شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۲
۱۴
دغدغه مردمی است یا درگیری قبیله‌ای

دلیل حملات مکرر اصلاح طلبان به دولت روحانی چیست؟

يکشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۱
کد مطلب: 628247
هر چند موضوع حمایت تمام قد اصلاحات از اعتدال برای پیروزی در انتخابات های ریاست جمهوری دو دوره یازدهم و دوازدهم قابل کتمان نیست اما اصلاحات مانند همیشه سعی دارند با پوست اندازی و انداختن تقصیرها به گردن دیگری وجهه خود را حفظ کند.
دلیل حملات مکرر اصلاح طلبان به دولت روحانی چیست؟
گروه سیاسی جهان نيوز: اصلاح طلبان در چند روز اخیر با تشدید دوباره زمزمه تغییر در دولت دست به کار تسویه حساب حزبی و جناحی شده‌اند. فعالان سیاسی این جناح  و همچنین رسانه ها روی افرادی دست گذاشته اند که از حزب اعتدال و توسعه در دولت حضور دارند و درواقع اعتدالی هستند نه اصلاح‌طلب. هر چند این افراد چه در عمل و چه در صحبت هایی که با رسانه‌ها دارند اغلب در جهت تضعیف دولت گام برداشته اند و بی کفایتی آنان مشخص است اما در دولت تنها این افراد نیستند که باعث شده اند مسائل کشور به گونه ای رقم بخورد که امروز شاهد مشکلات بزرگ اقتصادی هستیم.

اصلاح طلبان برای این منظور دو هدف کلی را در پیش گرفته اند اول اینکه به جامعه این پیام را بدهند که اگر بی کفایتی در دولت شکل گرفته است به سبب حضور و فعالیت اعتدالی ها بوده است و نه اصلاح طلب ها. یعنی اصلاح طلبان به نوعی با حمله به اعتدالی ها در دولت خود را نسبت به مشکلات اقتصادی و ... تطهیر می کنند و از سوی دیگر سعی دارند در سه سال باقی مانده کاری کنند که اصلاحات نفوذ بیشتری در دولت داشته باشد.

از ابتدای شکل گیری دولت دوازدهم دوقطبی اعتدال و اصلاحات از سوی برخی رسانه‌های این جریان کلید خورد. این ماجرا بیشتر با حمله به «محمود واعظی» که به سمت رئیس دفتر رئیس جمهور منصوب شد، همراه بود. دوقطبی که در آن بیان می شد که با اعمال نفوذ واعظی کارکرد جهانگیری در دولت کمتر و وی به حاشیه رانده شده است. این دوقطبی در ائتلاف میان اصلاحات و اعتدال ادامه یافت تا اینکه اخیرا در خصوص تغییر کابینه اقتصادی اصلاح طلبان یکی دیگر از اعتدالیون را مسبب وضع موجود دانسته و سعی کردند با فشار سیاسی وی را از بدنه دولت جدا کنند. این فرد کسی نبود جز «محمد باقر نوبخت»، رئیس سازمان برنامه و بودجه و سخنگوی دولت.

در همین رابطه، «عباس عبدی»، تئوریسین جناح اصلاحات در توئیتی درخصوص ترمیم کابینه دولت در بحبوحه مشکلات اقتصادی نوشت: «به نظر می‌رسد که در روزهای آینده تغییراتی در سطح مسیولین و وزرای اقتصادی انجام خواهد شد.اگر اولین نفر آن‌ها رییس برنامه و بودجه نباشد،هیچ اثر مثبتی بر تغییرات مترتب نخواهد بود.البته کسی که جایگزینش می‌شود باید بطور روشنی استقلال فکری داشته باشد والا جابجایی صوری فایده ندارد.»


روزنامه آفتاب یزد نیز در تیتر و عکس یک صفحه اول خود با عنوان «شاه کلید ترمیم» نوشت: بسیاری از ناظران معتقدند اگر دولت به دنبال تغییر در تیم اقتصادی خود است، باید این موضوع را از سازمان برنامه و بودجه آغاز کند.»

این روزنامه اصلاح طلب البته این موضوع را هم به طور تلویحی مطرح کرده است که آیا واقعا جدایی اعتدالیونی چون نوبخت از دولت امکان پذیر است یا خیر.

به هر جهت اصلاح طلبان در این حیطه نشان داده اند که برای نجات خود از مشکلاتی که امروز کشور را فرا گرفته است نه تنها به وضعیت و منافع عمومی فکر نمی کنند بلکه بیشتر برای منافع جناحی خود اقدام و تلاش می کنند. اصلاح طلبان شیوه تخریب رقیب جناحی در دولت را پیشتر در دولت یازدهم هم با مخالفت هایی که با «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور که گفته می شود که از سوی اصولگرایان معتدل در دولت جای گرفته ابراز می داشتند. اصلاح طلبان اعتقاد داشتند که نباید فردی از جناح مقابل در دولت حضور یابد. انحصارطلبی قدرت در جریان اصلاحات به رحمانی فضلی ختم نمی شد و به فشار سیاسی برای برکناری برخی از وزرای دیگر همچون «علی ربیعی»، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز کشیده شده است.

