جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۴
۵۹
شکست خواص در تحمیل به رهبری

برجام؛ نتیجه خواست نظام یا اصرار دولت؟/ واکاوی پرده‌برداری صریح رهبر انقلاب از فشار برخی خواص در مذاکرات هسته‌ای

دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۳۴
کد مطلب: 611692
سخنان اخیر رهبری،نشان می‌دهد که در جریان مذاکرات نه تنها اراده قوی‌ای برای عمل به خواسته‌های ایشان وجود نداشته،بلکه برخی از مسئولین، در تلاش بوده‌اند تا ایشان را از پافشار بر موضوع هسته‌ای منصرف کنند.
برجام؛ نتیجه خواست نظام یا اصرار دولت؟/ واکاوی پرده‌برداری صریح رهبر انقلاب از فشار برخی خواص در مذاکرات هسته‌ای
گروه سیاسی جهان نيوز: نخستین واکنش رهبر انقلاب به خروج آمریکا از برجام، اگرچه به طور مستقیم به دنبال واکاوی چرایی و چگونگی شکل‌گیری برجام نیست؛ امّا بررسی یک برش مهمّ از اظهارات رهبر حکیم انقلاب، لایه‌های دیگری از ماجرای مذاکرات هسته‌ای را روشن می‌کند و اذهان را به پاسخ برخی سؤالات و ابهامات رهنمون می‌شود:
«آن وقتی که مسئله‌ هسته‌ای و تحریم‌ها شروع شده بود، بودند کسانی از معاریف این کشور و مسئولان سطح بالا که به بنده مراجعه می‌کردند و می‌گفتند «شما چه اصراری دارید که روی این مسئله‌ی هسته‌ای می‌ایستید؟ چه اصراری دارید؟ خب آمریکایی‌ها بهانه‌گیری می‌کنند، بدجنسی می‌کنند، خباثت می‌کنند؛ بگذارید کنار، خودمان را راحت کنیم... بنده به آنها می‌گفتم مسئله‌ی ایرادگیری آمریکا و تحریم‌هایی که علیه ما اعمال می‌کنند و دشمنی‌ای که با ما می‌کنند، مربوط به انرژی هسته‌ای نیست، این بهانه است؛ این را اگر گذاشتیم کنار، یک بهانه‌ی دیگر پیدا می‌کنند و همین دشمنی را می‌کنند. می‌گفتند «نه آقا این‌جوری نیست»؛ حالا ملاحظه کردید که این‌جوری است... این ملّت ایستاده‌اند، اینها نمی‌توانند تحمّل کنند؛ دعوا سرِ این است. این‌جوری خیال نکنند که «آقا شما چه اصراری دارید که سرِ فلان قضیّه می‌ایستید»! که می‌آمدند بعضی‌ها به ما می‌گفتند؛ خدا از سر تقصیرات‌شان بگذرد.».

در این مورد اشاره به چند نکته حائز اهمیت است:

افزایش ظرفیت جامعه و صراحت رهبری 
۱- صراحت رهبر انقلاب در معرفی تلویحی کسانی که خواهان دست کشیدن از هسته‌ای بوده‌اند، در نوع خود کم‌سابقه و یا حتی بی‌سابقه است. علّت صراحت کلام رهبر انقلاب را در دو نکته می‌توان دید. نخست اینکه پرونده پر سر و صدای برجام به نقطه عطف خود (خروج آمریکا از آن) رسیده است و ظرفیت جامعه برای شنیدن برخی حقایق بالا رفته است. دوم اینکه؛ عبرت‌گیری از برجام، موضوعی است که نیاز آن بیش از گذشته لمس می‌شود و جامعه باید بداند که برجام از چه مسیری عبور کرده و مواجهه خواص و مسئولین رده‌بالای نظام با آن چگونه بوده است تا در سایر عرصه‌های مشابه، آمادگی لازم را داشته باشند.

اگر چه آمریکا از برجام خارج شده است، امّا کار با اروپایی‌ها همچنان ادامه دارد و خطری که احساس می‌شود این است که مثلث اروپایی، نقش خود را آنچنان خوب بازی کند که دولت، چهار سال دوم خود را در انتظار عمل به تعهدات اروپایی‌ها سر کند، بدون اینکه در نهایت نتیجه‌ای حاصل شود. علاوه بر این، باید هر آن منتظر بود تا شرکای ترامپ در اروپا، پرونده‌های موشکی و نفوذ ایران در منطقه را نیز روی میز بگذارند. از این رو، آمادگی افکار عمومی برای مواجهه صحیح با این عرصه‌ها، اهمیت مضاعفی دارد. لذا بازخوانی روند مذاکرات هسته‌ای از سوی رهبر انقلاب، کارکرد عبرت‌آموزی پیدا می‌کند.

فایده دیگر این بازخوانی، عیان‌کردن ناکارآمدی الگویی است که مذاکرات هسته‌ای از دالان آن عبور کرده تا تبدیل به برجام شده است. اگر این الگو، نسبت به سایر مؤلفه‌های قدرت جمهوری اسلامی به کار رود و افکار عمومی از آن آگاه نباشد، اصل نظام با خطر مهلکی مواجه می‌شود.

