پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
 
۱
۳۶

چرا دولت از نظر مجمع تشخیص درباره FATF عصبانی است؟

جمعه ۲۹ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۲
کد مطلب: 628136
این قانون صراحتا اعلام میدارد که مجمع تشخیص وظیه دارد تا نسبت طرح ها و لوایح مجلس، با سیاست های کلی نظام را بررسی کند و در صورت مغایرت آنها با سیاست های کلی نظام به مجلس شورای اسلامی اعلام کند و در صورت تایید آن در مجلس، شورای نگهبان می تواند مظابق با اختیارات و وظایف خود بر اساس نظر مجمع تشخیص عمل کند.
چرا دولت از نظر مجمع تشخیص درباره FATF عصبانی است؟
به گزارش جهان نيوز، هنوز یک ماه از دیدار رهبرانقلاب با نمایندگان مجلس و مخالفت علنی ایشان با  FATFنمی گذرد که پافشاری دولتی ها و برخی نمایندگان بر این موضوع باعث شده که هنوز پیوستن به این معاهده خطرناک از دستور کار مسئولین کشور خارج نشده است.
 
به گزارش رجانیوز؛ دو روز قبل (سه شنبه 97/4/26) مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه ای به شورای نگهبان نظر تخصصی خود در خصوص لوایح چهارگانه را اعلام کرد. در این نامه اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرده اند که تصویب این لوایح منجر به شناسایی فعالیت های اقتصادی ایران و تحریم بیشتر می شود. به بیان دیگر کنوانسیون پالرمو و سایر بندهای مورد درخواست گروه FATF در جهت شناسایی دقیق فعالیت‌های اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی صورت می‌گیرد که در مرحله بعد مورد هدف تحریم و فشار دشمن قرار گیرند، در حالی‌ که در شرایط تحریم، پذیرش تعهدات مندرج در این کنوانسیون و شروط گروه اقدام FATF به‌معنای تسلیم شدن در برابر خواست‌های مخرب نظام سلطه در حوزه اقتصادی خواهد بود.
 
این نامه در استدلال‌های خود ثابت می کند که تصویب این لوایح مغایر با امنیت ملی وسیاست های کلی کشور است. همین امرباعث شد تا دولتی ها بدون اشاره به محتوای متقن آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام حمله کنند.
 
حسینعلی امیری معاون پارلمانی حسن روحانی اولین فرد دولتی بود که به این مهم واکنش نشان داد. امیری به روزنامه دولتی ایران گفته است طبق قوانین ایران، مجمع تشخیص مصلحت نظام نمی‌تواند به شورای نگهبان نظر مشورتی بدهد. امیری گفته است نیازی به چنین اظهارنظری از سوی مجمع نبود و ورود مجمع به این مساله را یک اتفاق جدید خوانده است!
 
محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی هم به برچسب زدن به مجمع تشخیص پرداخت و گفت: بخش‌هایی از مطالبی که مطرح شده، ارتباطی به مجمع تشخیص ندارد و مربوط به شورای عالی امنیت ملی است. فکر می‌کنم کار عجولانه‌ای شده و پخته نبوده است!   واعظی در حالی می گوید که شورایعالی امنیت ملی مسئول چنین امری است که قبلا این شورا هم تکلیف FATF را مشخص کرده بود.
 
نکته جالب اینجاست که مجمع تشخیص مصلحت نظام دقیقا با عمل به ابلاغیه «مقررات نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام» که در تاریخ 22/2/93 توسط رهبرانقلاب صادر شده بود چنین نظر کارشناسی را داده و در صورتی باید به مجمع انتقاد وارد می شد که این نهاد در قبال چنین قانون مهمی سکوت می کرد.
 
علت قانونی ورود مجمع تشخیص مصلحت نظام
اصل 110 قانون اساسی تعیین سیاست‌های کلی نظام و نظارت بر حسن اجرای آنها را از وظایف رهبری برشمرده است. وظیفه نخست در سالیان گذشته به اعتبار جایگاه مستشاری مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام گرفته است تا آنجا که تاکنون بالغ بر 34 مورد سیاست‌های کلی تدوین و پس از تایید، توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است.
 
