چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۰
۹

طرح «اعاده اموال نامشروع» دریچه‌ای به سوی اعتماد عمومی

عبدالله گنجی
سه شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۲
کد مطلب: 594405
تاکنون رسیدگی به اموال مسئولان و اصل 142 انجام می‌شد و وزرا و مسئولان رده اول کشور لیست اموال خود را به قوه قضائیه ارائه می‌کردند اما هیچ موقع به بررسی و انطباق نینجامید و گزارشی به مردم داده نشد.
جهان نيوز - دکتر عبدالله گنجی: نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با تدوین طرحی و جمع‌آوری حدود یکصد امضا درصدد عملیاتی کردن اصل 49 قانون اساسی هستند.
 
 
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی با تدوین طرحی و جمع‌آوری حدود یکصد امضا درصدد عملیاتی کردن اصل 49 قانون اساسی هستند. تاکنون رسیدگی به اموال مسئولان در قالب «خوداظهاری» و اصل 142 انجام می‌شد و وزرا و مسئولان رده اول کشور لیست اموال خود را به قوه قضائیه ارائه می‌کردند اما هیچ موقع به بررسی و انطباق نینجامید و گزارشی به مردم داده نشد.
 
اما اصل 49 این اجازه را می‌دهد که نظام اسلامی ثروت‌های نامشروع یا بادآورده یا به ناحق افزایش یافته را برگرداند.
 
ویژگی جذاب و متمایز این طرح پرداختن به گذشته است؛ پرداختن به اموال کسانی که اکنون و دیروز و دهه 60 و 70 مسئول بوده‌اند.
 
بازگشت به گذشته و نه بررسی حال، نقطه عطف در پاسخ به سؤال «از کجا آورده‌ای» می‌باشد.
 
امیرالمؤمنین نیز پس از بیعت، اولین اقدام اعتمادساز خود را بازگشت بیت‌‌المال به آبشخور خود اعلام کرد که: «اگر بیت‌المال را کابین همسران نیز کرده باشید آن را باز خواهم ستاند.» اکنون نمایندگان محترم مجلس به دور از سلایق سیاسی و جناحی اراده کرده‌اند میلیاردرهای حاکمیتی را محک بزنند و به سؤال‌های متراکم شده در ذهن مردم که «ایشان از کجا این همه اموال آورده»، رسیدگی کنند.
 
بنا بر طرح اولیه که همچنان تکامل آن میسر است هیئتی فراقوه‌ای مأمور این کار خواهد شد که یک قاضی با حق وتو برای صدور حکم در آن حضور دارد. خاصیت این طرح زلال نمودن اذهان از یک سو و ارائه تصویری سالم از مدیران حال و گذشته کشور است.
 
طبیعتاً کسانی که با این طرح گرفتار خواهند شد، همان‌هایی هستند که سرمایه اجتماعی نظام را به غارت برده‌اند و آنان که پس از بررسی «پاک» معرفی خواهند شد، افتخارات مدیریتی نظام جمهوری اسلامی خواهند بود که مسئولیت را نه برای زراندوزی و پر کردن جیب خود که برای خدمت می‌خواسته‌اند.
 
قطعاً پاکان از این طرح استقبال کرده و تا تصویب و عملیاتی کردن آن به پیش خواهند رفت و آلودگان نیز هراسان خواهند شد و کارشکنی خود را با زبان حقوق یا سیاست بروز خواهند داد.
 
گرچه تعدادی از نمایندگان مؤمن به انقلاب اسلامی در مجلس شورای اسلامی این مهم را کلید زده‌اند و ان‌شاءالله همه نمایندگان در این آزمون بزرگ افتخار خواهند آفرید اما برای مسئولان قوه قضائیه نیز آزمونی بزرگ خواهد شد.
 
طرح قبلی که بر اساس اصل 142 تصویب و در مجمع تشخیص قلب ماهیت شد، نتوانست کنترل‌کننده منفعت‌طلبان از یک سو و اقناع‌کننده افکار عمومی از سوی دیگر باشد.
 
نکته مهم در این طرح گستره آن تا استانداران، نمایندگان مجلس و مدیران میانی و منصوبان رهبری در همه ادوار تاریخ انقلاب اسلامی است و شاید بیش از 15 هزار نفر را شامل بشود. 
آنچه در این طرح نباید جایش خالی باشد، مسئله «رانت» است.
 
