کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

به مناسبت سالروز صدور حکم ارتداد سلمان رشدی؛

سلمانِ نامسلمان؛ چگونگی ارتداد سلمان رشدی

24 بهمن 1396 ساعت 23:24

امروز 25بهمن است. در چنین روزی در سال 1968 میلادی تئودور هرتزل بیانیه‏ای در خصوص تشکیل دولت جعلی اسراییل منتشر کرد. در سال 2005 میلادی نیز رفیق حریری نخست وزیر لبنان ترور شد؛ اما 25 بهمن سال‌روز حکم تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر اعدام سلمان رشدی نویسنده کتاب کفر آمیز آیات شیطانی است.حکمی که اجرایش می‏کنیم...


به گزارش جهان نیوز؛ «25 بهمن» سال روز صدور فتوای امام(ره) مبنی بر ارتداد «سلمان رشدی» در سال 1367(ه‌.ش) است. همان کسی که کتاب «آیات شیطانی» را نوشت و در آن، در قالب یک داستان نیمه‌ واقعی، هر اهانتی که خواست به شخصیت حضرت ختمی مرتبت (صلی‌الله علیه‌وآله)، همسران ایشان و حضرت جبراییل کرد و وحی و قرآن را نه از جانب پروردگار متعال که القائاتی از جانب شیطان، نشان داد...
 
اما اصلاً چه شد که سلمان رشدی کتاب «آیات شیطانی» را نوشت؟! آیا خود چنین انگیزه‌ای داشت یا این‌که او را به این کار گمارده بودند؟!...
 
«احمد سلمان رشدی» در سال 1947(م) برابر با 1326(ه.ش) در شهر بمبئی هند و در خانواده‌ای مسلمان به دنیا آمد. نوجوان بود که همراه خانواده به انگلستان مهاجرت کرد. نویسندگی را از جوانی به شکل حرفه‌ای آغاز کرد و بعد از این‌که اولین رمان بلندش را با نام «بچه‌های نیمه شب» در سن 36 سالگی نوشت و منتشرساخت، انجمن ملی ادبیات انگلستان از این اثر حمایت کرد و پس از عضویت سلمان رشدی در این انجمن بود که رسانه‌ها به این کتاب توجه زیادی نشان دادند. کمی بعد جایزه‌ی «بوکر» که جایزه‌ای رسمی و معتبر در انگلستان است، به این اثر تعلق گرفت و سلمان رشدی معروف شد.
 
 
رشدی، 2 سال بعد کتاب دیگری به نام «شرم» را به چاپ رساند و 4 سال بعد هم کتاب سومش یعنی «لبخند یوزپلنگ» را منتشر کرد و جوایز بسیاری مثل جایزه‌ی «یادبود جیمز تیت بلک» و جایزه‌ی «اتحادیه‌ی انگلیسی زبان‌ها» را نیز کسب کرد. اما نکته‌ای در دو داستان آخرش مشهود بود و آن هم این که او شیفتگی عجیبی نسبت به لیبرالیسم از خود نشان می‌داد و نگاه ضد دین و تحقیرآمیز او به اعتقادات مذهبی و شرقی در کتاب‌هایش متبلور بود. مصاحبه‌های جاه طلبانه‌اش با رسانه‌های غربی دلیل دیگری بود که توجه صهیونیسم بین المللِ فرهنگی به طرف او جلب گردید.
 
پس از اهدای جوایز به آثار او و تبلور شیفتگی وحشتناک سلمان رشدی نسبت به فرهنگ غربی، صهیونیسم بین الملل به سراغ او رفت. در واقع به این شکل که «گیلون ریتکن» رییس یهودی انتشارات «وایلینگ» با دست‌مزد بی‌سابقه‌ی 850 هزار پوندِ انگلیس، نوشتن کتابی را بر علیه اسلام و حضرت ختمی مرتبت (صلی‌الله‌علیه‌وآله) به رشدی سفارش دهد. حدود یک سال طول کشید تا رشدی کتاب آیات شیطانی‌اش را در 547 صفحه (نسخه‌ی انگلیسی چاپ انتشارات وایلینگ) بنویسد.
 
پس از انتشار کتاب در انگلستان و حمایت رسانه‌ای که از چاپ کتاب چهارم رشدی یعنی «آیات شیطانی» شد، ابتدا مسلمانان پاکستانی مقیم انگلستان و پس از آن مسلمانان خود پاکستان اولین اعتراض‌ها را به چاپ این کتاب موهن با احساسات بسیار شدید نشان دادند. بعد از آن خبر به گوش دیگر مسلمانان رسید و آن‌ها در تمام جهان با برپایی تظاهرات متعدد خشم خود را از این عمل نشان دادند.
 