اما نظارت بر اجرای سیاست های کلی نظام وظیفه جدیدی است که رهبرانقلاب در تاریخ 93/2/2 برعهده بازوی مشورتی خود گذاشته است. این وظیفه مهم در چند سال گذشته کمتر به آن توجه شده است. اما پس از فوت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و در دوره ریاست جدید مجمع برای اولین بار کمیته ای خاص برای پیگیری چنین مهمی تشکیل شد تا قانون رسمی کشور روی زمین نماند. شاید به دلیل ناآشنایی دولتی ها با این وظیفه مجمع تشخیص و مغفول ماندن آن در سال های گذشته است که نماینده پارلمانی دولت آن را به عنوان «اتفاق جدید» معرفی می کند.
 
در ماده هفتم متن ابلاغیه رهبرانقلاب آمده است: «رئیس مجلس شورای اسلامی موظف است پس از اعلام وصول طرح‌ها و لوایح در مجلس، نسخه‌ای از آن را برای اطلاع مجمع ارسال کند. همزمان با بررسی طرح‌ها و لوایح به‌خصوص قانون برنامه، قانون بودجه و تغییرات بعدی آنها در مجلس شورای اسلامی، کمیسیون نظارت مجمع نیز محتوای آنها را از نظر انطباق و عدم مغایرت با سیاستهای کلی مصوب و بررسی می‌کند، کمیسیون نظارت مواردی را که مغایر یا غیر منطبق (حسب مورد) با سیاستهای کلی می‌بیند به شورای مجمع گزارش می‌کند. در صورتی که مجمع هم مغایرت و عدم انطباق را پذیرفت، نمایندگان مجمع موارد مغایرت و عدم انطباق (حسب مورد) را در کمیسیون‌های ذیربط مجلس مطرح می‌کنند و نهایتاً اگر در مصوبه نهایی مجلس مغایرت و عدم انطباق باقی ماند، شورای نگهبان مطابق اختیارات و وظایف خویش براساس نظر مجمع تشخیص مصلحت اعمال نظر می‌کند.»
 
این قانون صراحتا اعلام میدارد که مجمع تشخیص وظیه دارد تا نسبت طرح ها و لوایح مجلس، با سیاست های کلی نظام را بررسی کند و در صورت مغایرت آنها با سیاست های کلی نظام به مجلس شورای اسلامی اعلام کند و در صورت تایید آن در مجلس، شورای نگهبان می تواند مظابق با اختیارات و وظایف خود بر اساس نظر مجمع تشخیص عمل کند. 
 
حالا مجمع تشخیص مصلحت نظام همزمان با شورای نگهبان لوایح چهارگانه را بررسی کرده و در خصوص لوایح تصویب شده در مجلس یعنی «الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو» و نیز «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» نظر کارشناسی خود را به شواری نگهبان داده است.
 
اما دولتی‌ها یا بی توجه به ماده هفتم ابلاغیه و یا در جهت سیاست های غرب گرایانه 5سال گذشته درصدد هستند تا به قیمت تناقض لوایح با امنیت ملی و سیاست های کلی بر تصویب آنها اصرار ورزند و حتی به نهادهای قانونی کشور حمله کنند و وظایف آنها را زیر سوال ببرند.
 
گفتنی است رهبر معظم انقلاب در زمینه معاهدات و کنوانسیونهای بین المللی در دیدار با نمایندگان و رئیس مجلس شورای اسلامی گفتند: این معاهدات ابتدا در اتاقهای فکر قدرتهای بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت و پز می‌شود و سپس با پیوستن دولتهای همسو یا دنباله رو یا مرعوب، شکلِ به ظاهر بین‌المللی می‌گیرد به‌گونه‌ای که اگر کشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شدید قرار می‌دهند که مثلاً ۱۵۰ کشور پذیرفته اند شما چطور آن را رد می کنید؟
 