رانت اطلاعات ظاهراً در مواجهه با عالم حقوق همیشه پیروز بوده است و دسترسی به اطلاعات بسیاری را سرمایه‌دار نمود که از نظر حقوقی همه اسنادشان کامل است. رانت اطلاعات که اولین رهیافت سرمایه‌دار شدن میلیاردرها در ایران است باید در این طرح پررنگ دیده شود. 
 
آنچه باعث نگرانی است اینکه طرح مذکور را که قطعاً منافع عده‌ای را به خطر خواهد انداخت، به ریل سیاست و جناح هدایت کنند، اما باید همگی این موضوع را گفتمان کنیم که منفعت‌طلبی اصولگرا – اصلاح‌طلب نمی‌شناسد و نمایندگان محترم مجلس باید در تصویب و اجرای این مهم هم‌صدا شوند و اثبات نمایند که نظام جمهوری اسلامی در مسئله فساد خودی و غیرخودی، چپ و راست و این قوه و آن قوه نمی‌شناسد. این آزمون بزرگ مجلس و قوه قضائیه اکنون مقابل چشم ملتی است که از فساد رنج می‌برد و اعتماد خود را آسیب‌دیده اعلام می‌کند.
مرجع : خبرگزاری فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


سروش
Iran, Islamic Republic of
آنها حضور زنان در ورزشگاه هارو پیگیری می کنند و حجاب رو و.. با چه شدت و حدتی و شماها همین قانون از کجا آورده ای و حقوق مسولان را پیگیری می کنند مدام شل و سفت انجام می دهید بخاطر چی؟
سردار
Iran, Islamic Republic of
آقای دکتر گنجی حالا که قلق گیری تون انجام شده از شما و دوستان شما انتظار می رود دیگه به خطا نزنین. بعضی از این سایت های مدعی حامی ملت روزی نیست سه چهارتا خبر از حضور زنان در صحنه مهم و استراتژیک ورزشگاه ها نزنند.
جواد
Iran, Islamic Republic of
آقای دکتر نظرخواهی از دیگر کارشناسان باعث خواهد شد این موضوع به خواست عمومی تبدیل شود.
علی
Iran, Islamic Republic of
کم نیستند افراد مظلومی که خواهان حداقل پیگیر و پرداختن به موضوع حقوق و دارایی های مسولان هستند، ولی شماها ماهارو ناامید کردید.الان یه اشاره بهش کردین تا یه ماهه دیگه.
لقمان
Iran, Islamic Republic of
باید برن یه دوره فشرده آموزش ببینید که چطور رقیب چگونه از در و دیوار فشار وارد می کند تا بانوان با حضور در ورزشگاه ها صحنه های تکرار نشدنی و مهم فوتبال و... را ببینند و گرنه بانوان مورد اشاره ممکنه عقده ای بشن. برین یاد بگیرن، تربیون دارین شما، کاش تربیون شما دست من بود. اون وقت معلوم می شد دیدن و سرکار گذاشتن بانوان با فوتبال مهم تره یا پیگیری ثروث ناشی از فساد. یاحق
لقمان
Iran, Islamic Republic of
وقت کردین سری به سایت عصرایران و... بزنین، براتون خوبه، خبری از موضوع اعاده اموال نامشروع و از این دست نیست، ذهن ملت رو با چرا زنان نمی تونن بازی دربی رو ببینند پر کرده اند. چرا؟ این موضوع شده دغدغه اول مملکت بخاطر کم کاری شماها.
سردار
Iran, Islamic Republic of
بنظرم تیغ عدالت ابتدا از خودمون شروع بشه بعد که تیزتر شد و تبدیل به خواست مردمی بشه و بازگرداندن اموال بعد نوبت اونایی که فک می کنند اگه زنارو بفرستند ورزشگاه می تونن حواس مردارو پرت گل بزنن.
جواد
Iran, Islamic Republic of
آقای دکتر گنجی حالا که زحمت کشیدید پرونده به این مهمی رو باز کردین، کاش چندتا مصاحبه یا نظرخواهی هم وجود می داشت تا بحث ادامه دار بشه، و تبدیل به خواست عمومی بشه وگرنه با نوشته اینجوری یه نفر نمی شه به این مهم رو به جایی رسوند.
محمد
Iran, Islamic Republic of
دو صد گفته چون نیم کردار نیست