پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۴
۱۷

چرا ترکیه در «پایتخت ۵» این‌قدر جذاب است؟

چهارشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۵۴
کد مطلب: 601441
محسن تنابنده، بازیگر و سرپرست بازیگران «پایتخت» می‌گوید که اگر این سریال، جذابیت‌های ترکیه را نشان نمی‌داد، چگونه تیم سازنده می‌توانست ناامنی، شرارت و بهشت پوشالی مشتاقان سفر به این کشور و همچنین، موضوع قاچاق کالا در سال حمایت از کالای ایرانی را نشان دهد؟
چرا ترکیه در «پایتخت ۵» این‌قدر جذاب است؟
به گزارش جهان نيوز، مجموعه تلویزیونی «پایتخت» به کارگردانی سیروس مقدم از همان فصل اول بین مردم جا باز کرد. این مجموعه با روایت بخش‌هایی از زندگی خانواده «نقی معمولی» و بستگانش به عنوان یک خانواده اهل مازندران به قدری جای خود را در دل مردم باز کرد که تلویزیون را برای ساخت و تولید فصل‌های بعدی این سریال ترغیب کرد و در نهایت این مجموعه تا فصل پنجم ساخته شد. 

اما این بار و در فصل پنجم پایتخت با حواشی بسیاری روبرو شد و مخالفان و موافقان همه سئوالاتی برایشان پیش آمد که در این باره با «محسن تنابنده» سرپرست نویسندگان و بازیگر نقش نقی در این مجموعه آنها را مطرح کردیم.

**آقای تنابنده! فصل پنجم پایتخت را با توجه به بازخورد مخاطبان چطور ارزیابی می‌کنید؟ چون ظاهرا امسال و در فصل پنجم با حواشی بیش‌تری مواجه شده و از همه طرف نقدهایی به شما می‌شود.
ـ تا جایی که نقد مربوط به اثر و تمام زوایای هنری‌اش باشد به خودی خود مشکلی ندارد، اما مشکل از جایی شروع می‌شود که یکسری مدام به دنبال این هستند که پدیده‌ای پررنگ شود و سروصدا کند تا پشت آن پنهان شوند و به مقاصد سیاسی خود برسند. هیچ ایرادی ندارد که ما را نقد کنند. ما همواره تعامل بسیار خوبی با منتقدان داشته‌ایم و نتیجه این بحث و گفت‌وگو هم طبیعتا کار را بالاتر می‌برد و ما هم خوشحال می‌شویم. اما مشکل جایی است که عده‌ای می‌خواهند از این اظهارنظرها استفاده کنند و یا حتی سوء استفاده داشته باشند. حقیقت این است که منِ محسن تنابنده، فارغ از هر جناح‌بندی سیاسی، مردم برایم همیشه مهم‌تر بوده و اصلا همین دلیل هم باعث شده که پایتخت در چند سری ساخته شود. 

** در نقدهایی که این روزها به پایتخت وارد می‌شود، چه سوء استفاده‌ای ممکن است بشود؟
ـ این به ما برنمی‌گردد و به عده‌ای مربوط می‌شود که برداشت مستقیم و روی اثر را نمی‌بینند و فراموش می‌کنند و ماجرا را به خاطر منافع سیاسی‌شان کادو کرده و به مخاطب ارائه می‌کنند. 

** یکی از نکاتی که در سریال مورد نقد واقع شده، استفاده تبلیغ‌گونه از فضای گردشگری ترکیه است. در حقیقت مخاطب لابه‌لای اتفاقات تلخی که برای خانواده نقی روی می‌دهد، بیشتر شاهد جذابیت‌های این کشور است. در این باره چه پاسخی دارید؟
- پاسخ این سئوال را به یکی دیگر از همکاران شما هم دادم و به شوخی گفتم: حقیقت این است که قبل از اینکه سریال را بسازیم، رجب طیب اردوغان دیداری با من داشت و گفت که تنابنده! ما خیلی بدبخت و بیچاره هستیم و کشورمان خیلی زشت است. می‌شود ترکیه را در پایتخت تبلیغ کنی تا چهار تا گردشگر پیدا کنیم؟ به من گفت یک زحمتی بکش و ترکیه را قشنگ‌تر از چیزی که هست نشان بده و پول قلمبه‌ای هم از این بابت به ما داد!