با این شرایط جریان اصلاحات هم می خواهد که در دولت پست های کلیدی را از آن خود کند و هم اینکه خود را مبرا از مشکلاتی که تا به امروز به سبب مدیریت ضعیف دولتمردان ایجاد شده است، نشان دهد. هر چند موضوع حمایت تمام قد اصلاحات از اعتدال برای پیروزی در انتخابات های ریاست جمهوری دو دوره یازدهم و دوازدهم قابل کتمان نیست اما اصلاحات مانند همیشه سعی دارند با پوست اندازی و انداختن تقصیرها به گردن دیگری وجهه خود را حفظ کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
روحانی استعفا بده سنگینتری
Iran, Islamic Republic of
وضعيت جامعه بسيار بد است
گراني وبيكاري وتورم بسيار زياد شده
اقاي روحاني وافرادي كه به ايشان راي دادن در دادگاه عدل الاهي بايد جوابگو باشند .
محمد
Iran, Islamic Republic of
روحانی نتوانسته دولت و کشور را اداره کند بنابر این چپ و راست از او ناراحتند
United Arab Emirates
مخالفت اونا همش فیلم و سرکار گذاشتن مردمه مگه کور بودن ۴ سالشو ندیدن بازم حمایتش کردن
Netherlands
وضعیت اقتصادی کشور بحرانی آقای رئیس جمهور 24 میلیونی ی کاری بکن. چیزی که ازت نمی بینم.
امان، امان از رحم اجاره ای
Iran, Islamic Republic of
بچه رحم اجاره ای در بعضی موارد ناقص الخلقه اگر نباشد، حداقلش این است که شایدبه والدینش کمی بی مهری بورزد. خودکرده را تدبیر نیست.
برای چندرغاز منافع دنیوی آدمیان دست به چه کارهایی که نمی زنند. والعاقبت للمتقین، تنها همین.
صادق
Iran, Islamic Republic of
سلام این که کاملا طبیعی و معلوم است . اصلاح طلبان می دانند دولتی که در حال حاضر سر کار است محصول مشترک اصلاح طلبان و حزب کارگزاران است که سهم هر کدام مشخص و معلوم است . دولت هم که هرچقدر دلت بخواهد افتضاح کاری کرده است و همه چیز را به هم ریخته . پس از همین حالا می خواهد به مردم القا کند که ما نقشی در این دولت و افتضاحاتش نداشتیم و می خواهد برای دولت آینده کاندیدا معرفی کنند.
سرور
Iran, Islamic Republic of
گرچه در این نوشته شما هم موضوع را کاملا جناحی دیده اید اما از نگارنده فقط یک سوال دارم.عبارت اصولگرای معتدل که در مورد رحمانی فضلی بکار برده اید یعنی چه؟
یعنی شما می گویید اصولگرایان یا معتدل هستند یا غیر معتدل و خشن؟
البته جواب را هم خودم می دانم: ما یا انقلابی داریم و در خط رهبری و یا مسامحه گر شعاری داریم که انقلابی نیست.
بیشترین ضربه را هم کشور و مردم دارند از کسانی می خورند که انقلابی نیستند.
به نظر بنده یک موی اصلاح طلبان دلسوز و سالم مثل کواکبیان می ارزد به تمامی کسانی که در زیر بیرق بنفش عنوان اصولگرایی را یدک می کشند.
هر اصلاح طلبی بد نیست و هر اصولگرای اسمی اصولگرا نیست.خودمان را گول نزنیم... راست سنتی هستند و اعتقادی به اصولگرایی ندارند بلکه اتفاقا با امثال خاتمی راحت تر هستند.
Iran, Islamic Republic of
این عکس سبز و بنفش و بردار اعصابم خراب میشه ولی باید این دست توی تاریخ بمونه و بچه هامون توی کتاب تاریخ بخونن نماد جاهلیت را
فرخی
Iran, Islamic Republic of
رسانه‌های اصلاح‌طلب...، به جای پاسخگویی و عذرخواهی از مردم، موج "کی بود کی بود من نبودم" راه انداختند...
رو نیست که.
Iran, Islamic Republic of
اگر استحاله طلبان در انتقاد به دولت صادقند و اگر هدفشان صرفا جلب نظر مردم برای انتخابات مجلس و دولت بعدی نیست مدیران اصلاح طلب در قوه مجریه استعفا دهند.
Iran, Islamic Republic of
می خواهند خودشان را پاک کنند، الوده تر میشن...
United States
هر چه زور بزنید این لکه روی دامان شما اصلاح طلب ها هست. عوامفریبی جواب نمیده بروید خودتون رو درست کنید که متاسفانه امیدی به اون نیست.