شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۰
آنچه در دورهمی گذشت؛

انتقاد مهدی سلطانی از بازیگران پولکی

دوشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۱۳
کد مطلب: 600596
برنامه دورهمی در پنجمین شب از ایام نوروز میزبان مهدی سلطانی بود.
انتقاد مهدی سلطانی از بازیگران پولکی
به گزارش جهان نيوز، مهران مدیری در پنجمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی دورهمی از عدم توجه به هوش و ذکاوت و افزایش سوء استفاده عده ای منفعت طلب از این شرایط برای بینندگان صحبت کرد.

وی عنوان کرد: عده ای در جامعه هستند که هیچ کاری را بدون آنکه سودی برای خودشان داشته باشد انجام نمی دهند. با توجه به اینکه نمی توانیم جلوی دزدها را بگیریم حداقل همت کنیم، دست به دست هم دهیم تا کارشان سخت شود.

وی افزود: عده ای از عزیزان خیالشان راحت باشد که در هیچ قرعه کشی و... چیزی برنده نمی شوند. اگر هم برنده شوند با آنها تماس نمی‌گیرند. برای مثال یک نفر مطلع شد که مبلغی را از فلان مرکز برنده شده است. یک ساعت در حال وارد کردن کد بود تا آن پول به حسابش واریز شود. ولی در عوض همان مقدار از حسابش خارج شد. یا مثلا از مسابقه ای به شخصی زنگ می زنند و می گویند شما برنده شده اید. رمز کارت شما جواب سوال 2 افقی است. او هم از این خبر خوشحال می شود. غافل از اینکه در کل چیزی به دستش نخواهد رسید.

در ادامه برنامه قطعاتی توسط گروه موسیقی«پازل بند» اجرا شد.

سپس مهدی سلطانی سروستانی بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما به جمع مهمانان دورهمی پیوست.

مهدی سلطانی متولد یکم شهریور 1350 و دارای مدرک کارشناسی بازیگری از دانشکده هنرهای زیبا، کارشناسی ارشد از دانشگاه سینما و تئاتر و مدرک دکترا در رشته واقعیت شیوه پردازی در دنیای معاصر بازیگری از کشور فرانسه است. وی در حال حاضر به یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران، تدریس می کند.

سلطانی در پاسخ به سوال مدیری که آیا تحصیلات چه میزان در پیشرفت بازیگر نقش دارد، اظهار داشت: تحصیلات شرط لازم است، اما کافی نیست. ممکن است یک نفر تحصیلات هنری نداشته باشد اما هوشمندی لازم برای بازیگری را دارا باشد. در دانشگاه فقط تکنیک را آموزش می دهند. بخشی از کار بازیگری محتوا است که این محتوا در دانشگاه موجود نیست و باید از طریق معاشرت، خانواده، جامعه و... حاصل شود.

وی افزود: نگاه من از ابتدا به بازیگری بسیار جدی بود. متاسفانه در حال حاضر تعداد بازیگرانی که بازیگری را تخصصی دنبال نمی کنند زیاد است. یکی از علت های این نگاه سطحی، تنبلی افراد برای افزایش مهارت و آموختن است و یک دلیل هم این است که می گویند خب چرا ما باید اصولی یاد بگیریم؟ در صورتیکه می توانیم از راه های دیگر اقدام کنیم.

این بازیگر توانمند در پاسخ به اینکه چند درصد دانشجویان شانس موفقیت در این عرصه را دارند، گفت: اول از همه باید بگویم که روش گزینش دانشجوی هنر غلط است. ممکن است کسی در کلاس تست شرکت کند و به همین دلیل در کنکور رتبه خوب کسب کند. تست زدن ارتباطی به هنر و هنرمند ندارد. به نظر من از هر 50 نفر تنها 2،3 نفر شانس دیده شدن را دارند. دانش و هوش علمی نمی تواند موفقیت هنرمند را تضمین کند. زیرا هنرمند از احساسات بیشتر استفاده می کند.

مهدی سلطانی در انتقاد به پررنگ بودن نقش ارتباط در ورود به هر حوزه اظهار داشت: در حرفه بازیگری هم متاسفانه باند بازی وجود دارد. عده‌ای افراد منفعت طلب حاضرند مبلغ سنگینی را بپردازند تا بتوانند در یک مجموعه بازی کنند. مقدار مبلغ معمولا به قدری زیاد است که تهیه کننده را وسوسه می کند و تهیه کننده به جای آنکه مبلغی را به یک بازیگر بپردازد، از یک نفر می گیرد و با آن پول حساب چند بازیگر دیگر را تسویه می کند.

سلطانی عنوان کرد: البته ماجرای باندبازی و مافیا در همه حوزه ها وجود دارد. از آنجایی که سینما با مردم ارتباط مستقیم دارد و معمولا درصد زیادی از جامعه بر زندگی و رویکردهای اهالی هنر متمرکز هستند، هر اتفاق حتی کوچک در این عرصه بزرگ جلوه می کند.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی جوانان بدانند هرکه می خواهد ماندگار شود باید تلاش کند؛ وگرنه حذف خواهد شد.

سلطانی در ادامه با انتقاد از حقوق های اساتید دانشگاه هنری بیان کرد: حقوق یک استاد برای تدریس ساعتی 10 هزار تومان است. متاسفانه حقوق نیروهای فرهنگی و علمی از درآمد یک فرد سیگار فروش کمتر است.

این بازیگر در پاسخ به سوال مهران مدیری که آیا از فیلم هایی که بازی کرده اید پشیمان هستید؟ گفت: پشیمان نه. اما تعدادی از نقش ها هستند که احساس می کنم اگر بازی نمی کردم بهتر بود. نقش هاشم خان دماوندی را دوست دارم چون چند سال است که با آن زندگی می‌کنم. یک سریال به نام «پدر» هم برای ماه رمضان سال جاری از شبکه دو پخش خواهد شد.

وی در پایان صحبت هایش اظهار داشت: دزدی نکنیم چون پول دزدی برکت ندارد و سپس کلاه هاشم خان دماوندی را به موزه دورهمی اهدا کرد.

مهران مدیری در ادامه ضمن اشاره به موضوع برنامه، عنوان کرد: میزان هوش افراد در حل مسائل هم مسئله بسیار مهمی است. مثل واکنش هایی که مسئولین در حل مسائل دارند. برای آلودگی هوا می گویند دعا کنید باد بوزد و برای زلزله هم می گویند کجا فرار می کنید؟ هرجا بروید بالاخره می میرید.

در دنیای امروزی هوش و ذکاوت دیگر جایی ندارد. قبلا بودند بچه هایی که به صورت ذهنی ضرب 3 رقم انجام می دادند. الان آن استعدادها کجا هستند؟ انفجاری از نادانی در جامعه محسوس است و دردناک تر از این، مدرسه ای است که به دلیل نبود سوخت برای گرم کردن کلاس هایش تعطیل می شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *