کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

محمد هاشمی:

روحانی هم به سیاست‌های اقتصادی احمدی‌نژاد عمل‌کرد

30 تير 1397 ساعت 8:22

آقای روحانی به‌رغم اینکه خود در مجمع تشخیص مصلحت نظام با وضع دولت آقای احمدی‌نژاد مخالفت می‌کرد، ولی وقتی خود رئیس دولت شد، نمی‌دانم به چه دلیل، همین سیاست آقای احمدی‌نژاد را در این زمینه ادامه داد.


گروه سیاسی جهان نیوز: محمد هاشمی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به لزوم حمایت از دولت در وضعیت اقتصادی آشفته کنونی گفت: «ریشه مشکلات اقتصادی مربوط به امروز و دیروز نیست و بخش زیادی از آن به گذشته بازمی‌گردد.»

به گزارش جهان نیوز، وی افزود: «در اقتصاد اصلی وجود دارد که براساس آن افزایش تولید ناخالص ملی باعث تقویت پول ملی شده و افزایش نقدینگی نیز به کاهش قدرت پول ملی منجر می‌شود.»

هاشمی ادامه داد: «زمانی که آقای احمدی‌نژاد دولت را تحویل گرفت، نقدینگی جامعه متناسب بوده و چندان زیاد نبود، اما در اثر پمپاژ کردن پول به جامعه تحت عنوان یارانه و عناوین دیگر افزایش نقدینگی رخ داد. از سوی دیگر سیاست ضدتولید و در برابر آن سیاست واردات دولت آقای احمدی‌نژاد با این توجیه اعمال می‌شد که او تصور می‌کرد اگر از کشورهای دیگر کالا وارد شود، می‌تواند این کشورها را با ایران همراه سازد، بنابراین دلارها و پول‌های کشور را به کشورهای دیگر فرستاد و برای فرزندان کشورهای دیگر اشتغال و برای جوانان ما بیکاری ایجاد کرد و به عبارت دقیق‌تر تولید را تقریبا از بین برد.»

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: «چون نقدینگی به سمت تولید نرفت و به سمت بازارهای ثانویه همانند سکه، ارز و دلار رفت، در نتیجه ارزش پول ملی به‌یک‌باره در دوره آقای احمدی‌نژاد چندین برابر کاهش داشت؛ یعنی دلار 900-800 تومان به سه هزار و 500 تومان رسید.»

وی افزود: «در دولت آقای روحانی هم متاسفانه این سیاست عمل شد. آقای روحانی به‌رغم اینکه خود در مجمع تشخیص مصلحت نظام با وضع دولت آقای احمدی‌نژاد مخالفت می‌کرد، ولی وقتی خود رئیس دولت شد، نمی‌دانم به چه دلیل، همین سیاست آقای احمدی‌نژاد را در این زمینه ادامه داد. به عبارت دیگر، آقای روحانی مرتب حجم نقدینگی را بالا برد و بنابراین اکنون حجم نقدینگی به عددی رسیده که نتیجه آن همین وضعیتی است که مشاهده می‌شود.»

هاشمی با تاکید بر اینکه نمی‌توان یک‌روزه یا یک‌شبه تولید را بالا برد و حجم نقدینگی را به سمت تولید هدایت کرد، گفت: «راهکار اقتصادی این موضوع آن است که هر نقدینگی که در جامعه وجود دارد، به سمت تولید برود، نه اینکه در بازارهایی همچون سکه، خودرو، مسکن و... وارد شود و هر کسی که وارد این حوزه می‌شود، صرفا منافع شخصی خود را در نظر بگیرد و بخواهد سود کلانی ببرد و اقتصاد مملکت را نابود کند.»

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: «چه سرمایه‌دار، چه دولت، چه بخش خصوصی، چه هر کسی که نقدینگی دارد، باید این نقدینگی را در جهت تولید وارد کند و تولید ملی بالا رود، چراکه همین امر در در طول زمان چند حسن دارد؛ نخست آنکه وقتی تولید رونق بگیرد، باعث افزایش اشتغال مولد می‌شود و تعدادی از جوانانی که امروز با بیکاری درگیر هستند و در نتیجه روی خانواده‌هایشان فشار وارد می‌شود، کار پیدا می‌کنند و درآمد زندگی خود را تامین می‌کنند.»

وی ادامه داد: «در اثر ایجاد اشتغال بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی کاهش پیدا می‌کند. تولید ملی و در نتیجه ارزش پول ملی هم افزایش پیدا می‌کند، بنابراین راهکار اصلی برای مقابله با توطئه آمریکا آن است که نقدینگی فراوان موجود در جامعه به سمت تولید سوق یابد.»

