کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بازخوانی سخنرانی رحیم پور پیرامون ابعاد شخصیت و فعالیت نواب:

اگر نواب نبود، نفت ملی نمی شد/ روی کارآمدن مصدق مدیون نواب بود/ ترور کور نمی‌کرد؛ حساب شده و شرعی

27 دی 1396 ساعت 12:15

زدن هژير كه عامل انگليس بود، باعث شد دربار عقب نشينى كند و انتخابات مجلس شانزدهم تشكيل شود و آيت الله كاشانى از تبعيد برگردد و بيايد به مجلس و مذهبى ها و ملّييون مثل مصدّق وارد مجلس شوند.


گروه سیاست جهان نیوز: بدون شک یکی از شهدای غریب و مظلوم نهضت انقلاب اسلامی، سید مجتبی میرلوحی یا همان شهید نواب صفوی باشد. شهیدی که امام خمینی(ره) از اخلاص او تعریف می کردند و رهبر انقلاب در وصف  او می گویند: «اولین جرقه های انقلابی گری در بنده، توسط شهید نواب زده شد».

27 دی ماه سالروز تیرباران نواب به همراه سه تن از یارانش در سال 1334 در بیدادگاه رژیم منحوس پهلوی است. به همین بهانه مروری بر یکی از سخنرانی های روشنگرانه استاد رحیم پور ازغدی با عنوان "نواب صفوى، ميعاد نظر و عمل" در سال١٣٨٨ پیرامون شخصیت شهید نواب، رفع شبهات پیرامون او و شناخت فعالیت های انقلابی کارگشای او برای اسلام و ایران می پردازیم:

به گزارش جهان نیوز، نواب به يك معنا در دوره شهريور هزار و سيصد و بيست به بعد، پدر جنگ و جهاد مسلحانه در ايران است. تمام گروه هاى چريكى چپ و مذهبى و التقاطى كه در آن دوره بوجود آمدند، اعتراف بكنند يا نكنند، ملهم از كار نواب و فدائيان اسلام بودند. منتهى اين را به شما بگويم، بر خلاف همه گروههايى كه ترورهاى كور انجام ميدادند، مثلاً در خيابان يك پاسبانى را ميزدند يا تير چراغ برقى را ميانداختند، تنها گروهى كه عمليات هاى حساب شده داشتند و ترور كور نمي كردند، گروه نواب بود. هژير و رزم آرا، دو نخست وزير شاه را كه زدند، تحولات عظيمى در كشور ايجاد كرد. 

اصلاً زدن هژير كه عامل انگليس بود، باعث شد شاه و دربار عقب نشينى كنند و انتخابات مجلس شانزدهم تشكيل شود و آيت الله كاشانى از تبعيد برگردد و بيايد به مجلس و مذهبى ها و ملّييون مثل مصدّق وارد مجلس شوند. اين عمليات باعث شد كه مجلس به دست اين نيروهاى انقلابى بيافتد و از دست شاه و دربار و انگليس خارج شود. عمليات شهيد واحدى عليه  هژير و عملياتى كه شهيد طهماسبى عليه رزم آرا انجام دادند، باعث شد كه قدرت برگردد دست نيروهاى ملى مذهبى و ملى شدن صنعت نفت در دستور كار قرار گيرد.

مرحوم آقاى طالقانى بر سر مزار مصدّق، بعد از  انقلاب در مراسم سالگرد او در احمدآباد گفت ، اگر عمليات هاى نوّاب نبود، نفت ملى نميشد. اگر فعاليت هاى نواب نبود، دولت مصدق بر سر كار نمي امد. اگر نواب نبود انتخابات مجلس شانزدهم نسبتاً آزاد برگزار نميشد تا امثال مصدق و كاشانى وارد مجلس شوند. 

خلاصه كار اينها اصلاً عمليات هاى كور نبود، بلكه كاملا حساب شده بود. اين سه چهار عمليات ،كمر استبداد و استعمار را در كشور شكست.

