پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰
۴
میرسلیم:

علت نارضایتی از کالاهای داخلی طراحیِ بداست

يکشنبه ۵ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۴
کد مطلب: 600508
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این که بسیارى از مردم از کیفیت کالاهاى داخلى ابراز نارضایتى مى‌کنند، ناحق نیست و به نظر من ریشه مشکل در طراحى کالاهاى داخلى است.
علت نارضایتی از کالاهای داخلی طراحیِ بداست
به گزارش جهان نيوز، سید مصطفی میرسلیم رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نامگذاری امسال به نام«حمایت از کالای ایرانی» از سوی مقام معظم رهبری، درباره علت عدم رضایت هموطنان از برخی کالاهای تولید داخل، گفت: این که بسیارى از مردم از کیفیت کالاهاى داخلى ابراز نارضایتى مى‌کنند، ناحق نیست و به نظر من ریشه مشکل در طراحى کالاهاى داخلى است. 

وی با تأکید بر اینکه براى هر محصولى باید طراحى صورت گیرد، اظهار داشت: معمولاً وقتى بچه‌ها با گِل چیزى را درست مى‌کنند ابتدا در ذهن خود تجسمى از آن را ترسیم مى‌کنند چه رسد به کالاهاى صنعتى جدى! به بیان ساده طراحى مرحله‌اى است بین تشخیص و تعریف نیاز و ساخت و تولید کالاى جوابگوى آن نیاز. پس از تشخیص دقیق و درست نیاز و در نظر گرفتن ضوابط و مقررات قانونى و معیارهایى که الهام گرفته از فرهنگ ما است و مراعات اقتضاهاى محیط زیستى، کار طراحى آغاز مى‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: طراحان ضمن آن که باید برخوردار از خلاقیت و ذوق و سلیقه باشند، نیازمند طى دوره‌هاى آموزشى تخصصى‌اند. طراحى جنبه علمى و فناورانه دارد و به منظور نتیجه‌گیرى متناسب با اهدافى که در اصل نیاز مستتر است، باید نکاتى در نظر گرفته شود که به سلایق مشترى، امکانات ساخت و تولید، مقتضیات نگهدارى و تعمیر و در نهایت چگونگى بازیافت قطعات فرسوده پس از سپرى شدن دوران بهره بردارى برمى‌گردد. 

میرسلیم با بیان اینکه در طراحى باید سلایق مشترى را در نظرگرفت، گفت: مشترى همان بهره بردار است. اوست که باید تحمل کننده تمام کاستى‌ها باشد. سلایق ایرانى‌ها تا آنجا که به مشترکات آداب و رسوم و سبک زندگى ما برمى‌گردد، باید در طراحى منظور شود تا بتواند بیشترین رضایت مردمى را جلب کند. برایم مثال ژاپنى‌ها با مطالعه آداب و رسوم ما متوجه شدند که ما برنج را به شکل ویژه‌اى طبخ مى‌کنیم سپس به طراحى پلوپز برقى براى ما پرداختند که در کشور خودشان کاربرد ندارد. این محصول زمانی جزو جهیزیه تقریباً هر تازه عروس ایرانى بود. این یک طراحى موفق است از لحاظ مراعات سلایق بهره بردار. این نکته براى تمام کالاهاى خانگى، ادارى و آموزشى، صنعتى و کارگاهى مصداق دارد.

وی افزود: طراح باید در درجه اول به بهره بردار احترام بگذارد و رفاه و خواسته او را برآورد و الا مشترى باید سالها با نارضایتى تحمل بدسلیقگى او را بکند. کالاى ایرانى براى ایرانى باید طراحى شود و کالاى صادراتى براى مشترى خارجى با توجه به سلایق و آداب و رسوم او.  در مورد ساخت و تولید نیز باید شرائط کشور از لحاظ تأمین مواد اولیه و مواد میانى مناسب، امکانات فنى و ابزارى قطعه سازان، سطح مهارت و تجربه و آموزش کاردانان و فناوران و امکانات خط تولید، در طراحى منظور شود.

رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه خاطرنشان کرد: همکارى مستمر و جامعى باید بین طراح و قطعه ساز وجود داشته باشد و در بهترین شرایط با مشورت یکدیگر کار طراحى را تکمیل کنند و الا ممکن است طراح مأیوس شود و به سراغ قطعه سازان خارجى برود یا ممکن است قطعه ساز متأسف شود از این که طراح خود را از نظریات و پیشنهادهاى فنى مبتنى بر تجربه قطعه ساز محروم نگهداشته است و در نتیجه خسارت به کیفیت محصول وارد شود یا از نظر قیمت رقابت پذیر نشود. 

میرسلیم با بیان اینکه در دوران بهره بردارى و براى بهره بردارى خوب، از محصول باید طبق شیوه نامه‌اى نگهدارى شود، گفت: نگهدارىِ بد، عمر محصول را کاهش مى‌دهد و موجب آلودگى محیط زیست و اسراف مى‌شود. گاهى در اثر نگهدارى غلط عمر محصول به یک پنجم آنچه در طراحى پیش بینى شده کاهش مى‌یابد و این ضایعه بزرگى براى سرمایه هاى کشور است. نگهدارى باید دقیق و آسان و مؤثر باشد و طراح موظف است چگونگى بهره بردارى درست و تعمیر به‌موقع و فناورانه کالا را پیش بینى کند.

وی افزود: نباید طراح غافل از نگهدارى و تعمیر، طراحى مستقلى انجام دهد تا به دلیل عدم پیش بینى مناسب و سختى نگهدارى و  مشترى یا بهره بردار از آن سرباز زند و عواقب خسارت‌بارى را تحمل کند و در مواردى مردم را بستوه آورد. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اهمیت «بازیافت» گفـت: هر محصولى عمرى دارد و پس از آن نباید کالاى فرسوده وبال جامعه شود یا محیط زیست را نابود کند. طراح باید از آغاز پیش بینى چگونگى بازیافت قطعات و مواد را کند تا کشور به قبرستانى زشت از وسائلى تبدیل نشود که از رده خارج شده‌اند.

میرسلیم در پایان خاطرنشان کرد: منابع زمین نامحدود نیست و اگر بخواهیم اسراف گونه از منابع موجود براى تهیه مواد اولیه یا میانى استفاده کنیم شاید براى نسلهاى آینده چیزى درخور توجه باقى نماند و این ظلم و اجحاف است. امیدواریم طراحان ما این موارد و بسیارى از ظرافتهاى دیگر را در مدنظر داشته باشند تا راه حمایت درخور از کالاهاى داخلى  باز شود. 

منبع:تسنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
خواستن توانستن است !
از امروز فقط چای ایرانی بنوشیم
Iran, Islamic Republic of
اقای میرسلیم! ادم اصیل تولید با اصالت میکند!اصیل یعنی دارای شناسنامه! یعنی دارای هویت! نه به قصد چپو!
محمد
Iran, Islamic Republic of
سلام
از امثال آقای میر سلیم بعنوان شخصیتی فنی انتظار بیشتری می رود . آنچه مسلم است این است که در تولید داخلی نگاه به سمت کیفیت است و نه صرفا طراحی، آنچه از آن به عمد غافل شده است این است که اکثر تولیدات داخل از کیفیت کم می آورند و بازار پسند نیستند . دلیل آن این است که تولید کنندگان برابر رشد فناوری دنیای امروز پیش نمی روند . نگاهی به صنعت خودرو ی ما بیاندازید .ما همزمان با کره ی جنوبی شروع کرده ایم . ما کجا هستیم و آنها کجا هستند .دلیل پیشرفت کره جنوبی هرگز و هرگز حمایت مصرف کننده ی داخلی نبوده است . علت را فقط در ابداع و نو آوری مخترعان بدانید،همان چیزی که امروز ما در صنعت نانو،سلول بنیادی،هسته ای و ...داریم.اما وقتی پای منفعت وسط می آید و جیب مردمی که به سبب عوارض سنگین گمرکی راهی جز خرید ماشین بی کیفیت تولید داخل ندارند،دوشرکت سرطانی ...و.....هر بنجلی را به ناف ملت می بندند و کک مسئولین هم نمی گزد . اگر خواستیم از تولید ایرانی حمایت شود ،راهی جز بالا بردن کیفیت تولیدات داخل با کم کردن هزینه ساخت و عرضه ی مناسب ندارید.والا این حمایت در چهارچوب چهار عدد بنر و بخشنامه خشک خواهد شد .بی خیال ...منتشر نکردی غمی نیست.
شیطونک پاستور
چطوری برادر احوالت چطوره