مذاکره بر اساس کدام باور؟
۲- تصریح رهبر انقلاب، نشان می‌دهد که برخی مقامات بلندپایه کشور، از اساس، نگاه متفاوتی به موضوع هسته‌ای داشته‌اند و بدون باور قلبی نسبت به اصل هسته‌ای، وارد گود مذاکرات حساس و نفس‌گیر هسته‌ای و بازی شطرنج با دشمن مکّار و بدعهد شده‌اند. هرچند به تعبیر رهبر انقلاب، آنان عرق ریختند و زحمت کشیدند، امّا طبیعی است که ورود به مذاکرات با چنین باوری، نمی‌تواند تأمین‌کننده‌ی منافع ملّت باشد و نتیجه آن هم حفره‌هایی است که یکی پس از دیگری خود را نشان می‌دهند.

اگرچه دوندگی‌های مذاکره‌کنندگان ایرانی در روند مذاکرات و نشست و برخاست‌های فراوان با طرف غربی، حاکی از حساسیت تیم ایرانی به موضوع بود و در افکار عمومی این باور را ایجاد کرده بود که « مو، لای درز مذاکرات نمی‌رود»، امّا چندماه پس از امضای برجام، درشت‌تر از مو در مذاکرات پیدا شد و جامعه با خبر تکان‌دهنده‌ای مواجه شد: «وجود جاسوس در قلب تیم مذاکره‌کننده ایرانی»!

تصویر دری نجف‌آبادی به عنوان جاسوس مذاکرات هسته‌ای در حالی منتشر شد که چند ماه قبل، تصویر اهدای مدال به او توسط رئیس‌جمهور به ثبت رسیده بود!

افکار عمومی وقتی این تصویر را در کنار تصویری که دولت از خود در اذهان ایجاد کرده بود قرار می‌داد با ابهام‌های فراوانی مواجه می‌شد و برای این سؤال که «چگونه ممکن است در دولتی که تخصص خود را مذاکره می‌داند و مهم‌ترین شعار خود را تدبیر قرار داده است، در چنین غائله‌ی سرنوشت‌سازی، جاسوس پیدا شود؟ 

سخنان رهبر انقلاب در جمع فرهنگیان، می‌تواند سرنخ‌های رسیدن به پاسخ این سؤال مهمّ را به دست دهد.

شکست خواص در تحمیل به رهبری
۳- جریان تحمیل‌گری خواص به رهبری جامعه، بار دیگر سر برآورد و این بار خود را در پرونده هسته‌ای و برجام نشان داد. نسخه جدید تحمیل‌گری، دارای شقوق مختلفی بود و خود را در قالب‌های گوناگونی نشان داد. تبریک‌های گاه و بی‌گاه پس از هر مرحله توافق، فضاسازی رسانه‌ای و مواضع برخی مسئولین قوای مختلف، سطح نازل این تحمیل‌گری را ترسیم می‌کند و سطح عالی آن، چانه‌زنی با شخص رهبر انقلاب در مورد اصل پرونده هسته‌ای را تشکیل می‌داد!
برای اثبات این تحمیل‌گری و درک بهتر ابعاد آن، باید یک نکته را مدنظر قرار داد. رهبر انقلاب در جریان مذاکرات هسته‌ای، ضمن اینکه به کرّات، حساسیت خود نسبت به پرونده هسته‌ای را در جمع مردم اعلام و خطوط قرمز را ترسیم می‌کردند، در جلسات خصوصی با مسئولین نیز بر آن پای می‌فشردند.

رهبر انقلاب در سخنان اخیرشان بار دیگر به این موضوع اشاره کردند:
«بنده از روز اوّل بارها و بارها گفتم به آمریکا اعتماد نکنید! هم در جلسات خصوصی این را گفتم، هم در جلسات عمومیِ مردمی گفتم؛ در جلسات خصوصی بیشتر هم این را گفتم»

سؤال این است؛ وقتی رهبر انقلاب در دیدارهای عمومی، به طور صریح و مفصل نظرات خود درباره پرونده هسته‌ای را اعلام می‌کنند و مسئولین را نسبت به لحاظ کردن یک‌سری خطوط قرمز مورد خطاب قرار می‌دهند، چه لزومی دارد که در جلسات خصوصی با مسئولین، باز هم آن‌ها را بگویند و بیشتر هم بگویند؟ آیا جز این است که برخی مسئولین، قصد تحمیل نظر خود به ایشان را داشته‌اند؟!

نتیجه کشمکش خواصِ تحمیل‌گر و رهبر انقلاب را باید شکست جریان تحمیل‌گری دانست؛ چرا که رهبر انقلاب نه تنها از اصل پرونده هسته‌ای و حساسیت نسبت به آن دست نکشیدند، بلکه در بطن پرونده و روند مذاکرات نیز خطوط قرمزی را ترسیم کردند. برخی از این خطوط قرمز، در جریان مذاکرات و بعد از تصویب برجام، هزینه شد تا ظرفیت فکری جامعه افزایش یابد. شاید بتوان راز چشم‌پوشی رهبر انقلاب از نقض برخی خطوط قرمز و شروط ترسیمی خود (از جمله گرفتن امضاء از رئیس‌جمهور آمریکا) را در همین موضوع یافت.