حقیقت این است که ترکیه زیباست. این کشور توریست زیاد دارد و آن هم به دلیل موقعیت و شرایط و اقلیم این کشور است. اما در پایتخت همین زیبایی‌ها نقد می‌شود. این که ما می‌گوییم هرکسی بنا بر مقاصد خود ما را نقد می‌کند به همین دلیل است. اول اینکه این خانواده دارند به ترکیه می‌روند اما با چه قصدی؟ با قصد قاچاق لباس! این نقدی به شرایط مملکت است. ثانیا هواپیما نمی‌تواند در ترکیه بنشیند؛ چون این کشور شرایط ناامنی دارد. ضمن اینکه ۳ جوان داریم که می‌خواهند فرار کنند و چند انسان شرور اهل ترکیه سر آنها می‌ریزند و هم کتکشان می‌زنند و هم پول‌هایشان را می‌دزدند. چطور می‌شود که این پیام‌های مستقیم را نادیده بگیریم و بگوییم که اینها می‌خواهند جذابیت‌ها و زیبایی‌های ترکیه را نشان بدهند؟ 

آقایان نگران! شما باعث شدید کسی هیچی را نقد نکند و این نقد نکردن و پنهان‌کاری باعث شد این همه ملت کیف و کلاه کنند و کرور کرور پول ببرند و در این کشور خرج کنند. اگر اجازه نقد بدهید و فضا را باز بگذارید و شرایط را در کشور تامین کنید، کسی پولش را بیرون از کشور نمی‌برد خرج کند. چیزی که پایتخت می‌گوید سراسر نقد سفر به ترکیه است. 

** اما به نظر می‌رسد که شما برای تصویر واقعیت تلخی که در دل این سفر می‌گذرد، از جاذبه‌های توریستی ترکیه طوری استفاده کرده‌اید که این موضوع بیشتر به چشم مخاطبان آمده است. 
ـ بله، معلوم است. برای اینکه ما در این سریال می‌بینیم ۳ جوان می‌خواهند هرجور هست از کشور فرار کنند و در این ماجرا ما باید جذابیت‌های دروغین را به مخاطب نشان بدهیم. در این مسیر، حتی از ابراهیم تاتلیس هم استفاده می‌کنیم. آن وقت می‌توانیم بگوییم که این جوان‌ها گول چه چیزی را خوردند. یک جا ارسطو در دیالوگ‌هایش می‌گوید که ما اگر لباس ایرانی برای فروش بیاوریم، کسی از ما نمی‌خرد، ولی اگر همان لباس، برچسب خارجی داشته باشد، همه استقبال می‌کنند. اینها همه نقد است؛ آن هم در سالی که به نام حمایت از کالای ایرانی اعلام شده است. پس مسخره‌بازی را بگذاریم کنار و سعی نکنیم مطالب عجیب و غریب از سریال دربیاوریم. 

** در قسمت‌های نخست هم یک بخش مربوط به فردی بود که شبیه ترامپ گریم شده بود و البته برخی ماجراهای سیاسی به آن پیوند خورد. 
ـ گفتند فردی که برای ختنه آمده، موبوری شبیه ترامپ است که برای این آمده که طعنه می‌زند به ماجراهای برجام و اینکه در برجام موبوری به نام ترامپ وارد شد و همه چیز را نادیده گرفت و یک عالمه پوئن گرفت و هیچ آورده‌ای هم نداشت و رفت. این تحلیل‌ها واقعا خنده‌دار است و اگر قرار بود ما به این چیزها فکر کنیم که الان من جای آقای روحانی نشسته بودم!

