پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۱
۲۹

صفارهرندی: رهبری می‌خواست خاتمی عضو مجمع تشخیص شود/رهبری از شخص خاتمی بیشتر از احمدی نژاد در دوران مسئولیت شان حمایت کردند

يکشنبه ۵ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۲
کد مطلب: 600483
محمدحسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت احمدی نژاد می‌گوید: وقتی پیام‌ها و سخنرانی‌های رهبری را راجع به دولت دهم نگاه کنیم، عمده‎اش حمایت کردن از مجموعه دولت است، نه از رئیس دولت.
صفارهرندی: رهبری می‌خواست خاتمی عضو مجمع تشخیص شود/رهبری از شخص خاتمی بیشتر از احمدی نژاد در دوران مسئولیت شان حمایت کردند
به گزارش جهان نيوز، اهم اظهارات صفارهرندی در گفت‌وگو با سالنامه مثلث در ادامه می‌آید:

*من کتاب پیش رهبری هدیه نبردم اما از ایشان کتاب هدیه گرفتم. کتاب جنگ سرد فرهنگی نوشته خانم فرانسیس استونر ساندرس بود. این کتاب در واقع ناظر به جنس تهاجم فرهنگی و نفوذ فرهنگی است که غربی ها علیه کشورهایی از جنس ما به کار گرفتند. ایشان این کتاب را به من دادند و فرمودند «شما این را دیدید؟» گفتم «من ندیدم، فقط وصفی از آن شنیده بودم». فرمودند «دانستن مطالبی که نویسنده مطرح کرده برای کار شما لازم است».

* علاقه ایشان (رهبری) به مطالعه رمانها و کتاب هایی در حوزه ادبیات داستانی دوره معاصر است. علتش هم به نظرم این است که ایشان معتقدند «برای مستقر شدن یک مفهوم معنوی و متعالی باید از زبان هنر استفاده کرد و ادبیات داستانی مقدمه هنر است».

*حداقل زمانی که از وقت گذاری ایشان (رهبری) برای مطالعه شنیدم، این است که وقتی می خواهند برای استراحت بروند، کتاب دستشان است. یعنی وقتی می خواهند بخوابند، حتما با کتاب هستند. ایشان یک وقت فرمودند که در خانه ما هیچ کس بدون کتاب به رختخواب نمی رود، یعنی با کتاب خوابشان می برد.

*ایشان (رهبری) موسیقی را می شناسند و شاید مثلا مشابه ایشان ما در میان اهل علم کمتر داشته باشیم؛ من نمی گویم نداریم، ولی کمتر داشته باشیم که آشنایی و وقوف شان به این مقوله صرفا از این زاویه باشد که فقط درباره موسیقی مطالعه کرده باشند. ایشان با موسیقی بیگانه نیستند. حالا یک چیزهایی گاهی نقل می کنند که حاکی از همین وقوف است مثلا ایشان زمان ریاست جمهوری کردستان تشریف برده بودند، آنجا در مراسمی پیرمردی موسیقی مقامی مینواخت، ایشان به او می گویند «سازت کوک نیست». وقتی نوازنده به ساز خود نگاه می کند می بیند بله، همین طور است، سازش کوک نیست. خب این یعنی داشتن یک آگاهی و اطلاعی فوق مطالعه موسیقی.

*من در دوره وزارتم گفتم «چه کسی گفته موسیقی پاپ بد است، اگر موسیقی پاپ به واسطه مضامین خوبی که در شعرش یا ضرب اهنگ موثر و مهیج است، عمل صالحی را ترویج کند، خیلی بهتر از موسیقی سنتی که در آن آدمها تخطیر شوند و خوابشان ببرد و بخواهند بروند در پستو و بیغولهای بنشینند و بنگشان را بکشند. البته موسیقی سنتی هم آن نیست که حتما یک عده منحرفش می کنند و به آن حال می برند.

