جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۳
۱۵
عملکرد دولت و مجلس در بحران ارز؛

دولت سردرگم می‌تواند مشکلات اقتصادی را برطرف کند؟/ خانه ملت در پاسخگو کردن دولت چه نقشی داشته است؟

سه شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۷
کد مطلب: 622440
برخی از نمایندگان این انتقاد را از رئیس جمهور دارند که شخصا برای پاسخگویی به مجلس نرفته است، اما باید این سئوال را مطرح کرد که مجلس چه کاری برای پاسخگو کردن دولت انجام داده است؟
دولت سردرگم می‌تواند مشکلات اقتصادی را برطرف کند؟/ خانه ملت در پاسخگو کردن دولت چه نقشی داشته است؟
گروه سیاسی جهان نيوز: مجلس به عنوان بازوی نظارتی کشور در شرایطی که حال اقتصاد چندان خوب نیست، چه راهکارها و تدابیری برای تغییر رویه مدیریتی کشور برنامه ریزی و اجرا می کند؟

سئوال از رئیس جمهور و وزرای اقتصادی، استیضاح و ... مواردی است که پیشتر در خصوص عملکرد دولت در مجلس مطرح شده بود اما هر بار این مسائل با وجود اینکه با جنجال زیاد مطرح می شد اما بی نتیجه می ماند یا وزراء با آرای مناسبی وزیر می ماندند یا طرح سئوال با پس گرفتن امضای نمایندگان لغو می شد.

در این شرایط کار مجلس و دولت به جلسات غیرعلنی کشیده شده است. اخیرا اسحاق جهانگیری، معاون اول روحانی به مجلس رفت و تصمیم گرفته شد که این جلسه غیرعلنی برگزار شود. روند جلسه به صورتی بود که برخی از نمایندگان به نشانه اعتراض جلسه با معاون رئیس جمهور را ترک کردند. رسول خضری نماینده مردم سردشت و پیرانشهر یکی از این نمایندگان بود.
 
البته به نظر می رسد نحوه عملکرد مجلس در نظارت بر دولت خود عامل اساسی در پاسخگویی ضعیف دولتمردان و رئیس جمهور به خانه ملت درباره اوضاع پیش آمده در حوزه اقتصادی تاثیر گذاشته است. غیر علنی برگزار شدن جلسه دولت و مجلس درباره وضعیت اقتصادی کشور خود یکی از این موارد است. این درحالی است که مردم در انتظار اقدام عملی از سوی دولت و مجلس هستند، حتی شاهد غیرشفاف و غیرعلنی برگزار شدن این جلسات هم هستیم.
 
در همین رابطه، علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در حاشیه مراسم ترحیم حجت الاسلام حسینی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا مجلس قصد ندارد برای گرانی‌های اخیر اقدامی انجام دهد؟ گفت: « الان کشور در شرایط سختی است و حل مشکلات کار مجلس به تنهایی نیست و هر سه قوه باید با هم کار کنند ولی عنصر اصلی دولت است و با هدایت او باید این مشکلات اقتصادی حل و فصل شود.»

مطهری درحالی از تدبیر دولت برای هدایت مشکلات کشور سخن می گوید که امروز در نقل قولی از محمدمهدی بهکیش - معاون اقتصادی اتاق بازرگانی - مطرح شد که وی اخیرا در جلسه‌ای که با ولی‌الله سیف -رئیس کل بانک مرکزی -داشته، سیف اظهار کرده است "که نمی‌داند با بازار ارز چه باید کند."
 
نمایندگان بارها خواستار استعفای سیف شده‌اند و حتی مطرح شده که استعفای رئیس کل بانک مرکزی، شرط پس گرفتن امضا از روحانی بوده است. تغییر تیم اقتصادی دولت که نتوانسته به خوبی شرایط را سامان دهد این روزها به اولویت اول فضای سیاسی اقتصادی تبدیل شده است. اصلاحاتی که اگر صورت بگیرد نشان می دهد که دولت در پی تغییر وضعیت موجود است و تا اندازه ای انتقادات را از خود کاهش می دهد. در صحبت های رئیس جمهور درباره مقاومت اقتصادی نیز که با همراهی اصولگرایان صورت گرفت یک شرط اساسی موج می زند. ادامه راه با تیمی که نتوانسته به خوبی عمل کند و رویکرد مقاومتی ندارد، چندان با اصلاحات اقتصادی دولت همخوانی ندارد. 

از این رو وظیفه مجلسی که خود عامل عدم تغییر تیم ضعیف اقتصاد دولت است، نمایان می شود. درواقع اگرچه امروز برخی به بی کفایتی دولت در عرصه اقتصاد خصوصا حامیان اصلاح طلب روحانی، اذعان دارند اما عملکرد نمایندگان مجلس بخصوص فراکسیون امید که سوپاپ اطمینان تیم اقتصادی ضعیف برای باقی ماندن در قدرت بوده است، سبب شده تا وضعیت اقتصادی به سمتی کشیده شود که مطلوب هیچ یک از جناح های سیاسی نیست.

