پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰
۱

۲ برابر میانگین جهانی آب مصرف می کنیمش

يکشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۲۰
کد مطلب: 624083
سرپرست شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: متاسفانه با اینکه در شرایط خشکسالی قرار داریم اما دو برابر میانگین جهانی آب مصرف می کنیم.
۲ برابر میانگین جهانی آب مصرف می کنیمش
به گزارش جهان نيوز، محمد علایی بعدازظهریکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: متاسفانه در شرایط بحرانی کنونی و خشکسالی بی سابقه امسال۲ برابر میانگین جهانی آب مصرف کنیم و سال سختی  پیش رو داریم که باید همه مردم در مدیریت بهینه آب نهایت همکاری را داشته باشند. 

وی افزود: اگر بحران آب را مدیریت نکنیم به نابودی شهرها و روستاها منجر خواهد شد، سازگاری با کم آبی در طول تاریخ ایران به ما نشان می دهد تا چگونه همانند نیاکان خود از منابع محدود آب بهره بگیریم و  کارگروه کم آبی استان در راستای سازگاری با کم آبی تا کنون برنامه هایی رامصوب کرده که از جمله آنها جداسازی آب شرب و بهداشت از فضای سبز شهری و کاهش هدررفت آب در شبکه های تولید، انتقال و توزیع آب است. 

سرپرست شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: با توجه به  کاهش ۴۵ درصدی منابع آب سطحی در استان با یکی از کم سابقه ترین خشکسالی های اخیر روبرو هستیم ودر حال حاضر فقط ۲۲ درصد از ظرفیت سدها پر است.در این شرایط بحرانی به لحاظ  دینی و انسانی قابل قبول نیست که ۲ برابر میانگین جهان آب مصرف کنیم. 

علایی بیان کرد: سرانه مصرف آب استان در بخش کشاورزی ۸۶ درصد، بخش شرب و بهداشت ۷ درصد و بخش صنعت و خدمات نیز حدود ۷ درصد است که در هر سه بخش این میزان مصرف بالاست در عین آنکه سرانه مصرف آب شرب و بهداشت در شهر مشهد به طور میانگین ۱۸۰ تا ۲۰۰ لیتر در شبانه روز است در حالیکه متوسط سرانه مصرف جهان ۱۵۰ و گاه تا۱۰۰ لیتر نیز مدیریت شده است.
 
وی تصریح کرد: بارش امسال نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد و نسبت به میانگین دوره ای ۳۵ درصد کاهش یافته است و با این میزان بارش و شرایط کنونی، احتمال دارد سد دوستی سال آینده از مدار مصرف خارج شود.

منبع: مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


مجید
Iran, Islamic Republic of
راهکار ارائه دهید. نگران کردن مردم و ایجاد استرس در آنها با توجه به شرایط سخت این زمانه روش درستی نیست.
1)استفاده از ماشین ظرفشویی بجای شستن ظروف با دست.
اگر در هنگام شستن ظروف روزانه شیر آب دائم باز باشد که معمولا باز است، روزانه برای اینکار 300 لیتر آب مصرف می شود درحالیکه ماشین ظرفشویی با 20 لیتر آب همین کار را انجام می دهد. بنابراین اگر دولت تولید کنندگان داخلی را تشویق به تولید انبوه ماشین ظرفشویی کند و مردم بتوانند با تسهیلات ارزان و بلند مدت ماشین ظرفشویی داخلی خریداری کنند هم تولید داخلی رشد می کند، هم اشتغال ایجاد می شود و هم مقدار زیادی آب صرفه جویی می شود.
2)استفاده از شیرآلات چشمی. اینکار هم می تواند با تشویق تولید کننده داخلی و تسهیلات بلند مدت و ارزان قیمت به مردم فروخته شود. مقدار زیادی صرفه جویی حاصل این عملکرد است.
3)یگانهایی از طرف سازمان آب و شهرداری ها به منازل مردم سرکشی کنند و یا با تماس مردم، شیرآلات آنها را چک کنند تا چکه نکند.
4)استفاده از وان برای استهمام.
5)استفاده از پسآب روشویی برای استفاده در مخزن فلاش تانک سرویس بهداشتی.
6)بنابر آمار رسمی حدود 30% از آب شهری تهران بخاطر فرسودگی خطوط لوله ها در زیر زمین به هدر می رود. ترمیم این خطوط باید در اولویت کار قرار گیرد. اگر دولت بودجه ندارد، تهییج خیرین در این اقدام بسیار مهم و حیاتی امکانپذیر است.