* پس از روز نخست که ایشان (رهبری) مشغول کار شدند، تمام آن کسانی که قبل از ایشان منصوب امام بودند، ایشان دست به ترکیب شان نزد. حتی گاهی اوقات مورد گلایه واقع شده که آقا فلانی توانایی هایش خیلی مناسب برای این کار نیست، دیگر یک مدت طولانی هم گذشته، چه اصراری بر تمدید حکمش است؟ ولی ایشان بنا به اعتباری آن فرد را از یک جهاتی مناسب می دانستند و هم به اعتبار رد آن شبهه در ذهن یک عده اهل وسوسه، منصوبان امام را در جاهای خودشان مستقر و تثبیتشان کردند که هنوز بعضی از آنها به اعتبار آن حکم زمان امام هستند و توسط ایشان تایید شدند.

* ایشان (رهبری) کسانی را که مثلا به عنوان رئیس جمهور حالا دوره شان تمام می شود، اصرار دارند که شأن آنها حفظ شود. یک کسی مثل آقای خاتمی با اینکه دوره ریاست جمهوری اش چه از ناحیه خود او، چه دولتش و چه مجموعه همسوهای فکری اش خیلی در حق رهبری جفا شد ولی وقتی دوره اش به پایان رسید، آقا به او می گویند که من بنا دارم شما را به عنوان عضو مجمع تشخیص منصوب کنم. ایشان خودش می گوید «به من اجازه دهید من آنجا نباشم، یک کار شخصی دارم، آن کارم را دنبال کنم شاید بهتر باشد». ایشان نیز پذیرفتند.

* یک کسی مثل میرحسین موسوی بعد از نخست وزیری اش مورد لطف ایشان است، در جاهای مختلف به او حکم میدهند. عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور سیاسی رهبری؛ با اینکه از نظر گرایش سیاسی آقای موسوی نه تنها گرایش به آقا نداشت، بلکه گاهی در تضاد با ایشان بود. گاهی جفاکارانه در حق رهبری برخورد می کرد. بماند که مثلا دوره نخست وزیری اش به جای اینکه با رئیس جمهور که مقام مسئول مستقیمش بود، مسائل را هماهنگ کند، با رئیس مجلس یعنی مرحوم آقای هاشمی بیشتر هماهنگ می شد. با وجود این میبینیم وقتی ایشان در جایگاه رهبری می خواهند یارگزینی کنند، بیشتر از میان نیروهای جناح چپ انتخاب می کنند.

* در مقطعی دولت آقای هاشمی برای اجرای سیاست تعدیل اقتصادی راه بدی را پیش گرفته بود که منجر به اتفاقهای بدی در اجتماع همچون اغتشاش و آشوب در بعضی شهرها شد. آقا محکم ایستادند که باید دولت از این سیاست عقب نشینی کند، این سیاست دارد مردم به خصوص قشر محروم جامعه را به خاک نیستی می نشاند و ما حق نداریم این کارها را بکنیم. وقتی دولت میخواست مقاومت کند، آقا آنقدر محکم با آنها صحبت کردند که «اگر این سیاست هایتان را پس نگیرید با مردم صحبت می کنم و می گویم من این کار دولت را قبول ندارم».

* آقای هاشمی خیلی مورد حمایت بود، شاید حمایتهایی که حضرت آقا از دولت آقای هاشمی کردند، خیلی در چشم جلوه کرده است. بعضی ها تصورشان این بود که بهترین دولت از نگاه آقا دولت آقای هاشمی بوده است؛ تا زمانی که دولت اصلاحات سرکار آمد. آقا از هم دولت اصلاحات و هم شخص رئیس دولت حمایت کردند و بارها اسم بردند که رئیس دولت این خصوصیات مثبت را دارد مثلا مثل گورباچف نیست که آن بلا را مثلا سر نظام مستقر بیاورد.