با نگاهی به اولویت اول فراکسیون امید در زمینه اقتصادی حرف های کلی مانند مقابله با رانت و دلالی، یاری دولت در جنگ اقتصادی و ... مطرح شده است. صحبت هایی که نشان می دهد فراکسیون امید در این شرایط بحران اقتصادی انسجام و برنامه یک دست برای برون رفت از مشکلات ندارد.  اما اغلب سکوت این نمایندگان را در این حوزه می بینم و ترمیم کابینه که می تواند امیدواری اجتماعی برای مرتفع کردن مشکلات وجود دارد کمتر از سوی اصلاح طلبان بیان می شود. 
 
این در شرایطی است که ریشه اصلی گرانی های اخیر گرانی قیمت ارز درکشور بوده که به نابه سامانی بازار و رکود اقتصادی انجامیده است و بارها خبر استعفای ولی الله سیف مطرح شده است که حسن روحانی آن را نپذیرفته است. روحانی و جهانگیری در چند نوبت از مدیران خسته و بی انگیزه سخن گفتند که نمی توانند رشته امور را در دست بگیرند اما از تغییر و برکناری آنان دولت اجتناب می کند. در حال حاضر هم با شنیده شدن زمزمه تغییرات هنوز تغییری در دولت شکل نگرفته است.

گویی دولت دچار یک سردرگمی است که این موضوع را به دیگر بخش ها نیز انتقال داده است از یک سو وضعیت اقتصادی بغرنج شده است و از سوی دیگر دولت می گوید مدیران خسته و بی انگیزه توان رویارویی با مشکلات را ندارد و از سوی دیگر به جای اقدام عملی برای برکناری این افراد با آنان مدارا می کند و برای برکناری آنان تصمیم گیری را به عهده خودشان می گذارد و می گوید استعفا دهند. همچنین می بینم که مدیران دولتی مانند سیف برای وضعیت پیش آمده برنامه ای ندارد اما هنوز در سمت خود باقی می مانند. مجلس نیز در این عرصه وقتی از ابزار استیضاح استفاده می کند، دوباره همان وزراء را در سمت های خود ابقا می کند. 
 