** یعنی خود شما هیچ پیش فرض سیاسی برای حضور شخصیتی شبیه ترامپ در سریال نداشتید؟ و اصلا این شخصیت بدون پیشینه وارد سریال شده بود؟
ـ بالاخره هیچ اثری بدون اندیشه ساخته نمی‌شود، اما در کنار این تحلیل، می‌توان به این هم فکر کرد و این تحلیل هم داشت که فردی که برای ختنه می‌آید، جز یک تکه گوشت حرامی و بلااستفاده و اضافه چه گیرش می‌آید؟ چرا از این تعبیر استفاده نمی‌کنند که آن فرد ختنه کننده چه با خودش برد؟

یکی از معضلات دیگر ما زود قضاوت کردن است. وقتی بحث ازدواج دختران نقی مطرح شد، دوستان منتظر نماندند که سریال پیش برود و ادامه قصه را ببینند. شروع کردند به نقد که چرا این سریال ازدواج در سنین پایین را مطرح می‌کند و حال که قصه پیش رفته و فهمیدند که نه پدر و نه مادر این بچه‌ها راضی به این ماجرا نیست، آمده‌اند و برای من کامنت گذاشته‌اند و عذرخواهی کرده‌اند. چرا سعی می‌کنند که از هر چیزی یک حرف مضحک بسازند؟

** نکته دیگری که برخی منتقدان مطرح کرده‌اند، این است که اگر سیروس مقدم توانسته در پایتخت اینگونه با دست باز جلو برود و خطوط قرمز را جاهایی رد کند و یا از ترانه‌های افرادی نظیر یک خواننده ترکیه‌ای استفاده کند، به خاطر حضور مؤسسه اوج در پس ماجراست و اینکه این مؤسسه اسپانسر کار بوده است. 
ـ این هم از آن حرف‌های بی‌عقلی است که می‌گویند. چرا باید اوج دلش بخواهد که در این سریال ابراهیم تاتلیس بخواند؟ این تحلیل بسیار غلطی است. اوج نیامد سراغ ما و ما رفتیم سراغ اوج و همه این را باید بدانند. وقتی که قصه برای ما روشن شد، به این فکر کردیم که نمی‌توانیم با تلویزیون این سریال را بسازیم و به چیزهایی لازم داشتیم که تلویزیون آنها را نداشت. ما وسایلی را می‌خواستیم که اوج این امکانات را داشت و ما هم به فراخور قصه گرفتیم و استفاده کردیم. 

** اما همه می‌دانند که مؤسسه اوج فقط یک مؤسسه برای تأمین مایحتاج و امکانات نیست و قطعا نگاه ایدئولوژیک برایش خیلی مهم است و اگر یک اثر فاقد این نگاه ایدئولوژیک باشد، اصلا برای چه باید اوج برای آن اثر هزینه کند؟
ـ شرط من از اول این بوده که هیچکس حق دخالت در قصه را ندارد. طبیعتا اوج با یک کلیاتی موافق بوده که پشت کار درآمده ولی در جزئیات خدا می‌داند که هیچ دخل و تصرفی نداشتند و من بنا بر شرایط قصه جلو رفتم و این هم از همان قضاوت‌های زودهنگام است. 

** اما این بحث خیلی جدی است که بخش‌های مربوط به داعش با نظر اوج اضافه شده و آنها خواسته‌اند که قصه نقی به این سمت برود.
ـ نه، اصلا اینطور نیست. چهارسری پایتخت را ساخته بودیم و می‌خواستیم که این بار ماجراهای خانواده نقی را در فضای جدیدتری تجربه کنیم. به همین دلیل ما به سراغ اوج رفتیم نه اینکه آنها سراغ ما بیایند. ما چون این قصه را با این شرایط داشتیم، به سراغ آنها رفتیم. 

** یعنی از همان ابتدا بحث داعش در کار شما مطرح بود؟
ـ بله. ما از یک سال و نیم پیش قصه را به لحاظ کلی، طراحی کردم. این طرح در ابتدا قرار بود سینمایی بشود. ماجرای رفتن به ترکیه و بالن و داعش قرار بود در سینما ساخته شود، ولی فکر کردیم که زمان سینما برای این کار کم است و ترجیح دادیم سریال شود. من با سیروس مقدم صحبت کردم و خشایار الوند هم بود و در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم. 