* بی مناسبت نیست که آنجا وقتی در قصه سال 88 و آن بلواها، آقا در خطبه های نماز جمعه 29 خرداد 88 این تعبیر را به کار بردند. ایشان کلی تعریف از آقای هاشمی کردند، شاید 10 دقیقه داشتند راجع به خصوصیات مثبت آقای هاشمی می گفتند و بعد با وجود همه اینها، فرمودند که «دولت آقای احمدی نژاد به اعتبار رویکردهای اقتصادی و رویکرد در قصه عدالت و مواضع سیاست خارجی به دیدگاه من نزدیکتر است»، یعنی نگفتند من به دولت احمدی نژاد نزدیکترم بلکه گفتند دولت احمدی نژاد و عملکرد او تا اینجای کار به من نزدیکتر از آقای هاشمی است. این هم واقعیت دارد، یعنی حقیقتا بسیاری از آنچه آن زمان انجام شد، قابل دفاع است و ما با وجود اینکه الان زاویه متنافری از آقای احمدی نژاد داریم و سالهاست که این اتفاق افتاده، اما همچنان از عملکرد آن سالهای نخست ریاستجمهوری او قابل بیان است که چه کار می کرد و عملکردش چه بود.

* دیگر وقتی پیامها و سخنرانی های ایشان را راجع به دولت دهم نگاه کنیم، عمده اش حمایت کردن از مجموعه دولت است، نه از رئیس دولت. حتی در مقام مقایسه با رئیس دولت اصلاحات می توان گفت رهبرمعظم انقلاب از شخص او در زمان ریاست جمهوری اش بیشتر از دولتش حمایت کردند اما ایشان دولت دهم را بیشتر از شخص رئیس دولت مورد حمایت قرار دادند. بالاخره نگاه حکیمانه دارند به صحنه نگاه می کنند و این حکمت در کلام، موضع گیریها و قضاوتهای ایشان مشاهده می شود.