رهبر انقلاب همچنین در تبیین راه صحیح برخورد با این گونه کنوانسیونها افزودند: "همانگونه که درباره «برخی کنوانسیونهای بین‌المللیِ اخیراً مطرح شده در مجلس» گفتیم، مجلس شورای اسلامی که رشید و بالغ و عاقل است، باید مستقلاً در موضوعاتی مثل مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند. ایشان افزودند: البته ممکن است برخی مفاد معاهدات بین المللی خوب باشد اما هیچ ضرورتی ندارد با استناد به این مفاد به کنوانسیونهایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا می‌دانیم که مشکلاتی دارند."
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محسن
Germany
FATF توسط آمريكا و اروپا تهيه و بقيه كشورها را وادار به عضويت در آن نموده اند كه بتوانند به راحتي نظام مالي وبانكي آنها را رصد نمايند و هر جا مغايرتي با منافع خودشان بود با آن برخورد نمايند. حالا آنرا ابزاري براي فشار بيشتر به ايران قرار داده اند!
...
Iran, Islamic Republic of
امیری معاون پارلمانی روحانی محصول قضاییه است
وزیر دادگستری روحانی محصول قضاییه است
برادر واعظی رییس دفترروحانی مشاور رییس قضاییه است
و...
هاشمی : به کامنت ۴۷: ..
Iran, Islamic Republic of
چه ربطی داره ؟!!!!!
یکباره بگو
برجام رو قوه قضائیه به ما تحمیل کرد !
قوه قضاییه گفت برجام باید بیاد تا مشکل آب خوردن و محیط زیست و ...درست بشه
قوه قضائیه گفت ۸۰درصد مشکلات ما ربطی به تحریم ها نداره و مشکل از مدیریتِ نادرسته !
قوه قضائیه گفت صد روزه درستش می کنم
از این استدلالهای عجیب شما مرغ پخته در دیگ خنده اش میگیره 😁😁😁😛
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
ایکاش شورای نگهبان برجام بی فرجام را هم تایید نمی کرد و مانع این خسارت محض می شد.
یک دوست
Iran, Islamic Republic of
اگر قرار باشه توافقی امضاء بشه که اطلاعات مملکت را افشاء کنه!!! قطعا باید جلوش گرفته بشه!!!...
Iran, Islamic Republic of
عصبانی باشد ...
Iran, Islamic Republic of
تا همین جا خسارت محض با روحانی؛ تا 1400 خدا بخیر کنه. ..
مسلمی
Iran, Islamic Republic of
بعضی ازاظهارات آقای امیری قابل تامل است هم حقوقدان
هستندهم قبلادرشورای نگهبان وهم قوه قضاییه فعالیت
کرده اندوآشنابه روندقانونگذاری کشورهستندبااینگونه اظهار
نظرهاگذشته کاری خودرازیرسوال میبرندامادرمورداظهارات
آقای واعظی مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای اجرا
نیازبه تاییدرهبری دارددرحالیکه رهبری چنین اذنی نداده اندبلکه باآن طبق نوشته مخالفت کرده اندصرف بحث درشورای امنیت کفایت نمیکندبااین اوصاف کدام اظهارات عجولانه وغیرکارشناسی است؟!
Iran, Islamic Republic of
بخاطر یک مشت دلار
شهید بهشتی : امریکا از ما عصبانی باش واز این عصبانیت بمیر؟جمله مذکور شامل حال دنباله رو های امریکا هم میشود
Iran, Islamic Republic of
ریسمان بافته شده توسط حضرات برای بستن دست و پای کشور، رشته شد و در همین راستا جیغ آقایان بلند شد!
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
مشکل AFTFدر ایران ربطی به خارجی ها ندارد بلکه مشکل داخلی ها هستند که در صورت تائید و اجرایی شدن آن طشت رسوائی بعضی ها از بام می افتد همانهایی که با برجام مخالفت کردند چون با برجام دیگر لازم نبور تحریم ها را دروز زد و بابت دور دور کردن جیب ملت ایران را خالی کرد . حالا همانها وااسلاما سر می دهند و با شانتاژ نزد مقامات عالیه کشور ذهن آنها را نسبت به این موضوع بدبین می کنند .
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالی

لطف کنید وقتی نظر میدهید، طیف فکری و اعتقادی تان را دقیقا بیان کنید تا همه بدانند با چه گروهی مواجهند. الان شما تحلیل واقعی کردید یا توهمات؟! اگر شما نگران مفسدان داخلی هستید، چه نیازی به تصویب کنواسیون های بین المللی هست؟! بروید قوانین مبارزه با فساد داخلی تصویب و اجرا کنید. این یک تناقض. از طرفی، اصلا مگر FATF، قانون مبارزه با مفاسد است؟!!! FATF، قتانون مبارزه با دشمنان غرب تحت برچسب تروریست است. شما میخواهید مبارزان مسلمان را محدود کنید. این خزعبلات چیست؟ ثالثا، برجام مگر تحریم را رفع کرد؟ برجام هم، نقشه بود تا با بستن راه دور زدن تحریم ها، فسار را بر ملت بیشتر کند. فهم اینکه دور زدن تحریم ها در شرایط تحریم، کار بسیار خوبیست که آمریکا از آن عصبانیست، سخت است؟! البته که المأمور المعذور!
Germany
...
جواب10.26
Iran, Islamic Republic of
تشت رسوایی نفوذیهای دشمن و خائنین به کشور 4-5 سالیه که از پشت بام افتاده و صدای برجامی بی فرجام اون گوش همه رو پر کرده در عوض دلار و سکه را رونق داده و ریسمان اقتصادیش به گردن کارگران و حقوق بگیران و جوانان بیکار مملکت افتاده و ونفس بازار تولید و رونق اقتصادی رو گرفته؛ فقط در این آشفته بازار خوش بحال رانت خوارا و کاسبای برجام.!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
در اظهارات آقای امیری خواندم که (( اگر تصویب نشود دچار زیان زیادی می شویم )) این عبارت را خیلی آشنا یافتم وقتی روزنامه های وابسته به دولت در باره خسارات تاخیر در اجرای برجام صحبت می کردند . والان سکوت اختیار کرده ااند .
به نظرم باید در فضای مجازی فعالیت بیشتری داشت و آگاهی بخشی به مردم دستور کار صدا و سیما قرار گیرد .
سرور
Iran, Islamic Republic of
صدا و سیما خصوصا حوزه سیاسی آن که به شدت بنفش است.
اگر سایتهای اطلاع رسانی مثل جهان و فارس و ... نبودند و تنها انبوه سایتهای کیلویی و مواجب بگیر دولتی نظیر ایرنا و ایسنا و ایشنا و ایغنا و ایگناو .... خبرآنلاین و صدها سایت موازی کار می کردند...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
مدعیان اصلاح و اعتدال به مذاکره،برجام هسته ای،برجام های دیگر،Fatf،سند ننگین2030و مانند به عنوان یک پروژه نگاه می کنند....
حسین اردکانی
Iran, Islamic Republic of
بگذارید عصبانی باشند...
حميد
Germany
FATF روشي براي مبارزه با پولشويي است و اتحاديه اروپا ايران را ملزم به اجراي ان كرده است . اما اختلاس گران مي ترسند از اجراي ان چون جلوي پولشويي دزدان بيت المال توسط ان گرفته ميشود تا نتوانند اموال دزدي خود را به كانادا و خارج منتقل كنند . و اكنون كه روحاني براي كاستن تحريم ها نياز به اروپا دارد اين باند مخوف فساد با ان مخالفت مي كنند.
Iran, Islamic Republic of
...
سرور
Iran, Islamic Republic of
توجیهات شما کودکانه است.یعنی چی؟ یعنی اتحادیه اروپا خیرخواه ما است یا اینکه فیلمهای مافیایی زیادی می بینید؟
...
Iran, Islamic Republic of
شما هم با برادر كره شمالي متوهم بمان تا روز به روز در مشكلات اقتصادي فروتر رويد .
اقا زاده ها هم مشغول جابجايي پول به ان طرف اب هستند
و همه چند تابعيت دارند و اصلا هم دوست ندارند اين پروتكل تصويب شود چون اينطرف كه به كسي لازم نيست پاسخگو باشند و .....
جواب21.37
Iran, Islamic Republic of
دقیقا تو وآقازاده ها میخاین تصویب بشه تا پولاتون رو درآمریکا و بانکهای اروپا آزاد کنید؛ شما ثروت اونور آبتون 10ها برابر ثروت توی ایرانه؛پس دلتون برا ایران و مردم نسوخته...