** یکی از نکاتی که در سری پنجم پایتخت خیلی به چشم می‌آید، اضمحلال خانواده است. در فصل‌های پیشین، نقی و تک تک اعضاء خانواده شأن و جایگاهی داشتند، اما در این سری مثلاً هما که عضو شورای شهر بود و یک زن فعال و به‌روز بود، تبدیل به فردی شده که بدون قرص‌هایش به هم می‌ریزد، بچه‌ها تقلب می‌کنند، رحمان و رحیم و بهتاش دزدی می‌کنند و خواهرزاده به صورت دایی خود سیلی می‌زند. 
ـ من یادم هست که یک سال پیش روی دو پایم راه می‌رفتم ولی الان رباط و مینیسک عمل کرده‌ام و شرایطم فرق کرده است. آدم‌ها دائم در حال تغییر هستند و این روند طبیعی است. شما وقتی سری ۵ یک قصه‌ای را می‌سازی باید شرایطی را رقم بزنی که جذاب‌تر از گذشته باشد. ما تلاش کردیم این زن جدی و منظم را جوری پیش ببریم که کمی از این حالت خارج شود و نرم‌تر به نظر بیاید.
 
** به نظر می‌رسد که این شخصیت‌ها هرکدام نماینده یک قشر هستند و علی‌رغم اختلافات قرار است در پایان قصه همه دوباره به هم بپیوندند و خانواده را حفظ کنند. 
ـ شما برای خلق یک درام و قصه ابتدا باید نظمی را به هم بزنید و بعد آن نظم را سر و شکل بدهید. مثل همیشه نه جنگ مهم است و نه ترکیه. فقط خانواده در شرایط مختلف مهم است. پایتخت بیش از هر چیزی خانواده‌محور است. خلق کمدی که در دل داعش می‌گذرد و اینکه این خانواده چطور می‌خواهند همچنان خود را نگه‌ دارند، از جمله موارد مهم است. در پایتخت یک نقی پشت کامیون خانه ساخت و خانواده‌اش را حفظ کرد، در سری دوم، سوم و چهارم هم در مدل‌های دیگر. 

** تصویر ارائه شده از داعش چگونه است؟‌ جدی است یا در فضای کمدی اتفاق می‌افتد؟
ـ این را باید ببینید. پایتخت همیشه در یک مرز جدیت و کمدی حرکت کرده است. 

** یک حاشیه دیگر نیز مربوط به حضور بازیگر جم در سریال پایتخت است. این اتفاق دانسته روی داد یا سازندگان در جریان نبودند؟
ـ این را هم یک بار دیگر گفته‌ام. خانم نگین میرزایی، صدام نیست که همه او را بشناسند و ما هم قیافه‌اش را بشناسیم. ما نمی‌توانیم گواهی عدم خلاف بگیریم از بازیگران. ما یک مسئول هنروران داشتیم و او این خانم را آورده و کار کرده. ضمن اینکه این تصاویر از یک ماه قبل در اختیار تلویزیون بوده و خودش باید در این زمینه کنکاش می‌کرد و اگر مشکلی وجود داشت، آن را حل می‌کرد. 

**موضوع دیگر مربوط به موضع‌گیری‌های شما و سایر بازیگران سریال نسبت به حذفیات سریال است. الان این بحث مطرح است که اگر شما خودتان به سراغ اوج می‌روید و یا صداوسیما از شما حمایت می‌کند تا پایتخت ساخته شود، چرا در زمان پخش رویکردتان تغییر می‌کند و خودتان نسبت به آنها و عملکردشان معترض می‌شوید؟ نظرتان درباره این پارادوکس چیست؟
ـ یعنی چه؟ این بدان معنا نیست اگر جایی پول ساخت اثری داد، می‌تواند در ماجرای معنوی‌اش هر کاری دلش خواست انجام بدهد. این طبیعی است که ما طبق موازین و قوانین مملکت خودمان کار می‌کنیم و سیروس مقدم کسی نیست که حد و حدود را نشناسد. این سانسورها کاملا بر اساس سلیقه فردی بوده و به نظر من هیچ لطمه‌ای به کار نمی‌زد. حاضرم این سکانس‌ها را برای یک مقام بالاتر بگذارم و اگر تشخیص داد که این حذفیات مشکل داشت، همه چیز را می‌بوسم و کنار می‌گذارم.