نكته ديگر اينكه اينها براى هر عملياتشان ، اوّل مساله شرعى آنرا حل مي كردند. اينجور نبود كه بگويند چون از فلان كس خوشم نميايد يا چون با منافع من درگير است ، پس بزنيمش، يا جايى بمب بگذارند كه عده اى بى گناه كشته شوند. در اين چند عملياتى كه اينها كردند، از چندين مجتهد اذن ميگرفتند. در واقع يك دادگاه مخفى شرعى تشكيل ميشد. چون حكومت،  نامشروع و در اختيار استبداد و استعمار بود و اين كار كاملاً با قانون شرع مطابقت داشت. 


 
نواب استدلال ميكرد كه ما تبليغ مي كنيم اما به تبليغ اكتفا نمي كنيم و پاى حرفمان خون هم ميدهيم. اين است تبليغ! يعنى كسى به حرف هايى كه ميزند اينقدر معتقد است كه حاضر است آبرويش را هم بدهد، مالش را هم بدهد، نه اينكه اگر مالى در راه تبليغ بدست نياورد، ناراحت شود. آبرويش را بدهد، مالش را بدهد، جانش را هم بدهد، اين تبليغ موفق است. اين درسى است كه از نواب بايد آموخت، درس تبليغ با غيرت كه او را از نجف ميكشاند به تهران

نكته مهم ديگر اين است كه نواب از اول دست به اسلحه نبرد، ماهها و هفته ها و روزها،  بحث ، گفتگو و اشكال ميكند و جواب مي دهد به كسروى، ولیکن وقتى ميبيند اينها توهين ميكنند به امام صادق و پيامبر و قرآن را آتش ميزنند و اهل بحث هم نيستند و دنبال فريبند و اسلحه شان را به رخ مي كشند، وارد عمل مسلحانه ميشود و استدلال مي كند كه ما در حال جهاد دفاعى هستيم.

دفاع از مال واجب است تا جان به خطر بيافتد، دفاع از جان واجب است تا دين به خطر بيافتد، دفاع از دين واجب است ولو جان و مال و آبرو و همه چيزت را بدهى. نواب ميگويد چطور است كه اگر به مال و جان ات حمله كنند دفاع واجب است و اگر تو در حال دفاع كشته شوى، شهيدى اما اگر به دين ات حمله كنند، دفاع واجب نيست؟! اگر كشته شوى ، شهيد نيستى؟!

راوى ميگويد وقتى اينها را ميبرديم پاى چوبه اعدام براى تيرباران ، شادى و بهجت تمام وجود نواب را فراگرفته بود. ميگويد همديگر را برادر خطاب ميكردند. اين لفظ "برادر" هم كه در انقلاب و جنگ ما باب شد از ميراث هاى نواب است. نواب خيلى نقش دارد در انقلاب ما و انقلاب هاى جهان اسلام. من به شما بگويم اكثر رهبران اين انقلاب تحت تاثير نواب صفوى بودند و خودشان هم اينرا گفته اند.

هنوز كه هنوزه خون نواب اثر گذار است ، بخاطر صدق و اخلاص اش و اينكه هيچ چيز در اين دنيا نميخواست جز خدا و كلمه حق و از هيچكس نميترسيد. ماها از خيلى چيزها ميترسيم، كه مانع تبليغ اسلام ميشود، " الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَى بِاللَّهِ حَسِيبًا" اينكه از هيچكس خشيت نداشته باشيم ،غير از الله ، خيلى مهم است. اين خشيت ، تبليغ دين را موثر ميكند. ما هزارتا خشيت داريم، نواب از هيچكس خشيت نداشت،جز خدا


کد مطلب: 582969

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/582969/اگر-نواب-نبود-نفت-ملی-نمی-روی-کارآمدن-مصدق-مدیون-ترور-کور-نمی-کرد-حساب-شده-شرعی

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com