هاشمی : حمید آقا
Iran, Islamic Republic of
از کی تا حالا غربیها به فکر ما افتاده اند که برای مبارزه با دزدان بیت المال ما قانون ارائه کنند !!!!!!!!!!!!
جالبه پولهای ما را میلیاردی بلوکه می کنند آنوقت شما میگید fatf را برای مبارزه با دزدان بیت المال و اختلاس گران و ...تهیه کرده اند !!!!
واقعا چقدر دلسوز ما هستند این پدرسوخته ها !!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
یه مشت حرف باطل زدی.
جواب بده از نظر اروپا و آمریکا، سپاه و حزب الله، تروریست هستند یا نه؟ اگر بگی خیر، دروغ گفتی. اگر بگی بله، پس نتیجه این قانون، محدودیت مالی سپاه و حزب الله است. محدودیت این ها، باز شدن راه آمریکای خبیث است. پس FATF، قانون مبارزه با پولشویی نیست. قانون مبارزه با پولشویی از دید آمریکا و اروپا هست. نتیجه دوم اینکه باند مخوفی در کار نیست. بلکه جلوگیری از نقشه فریبکارانه شماست. نتیجه سوم، دروغگویی و احتمالا مأموریت یک وابسته است که نظر مینویسد!
حسین
Iran, Islamic Republic of
در سیستم جهانی کنونی که جنگ اقتصادی بیداد میکنه در کنار نگاه سیاسی نگاه اقتصادی هم وجود داره ولی متاسفانه در داخل طبق روال سنتی و منسوخ و ناکار آمد, نگاه سیاسی ما خیلی بیشتر هست, الان ما چه بخواهیم و چه نخواهیم خودمون رو به داخل FATF انداختیم و موارد زیادی از اون هم به مرحله اجرا رسوندیم و حالا بعد از بیدار شدن از خواب دنبال عدم اجرای چند مورد خاص هستیم که اون هم اگه نفرات فنی و اقتصادی لایق رو وارد میدان کنیم جای امیدواری هست که با مذاکره بتوانیم به نفع خودمون پیش ببریم. در شرایط فعلی به جای تلاش برای دفع خطر و استفاده از فرصت و وقفه پیش آمده عده ای دانسته و یا ندانسته بدون توجه به تبعات عدم اجرای اون (طبق مفاد توافقی که ایران با FATF داشته) به هر قیمتی هست میخواهند به جنگ بیهوده ای که قطعا بازندش ما هستیم ادامه بدهند. دولت و مجلس و شورای محترم نگهبان عاجزانه از شما درخواست میشود از همه ظرفیت های دلسوز آگاه و اقتصادی استفاده بکنید.
....
هاشمی
Iran, Islamic Republic of
ما در صورت تصویب fatfبازنده هستیم
ما باید قوانین داخلی برای پولشوئی را کامل کنیم
از fatf آبی برای ما گرم نمی شود
حسین
Iran, Islamic Republic of
بر خلاف آنچه که در رسانه ملی گفته میشه بحث بر سر تصویب نیست متاسفانه قبلا کاری نباید انجام شده و همه این حرف و حدیثها بر سر تبعات اون هست، قوانین داخلی هم برای دیگران موثر هست با برادر و برادرزاده و پسرخاله و امثال اینها که تعداشون هم کم نیست و مویرگی تو مملکت جریان دارند کاری نداره
Iran, Islamic Republic of
FATF، نقشه آمریکا برای خلع سلاح سپاه و حزب الله است. ...
جواب حسین
Iran, Islamic Republic of
منظورت از خطر چی بود؟؟؟!!! چه خطری؟؟؟!!! مگه برجامتون سایه جنگ و خطر رو از سر کشور کم نکرد؟؟؟!!!
چه رویی دارین شما افسادطلبا؟؟؟!!!!!!!!
الهم نصرالاسلام والمسلمین و اذل الکفار والمنافقین
United States
هنوز دو سال خورده ای از حکومت روحانی و کمپانی باقی مونده و تنها چیزی که مثل نافرجام سر مردم را گرم میکرد همین قرارداد ...صهیونیستی fatf بود تا این چند صباح هم بگذرد. حق دارند عصبانی باشند. راستی قرار بود تیم اقتصادی دولت عوض بشه بالاخره به کجا کشید؟ حتما اینهم محرمانه هست و کار و کردند و مردم خبر ندارتد.