منبع:فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


یعنی تنابنده از یکسال پیش که دنبال نوشتن داستان و ساخت سریال بوده میدونسته که امسال قراره به نام سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری بشه؟؟؟
جهان نیوز این مطلبت هم مثل خیلی از مطالبت جفنگه
Iran, Islamic Republic of
پایتخت 5، به غایت مضحک، زننده، خلاف شرع اسلام به صورت تابلو، دقیقا عین فیلم های ترکیه ای درجه سه.
سید
Iran, Islamic Republic of
چرا اینقدر زود قضاوت میکنین و بی ادبی و بی نزاکتی نشون میدین ؟نمیشه یکم صبر داشته باشین تا قسمت آخر بعد بیانیه صادر کنین ؟؟؟
بالا شهر تهران هم قشنگه!
Iran, Islamic Republic of
همون روزی که که برای خوشایند سرمایه داران به قشر ضعیف گفتی طویله نشین اندازه ات را شناختم!
دورویی بارزترین خصوصیت اخلاقی ایرانی هاست که اتفاقا تو همین سریال در سفر به ترکیه به خوبی میشد نشون داد ولی از همون فرودگاه جانماز پهن کرد که بگه ما خیلی خوبیم..
Iran, Islamic Republic of
منم از اون روزی که فهمیدم محسن تنابنده، امیر جعفری، لیلا حاتمی، و... و... و...، سربازان لشگر باطل ایرانند و در هر موقعیت سیاسی، به کمک افسادطلبان و وطن فروشان می آیند، فهمیدم از این مغز، خوراک سالمی نصیبم نمیشه و قید پایتخت 5 رو زدم.
اما تلویزیون که روشن بود و بقیه می دیدند. وقتی دیدم عمل ختنه، شده دستاویزی برای خنده مردم و ایشون و آقای سیروس مقدم، ملاحظه نمیکنن تو خونه، زن و بچه نشسته، اونم مجلس ختنه با حضور ارکستر و رقص مردان سن و سال دار با آهنگ غنا به صورت بالا و پریدن های غیرقابل کنترل به سان آدم های مست کرده، فهمیدم پایتخت 5، چهره بدون روتوش هنرمندان مردمی ایرانه.
حالا شما میگید چرا ترکیه رو تبلیغ کردن؟! برای اینکه این. جماعت مثلا هنرمند، این رو ارزش میدونن و اینجوری فکر میکنن. این ما مردمیم که باید مراقب خوراک فکری و چیزی که نگرش فردای خودمون و خانواده مون رو میسازه باشیم.
تلویزیون: دانشگاه یا سیرک؟
Iran, Islamic Republic of
عزیزان؛ تلویزیون، دیگه رسما برای مردم مسلمان، برای انسان دارای هدف، برای انسان سازی و پرورش توانایی های درون انسان، برنامه نمیسازه. سیاست تلویزیون در حال حاضر، سرگرم سازی به هر قیمته. ولو نابود شدن ایمان ها، فکرها، و حتی جیب ها!
پس این فکر که حتما مراقب ما و بچه هامون هستن رو بذارید کنار. اون جعبه یا صفحه رو خاموشش کنید و شب ها به اتفاق خانواده، به مطالعه قرآن، نهج ابلاغه، غرر الحکم، کتب دینی، سیاسی، روانشناسی دینی، و تاریخی، و بحث پیرامون آن بپردازید.
Iran, Islamic Republic of
آدم هم اين قدر از خود راضي! به عوض عذر خواهي اينهمه آسمون ريسمون كردن يعني چه.
Iran, Islamic Republic of
چون نویسنده اش، جناب محسن تنابنده است....
علی
Canada
خیلی هم سرگرم کننده است. آینه ی روشن نمای جامعه واقعی ایران است. بارک الله محسن کدخدا بارک الله.
Iran, Islamic Republic of
جناب علی ساعت 17:48؛
ما هم نظر شما رو داریم!
