جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۳
۳

مردان «سرپل ذهاب» کجایند تا به کمک بیایند؟ + عکس

سه شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۴
کد مطلب: 565452
مردانی خودشان را تا گردنه پاطاق رساندند و با استقرار در پادگان ابوذر، رشادت هایی کردند که متاسفانه زیر سایه مقاومت ها در جبهه های جنوب، تا حد زیادی نادیده گرفته شد.
مردان «سرپل ذهاب» کجایند تا به کمک بیایند؟ + عکس
به گزارش جهان نيوز، سرپل ذهاب که این روزها غمگین از داغ عزیزانش است و به دنبالش همه ایرانیان را داغدار کرده، سرزمین خاصی است. در مقطعی از تاریخ که این شهر زیر چکمه های بعثی بود، مردانی خودشان را تا گردنه پاطاق رساندند و با استقرار در پادگان ابوذر، رشادت هایی کردند که متاسفانه زیر سایه مقاومت ها در جبهه های جنوب، تا حد زیادی نادیده گرفته شد.

مردانی که بازی دراز را فتح کردند تا بتوانند اجرای آتش دشمن تا کیلومترها آن طرف تر را محدود کنند. با دست خالی از آن قله های سر به فلک کشیده بالا رفتند. همان روزهایی که نه جاده ای بود و نه حتی راهی مناسب که بشود به بالای ارتفاعات رفت. اما آن ها مردانه رفتند و جنگیدند و خونشان را پای همان قله ها هدیه کردند.



کجایند آن مردان تا امروز هم به یاری هموطنان سر پلی شان بشتابند؟ علی‌اکبر شیرودی کجاست تا با هلی کوپترش آب و غذا ببرد برای این مردم زلزله زده؟ اصغر وصالی کجاست که دست سوداگران و اراذلی که برای سرقت به خانه های خراب شده آمده اند را قطع کند؟ علیرضا موحد دانش کجاست تا با همان دست قطع شده اش، دستِ دلِ این همه غمگین را بگیرد؟ شیخ محمود غفاری کجاست تا در دیدگاه شاه نشین، دیده بانی کند و بگوید که کدام مناطق شهر به کمک بیشتری نیاز دارند. محسن وزوایی کجاست که دست دانشجویان دانشگاه های کشوررا بگیرد و با خودش ببرد برای کمک به سر پل ذهاب؟ غلامعلی پیچک کجاست تا فرماندهی میدان عمل را به دست بگیرد و روستاهای سر پل تا ارتفاعات برآفتاب را سرکشی کند و داغ دل مردم را فروبنشاند؟ سعید گلاب‌بخش کجاست تا مردم روستاهای منطقه افشارآباد را از زیر آوار خارج کند و دلشان را مرهیم بگذارد؟ کجایند مردان سرافراز بازی دراز؟ چقدر دلمان تنگ شده برای نفس حق و عزم جزمشان در این روزهای غم...


   
خلبان شهید علی‌اکبر شیرودی

خلبان شهید علی‌اکبر قربان شیرودی در دی‌ماه 1334 در روستای بالا شیرود از توابع شهرستان تنکابن در خانواده‌ای کشاورز و متدین دیده به جهان گشود.

شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و سرانجام در آخرین عملیات پروازی خود (8 اردیبهشت 1360) در منطقه بازی دراز، هنگامی که عراق لشکری زرهی با 250 تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره‌ انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس‌گیری ارتفاعات «بازی دراز» به سوی سرپل ذهاب گسیل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید.
   
شهید غلامعلی پیچک

غلامعلی پیچک سال 1338، در تهران متولد شد. پیچک در عملیات مطلع‌الفجر در نوک پیکان گردان وارد نبرد علیه دشمن شد و در منطقه « قاسم‌آباد» واقع در ارتفاعات « برآفتاب» (سرپل ذهاب) با نیروهای دشمن تن به تن درگیرشد. نزدیک ظهر روز 20 آذرماه 1360 بر اثر اصابت گلوله به گلو و سینه‌اش به شهادت رسید


   
شهید محسن وزوایی

شهید محسن وزوایی، در سال‌های نوجوانی با راهنمایی‌های مؤثر پدرش، مرحوم حاج حسین وزوایی که از هم‌رزمان مرحوم آیت اللّه کاشانی بود، قدم به وادی مبارزات ضد استبدادی گذاشت. محسن وزوایی، نقش فعالی در طراحی عملیات فتح بلندی‌های «بازی دراز» ایفا کرد و در همین نبرد به شدت مجروح شد و به تهران انتقال یافت. او سرانجام در دهم اردیبهشت ماه سال 1361، در 22 سالگی هنگام هدایت نیروهای تحت امر خود، بر اثر اصابت گلوله و ترکش به شهادت رسید.


