کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

همه چیز درباره مذاکره کره شمالی با آمریکا

پیونگ‌یانگ از مواضع خود عقب‌نشینی کرده است؟

28 فروردين 1397 ساعت 19:02

باید گفت کره شمالی مواضع خود را حتی در دیدار مستقیم با ترامپ دنبال خواهد کرد و به‌نظر نمی‌رسد چیزی عوض شده باشد.


به گزارش جهان نیوز، از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در سال 2017 و اظهارات تند و تیز وی علیه کره شمالی و همزمان برگزاری رزمایش‌های نظامی مشترک واشنگتن ــ سئول و متعاقب آن آزمایشهای موشکی پیونگ‌یانگ، تنشها در شبه‌جزیره کره افزایش یافته است.

ترامپ در آغاز موج حملات خود تهدید کرد که کره شمالی را مجدداً در لیست کشورهای حامی تروریسم قرار می‌دهد و در اظهاراتی غیرمعمول در عرصه روابط بین الملل کیم جونگ اون رهبر کره شمالی را کوتوله و چاق خواند و تحریمهای سنگینی را به‌صورت یکجانبه و همچنین در شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی اعمال کرد.

مجموعه تنشهای لفظی، رزمایشهای نظامی، تحریم، آزمایش موشکی و هسته‌ای تنش در روابط واشنگتن و پیونگ‌یانگ را به اوج خود طی سالهای اخیر رساند تا جایی که حتی بحث به حمله احتمالی هسته‌ای کره شمالی به گوام و هاوایی هم کشیده شد.

درحالی که شواهد و شرایط موجود حاکی از وخیم‌تر شدن تنشها در شبه‌جزیره کره بود ناگهان موافقت کره شمالی با اعزام هیئتی بلندپایه برای حضور در مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی در کره جنوبی تنشها را کمی کاهش داد و نشانه‌هایی از تمایل به تنش‌زدایی میان رهبران شمال و جنوب شبه‌جزیره کره نمایان شد.

مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا نیز از این فرصت استفاده کرد و بعد از سفرش به کره جنوبی و شرکت در مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی گفت واشنگتن آماده گفت‌وگوی بدون پیش‌شرط با کره شمالی است.

پنس به واشنگتن‌پست گفت اگر کره شمالی مایل به گفت‌وگو باشد، دولت ترامپ هم حاضر به این کار خواهد بود.با وجود این، مایک پنس باز هم کره شمالی را تهدید کرد که تا زمانی که پیونگ‌یانگ برای پایان دادن به برنامه تسلیحات هسته‌ای خود قدم برندارد، تحریم‌های سفت و سخت آمریکا علیه کره شمالی همچنان به‌قوت خود باقی خواهد بود.

به‌دنبال این فعل و انفعالات مقامات کره جنوبی در خبری غیرمنتظره از پیشنهاد رهبر کره شمالی برای مذاکره مستقیم با رئیس جمهور آمریکا خبر دادند، اقدامی که در صورت وقوع به مهمترین رویداد در تاریخ روابط دو طرف طی یک دهه اخیر تبدیل خواهد شد. بلافاصله پس از این پیشنهاد کاخ سفید از موافقت ترامپ با این گفت‌وگوی مستقیم خبر داد.

تحلیلگران و رسانه‌های غربی از زمان مطرح شدن این پیشنهاد، و به‌دلیل منزوی بودن کره شمالی از نظر رسانه‌ای در سطح بین المللی موجی را به‌راه انداخته‌اند مبنی بر اینکه رفتار آقای ترامپ که شامل حملات کلامی علیه کیم جونگ اون در توییتر، فشار بر چین برای اقدام شدیدتر علیه پیونگ‌یانگ و تشدید تحریم‌های کره شمالی در شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده، در نرمش این کشور مؤثر بوده است.

 

در ادامه به بررسی مواضع کره شمالی و مذاکرات این کشور با آمریکا طی سه  دهه گذشته می‌پردازیم تا مشخص شود پیونگ‌یانگ قبل از روی کار آمدن چهل و ششمین رئیس جمهور آمریکا چه اقداماتی انجام داده و آمریکا چگونه عمل کرده است. آیا کره شمالی از مواضع خود عقب‌نشینی کرده است؟

بدعهدی و کارشکنی‌های آمریکا؛ آغاز تنش دوباره

با پایان‌یافتن ریاست جمهوری بیل کلینتون و روی کار آمدن جرج بوش در سال 2001 و اتخاذ یک رویکرد سختگیرانه علیه کره شمالی، واشنگتن زیر میز زد و کره شمالی را کنار ایران و عراق "محور شرارت" توصیف کرد، چیزی که درباره توافق هسته‌ای ایران با 1+5 نیز رخ داد و تغییر رئیس جمهوری آمریکا موجب نقض عهد از سوی آمریکایی‌ها شد.


مجموعه رویدادهایی که طی چند دهه گذشته رخ داده است نشان می‌دهد که کره شمالی همزمان با اتخاذ رویکرد سختگیرانه در قبال حضور نظامی آمریکا در شبه‌جزیره کره و انجام آزمایشهای هسته‌ای و موشکی، بارها و بارها پیشنهاد مذاکره در سطوح مختلف را نیز ارائه کرده است. شاید این شگرد پیونگ‌یانگ باشد که به‌صورت سینوسی مواضع مستحکم خود را پیش می‌برد و گاهی نیز پیشنهاد مذاکرات در سطح بالا را ارائه می‌کند.

 

پیشنهاد کره شمالی برای ملاقات مستقیم میان کیم و ترامپ چیز خارق العاده و عجیبی نیست. رهبران کره شمالی و آمریکا پیش از این نیز بارها با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند.

پیونگ‌یانگ قبل از روی کار آمدن ترامپ، با حضور نظامیان آمریکایی در شبه‌جزیره مخالف بود، خواستار توقف رزمایشهای نظامی سالانه واشنگتن و سئول بود، معتقد بود که اقدامات خصمانه واشنگتن صلح و ثبات شبه‌جزیره را به‌خطر انداخته است و شرط توقف فعالیتهای هسته‌ای، موشکی خود و خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره را همین موارد اعلام کرده بود. اکنون نیز کره شمالی همین مواضع را حتی در دیدار مستقیم با ترامپ دنبال خواهد کرد و به‌نظر نمی‌رسد چیزی عوض شده باشد.

منبع: تسنیم


کد مطلب: 604840

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/604840/همه-چیز-درباره-مذاکره-کره-شمالی-آمریکا

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com