پایتخت 5، یک فیلم سرگرم کننده، مبتذل و انحرافی است. این فیلم، آیینه تمام نمای مردم کوته فکر، و پوچ اندیشیست که دوست ندارند بفهمند و ترجیح میدهند سرشان گرم خندیدن باشد. ولو خندیدن بی معنا و یا زشت. یعنی خنده ناشی از دیدن زشتی ها. درست مثل کسی که به دلیل تغییر ذایقه، از بوی بد زباله، به جای تنفر، احساس خوشی کند!
بله پایتخت 5، آیینه است. به خاطر همین، از شخصیت های فیلم خوشتان می آید. اما انسان مؤمن، انسان اهل فکر کردن، انسان دوست دار ارزش های الهی، در این آیینه کثیف نیست که ذوق کند.
کار درست این بود که کارگردان این فیلم، به جای گرفتن آیینه و نمایش انسان هایی که سرگرمی، عقلشان را زایل میکند و به خاطر مفت بودن سفر، راه می افتند میروند ترکیه! آیینه را روی الگوهای فکری و معنوی می انداخت و انسان های کوته فکر کم خواه، یک پله ارتقاء پیدا میکنند.
والسلام
Canada
نهار نخوردیم!!!!!
Iran, Islamic Republic of
اینقدر از خودتون بیانیه صادر نکنین لا اقل صبر میکردین تا قسمتهای آخرش رو میدییدین بعد فلسفه بافی میکردین اینا از سفر به ترکیه منظور و ایده ای داشتن اسیری بدست داعش و اینا چرا اینقدر زود قضاوت و نتیجه گیری میکنین و ندانسته حکم صادر میکنین ...
ماهان
Iran, Islamic Republic of
گردشگری ترکیه در ایران نیاز به تبلیغ نداره وقتی سالانه 2 میلیون ایرانی برای گردش به اون کشور میرن !!!!مسئولین ما فکری بکنند که مردمی که شهرهای کشور خودش رو ندیدن چرا میرن ترکیه و دبی!!!
Iran, Islamic Republic of
جناب ماهان؛
قبول بفرمایید که مغلطه میفرمایید و مردم فریبی، در کلمات شما موج میزند.
من، از مردم سؤال میکنم. اگر کالایی 2 میلیون خریدار داشت، اما 20 میلیون خریدار دیگر هم وجود داشت و شما از 2 میلیون سیر نمی شدید، آیا به سراغ تبلیغ برای 20 میلیون باقیمانده نمیرفتید؟!
حالا چطور بیان میکنید به دلیل سفر سالانه 2 میلیون نفر به ترکیه که اتفاقا آمار غلطیست، تبلیغ ترکیه برای سایر مردم، تأثیر ندارد؟!
ثانیا، اگر حرف خودتان را قبول دارید، پس باید فیلم هایی ساخته شود که اون 2 میلیون جمعیت انبوه را، از سفر به ترکیه و خارج کردن ارز و پول، منصرف کند، نه اینکه بر آتش، بنزین بریزد!
ثالثا، فرق شما که محاسبه غلطی دارید، با اون 2 میلیون نفر که قبله آمالشان، سفر خارجیست، چیست؟ وقتی 2 میلیون نفر به اضافه شما، افراد بی خیال داریم، چرا از رفتن به ترکیه تعجب میکنید؟! اون ها هم مثل شما فکر میکنند دیگه!
رابعا، اول کلامتان، میگویید گردشگری ترکیه در ایران، نیازی به تبلیغ ندارد! این یعنی این معضل را باید رها کنیم و به تبلیغ سفر به ترکیه، واکنش نشان ندهیم. بعد در آإر کلامتان، از مسؤولان میخواهید به سفر مردم به ترکیه و دوبی، واکنش نشان دهند و این را معضل میدانید!
اگر سفر به ترکیه بد است، فیلم پایتخت، در همین مسیر گام برداشته. پس دفاعتان چیست؟ اگر سفر به ترکیه خوب است، پس چرا مسؤولین راجع به یک سفر خوب، فکری کنند! این تناقض کلام را چجور تفسیر کنیم؟!
