبودند؛ چون هنوز بینه ای نیامده بود، ولی وقتی صفین به پا می شود وجود مقدس امیرالمومنین علیه السلام که محور این حادثه هستند کوره امتحان را داغ کرده و به یک جایی می رسانند که آنهایی که تا دیروز خودشان را به امیرالمومنین وصل می کردند و مدعی بودند و دست بردار هم نبودند و همه حق و خیر را به خودشان نسبت می دادند، جدا می شوند. کوره وقتی داغ شد اینها صفشان را جدا می کنند زیرا کنار امیرالمومنین بودن هزینه دارد و لازمه اش درگیری است و حتی وقتی قرآن هم سر نیزه می رود نباید از امیرالمومنین دست برداری وقتی اینطوری می شود حضرت کوره امتحان را داغ می کنند و صفها جدا و منفک می شوند؛ اینگونه معلوم شد که شمر جزو خوارج است و یاور امیرالمومنین نیست.»
Iran, Islamic Republic of
اگر مسئولین مدعی عاشورایی بودن هستند با زن بچه و مالشان بیایند وسط میدان و از اسلام و انقلاب دفاع کنند.
Iran, Islamic Republic of
امام حسین برای دفاع از حق با تمام هشتیش خانواده و جان عزیزش پا به میدان گذاشت و عاشورایی شد از دیگران مایه نگذاشت و در کاخ و استخر خوشگذارنی نکرد همینطور امام علی علیه السلام با ساده زیستی و مبارزه با فساد و برگرداندن بیت المالی که حتی کابین زنان توسط رانت و دله دزدی صاحبان قدرت و ثروت شده بود به خزانه بیت المال علوی شد حالا مقایسه کن زندگی مسولان نظام را با مکتب علوی و عاشورا بله اخوی با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین نمی شود به عمل برآید کار نه شعار همیشگی و تکراری
Iran, Islamic Republic of
اقا بیخودی مشابه سازی نکنید اگر الان امام علی علیه السلام و امام حسین علیه السلام بودند از دولت روحانی حمایت می کردند؟!!!یا در مقابل ان می ایستادند . مگر چه فرقی است بین دست درازی دولتمردان روحانی به بیت المال با دست اندازی معاویه و عثمانی ها . یا حسین ویا علی چقدر مظلومی !!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
...