 وقتی امام(ره) حکم داد...
 
در ایران اما بعد از برپایی چند تظاهرات بر علیه چاپ این کتاب، امام خمینی(ره) پس از اطلاع کامل از محتوای کتاب در تاریخ 25 بهمن 1367(ه.ش) یعنی 3 ماه بعد از انتشار کتاب در انگلستان، حکم تاریخی ارتداد سلمان رشدی را صادر نمودند:
 
باسمه تعالی
 
انا لله و انا الیه راجعون
 
به اطلاع مسلمانان غیور سرار جهان می‌رسانم مؤلف کتاب «آیات شیطانی» که علیه اسلام، پیامبر و قرآن، تنظیم، چاپ و منتشر شده است، هم‌چنین ناشرین مطلع از محتوای آن، محکوم به اعدام می‌باشند. از مسلمانان غیور می‌خواهم تا در هر نقطه که آنان را یافتند، به سرعت آن‌ها را اعدام نمایند تا دیگر کسی جرأت نکند به مقدسات مسلمین توهین نماید و هرکس در این راه کشته شود، شهید است انشاءالله. در ضمن اگر کسی دسترسی به مؤلف دارد ولی خود قدرت اعدام او را ندارد، او را به مردم معرفی نماید تا به جزای اعمالش برسد.
 
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته. روح الله الموسوی الخمینی
 
با صدور حکم ارتداد رشدی، رسانه‌های غربی شروع به جوّسازی کردند؛ اما وقتی لبیک مسلمانان جهان و اعلام آمادگی آن‌ها را برای اجرای حکم دیدند، بازی دیگری را آغاز کردند و می‌گفتند اگر رشدی توبه کند دیگر نباید حکم اعدام او اجرا شود که امام(ره) در فتوای دیگری فرمودند که «رشدی اگر توبه هم بکند و زاهد زمانه هم بشود، باز باید حکم اعدامش اجرا شود.» از این‌جا به بعد زندگی جهنمی رشدی آغاز گردید، زندگی همراه با ترس و حقارت. اسکاتلندیارد حفاظت او را بر عهده داشت، آن هم با هزینه‌ی یک میلیون پوند؛ البته چند سال بعد این رقم به 10 میلیون پوند در سال هم رسید. بعد از کشتن ناشر نروژی آیات شیطانی و به خاطر انتقادات فراوانی که انگلیسی‌ها به خاطر خرج حفاظت از او، آن هم از جیب مردم این کشور داشتند، رشدی با هواپیمای جنگی به آمریکا مهاجرت کرد.
 
پس از رحلت امام(ره)، ابتدا رسانه‌های غربی سعی کردند که بگویند که دیگر حکم ارتداد رشدی اعتباری ندارد که مقام معظم رهبری بر لازم القتل بودن او تأکید فرمودند و حتی در پیام به حجاج بیت الله الحرام در سال 1383(ه.ش) بار دیگر بر لزوم اجرای حکم امام(ره) تأکید کردند.
 
برای اجرای حکم ارتداد سلمان رشدی تا به امروز، جهان اسلام شهدای بسیاری را تقدیم پروردگار متعال کرده که اولین این شهدا، دانشجوی ایرانی «شهید ابراهیم عطایی» است. شهید عزیزی که دولت انگلستان از تحویل جنازه‌ی مطهرش به خانواده و مردم مسلمان ایران، خودداری کردند ...
 
منابع:
 
 
1-    صحیفه‌ی امام(ره) – جلد 21 – صفحه‌ی 263
 
2-    مقدمه‌ی آقای عباس سلیمی نمین در کتاب «توطئه‌های شیطانی» چاپ دبیرخانه‌ی مسابقه‌ی بین المللی کاریکاتور سلمان رشدی و کتاب آیات شیطانی
 
3-    مقاله‌ی «نقدی بر کتاب آیات شیطانی» نوشته‌ی رضا امیرخانی- ارایه شده در سایت‌های «لوح» و «مرکز اسناد انقلاب اسلامی»(*)
 
انوشه میرمرعشی؛پژوهشگر


کد مطلب: 591090

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/591090/سلمان-نامسلمان-چگونگی-ارتداد-سلمان-رشدی

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com