خامسا، فرض که گردشگری ترکیه، نیاز به تبلیغ ندارد. چون 2 میلیون مسافر ادعایی از ایران دارد و چشم داشتی به افزایشش ندارد. بالاخره قبول دارید پایتخت 5، این تبلیغ بی اثر را کرده یا معتقدید تبلیغ نکرده؟!
به نظر، دفاع بعضی ها از پایتخت و نویسندگی جناب تنابنده، شبیه دفاع یه عده از فیلم جدایی نادر، بیشتر سیاسی و از روی بغض است. وگرنه خودتان خوب میدانید چه میگوییم.
ماهان
Iran, Islamic Republic of
شما مطلب رو متوجه نشدید مثل اینکه!!! این امار رسمی و از طرف کشور ترکیه اعلام شده و چیزی که با یه سرچ ساده بهش می رسید لازم به زیر سوال بردن نیست این تقصیر مردم یا امثال تنابنده نیست که بلیط قشم و کیش گرونتر از تفلیس و استانبوله امروز توی اخبار بود دبی با شرایط اب و هوایی نامناسب در جذب توریست از پاریس و نیویورک جلو زده!!!
مسئولی که دلار رو بالای 5 هزارتومن نگه میداره خواهان اینه مردم سفر خارجی برن
اینکه کم کاری میشه در معرفی اثار تاریخی طبیعی و گردشگری کشور باید از مسئولین پرسید اینکه زاینده رود خشک میشه به جای اینکه فکری به حالش بکنند شتر میارن مردم داخل برهوت زاینده رود شتر سواری کنند این کج سلیقه گی ها تقصیر کیه؟!! مشکل اینجا امثال افرادی مثل شما اینه به جای حل مسئله صورت مسئله رو پاک می کنید اینکه ما نمی تونیم کشورمون رو معرفی کنیم پس اگر در جای از نقاط دیدنی کشورهای دیگه گفته شد یعنی اشکال !!!
Canada
در واقع تبلیغ ترکیه ، خود مسافرهای ترکیه هستند که بعد از برگشت از سفر خوبشون به دوستان و آشنایانشون میگن که البته بهترین نوع تبلیغ هم هست.
سید
Iran, Islamic Republic of
خلاصه این مصاحبه با تنابنده این شد که محسن تنابنده همه چیز رو میفهمه ولی این همه أدم هیچی نمیفهمن.
خیلی واضحه که در این قسمت پایتخت خیلی چیزها رو زیر پا گذاشتن. مثلا اون لفظ کودکشی که در قسمت اول سریال گفته شد که چند بار هم تکرار شد این لفظ، و مثلا شخصیت هما جلوی دهانش رو گرفت و تعجب کرد از این کلمه که کاملا یادآور اون کلمه زشت بود. یا مثلا خوردن اون کش به آلت تناسلی مردها که دو بار تکرار شد. خب این رو آدم توی یک جمع خونوادگی ای که مثلا زنها و مردهای مختلف نشسته اند چه جوری آدم ببینه؟
اصلا کاملا واضحه که ترکیه رو خیلی خوب نشون دادند. هر کی می بینه هوس میکنه و وسوسه میشه که یه سر بره ترکیه . مخصوصا اونها که دنبال چشم چرونی و لذتهای این جوری هستن. نشون دادن های مکرر زنها با حجاب های مختلف از فضای ایران، مطرح کردن مصرف آزادانه مشروب، و ....... اینها معنا داره آقای تنابنده. مردم که ..... نیستن که شما توی مصاحبه تون جوری حرف میزنید که انگار فقط خودتن میفمید.حالا این جدای از بحث های مالی هست که خدا میدونه که توی این پروژه ها چقدر پول نصیب اینها میشه. خود آقای تنابنده به واسطه همین سریال پایتخت مشهور شد ولی همش هم در موارد و مواقع مختلف اپوزیسیون میشه. قرار نیست که هر چی شما ساختید بدون چون و چرا قابل پخش باشه. تازه من تتعجب کردم که بعضی چیزها رو چه جوری مجوز پخش دادند؟