کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اینجا ژنو نیست چابهار است

19 تير 1397 ساعت 20:37

آبفشان دریای بزرگ چابهار منظره‌ای زیبا و به یادماندنی را برای گردشگران به تصویر می‌کشد. در حالی که ژنو شهر توریستی اروپا با فواره مصنوعی خود شناخته می‌شود این پدیده بکر و خدادادی در چابهار ایران ناشناخته مانده است.


به گزارش جهان نیوز، شاید درباره جاذبه‌های چابهار زیاد شنیده باشید، جاذبه‌هایی از جمله کوه‌های مریخی، سواحل بکر، فیتوپلانکتون ها، تالاب لیپار و به طور کلی دریای بکر و زیبای آن که اگر بر روی هر یک به تنهایی تمرکز کنیم دنیایی حرف برای گفتن دارند.شاهکارهای طبیعی که منظره‌ای زیبا را برای هر بیننده به تصویر می‌کشد.

این‌بار صحبت از یک جاذبه زیبا در ساحل زیبای دریای بزرگ چابهار است، آبفشان دریای چابهار که این روزها فواره‌های آن در آسمان خودنمایی می‌کند.

 
گاهاً مردم منطقه و یا گردشگران که به این قسمت از سواحل و دریا برای تفریح و تفرج می‌آیند هرطور شده سعی می‌کنند آن را به نظاره بنشینند تا جایی که حتی شی یا جسمی سنگین در یک قسمت از گودال و شکاف صخره که مانند چاه در قسمتی از دریا ایجاد شده پرتاب می‌کنند تا آن را حساس کرده و فواران آب را نظاره کنند.
 
روایت گردشگران از جاذبه‌های زیبای چابهار
یکی از گردشگرانی که از استان‌های همجوار به چابهار آمده گفت: شهرستان چابهار جاذبه‌هایی دارد که به ندرت در سایر استانها هست، دیدن این منظره زیبا در دریا هم تصور خوبی در ذهنمان ایجاد کرد.

از زیبایی‌های چابهار زیاد شنیده بودم، دوربین عکاسی و همراه خودم آوردم تا چشم اندازهای طبیعی بکر آن را عکاسی کنم، دیدن این آبفشان هم خالی از لطف نبود و از تماشای آن خسته نمی‌شوم
 
معصومی یکی دیگر از مسافران غیر بومی نیز به خبرنگار فارس در چابهار می‌گوید: قبل از اینکه به سیستان و بلوچستان سفر کنم حس خوبی نسبت به این استان نداشتم و همیشه نا امنی و رخدادهای ناگوار از اینجا در ذهنم تداعی میشد، حالا که برای انجام ماموریت کاری به چابهار آمده ام، کلا نگاهم به این منطقه و مردمانش تغییر کرد و آرامشی که در کنار دریای چابهار دارم در هیچ مکان تفریحی تجربه نکردم.

یکی از گردشگرانی که مشغول عکاسی و فیلم برداری از دریا و سواحل چابهار است و به گفته خودش از شیراز میهمان چابهاری‌ها شده، به خبرنگار فارس گفت: از زیبایی‌های چابهار زیاد شنیده بودم، دوربین عکاسی و همراه خودم آوردم تا چشم اندازهای طبیعی بکر آن را عکاسی کنم، دیدن این آبفشان هم خالی از لطف نبود و از تماشای آن خسته نمی‌شوم.



 آبفشان‌های چابهار توجه گردشگران را جلب کرده است
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار در این زمینه می‌گوید: این چشم‌انداز طبیعی گردشگران بسیاری را به خود اختصاص داده و در این فصل که فصل گردشگری است کمتر کسی در چابهار دیدن این منطقه را از دست می‌دهد.

بلوچ‌زاده بیان کرد: تلفیق موج  آب و سوراخ‌های صخره‌ها این چشم‌انداز زیبا را رقم می‌زند.
وی ادامه داد: در این فصل که فصل مونسون است و بیشتر دریا طوفانی می‌شود این فواره‌ها توجه اکثر گردشگران را به خود جلب می‌کند.

 
برگزاری جشنواره‌های «مونسون» از سوی منطقه آزاد چابهار
مدیر امور گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار در این زمینه اظهار کرد: این آبفشان نتیجه یک روزنه طبیعی در دل صخره‌ها است که به دریا راه دارد.
برگزاری جشنواره‌ای با موضوع مونسون از سوی منطقه آزاد چابهار هر ساله فرصت مناسبی را برای شهروندان داخلی و خارجی فراهم می‌کند تا علاوه بر گشت و گذار و خرید از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و تفریحی دیدن کنند
 
طاهره شهرکی افزود: نیمه نخست سال به خاطر شدت امواج، ماسه‌های درون شکاف‌های صخره‌ها خالی شده و در اثر برخورد امواج به ساحل، آب با فشار خارج می شود.
وی ادامه داد: این جاذبه دقیقا در دریای بزرگ اطراف ساختمان نیمه‌کاره کریکت و چند قسمت دیگر در اطراف منطقه تفریحی پلاژ ساحلی قابل تماشاست.

شهرکی  بیان کرد: این فواره‌ها مخصوص سواحل صخره ای هستند، برخی سوراخ و برخی شکاف هستند و دلیل اصلی آن فرسایش صخره‌ها است.
وی بیان کرد: چابهار دارای جذابیت های طبیعی بی شماری است که همین امر ما را برآن داشت تا بری ثبت ژیوپارک مکران اقدام کنیم.

مدیر امور گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: برگزاری جشنواره‌ای با موضوع مونسون از سوی منطقه آزاد چابهار هر ساله فرصت مناسبی را برای شهروندان داخلی و خارجی فراهم می‌کند تا علاوه بر گشت و گذار و خرید از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و تفریحی دیدن کنند.
 
عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: از آنجائی‌که در صخره‌ها مجرای خروجی‌ آب تنگ می‌شود، آب با سرعت زیاد و شتاب خارج می‌شود که حاصل آن فواره‌های بلند است.

آبفشان‌ها حاصله خروج آب با سرعت و شتاب است
مهدی اژدری مقدم افزود: به دنبال تلاقی امواج دریا و صخره‌ها این منظره زیبا رخ می‌دهد و مبنای علمی تحقیقی آنچنانی ندارد.

چابهار در فصل تابستان هوای بسیار مطبوع بهاری و نظاره چشم‌اندازآن تجربه بسیار دل‌انگیزی است.تلاطم دریا، افزایش امواج، افزایش رطوبت هوا، باران‌های موسمی، وزش تندبادها از مشخصات پدیده مونسون در سواحل سیستان و بلوچستان است.

گفتنی است مونسون به بادهایی گفته می‌شود که شبیه به نسیم دریا بوده، اما سرعت وزش باد در آنها شدیدتر و هماهنگ‌تر است، این شرایط توجه گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است.
امیدواریم تمام جاذبه‌های بکر استان سیستان و بلوچستان به مردم کشورمان و گردشگران خارجی معرفی شود تا شاهد توسعه اقتصادی این بهشت ایران‌زمین باشیم.

منبع: فارس


کد مطلب: 626169

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/626169/اینجا-ژنو-نیست-چابهار

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com