هاشمی در تبیین این ظرفیت‌ها به میزان ذخایر ایران در حوزه انرژی، نیروی کار تحصیلکرده، گستردگی منابع زیرزمینی اعم از فلزات، مواد معدنی و... اشاره کرد و گفت: «با این اوصاف دلیلی ندارد که ما خام‌فروشی کنیم. اکنون در دنیا تنها دو کشور ایران و آمریکا حائز این ویژگی‌ها هستند و پیش از این شوروی نیز این ویژگی‌ها را داشت که پس از تجزیه آن به چند کشور، آن نیز دیگر این حالت را ندارد.»

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: «ما خیلی راحت می‌توانیم به مساله تولید بپردازیم و منابع زیرزمینی را تبدیل به موارد دیگر تولید کنیم که هم ایجاد اشتغال می‌شود و هم ارزش افزوده زیادی دارد. ولی این پراکندگی‌ها و دعواهای جناحی و مزاحمت‌هایی که الان وجود دارد، باعث شده دشمن گمان کرده می‌تواند از این موقعیت سوءاستفاده کند تا از این طریق و به کمک تحریم‌ها، به نظام لطمه بزند و به خواست و اهداف شوم خود دست یابد.»

وی بیان کرد: «الان زمانی است که نیاز داریم هماهنگی و همراهی بین اعضای این کل واحد، وجود داشته باشد و اگر دلخوری و اختلاف سلیقه‌ای در امور وجود دارد، کنار گذاشته شود و همه یکدل و یکسو و همراه به سمت تولید حرکت کرده و نقدینگی درون جامعه را هدایت کنند.»

هاشمی با بیان اینکه همین نقدینگی در جامعه سبب شده قیمت دلار، سکه، ارز و فشار اقتصادی بر زندگی مردم افزایش یابد، اظهار داشت: «مردم الان با این شرایط آسیب‌پذیرتر شده‌اند و زمانی است که نیاز به ایثار و فداکاری و همراهی همه دارد. زمانی است که همه با هم باید حرکت کنند تا مشکلات فعلی را حل کنیم.»

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: «اگر شرایط این مساله فراهم شود، یقینا این بار هم دشمن همانند بقیه توطئه‌هایی که در این 40 سال علیه نظام ما طراحی و اجرا کرده است، شکست خواهد خورد.»

وی افزود: «اینچنین نیست که بگوییم یک قشر می‌تواند و یک قشر نمی‌تواند. هر کسی به اندازه توانایی خود باید قدم بردارد و به قدر همت خود وارد صحنه شود و بخش کوچکی از مشکلات را برطرف کند.»

هاشمی در ادامه با اشاره به موضع‌گیری‌ها پیرامون لزوم ایجاد تغییرات در ترکیب تیم اقتصادی دولت گفت: «این تغییر را لازم نمی‌دانم. با توجه به توضیحاتی که دادم، مشکل اقتصادی ما و کشور در افراد نیست؛ کمبود منابع و سیاست‌های غلطی که در پیش گرفته شده، حجم نقدینگی را افزایش داده و از سوی دیگر مشکلاتی که به واسطه فشارهای اقتصادی بیرونی در وضع موجود موثر است، بنابراین موانعی وجود دارد که در اختیار یک وزیر یا یک دستگاه و قوه نیست که بتواند به تنهایی بر آنها فائق آید، لذا تغییر یک وزیر یا چند وزیر در کابینه نه‌تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه مشکلاتی را بر مشکلات فعلی می‌افزاید، چون در شرایطی که بحرانی یا نیمه‌بحرانی است، ثبات در مدیریت یکی از اصول مدیریت به شمار می‌رود.»

عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: «مشکل این نیست که فلان وزیر کم‌کاری کرده یا دینی اینچنین بر گردن دارد و اگر او تغییر کند مشکل حل خواهد شد. مشکلات ما عبارت از وجود موانع متعدد و عدم وجود منابع لازم برای سرمایه‌گذاری است. شوقی برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد و باید فکری برای آن کرد.» وی ادامه داد: «در مدیریت ثبات حرف اول را در موفقیت‌ها می‌زند؛ مخصوصا در شرایط جنگ و شرایط بحران. لذا هیچ اصلی بی‌ثباتی در مدیریت را توصیه نمی‌کند. در سایه این ثبات می‌توان بهتر کار کرد.»


کد مطلب: 628185

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/628185/روحانی-هم-سیاست-های-اقتصادی-احمدی-نژاد-عمل-کرد

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com