* آقای قالیباف را نماینده کارآمدی می دانستم، اما ظهور ایشان در مناظره ها اصلا شاخص کارآمدی اش را به نمایش نمی گذاشت. ایشان آمده بود و داشت افشا می کرد، در حالی که مردم از او کارنامه ای دیده بودند که باید آن کارنامه را تبیین می کرد اما به جای این رفت سراغ افشاگری؛ به خودشان هم گفتم. همچنان که در مورد آقای رئیسی نیز ویژگیهایی که مردم مشاهده کردند، این نبود که اگر از دولت آقای روحانی خسته شدند، به تنگ آمدند، از وعده های عمل نشده ناراحت هستند، حالا با رأی به آقای رئیسی وارد یک دورهای می شوند که می توانند حسابهای بهتری باز کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
...
seyyed
Iran, Islamic Republic of
آخه تحریف تا کجا؟!
آقای صفار میگه که رهبری " فرمودند که دولت آقای احمدی نژاد به اعتبار رویکردهای اقتصادی و رویکرد در قصه عدالت و مواضع سیاست خارجی به دیدگاه من نزدیکتر است"
متن سخنرانی رهبری هست:
"البته بین ایشان و بین آقای رئیس جمهور از همان انتخاب سال ۸۴ تا امروز اختلاف‌نظر بود، الان هم هست؛ هم در زمینه‌ی مسائل خارجی اختلاف‌نظر دارند، هم در زمینه‌ی نحوه‌ی اجرای عدالت اجتماعی اختلاف‌نظر دارند، هم در برخی مسائل فرهنگی اختلاف‌نظر دارند؛ و نظر آقای رئیس جمهور به نظر بنده نزدیکتر است."
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=7190
Iran, Islamic Republic of
مگه غير از اين را گفته ؟ صفار همون كلام رهبر رو به بيان ديگه گفته
ایرج
Iran, Islamic Republic of
ای صفار ازت ممنونم که باعث شدی جبهه متبوعت رو خوب بشناسم
اشتباه منفی زدم
Iran, Islamic Republic of
حمایت از هاشمی و خاتمی خیلی بیشتر بوده
اما القاءکردن رهبری از خودش برای احمدی نژاد خیلی هزینه کرد!!؟
لذا این حرف صفار را تایید میکنم
البته خدمات محمود به نسبت آن دو بی سابقه است و ارزش هر نوع حمایت را هم داشت
Canada
فقط دوست داره رسانه ایی بشه همین ....
Germany
وزارت امثال تو با این افکار جامعه را به این سمت کشید که بی احترامی به همدیگر و عصبانیت در جامعه دیده می شود.واقعا نباید اشک ریخت به حال جامعه که کسی که وزارت ارشاد این کشور را بر عهده داشته و ادعای فرهنگی بودن دارد موسیقی اصیل و سنتی ایران را که دنیا از ان به احترام یاد می کنند فقط برای پستو رفتن و بنگ کشیدن مناسب می داند.شما وهم فکرانتان از اصالت هراص دارید از این که اگر مردم لحظه ای فکر کنند و به اصل خویش برگردند لحظهای شما را تحمل نخواهند کرد.برای همین موسیقی سطحی و در اکثر موارد مبتذل پاپ را رواج دادید.ولی اجازه کار به اساتیدقدیمی موسیقی پاپ ندادید که کار کنند تا جوانهای این عرصه را هرجور خواستید هدایت کنید.سری به کنسرت های پاپ بزنیدرقص و حرکات مبتذل در ان به وفور دیده میشود.ولی ظاهرا شما با جوانی مشکل دارید که اهل فکر وتفکر باشد.موسیقی شما تا حالا درکدام کنسرت موسیقی سنتی حتی درخارج کشور حرکات مبتذل دیده اید. خدا را شکر که با طن این افراد را بدست خودشان افشا می کند.امیدوارم جهان نیوز سانسورنکند
United Arab Emirates
درپاسخ جفاها وفاها بدعهدی ها صفاها.این سنت مردان الهی بوده وهست
Iran, Islamic Republic of
یعنی همه شما میمیرید اگر روزی از احمدی نژاد چرندی ننویسید . ...
Germany
یک منوسیقی دان با نگاه کردن نمی فهمد سازش کوک نیست اولین مضراب را که بزند متوجه می شود حتی کسانی که در سطح متوسط هم هستند با اولین مضراب متوجه کوک بودن یا نبودن سازشان می شوند.چه برسد به اساتید موسیقی مقامی که کلا از روش سینه به سینه ساز یاد گرفته اند وگوشهای به مراتب بهتر از دیگران که در کار موسیقی هستند دارند.چه دردی می کشد رهبر انقلاب از این دوستان نادان.شما لطف کنید وهمان مسیر خراب کردن احمدر نزاد را ادامه بدهید .و به موسیقی کار نداشته باشید.که خیلی سوتی دادید در این مصاحبه.جای تاسف بسیار است که اساتید موسیقی سنتی در گنج خانه هایشان نشستند وتلوزیون مملکت روزی بیست ساعت موسیقی سخیف پخش می کند.فقط موقع رای گیری یا راهپیمایی یادشان می اید باید از قدرت موسیقی سنتی استفاده کنند.اگر فرهنگ ما به این نقطه رسید نتیجه وزرارت امثال این اقا بوده.
آره الان خوبه که در کنسرت ها بی بندو باری و رقصیدن رو نمیشه جمع کرد
حسين
Iran, Islamic Republic of
يه بار ديگه صحبت اقاي صفار رو بخون. كي گفت با نگاه كردن فهميد.
چرا دسوت دارين با تعصب يكيو بكوبين؟ اخه حرفمو كامل گوش كنين بعد نظ ربدين
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
مثل اینکه جمنایی ها دوباره بوی انتخابات به دماغشون خورده دارن یواش یواش دست به قلم میشن///زهی خیال باطل بدون احمدی نژادهمتون کشکین
Iran, Islamic Republic of
فقط دکتر احمدی نژاد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
با مطالعه مطالب یاد شده در خصوص حمایت از دولتها در سنه های گذشته باستحضار جناب اقای صفار هرندی عزیز برسانم خواننده سطور چنین اعتقادی به گفته های شما ندارم ومرا قانع نکرد .گر چه من بسیار به شما علاقمندم اما اینهانوع نگاه شما به اتفاقات و رخدادهای گذشته است که تحلیل واستنباط خود را ارائه میکنید اگر تصمیم گرفتی تاریخ نگاری کنید وقایع را همانطور که اتفاق افتادبیان کنید ودخل وتصرفی نکنید .هرچند انگیزه شما را ازبیان ان ارج مینهیم چون اگر خدا بخواهدما فعلا زنده ایم واز نزدیک با حواس ششگانه خود ان رامرور میکنیم.
Iran, Islamic Republic of
رهبر معظم انقلاب فرموده بودند که در دولت نهم و دهم انقلاب به ریل اصلی خودش برگشته است اما در مورد سایر دولت ها همچنین تعبیری بکار نبرده بودند.
Iran, Islamic Republic of
لطفا حرف د.ل خودتان را بزنید ...قیاس عملکرد دولتها و آثار آن از سوی مردم کوچه و بازار کاملا مشهود است...
ایرج
Iran, Islamic Republic of
جناب صفار !
امثال تو رو خوب شناختیم
یک انگشت کوچک احمدی نژاد رو به هزاران نفر مثل تو نمی دیم
Iran, Islamic Republic of
رییس جمهور بعدی فقط احمدی نژاد
Iran, Islamic Republic of
باز خوبه نوار صحبتهای آقا هست. شما که مسایل جلوی چشم ما را تحریف میکنی، وقایع اول انقلاب و قبل انقلاب که ما ندیده ایم را چه جوری تحریف میکنی؟
Iran, Islamic Republic of
اقای صفار هرندی شما که وزیر دولت اقای احمدی نژاد بودید کاملا میدانید خطاهایی که اقای احمدی نژاد در حق رهبری داشتند هیچ رئیس جمهوری انجام نداد ماجرای قهر دو هفته ای ایشان یادتان رفته؟ حیف و میل بیت المال که 720 میلیارد دلار را نابخردانه خرج کرد و در واقع بباد داد؟ اگر از ان پولها صرفه جویی شده بود ما می توانستیم با دشمنان خارجی توافق برجام را با شرایط بهتری انجام دهیم ملت را هم فریب داد حالا اگر با اقای حاتمی مقایسه اش کنیم اقای خاتمی با حفظ قانون اساسی فقط اختلاف نظرهایی با رهبری در مورد ازادی های اجتماعی داشت .همیشه ارام بود به هیچکس هم توهین نکرد . بنظرم ش.ما به فکر پست و مقام در دولت اینده هستید
Netherlands
راست می گویید اگر ان پولها را خرج زیر ساختها نکرده بود .فقط یک نمونه اش را بگویم در شهر ما کلا با 300هزارجمعیت یک سالن ورزشی و یک استخر شنا و یک زمین چمن تا قبل از دوزه احمدی نزاد وجود داشت.اما درپایان دوره احمدی نزاد شهر ما صاحب 5 سالن و یک چمن طبیعی دیگر و یک چمن مصنوعی هم شد این فقط یک گوشه از حیف و میل پولها به قول شما بوده است.اما من حرف شما را قبول دارم اگر این پولها را خرج مردم نکرده بود احتمالا می شد تعداد زیادتری از شرکتهای خارجی را با پول بیت المال مردم ایران از ورشکستگی نجات داد.احتمالادو سه قرارداد سنگین دیگر ترکمانچای می شد با شرکتهای فرانسوی و ایتالیای بست.اما شما واقیت را نمی توانید کتمان کنید.بهترین رتبه اقتصادی درایران از نظر بانک جهانی دوره احمدی نزاد بوده.بیشترین کاهش شکاف طبقاتی در دوره احمدی نزاد بوده.بهترین رتبه علمی .دردوره دولت نهم و دهم بوده.بزرگترین طرح مسکن دار کردن مردم.بیشترین پیشرفت هسته ای و دفاعی.این ها را که نمی توانید انکار کنید.بیشتر اینها امار را بانک جهانی وموسسات خارج از کشور اعلام کرده اند.وانها که فتنه 88 را برنامه ریزی کردند می دانستند احمدی نزاد همین طور پیش برود مردم دیگرعمرا اینها را انتخاب کنند.وبزرگترین خیانت را به کشور کردنند.طرف طرح براندازی نظام را برنامه ریزی کرده بوده حالا شده یاور رهبر و احمدی نزاد که دوباره ایران را بعد سالها توانست در دنیا صاحب اعتبار و عزت وابرو کند شد منحرف . فقط یک خاطره که چمران از مکه رفتن با احمدی نزاد را تعریف کرده بروید مطالعه کنید وببینید که چه خدمتی به این کشور کرد احمدی نزاد.
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
...
کاربر محترم. با تشکر. مطلب شما قابل توجه است اما قابلیت انتشار ندارد خواهشمند است از کلمات و جملات مناسب و بدور از کلمات دو پهلو و ... استفاده کنید. منتظر نظرات بعدی شما هستیم. جهان نیوز
Iran, Islamic Republic of
" البته بین ایشان و بین آقای رئیس جمهور از همان انتخاب سال ۸۴ تا امروز اختلاف‌نظر بود، الان هم هست؛ هم در زمینه‌ی مسائل خارجی اختلاف‌نظر دارند، هم در زمینه‌ی نحوه‌ی اجرای عدالت اجتماعی اختلاف‌نظر دارند، هم در برخی مسائل فرهنگی اختلاف‌نظر دارند؛ و نظر آقای رئیس جمهور به نظر بنده نزدیکتر است."