آیا برجام، خواسته نظام و رهبری بود؟
۴- امّا اظهارات رهبر انقلاب، حقایق مهم‌ّتری را نیز روشن می‌کند. برای فهم بهتر ماجرا باید کمی به عقب برگردیم. ۲۵ خرداد ۹۵، روزی که کارگزاران نظام به حسینیه امام‌خمینی(ره) رفتند تا دیدار رمضانی خود را با رهبر انقلاب برگزار کنند، ایشان اظهارات موافقان و مخالفان برجام را به قضاوت نشسته و نکته مهمّی را مورد اشاره قرار دادند: 
«خلل‌ و فُرَجی وجود دارد در برجام که این معایب می‌توانند خودشان را نشان بدهند و اگر این خلل‌وفُرَج بسته می‌شد، البتّه معایب کمتر می‌شد یا منتفی می‌شد.»

سخنان رهبر انقلاب که به وضوح نشان می‌داد روند برجام، طبق خواسته ایشان پیش نرفته است، به اینجا ختم نشد. شش ماه بعد (هفتم آذرماه ۹۵)، در روزی که فرمانده‌هان نیروی دریایی ارتش به دیدار رهبر انقلاب رفته بودند، ابعاد دیگری از نارضایتی رهبر انقلاب از برجام رسانه‌ای شد:
«شروع کردن یک تحریم با دوباره شروع کردن آن پس از پایان زمانش، فرقی نمی‌کند و این دومی نیز تحریم و نقض تعهدات قبلی از سوی طرف مقابل است... وقتی عجله داریم که کار را زودتر تمام کنیم و به جایی برسانیم، از جزئیات غفلت می‌کنیم و گاهی غفلت از یک امر جزئی، موجب ایجاد رخنه و نقطه‌ی سلبی در آن کار می‌شود...»

اگر چه پس از تأیید برجام در نهادهای داخل کشور، رهبر انقلاب در نهایت آن را به طور مشروط و با ۹ شرط  تأیید کردند، امّا این باعث نشد که تلاش برای القای گزاره «برجام خواست رهبری و نظام است» به افکار عمومی متوقف شود. به فاصله کم‌تر از ده روز از اظهارات رهبر انقلاب در جمع فرمانده‌هان نیروی دریایی ارتش، حسن روحانی در مراسم روز دانشجو سخنانی را بر زبان جاری کرد که به تیره شدن فضا و ابهام، در نسبتِ رهبر انقلاب با مذاکرات کمک می‌کرد:
«هیچ قدمی در برجام بر نداشتیم مگر آنکه با مقام معظّم رهبری مشورت کردیم و جلسه گذاشتیم که نامه‌های مکتوب ایشان و دستور من روی نامه‌های ایشان موجود است که مبنای کار ما اجرای دستورات رهبری بود».

اکنون و یک سال و نیم پس از سخنان روحانی، رهبر انقلاب ابعاد کلان‌تری از ماجرا را روشن می‌کنند و با افشای برخی درخواست‌ها از ایشان برای دست‌کشیدن از هسته‌ای، نشان می‌دهند که بحث، فراتر از وجود نقص در مذاکرات است و به اصل پرونده هسته‌ای برمی‌گردد. حال صحت برخی‌ ادعاها مبنی بر اینکه رهبری مو به مو مذاکرات را تأیید کرده است و برجام مطابق خواسته ایشان رقم خورده است، بهتر روشن می‌شود.

سخنان اخیر رهبر انقلاب، نشان می‌دهد که در جریان مذاکرات هسته‌ای نه تنها اراده قوی‌ای برای عمل به خواسته‌های ایشان وجود نداشته است، بلکه برخی از مسئولین سطح بالا، در تلاش بوده‌اند تا ایشان را از پافشاری بر موضوع هسته‌ای منصرف کنند! همچنین اکنون بهتر می‌توان صحت جمله متواتر و معروف «برجام، خواست نظام بوده است» را به قضاوت نشست.


منبع:
https://www.farsnews.com/news/13970222000976
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
اینکه این دولت تاریخ ایران را زیر سوال برده چه در مسائل داخلی چه خارجی هیچ شکی درش نیست...
....
کاشانی
Iran, Islamic Republic of
اروپا باید تحریم های آمریکا را بی اثر کند
این یعنی تضمین ماندن در برجام
و الا این بلاتکلیفی را پایان دهید
Iran, Islamic Republic of
صدر اعظم آلمان با توجه به خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای با ایران گفت: اروپا قدرت زیادی برای مقابله با امریکا ندارد!
France
بچه بیسواد بالا شهری هم میداند که اروپا از هیچ لحاظی انگشت کوچیکه امریکا نمیشود و دولت مردان ما هم این را میدانند بخاطر همین در پی پیدا کردند راهی جدید هستند
Iran, Islamic Republic of
در صفحۀ 366 کتاب آقای روحانی آمده است: «رفع تحریم‌ها و محدودیت ‌های معامله با ایران؛ از آنجا که بخشی از تحریم‌ها و محدودیت‌ها اصالتاً از سوی آمریکا وضع شده‌اند، اگر آمریکا آمادگی همراهی و رفع این موارد را نداشته باشد، طرف اروپائی توان تأمین تمامی نظرات ایران را در مذاکرات ندارد».
Iran, Islamic Republic of
⭕️اعلام صریح نقشه طرف غربی توسط رئیس کمیته امنیت داخلی کنگره امریکا: اروپا ایران را سرگرم کند و به بهانه مذاکرات زمان بخرد تا امریکا بتواند تحریم های هسته ای را احیا کند!
Iran, Islamic Republic of
درست است چون برجام برای رفع تحریمهای آمریکابود ولاغیر
البته اگر هدف پنهانی یعنی نابودی هسته ای ایران را هم در نظر بگیریم
باید گفت خرشان از پل هسته ای گذشت و دبه کردند
Iran, Islamic Republic of
فعلا که موگرینی گفت از روحانی تضمین گرفتیم در برجام بمونه ! خوش به حالتون !کسی هم در ایران تکذیب نکرد!
France
تحلیل گر محترم فقط قطعه ایی از سخنان رهبر انقلاب را برای خود شاخص کرده است و آنرا نقد کردن است درحالی که باید یک درست چند ساله صحبت‌های ایشان را کنار هم بگذارد سپس نقد کلی نمایید نه اینکه همان بستن که به مذاق خودشان خوش آمده است را نقد و بررسی نمایید و در آخر هم قیمت حزب مورد علاقه خود غش کند
محمد
Iran, Islamic Republic of
بشین تا بی اثر کنه!
هیچ تضمین عملی وجود ندارد!
انگلیس خبیث پیش از آمریکا از برجام خارج شده و فرانسه هم پیمان درجه یک آمریکاست!
آمریکا کشوری متحد تر از فرانسه نداشته و نخواهد داشت. به نوعی فرانسه آمریکای دوم است.
Iran, Islamic Republic of
🔴آیا آمدن برجام تاثیری داشت و رفتنش تاثیری دارد؟/ بخش دوم


