پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۲
۳
روحانی:

اروپا بدهکاری تاریخی به یهودی‌ها دارد اما ایرانی‌ها طلبکارند

پنجشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۵۰
کد مطلب: 624937
رئیس‌جمهور گفت: برخی کشور‌های اروپایی یک بدهکاری تاریخی به یهودی‌ها دارند، اما در نقطه مقابل این یهودیان هستند که به ایرانیان بدهکارند.
اروپا بدهکاری تاریخی به یهودی‌ها دارد اما ایرانی‌ها طلبکارند
به گزارش جهان نيوز، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور ظهر چهارشنبه به وقت محلی در نشست خبری مشترک با «سباستین کورتس» صدر اعظم اتریش با تشکر از میهمان‌نوازی دولت و ملت اتریش، گفت: امروز مذاکرات بسیار مفیدی داشتیم و درباره مسایل مختلف دوجانبه، برجام و مسایل منطقه‌ای گفتگو کردیم.

وی افزود: اراده تهران و وین بر این است که تبادلات تجاری و اقتصادی، علمی، فرهنگی و توریستی خود را ادامه و گسترش دهند و در زمینه مسایل مالی و بانکی نیز تدابیری اتخاذ کنند تا مسایل پیش آمده، لطمه‌ای به روند روابط اقتصادی و تجاری دو کشور وارد نکند و این موضوع در تمامی مذاکرات دو جانبه و خصوصی طرفین مشهود بود.

رئیس‌جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه دو کشور بتوانند روند توسعه روابط تجاری خود را در سال ۲۰۱۸ همانند سال ۲۰۱۷ حفظ کنند، اظهار داشت: دستیابی به این هدف وابسته به تلاش‌هایی است که دولت‌های ایران و اتریش انجام می‌دهند و امیدوارم این تلاش‌ها موفق باشد.
روحانی با اشاره به نشست تجار و فعالان بخش خصوصی و اقتصادی دو کشور که عصر امروز به وقت محلی در وین برگزار می‌شود، تصریح کرد: امیدوارم روابط بخش‌های خصوصی دو کشور نیز بیش از پیش گسترش یابد.

وی با اشاره به اینکه ایران و اتریش درباره برجام دیدگاه مشترک و نزدیک به یکدیگر دارند، خاطر نشان کرد: برجام دستاوردی مفید برای همه کشور‌های جهان بود که البته در نتیجه تلاش و مذاکراتی طولانی به دست آمد. امروز به‌وضوح این موضوع را به طرف اتریشی منتقل کردیم که ماندن ایران در توافق برجام تا زمانی است که از منافع آن برخوردار باشد؛ همه از تبعات مثبت و منفی حفظ و یا فقدان برجام آگاهی دارند، اما مردم ایران بر مبنای منافع و مصالح خود مسیرشان را انتخاب می‌کنند و دولت به عنوان نماینده مردم به انتخاب آن‌ها عمل خواهد کرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در دیدار‌های امروز درباره مسایل منطقه و از جمله یمن نیز گفتگو‌های خوبی داشتیم، گفت: امروز درباره وضعیت حال حاضر یمن و اقدامات نوع‌دوستانه‌ای که باید در این باره انجام شود، گفتگو کردیم. ایران در حال حاضر با ۴ کشور اروپایی درباره یمن در حال مذاکره بوده و علاقمند است، مردم یمن از فشاری که به آنان تحمیل می‌شود، آزاد شوند.

روحانی تاکید کرد: راه رهایی از این فشار این است که به عربستان کمک نشود، تا آن‌ها متوجه شوند، راهی جز صلح پیش رویشان نیست و مشکل یمن راهکار نظامی نداشته و باید از طریق گفتگو‌های سیاسی و یمنی – یمنی حل و فصل شود.

وی با اشاره به رایزنی مقامات دو کشور درباره اوضاع سوریه، گفت: امروز گفتگو‌های آستانه با حضور ایران، روسیه و ترکیه ادامه دارد. هدف اصلی جمهوری اسلامی ایران در سوریه وارد کردن ضربه اساسی به داعش بود که در گام اول با وجود حمایت‌های گسترده رژیم صهیونیستی و آمریکا توانستیم داعش را شکست دهیم و در مبارزه با بقیه گروه‌های تروریستی نیز تا پیروزی نهایی در کنار ملت سوریه خواهیم بود تا هم تروریست‌ها به طور کامل از بین بروند و هم حامیان تروریست‌ها از جمله رژیم صهیونیستی از حمایت از داعش و گروه‌های تروریستی مأیوس شوند.