در این شرایط که بازاریان به سبب رکود و عدم مشتری به نشانه اعتراض درب های مغازه خود را می بندند و تولید کنندگان برای تهیه مواد اولیه خود با مشکل روبرو هستند و دولت هم به مردم اعلام کرده که حباب قیمت ها خواهد ترکید و چه بازاریان و چه تولید کنندگان و مردم سردرگم مانده است به نظر می رسد که بایستی کار ستادی در حوزه اقتصاد صورت گیرد و دولت و مجلس در یک تصمیم نسبت به بهبود اوضاع کاری کنند. تغییرات مدیریتی و برنامه ریزی مدیریتی از جمله این موارد است. مجلس از دولت بایستی در خصوص ساماندهی اقتصاد برنامه بخواهد و بر روی آن نظارت کند تا مردم هم از سوی این دو قوه شاهد تلاشی برای بهبود اوضاع باشند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
جهان جون آرزو به دل موندیم برای یه دفعه ام که شده یه"تیتر یک امیدوار کننده و مثبت" تو صفحه اولت ببینیم.
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
تیترش خیلی هم امیدوار کننده است
اینکه مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نشه شرط عقل و مایه امیدواریست
Iran, Islamic Republic of
صد البته اگر از نظر جنابعالی تیتر "دولت سردرگم می‌تواند مشکلات اقتصادی را برطرف کند؟/ خانه ملت در پاسخگو کردن دولت چه نقشی داشته است؟" خیلی هم امیدوارکننده است، که دیگه حرفی برای اظهار نظر باقی نمی مونه.
عباس گودرزی
سلام این گروه های سیاسی آیا نقشه راهی برای برونرفت ترسیم کرده اند ؟ به نظر بنده ارکان یک جامعه : ( قوه مقننه ، مجریه و قضائیه و حتی مراجع) باید مکمل هم باشند و تقصیر را بر گردن دیگری نیندازند . چرا که نقص قوانین باعث روزنه اختلاس و عدم نظارت باعث عدم توجه به قوانین شده و ضعف در قضاوت یا مماشات با قانون شکنان باعث دلسردی قانونمداران و گستاخی قانونگریز و در نتیجه هرج و مرج اقتصادی ، فرهنگی ، سیاسی و ... را بدنبال دارد پیام یا فتوای مراجع می تواند اقتدار نظام را افزایش دهد .و اشد مجازات حتی مقطعی برای اختلاسگر و رانت خوار و قاچاقچی امنیت را تضمین کند .
توجه فرمایید خیلی مهم
Iran, Islamic Republic of
هموطنان عزیز برای تحلیل اوضاع موجود لطفا کمی تامل نماییم که دشمنان مااز آب گل آلود ماهی نگیرند.اولا در طی چند سال اخیر بیشترین صادرات نفت با بیشترین قیمت فروش نفت هم داشته ایم وهنوز هیچ تحریمی اعمال نشده واوضاع اقتصادی موجود نتیجه عملکرد ضعیف خواسته یا ناخواسته دولت بی تدبیر ونفوذ دلالان است. دوما به اعتقاد بنده کشور پهناوری مثل ایران با اتکا به محصولات داخلی از قبیل کشاورزی,خدمات,صنعت,معادن,دریا,جنگل ,منابع طبیعی, زیرساختهای عمرانی وپزشکی وفرهنگی دفاعی ونظامی و...چنان متکی به خود است که حتی صدها سال تحریم نمیتواند چنان تاثیری بر ما داشته باشد که امروز متاسفانه بصورت کذب شاهد آن هستیم چرا که با شدیدتدترین تحریمهای ظالمانه آمریکا هم ایران علاوه بر مزیتهای موصوف دارای همسایگانی است که به هر لحاظ آماد ه تجارت ورد وبدل کالا وخدمات هستند بطوریکه کوچکترین خللی بوجود نیاید.از عراق وسوریه تا افغانستان وپاکستان وچین وهند تا روسیه وکشورهای آسیای میانه و... که خوشبختانه رژیم تحریمها بلحاظ سیاسی وفرهنگی و... براین کشورها کارگر نبوده ,بی تاثیر وحتی غیر قابل کنترل برای تحریم کنندگان ماخواهد بود ....پس هموطنان عزیز اوضاع موجود نتیجه جنگ روانی دشمن از یک طرف وبی مدیریتی دولت از طرف دیگر و همراهی ما با هیجانات تصنعی آنهاست که با یاری خدا وهشیاری مردم واصلاح ضعف های دولت هیچ مشکلی برای ایران عزیز پیش نخواهد آمد بیاییم همه باهم در ایجاد امید ودوری از ناامیدی که برای نابودی یک کشور کافی است تلاش کنیم ووظیفه وجدانی وانسانی واجتماعی خود را درقبال میهین عزیزمان بجا آوریم .یا حق
Iran, Islamic Republic of
...
United States
...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
جهان چرا نظرات ما رو منتشر نمی کنی؟
Iran, Islamic Republic of
شما را به خدا اسم دولت را نیارید. کشور بدون هیچ دولتی روزگار را به شکل تکرار میگذراند.
اینجانب وکیل الدوله
Iran, Islamic Republic of
فکر کنم باید تیترتان را اصلاح کنید و به جای عبارت "خانه ملت" از عبارت صحیح "خانه دولت" استفاده کنید البته با تاکید بر چاشنی "امید"
Iran, Islamic Republic of
بسم الله الرحمن الرحیم
دبیر محترم شورای نگهبان
احتراما بند 8 مصوبات دومین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی مورخ 97/3/29 که به تایید مقام معظم رهبری رسیده جهت اجرا ابلاغ میگردد.
بند 8 مصوبه دومین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی:
برای مقابله با تحریم های یک جانبه و بهانه جویی های آمریکا و دیگر دشمنان ایران و حفظ روابط تجاری و بانکی با دیگر کشورها، تصویب لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی ضروری است.
از مقام معظم رهبری درخواست می شود که در صورت صلاحدید ترتیبی اتخاذ گردد که شورای نگهبان عدم مغایرت سه لایحه مصوب مجلس را به فوریت اعلام کند و در مورد لایحه چهارم که تصویب آن در مجلس به مدت دو ماه به تعویق افتاده است همکاری لازم برای ایجاد فضای مثبت و رفع شبهات غیر واقعی صورت پذیرد.
متذکر میگردد تصویب لوایح چهارگانه به معنای پذیرش FATF نیست.
دو سوال مهم:
1-رهبر انقلاب اخیرا به صراحت در سخنرانی پخش شده از سیما نظرشان را در مورد پیوستن به کنوانسیونهای استعمار ساخته اعلام کردند و مخالف پیوستن بوده اند.راهکار ایشان تصویب قانون برای مواردی مانند مبارزه با تروریسم بوده است.حال چگونه ادعا می شود ایشان موافق تصویب این لوایح هستند؟!
2-در FATFرسما بر پذیرش عضویت در کنواسیون های پالرمو و...تاکید شده است.چگونه در نامه رییس جمهور ادعا شده این لوایح ارتباطی با FATFندارد؟!
امیر ت
United States
وقتی نماینده اصلاح طلب (هاشم زایی) میگه
در جلسه غیر علنی مجلس در مورد مشکلات اقتصادی مردم در مورد لزوم رفع حصر سران فتنه !!! گفتیم و این موضوع با فشار اقتصادی مردم ربط داره خیلی نکات باید دستگیر اهل سیاست بشه
...