۱. صالحی رییس سازمان انرژی اتمی: بانکهای بزرگ اروپایی فعلا با ما کار نمی‌کنند
۱۹ مرداد ۹۵

۲. ظریف: هیچ بانک بزرگ اروپایی مبادله با ایران را آغاز نکرده است
۳ مهر ۹۵

۳. تابش نماینده اصلاح طلب مجلس: هنوز پول نفتمان را نمی‌توانیم بگیریم!
۱۷ اسفند ۹۵

۴. بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: بانکهای بزرگ با ما کار نمی‌کنند. حقوق سفارتخانه‌های مان را با چمدان از کشور خارج می‌کنیم!
۷ دی ۹۵

۵. ظریف: هنوز نمی‌توانیم در انگلیس حساب بانکی باز کنیم!
۱۷ مهر
France
فکر می‌کنی به چه علت بعد برجام اینکارها که قرار بود انجام شود انجام نمیشود جز این است که کاسیان تحریم در داخل و کاسیان تحریم در خارج نانشان قطع میشد با اینکارها پس تا توانستند موش توانستند و موفق هم شدند و همه ملت ایران مخالفان برجام را خوب می‌شناسند
Iran, Islamic Republic of
فعلا که کاسبان برجام بدفرجام هستند که با وارادت بی رویه از کودانسانی از ترکیه گرفته تا کلاه گیس وغذای سگ وگربه ،جیبشان دارد میترکد!
France
...
Iran, Islamic Republic of
دوست داشته
اکثریت تصمیم خواهد گرفت که چه بشود چه نشود والسلام
مجید
Iran, Islamic Republic of
سیستم مرکز تحقیقات استراتژیک مصلحت نظام و شخص دکتر روحانی در تمام نقدهای سیاسی، فقط حوزه هایی را مورد توجه قرار می دهند که دقیقاً به سیاست های رهبری بر می گردد و نه سیاست های دکتر احمدی نژاد!
این بخشی از اظهارات ابطحی در بازجویی های پس از اتفاقات سال 88 می باشد که بسی بسیار جای تامل و تفکر دارد!
محمدجواد
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه هر بار که به مصلحتهای امام جامعه توجه نمیشود مردم ضرر زیادی متحمل میشوند
Iran, Islamic Republic of
در ان مقطع چاره ای جز مذاکره و توافق نبود.بیخودی شانتاژ نکنید.مگر رییس جمهور و وزیرش انقدر اختیار دارند که سرخود کاری کنند؟!
سقا
Iran, Islamic Republic of
حالا که آفتاب تابان برجامتون غروب کرده بدون اینکه نورش گلابی های باغتون رو به ثمر برسونه به این نتیجه رسیدن که مگه دولت و وزرا آنقدر اختیار دارن؟؟؟!!!!!
همین اختیار رییس جمهور و وزرا برجام رو تو کاسه ملت گذاشت، وگرنه حضرت آقا چند بار فرمودن به مذاکرات خوش بین نیستن، آمریکا بد عهده وبه پیمانش وفادار نیست خب تیم مذاکره کننده اعتنایی کرد؟؟؟؟
شروط نه گانه ی حضرت آقا رو هم که نادیده گرفتن و....
پس سعی نکنید این خسارت محض رو پای کسی بنویسید، این ننگ نامه پای دولت واصلاح طلبان است وبس...
آلیکوهی
Germany
...
Iran, Islamic Republic of
اووووووووووووه ! نیست تا حالا هر کاری دلشون خواسته در عرصه های دیگر نکردن! یه نمونه اش حقوق نجومیشون که نه کمش کردند ونه اعلامش ! دیگه نخ نما شده که کار خودت رو به گردن نظام بندازی.
Iran, Islamic Republic of
چرا الآن میگی؟ صبح بخیر هموطن!
مهدی
برادر انگار شما خواب تشریف دارید. آبی به سر و صورت بزنید و بیایید کامنت بگذارید. حرفهایی که هزار بار گفته شده و جواب داده شده رو دوباره تکرار می کنید. البته اگر خودرا به خواب زده اید کاری نمی شود کرد
Iran, Islamic Republic of
جهان جان اینقد خودتو به درو دیوار نزن برجام حاصل توافق همه ارکان نظام بود و هیچ جریانی به تنهایی نمیتوانست در برجام دخیل باشد. و در ضمن اگر اروپاییها در برجام به تعهداتشان پابرجا بمانند رفتن آمریکا از برجام خیلی بهتر از ماندنش است
هاتف
Iran, Islamic Republic of
برجام رو خدا آورد طبق فرمایش رییس جمهوری....
حالا این بلای آسمونی کفاره ی کدوم گناه مابود الله علم!!!!
پای کل ارکان نظام رو وسط نکشید، پای دولت وحامیان اصلاح طلبش فقط در میون هست والبته شخص اقای علی لاریجانی..