روحانی با بیان اینکه برخی کشور‌های اروپایی یک بدهکاری تاریخی به یهودی‌ها دارند، اما در نقطه مقابل این یهودیان هستند که به ایرانیان بدهکارند، اظهار داشت: ایرانی‌ها منجی یهودیان در بابل بودند و یهودی‌ها از این بابت همیشه مدیون ایرانی‌ها هستند و همواره در طول تاریخ و امروز روابط بسیار خوب و نزدیکی با یهودی‌ها داریم.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: صهیونیست‌ها به عنوان گروهی اشغالگر و ظالم به مردم بوده و ساکنین غزه را بمباران می‌کنند و در امور داخلی سوریه دخالت کرده، گروه تروریستی داعش را مورد حمایت قرار داده و مجروحین این گروهک را در درون سرزمین‌های اشغالی مداوا می‌کنند و در مجموع نقش بسیار مخربی در منطقه دارند.

روحانی تصریح کرد: هدف نهایی ایران و اتریش برقراری امنیت و صلح در منطقه حساس خاورمیانه و ارائه کمک‌های بشردوستانه به ملت‌هایی است که متأثر از ناامنی هستند؛ امیدوارم روابط دو کشور در راستای تأمین منافع دو جانبه همواره مستحکم باقی مانده و رو به گسترش باشد.
«سباستین کورتس» صدر اعظم اتریش نیز در این نشست خبری روابط دو کشور در بخش‌های مختلف را مطلوب و رو به رشد دانست و گفت: ایران و اتریش از بیش از ۱۶۰ سال پیش روابط پیوسته سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داشته و امروز نیز برای گسترش این روابط هم‌نظر بوده و تلاش‌های مشترکی دارند.

وی با اشاره به اینکه اتریش کشوری بی‌طرف و محل گفتگو‌های بین‌المللی به حساب می‌آید، افزود: بسیار خوشحالم که اتریش توانست میزبان گفتگو‌های هسته‌ای ایران باشد تا این گفتگو‌ها در سال ۲۰۱۶ به نتیجه برسد. کورتس ادامه داد: اتریش و اتحادیه اروپا همچنان به توافقنامه برجام متعهد هستند و امیدواریم گفتگو‌هایی که در روز‌های آتی در وین درباره تحولات مربوط به خروج آمریکا از برجام میان وزرای خارجه دیگر طرف‌های این توافقنامه برگزار می‌شود، نتایج مثبتی داشته باشد.

صدر اعظم اتریش تصریح کرد: وضعیت زندگی مردم در سوریه عمیقاً نگران کننده است و امیدواریم تمام کشور‌های منطقه و قدرت‌های جهانی به نقش و سهم خود در حل و فصل بحران سوریه و پایان دادن به رنج مردم این کشور، عمل کنند.

کورتس در پایان بار دیگر با اشاره به تاریخ طولانی روابط ایران و اتریش در زمینه‌های مختلف تأکید کرد که دوست داریم، روابط اتریش با ایران، همواره خوب و پایدار بماند.

منبع: تسنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
دورانی بود که روحانی با چند کلمه حرف از نردبان اصلاح طلبان بالا میرفت
اما چون این گروه پتانسیلش رو به پایانه؛ چون باطری اصلاحات هم ته کشیده هم نم کشیده
حالا محصول کارهای سپاه رو میخواد بمکه
یعنی چی؟
یعنی همین که، 4 تا کلمه انقلابی خیلی مورد تأیید بگه و از این ظرفیت تا پایان دولتش استفاده کنه
باطری اصولگرایان هم که تموم شد، دور بعدی دست یک احمدی نژاد دیگه می افته؛ تا در نهایت این چرخه کارگزار-احمدی نژاد همچنان ادامه پیدا کنه
بازنده در درجه اول اصولگرایانند چون اصلاحطلبان ریاست جمهوری و داشتند و این ها هیچوقت قرار نیست داشته باشند.
علی برکت الله
Iran, Islamic Republic of
اشتب زدی داداش، به دوره ای میرسیم که مردم به بصیرت بیشتری خواهند رسید