شما جايي ميبنيد دولت گفته باشه
ميگه نظر شخص احمدي نژاد تو اكثر مسائل به من نزديكتره

بابا همش 8سال گذشته :))
Iran, Islamic Republic of
خود رهبری فرمودن نظر من ب احمدی نژاد نزدیکتره
Iran, Islamic Republic of
ما با وجود اینکه الان زاویه متنافری از آقای احمدینژاد داریم و سال هاست این اتفاق افتاده.....
اولا زاویه را با کسی دارند و نه از کسی. دوما این مایی که میفرمایید همان پدرخوانده ها نیستند که ساده لوحانه و از روی کینه در زمین رقبای داخلی و خارجی احمدینژاد بازی کرده و مملکت را به این روز انداختند؟
البته این حقیر با معیار های دینی و عقلی همه رئیس جمهورها و از جمله احمدینژاد را پر اشکال میدانم. ولی با معیارهای معیوب رایج احمدینژاد بهترین بود. حضرت آقا هم نفرمودند نظراتشان منطبق بود بلکه فرمودند نزدیکتر بود.
رسول مشهدي
Iran, Islamic Republic of
البته حرفهاي آقاي صفار هرندي تا حدودي بيان برخي از واقعيات و نه همه آن است.و نميتوان به ايشان خرده گرفت زيرا وي منافع جناحي خود را مقدم بر بيان همه واقعيات ميداند.ولي تجربه نشان داده همه روساي جمهور بعد از ايشان در طي دوران خدمت و خصوصا" در اواخر كار با ايشان به مشكل خورده و بعد پايان دوره رياست جمهوري نيز يا منزوي شده و يا تبديل به مهره سوخته ميشوند.......