حضرت آقا که به مذاکره ی با آمریکا خوش بین نبودن، جناح انقلابی واصولگرای کشورم هم که مخالف برجام بودن...این ترکمانچای پای دولت ورفقاش هست وبس.....
این هم تجربه ای شد ولو تلخ برای ما مردم
Iran, Islamic Republic of
گناه بی بصیرتی عده ای در سیستم دموکراسی اکثریت گرا!
Iran, Islamic Republic of
خخخخخخخخخع عزیزم ! غش وریسه های ظریف در مذاکرات نشاندهنده! فشار عظیم روش بود.الیته اخم وتخم وداد وبیدادش در داخل کشور ایضا !
Iran, Islamic Republic of
دولت، مصر و مشتاق برجام بود
چرا برجام؟ - بخش اول
Iran, Islamic Republic of
اجازه دهيد با يك سوال شروع كنم: يادتان هست اولين قطعنامه شوراي امنيت عليه ايران در چه تاريخي صادر شد؟
پاسخ: 9 مردادماه 1385 . يعني دشمنان اين مرز و بوم و در رأس آنها آمريكاي جهانخوار با تمام دشمنيهايي كه با ما داشت، جنگ تحميلي را عليه ما راه انداخت، عمليات طبس را انجام داد، انواع و اقسام تحريمها را عليه ما ايجاد كرد، در قضيه لانه جاسوسي تلاش كرد دنيا را عليه ما جهت دهي كند، هواپيماي مسافربري را ساقط كرد و ... خلاصه 28 سال با كمك صهيونيزم جهاني و اذنابش تلاش كرد، فعاليت كرد اما نتوانست عليه ما "اجماع جهاني" ايجاد كند. يعني دنيا با وي و همدستانش در دشمني با ما همراهي نكرد. تا اينكه روز موعود استكبار فرا رسيد. رسيديم به 9 مرداد 1385 و بالاخره آمريكا توانست با همكاري كامل چين و روسيه ايران را بعنوان يك تهديد جهاني معرفي كند. آنروز ما ذيل فصل هفتم منشور سازمان ملل (كه اين فصل اختصاصاً براي مقابله با تهديد كنندگان صلح و امنيت جهاني تدوين شده) محكوم شديم. جالب اينكه قطعنامه 1696 فقط يك رأي مخالف داشت: "قطر"! سپس قطعنامه 1737 تصويب شد. اين بار بدون حتي يك رأي مخالف و حتي يك رأي ممتنع!! بعد قطعنامه 1747 تصويب شد. باز هم بدون حتي يك رأي مخالف يا ممتنع!! سپس قطعنامه 1803 باز هم بدون حتي يك رأي مخالف! فقط اينبار يك رأي ممتنع هم داده شد: "ونزوئلا"! بعد قطعنامه 1887 (باز هم بدون حتي يك رأي مخالف يا ممتنع!!) سپس قطعنامه 1929 در 19 خرداد 1389، كه از همه شديدتر و فاجعه بارتر بود. البته اينبار اين قطعنامه دو رأي مخالف داشت: "تركيه و برزيل" و يك رأي ممتنع: "لبنان"! (ادامه در بخش دوم)
Iran, Islamic Republic of
لوووووووو لووووووووووو خرخره! جنگتون ! کهنه شده داداش من! مگه عراقچی خودش نگفت ،از این قطعنامه ها همیشه بوده وما عمل نکردیم واتفاقی هم نیفتاده !
چرا برجام؟ - دقيق تر ببينيم
Iran, Islamic Republic of
ناشناس محترم 09:44، سلام
اگر عراقچي چنين چيزي گفته بايد عرض كنم برعكس شما، براي من، سخنان آقاي عراقچي حجت شرعي نيست. بايد موضوعات را صرفنظر از گفته هاي اين و آن، دقيق ببينيم و دقيق تحليل كنيم. پيشنهاد مي كنم بخش دوم عرائض بنده را هم مطالعه بفرماييد. شايد اين شبهه برطرف شد.
بی سواد
Iran, Islamic Republic of
آقای چرا برجام
همه حوادث را از ترتیب تاریخی آن به هم زدی
قضیه لانه جاسوسی در سال ۵۸ اتفاق افتاد و در سال ۵۹حل شد و جاسوسان بعد از ۱۵ ماه آزادشدند
این چه ربطی به زدن هواپیمای مسافربری ما توسط آمریکا در سال ۶۷ دارد
جاسوسها ۵ماه بعد از شروع جنگ آزاد شدند
و هواپیمای ما را ۸سال بعد آمریکا زد
من انقلابی ام
Iran, Islamic Republic of
...
آمریکا تا همه چیز ما رو نگیره دست از تلاش ودشمنی بر نمیداره یه عده خوش خیال وساده لوح هم تا همه چیز ما رو پای منفعت طلبی ودنیا دوستی خودشون ذبح نکنن راضی نمیشن... اما زهی خیال باطل
این مملکت رهبری فرزانه وشجاع داره با مردمی ولایت مدار داره
ما پای کار انقلاب ایستاده ایم
چرا برجام؟ - بخش دوم
Iran, Islamic Republic of