   
روحانی شهید محمود غفاری

روحانی شهید محمود غفاری دیده بان عملیات بازی دراز بود که در تاریخ 17 شهریور سال 60 و در عملیات دوم بازی دراز به شهادت رسید. او در بحران شروع جنگ به خط مقدم جبهه سرپل ذهاب رفت و دوره دیدهبانی را در ارتش گذارند و همچنان دیده‌بان فعال جبهه‌ها بود.


   
شهید علیرضا موحد دانش

علیرضا موحد دانش اولین فرزند خانواده «موحد» در سال 1337 در تهران به دنیا آمد. او به جبهه اعزام شد و به عنوان جانشین محسن وزوایی در عملیات بازی دراز حضور یافت و در همین عملیات، یک دستش قطع شد. علیرضا موحد، عاقبت در تاریخ 13 مرداد 1362 در عملیات والفجر 2 در منطقه حاج عمران، در حالی که فرماندهی تیپ 10 سید الشهدا (ع) را بر عهده داشت به شهادت رسید



شهید اصغر وصالی
علی اصغر وصالی طهرانی‌فرد (اصغر وصالی) در سال 1329 در منطقه دولاب تهران به دنیا آمد.  روز تاسوعای سال 1359 تصمیم گرفته شد عملیاتی برای روز عاشورا تدارک دیده شود.حوالی ظهر عاشورا، علی اصغر در تنگه حاجیان از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفت و بر اثر همین جراحت، مصادف با چهلمین روز شهادت برادرش اسماعیل به شهادت رسید.



شهید سعید گلاب
شهید سعید گلاب ملقب به محسن چریک در سال 1338 در شهر اصفهان به دنیا آمد. وی به عنوان فرمانده عملیات غرب کشور منصوب می شود. در روز هفتم آبان ماه 1359 ، عملیات بسیار مهم و سرنوشت سازی را طراحی و اجراء می کند و همراه نیروهای تحت امر خود ، با یک حمله سریع وبرق آسا به نیروهای دشمن یورش می برد. در این عملیات ، درگیری سخت و نابرابری انجام می گیرد و طی این نبرد حماسی ، بیش از 350 نفر از نیروهای دشمن در منطقه  افشارآباد  واقع در منطقه  سر پل ذهاب به هلاکت رسیده و این ارتفاعات مهم نیز از چنگ دشمن بعثی خارج می شود.شهید سعید گلاب بخش ، سر انجام در روز هفتم آبان ماه 1359 پس از مبارزه سخت همراه چهل تن از دوستانش ، بر اثر آتش پر حجم دشمن در ارتفاعات افشار آباد به فیض شهادت نائل شد.

منبع:مشرق
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
متاسفانه کمک برای نجات زیر آوار ماندگان با تاخیر بسیار بوده مانند سایر زلزله ها ... نمیدانم این ستاد های بحران وکمیته بحران و...چه برنامه ریزی دارند که همیشه عقبند.همان لحظات اول زلزله در هر نقطه کشور باید تیم های نجات از سرار کشور سریع وبدون هیچ بورو کراسی راهی منطقه شوند اما افسوس که همیشه عقبیم....شاید برای آینده برنامه ریزی دقیق و موثر انجام شود ... شاید...
Iran, Islamic Republic of
ياد شهيد شيرودي بچه محل من گرامي باد -چه روزي بود سخنراني اش در تنكابن ميدان امام و چه روزي بود تشيع جنازه اش همواره در جلوي چشمم هست درود بر او
United Kingdom
به یاد شهید مطلب داودپور که در ارتفاعات بازی دراز به درجه ی رفیع شهادت نائل شد و پیکر مطهرش بازنگشت.