جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۰
۴

گاندی از تلگرام کوچ می‌کرد یا می‌ماند؟

کمیل خجسته
سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۴۱
کد مطلب: 604929
هر چند کوچ از خانه پر زرق و برق تلگرام سخت است اما گاندی با دل سپردن به چرخش چرخ‌های هندی از درون خانه‌های محقر هندی توانست پارچه‌های فریبای انگلیسی را شکست دهد.
جهان نيوز - دکتر کمیل خجسته: اجازه بدهید چرخ را از اول اختراع نکنیم. چرخ خودش موجب قدرتمند شدن انگلستان شد زمانی که با بخار عجین شد و عصر صنعتی‌شدن را به‌وجود آوردند. آنچنانی که انگلستان واردکننده پارچه تبدیل به بزرگترین صادرکننده آن در عالم شد. هر چند در مقابل گردش این چرخ‌ها عده‌ای که کسب و کارشان به‌هم ‌خورد نه‌تنها با آن مخالفت کردند بلکه ماشین‌ها و چرخ‌های جدید را شکستند. ماشین‌شکن‌ها همه کار می‌کردند. مثلا اینکه شبانه به کارگاه بارتلمی مخترع چرخ خیاطی حمله کردند و همه چرخ‌هایش را نابود کردند. اتفاقی که منجر به از دست رفتن جان بارتلمی شد. علی‌رغم این اتفاقات اما تاریخ معلوم کرد ماشین‌شکنان عاقبت خوشی برایشان متصور نیست و چرخ از آن‌ها عبور می‌کند.
 
 در کنار این گروه عده‌ی دیگری بودند که تلاش کردند چرخ‌ها را تسخیر کنند. سرمایه‌داران چرخ‌ها را در کارخانه‌هایشان جاسازی کردند و آنچنان سنگینی آن را روی دوش مردم انداختند که به‌قول امیل زولا در ژرمینال مانند "دیوی که از کارگر ارتزاق می‌کرد" شده بودند. چرخ تسخیرشده هم ماده خام فراوان نیاز داشت هم بازار خارجی و به همین دلیل پنبه مرغوب و ارزان هندوستان و بازار پرجمعیت آن به دادش رسید.
اینجا بود که گروه سوم ظهور کرد. گاندی با خادار در مقابل چرخ‌ها و پارچه‌های انگلیسی ایستاد.
 
 ماجرای تلگرام هم همان ماجرای چرخ و همان سه دسته هستند:
 
1) تسخیرکنندگان: دورف رییس تلگرام، نماد آنان است. اما از آن‌ها مهمتر امروز تسخیرشدگانی هستند که با پذیرش این تسخیر از وضع موجود دفاع می‌کنند.
 
2)ماشین‌شکنان: با اصل هر پیشرفتی مخالف هستند. یکی از کارهای گروه اول اینست که تلاش می‌کند گروه سوم را در این گروه جا بزند. این ماجرا حتی برای گاندی هم تکرار شد آنچنان که نهرو در نامه به دخترش توضیح می‌دهد "نهضت ما ضد صنعت نیست... ما فقط می‌خواهیم پنبه‌ها و عرق کارگران هندی برای هندی‌ها باشد و نه دشمنان هند."
 
3)ملی‌جویان که دو استدلال پایه‌ای دارند: آن‌ها با یادآوری رسوایی فروش اطلاعات کاربران توسط فیسبوک به کمپین ترامپ و ظهور گرام به عنوان ارز دیجیتال بدون نظارت ملی درباره از بین رفتن استقلال کشور اظهار نگرانی می‌کنند.
 
 دومین استدلال حجم قابل تامل نیروی انسانی پای کار است. یک حساب سرانگشتی می‌شود تخمین زد که با توجه به فعالیت بیش از ده پیام‌رسان داخلی با متوسط 40 نیروی برنامه‌نویس این روزها حداقل حدود 400 نخبه فقط به‌صورت مستقیم زندگیشان به این کوچ وابسته شده است. بماند متخصصان شبکه و سخت‌افزار و... که در صف این توسعه هستند.
  
هر چند کوچ از خانه پر زرق و برق تلگرام سخت است اما گاندی با دل سپردن به چرخش چرخ‌های هندی از درون خانه‌های محقر هندی توانست پارچه‌های فریبای انگلیسی را شکست دهد.
مرجع : کانال تلگرامی نویسنده
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محسن
Iran, Islamic Republic of
جناب آقای خجسته اگر از تلگرام باید کوچ کرد، از توییتر و فیس بوک نیز با همین استدلال باید کوچ کرد. برادر عزیز من بشدت معتقد به ایت جابجایی هستم ولی یک بام و دو هوا نمی شود.
ابوذر منتظرالقائم
Iran, Islamic Republic of
آقای کمیل خسته : دو صد گفته چو نیم کردار نیست. چرا تو تلگرام پیام گذاشتی؟ چرا در محل کارت دست از این "خانه ی پر زرق و برق" بر نمی داری؟ اولین اشکال کمیل خجسته آن است که تلگرام را "چرخ" فرض کرده که مستقل از فرستنده ی اول، می تواند در دستان تو کار کند و در خدمت تو باشد! دومین اشکال کمیل خجسته آن است که خانه ی تنگ و تاریک و نمور تلگرام را برای ایرانیان خانه ی پر زرق و برق دانسته ! تلگرام برای ایرانیان زجر فراوان و خسران و هرمان به بار آورد و هرگز خانه ی پر زرق و برق نبود. حالا، معلوم می شود چرا معتاد تلگرامیم ! ضعف دانشی داریم، برند زده هستیم و مسئله ناشناسیم !
محسن
Iran, Islamic Republic of
احست اخوی
لقمان
Iran, Islamic Republic of
جالبه خود جهان نیوز متعهد هیچ پیام رسان ایرانی لینک نیست. برای اشتراک گذاری جالبه