مسئله اصلي اين بود كه دنيا عليه ما موضع گرفته بود. استكبار جهاني و صهيونيزم خون آشام پس از دهها سال ناكامي، حالا از ايجاد يك "اجماع جهاني" عليه ما سرمست بودند. حتي چين و روسيه مانند خيلي از ديگر دوستان ما حاضر نشدند براي يكبار هم كه شده رأي ممتنع بدهند. حداقل براي حفظ ظاهر! در چنين شرايطي در 13 مرداد دولت جديد آغاز به كار كرد. رهبر هوشمند در همان ابتداي راه، مأموريت شكستن اجماع جهاني را به دولت ابلاغ فرمود. دقيقاً يكماه از استقرار دولت جديد گذشته بود (14 شهريور 92) كه عبارت "نرمش قهرمانانه" به ميان آمد. 12 روز بعد، همين عبارت در سخنراني 26 شهريور تكرار شد. مجدداً در سخنراني 29 آبان همين تركيب مطرح شد. سه بار پي در پي از تركيب "نرمش قهرمانانه" استفاده شد. آنهم در آغاز به كار دولت جديد، چرا؟ چون بايد اين اجماع جهاني عليه اين ملت مظلوم شكسته ميشد. دوستان! آنچه الان از تحريمها به چشم ميخورد صرفاً دبه اي است كه دشمنان ما درآورده اند. ادامه همان عهدشكني ها و دشمنيهاي قبلي است كه از روز اول هم پيش بيني مي كرديم. ناگوار است، اما هر چه هست "اجماع جهاني" نيست. با امضاء برجام تمام شش قطعنامه شوراي امنيت عليه ملت ايران يكباره و يكجا معلق شد! ايران به راحتي از ذيل فصل هفتم بيرون آمد. ترامپ عصباني است چون ميداند ديگر تا قيام قيامت ديگر نمي تواند چنين فرصتي را براي ايجاد يك همبستگي جهاني عليه ايران به دست آورد. (ادامه در بخش سوم)
Iran, Islamic Republic of
عزیزم! رمان نویس تخیلی خوبی از اب در میای ! ولی برای نوشتن تاریخ ،بیش از تخیلات وتوهمات نیاز است! ان همه سخنان رهبر عزیزمان که بارها فرمودند من نظر خصوصی ندارم ،نظرم همین است که رسما اعلام می کنم ،در جهت اینکه من به مذاکرات خوش بین نیستم وارائه راهکار اقتصاد مقاومتی وبازیهای دولت برای فرار از.................. چیزی نیست که تخیل تو بتونه پنهانش کن.حق یارت !
Iran, Islamic Republic of
ناشناس محترم 09:47، سلام
سه سخنراني عمومي مقام معظم رهبري در يك بازه زماني 2 ماهه، با محوريت "نرمش قهرمانانه" چيزي فراتر از يك "نظر خصوصي" است.
مهدی
1-اینقدر ما را از اجماع جهانی نترسانید ما ملتی هستیم که با دنیای کفر جنگیدیم و پیروز شدیم.
2-به بازی های ارو÷ایی های خبیث تر از امریکا دلخوش نکنیم که مثلا خیری از انها به ما برسد
3- همانطور که رهبری همیشه و تاکیدا گفته اند موضوع هسته ای بهانه ای بیش نیست و انها خواهان نابودی و بردگی ما هستند. ایشون همیشه به امریکا ابراز بدبینی کرده اند
4- این قطعنامه ها تاثیری نداشته و ندارد ان چیزی که باید نگرانش باشیم ستون پنجم دشمن در داخل است که ادرس می دهد به امریکا که ما بدون امریکا هم ادامه می دهیم!!!!11 چی رو ادامه می دهی وقتی شرکتهای و بانکهای اروپایی حتی اگر بخواهند با ما کار کنند با جریمه های سنگین از طرف ارباب روبرو می شوند اروپا چه جای مانوری دارد؟
چرا برجام؟ - پاسخ به آقا مهدي
Iran, Islamic Republic of
سلام، متناظر به بندهاي كامنت شما عرض مي كنم:
1- بحث ترس از اجماع جهاني نيست. بحث اين است كه "اجماع جهاني عليه ايران اسلامي" چيز مفيدي نيست و بهتر بود كه شكسته شود.
2- بحث اروپا نيست. چين و روسيه حتي حاضر نشدند به اين شش قطعنامه آمريكايي عليه ايران، براي يكبار هم كه شده (رأي منفي كه هيچ) حداقل، رأي ممتنع بدهند. يك نگاهي به فهرست بقيه كشورهايي كه ما را در سازمان ملل محكوم كردند هم بد نيست: آرژانتین، کنگو، دانمارک، غنا، یونان، ژاپن، پرو، اسلواکی، تانزانیا، بلژيك، اندونزي، ايتاليا، پاناما، آفريقاي جنوبي، بوركينافاسو، كاستاريكا، كرواسي، ليبي، ويتنام، اتريش، تركيه (يكبار)، اوگاندا، بوسني و هرزگوين! ، گابن، نيجريه و ... حتي مرحوم چاوز حاضر نشد رأي منفي بدهد!!!
3- با بند 3 ، صد در صد موافقم.
4- (بخش اول: اثر تحريمها) من منكر سوء مديريتها و نفوذيها نيستم اما سقوط آزاد ارزش پول ملي، تورم بالاي 45 درصد، رشد اقتصادي منفي 6 درصد، ركود و بيكاري و وقوع پديده هايي مانند فروش نفت با كمك بابك زنجاني و ... در سالهاي 91 و 92 را نمي توان مستقل از شرايط تحريم و تهديد جهاني تفسير كرد.
مهدی-پاسخ به چرا برجام؟
ببینید دوست عزیز اجماعی که شما ازش نگران هستی در هر شرایطی و هر زمانی با بده بستانهای مخفیانه و یا فشارهایی که برای کشورهای کوچک خرد کننده است قابل ایجاد است در مورد چین و روسیه هم با معامله. اشتباه می کنید که فکر می کنید حتی با خباثت اشکار امریکا و ترامپ اجماعی علیه ما شکل نمی گیرد برعکس تنها چیزی که در عالم سیاست وجود ندارد اخلاق و انصاف است.. مگر اواخر دولت دهم یادتان نیست که 16 نهاد اطلاعاتی امریکا همگی بر صلح امیز بودن انرژی هسته ای ایران گواهی دادند که به نظر من مقدمه ای برای پذیرش ایران هسته ای بود و قتی مدعی اصلی دیگر ادعایی نداشت باز هم تحریمها ادامه پیدا کرد چه برسد به الان که در سایر حوزه ها هم زیاده خواهی می کنند.
در ثانی ما در قبال مسئله موشکی چه باید باشد؟ باید به خاطر اجماع جهانی و پرونده سازی غربیها که در این مورد هیچ اختلافی با امریکا ندارند چه کنیم؟ بنابراین میبینید که ما در هر صورت تحت فشار تحریم خواهیم بود و تنها راه قوی شدن ماست نه اینکه جا بزنیم و این مدل رفتاری برای انها الگو شود تا در تک تک مسائل این فشار را به ما بیاورد
بی سواد
Iran, Islamic Republic of
آقای چرا برجام !
شرطهای ۹ گانه رهبر را چرا اشاره نکردی که در نامه ای به آقای روحانی اعلام کرد
فقط شرط دوم را برای آگاهی خوانندگان و شما می
آورم
"ثانیاً: در سراسر دوره‌ی ۸ ساله وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای (از جمله بهانه‌های تكراری و خودساخته‌ی تروریسم و حقوق بشر) توسط هر یك از كشورهای طرف مذاكرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند ۳ مصوبه‌ی مجلس اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعالیت‌های برجام را متوقف كند."
این همه تحریم های جدید که آمریکا بعد از برجام کرد
چرا روحانی طبق شرط دوم رهبر ، برجام را متوقف نکرد
و هنوز هم می خواهد ادامه دهد
...
....
چرا برجام؟ - بخش سوم (پاياني)
Iran, Islamic Republic of
مقام معظم رهبري، تقريباً يكسال بعد از امضاء برجام، در سخنراني 25 خرداد 95 گوشزد كردند: "مسئله‌ی برجام. برجام موافقانی دارد و مخالفانی؛ به نظر من، هم موافقان و هم مخالفان، هر دو در بیان نظرات خودشان مبالغه میکنند؛ اغراق‌گویی میکنند؛ هم موافقانی که از برجام تمجید میکنند سخنانشان اغراق‌گونه است، هم مخالفانی که انتقاد میکنند مبالغه میکنند و گاهی اغراق میکنند. به نظر من هیچ‌کدام جا ندارد....
چرا برجام؟ - چيزي شبيه گلايه
Iran, Islamic Republic of
بخش پاياني عرايض بنده را مثله كرده ايد. نه ببخشيد، نابود كرده ايد. علتش براي من مشخص نيست. اما اين قسمت نتيجه گيري و جمع بندي بحث بود. اميدوارم خوانندگان گرامي سايت وزين جهان نيوز، خودشان زحمت تكميل بحث را بكشند.
ممنون
Iran, Islamic Republic of
اینکه از بین همه سخنان رهبری قسمتی را جدا وبرای خودت اقامه دلیل کنی،کار بدیه دوست من!
برجام خسارت محض بود را ،هم رهبر عزیزمان فرمودند.
چرا برجام؟ - يك سوال
Iran, Islamic Republic of
ناشناس محترم 09:48، سلام
رهبري فرمودند نتيجه "اعتماد به آمريكا" خسارت محض است. برجام نتيجه اعتماد به آمريكا نيست. بگذريم، مقام معظم رهبري، سه ماه و اندي پس از سخنراني مورد اشاره شما در مورد "خسارت محض" (پس از تحويل سال 95 در حرم رضوي) در سخنراني 25 خرداد 95 گوشزد كردند: " مسئله‌ی برجام. برجام موافقانی دارد و مخالفانی؛ به نظر من، هم موافقان و هم مخالفان، هر دو در بیان نظرات خودشان مبالغه میکنند؛ اغراق‌گویی میکنند؛ هم موافقانی که از برجام تمجید میکنند سخنانشان اغراق‌گونه است، هم مخالفانی که انتقاد میکنند مبالغه میکنند و گاهی اغراق میکنند. به نظر من هیچ‌کدام جا ندارد. بله، برجام یک نقاط مثبتی دارد، یک نقاط منفی‌ای دارد؛ یک محسّناتی دارد، یک معایبی دارد؛ محسّناتش همان چیزهایی است که ما را وادار کرد و ترغیب کرد که به این مذاکرات رو بیاوریم ....
حالا يك سوال: چطور چيزي كه "نقاط مثبت" دارد" و در واقع "محسناتي دارد" (و متأسفانه مخالفان در انتقاد از آن سخناني مي گويند كه «جا ندارد» و حق نيست) مي شود "خسارت محض"؟ «خسارت محض» چيزي است كه "محسنات" نداشته باشد. يعني چيزي كه "نقاط مثبت" نداشته باشد.
Iran, Islamic Republic of
خوب قسمت خسارت محض سخنان ایشان را به همان دقتی که جملات بالا را مطرح کردی ،بزار تا مردم خودشون قضاوت کنند.
مهدی
توجه داشته باشید که در واقع ما چند برجام داریم که با هم به شدت فرق دارند:
1- برجامی که امریکا و اروپا اجرا می کند و قبول دارد
2- برجامی که اقایان دولتی می گویند و در ان همه چیز گل و بلبل است و برای همین حتی بدون امریکا هم به نفع ماست!!!!!!!!! ( چی فکر می کنند راجع به شعور مردم؟؟)
3- برجامی که نظام با قیود 28 گانه رهبری معظم انهم با اصرار اقایان پذیرفته است.
برجامی که رهبری می گویند این برجام اخری است برجامی که در حال اجراست اولی است و دومی هم فقط در رویای اقایان دولتی وجود دارد
ali
Iran, Islamic Republic of
برجام تاییدیه کل ارکان نظام را داشت ولی قرار نیست دولت وجه المصالحه شماشود .برای ادامه ان فقط تضمین سه کشور اروپایی ملاک نیست بلکه روسیه چین هم هست .جای سوال هست نصف ایران دست روسیه هست . جنس های بنجل چینی تو ایران جولان می دهند تمام تولید خوابیده اونوقت اینا شدن ادم خوبه . همه شون سر وته یه کرباسن
Iran, Islamic Republic of
موندم چرا وقتی به گرفتن پاداشها وحقوقهای نجومی میرسه یا وقتی به کار گیری دوتابعیتها میرسه یا وقتی به سر علم کردن یه مشت مرده سیاسی در حصر قرا میگیره! تصمیم مربوط به کل نظام نیست ! ولی هرچی گندش در میاد ! میشه کار دسته جمعی همه با هم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!
شمه
Iran, Islamic Republic of
تشخیص و تفکیک مسائل داخلی از مسائل بین المللی نباید خیلی سخت باشه !!!
بی سواد
Iran, Islamic Republic of
برجام به این شکلی که انجام شد خواست نظام و رهبری نبود ولی ‌تحمیل کردند
و رهبر هم به این علت که اصلاح طلبان طوری در جامعه ذهنیت مردم را تغییر داده بودند که مردم تصورشان این بود که مشکل ما این است که با آمریکا قهر هستیم
با تبلیغات زیاد این مطلب را برای خیلی ها جا انداخته بودند
رهبر هم همینطور که در متن فوق آمده بارها تذکراتی دادند که متاسفانه برجامیان عجول توجه نکردند
Iran, Islamic Republic of
همان جام زهر بود به کل نظام ومردم خوراندند.ومدال هم گرفتندبا سکه !!
Iran, Islamic Republic of
کاش همون موقع که نمیتونستید نفت بفروشید و واردات و صادرات هم صفر شده بود و اجماع بین المللی بر علیه ایران بود برجام انجام نمیشد . مرگ یکبار شیون یکبار . الان همه چیز خاتمه پیدا کرده بود . یا مرده بودیم یا زنده . یا خوشبخت یا بدبخت . لنگ در هوا نبودیم .
Iran, Islamic Republic of
انوقت فقط جیب کاسبان برجام پر میشد همانطور که از اول انقلاب تا به امروز برای خود از تحریمها ثروتهای افسانه ایی دست و پا کرده اند
Iran, Islamic Republic of
بخداقسم امضای برجام فقط فروپاشی اسرائیل را به عقب انداخت چون هرچه ایران قوی و قدرتمند شود مقاومت امیدوارتر و در نبردشان پیروزمندتر میشه ...
M.sh
Iran, Islamic Republic of
اشتباها منفی دادم
القاب فرزندان غیور و متدین انقلاب از سوی چه کسی صادر شد؟!
Iran, Islamic Republic of
انوقت که برجام خورشید تابان بود و گلابیشو با اهدا مدال افتخار به سینه سرداران دیپلماسی مزدید کار شما بود حالا که گندش درامده نظر رهبری بوده و برای اتحاد باید همه خفه خون بگیرن
Iran, Islamic Republic of
دولت و مجلس تو چه فکریه ایران پر از نفوذیه
France
۱۶ روز دیگر تا عرضه تلگرام باز برای تمامی جهان فرصت باقی است....