جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱
۳

چرا در کتاب تاریخ‌معاصر دبیرستان درباره علامه‌طباطبایی مطلب وجود ندارد

چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۹
کد مطلب: 560287
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت:چرا در کتاب تاریخ معاصر دبیرستان اصلا درباره علامه طباطبایی مطلب وجود ندارد در حالی که ایشان صاحب مکتب سیاسی است.
چرا در کتاب تاریخ‌معاصر دبیرستان درباره علامه‌طباطبایی مطلب وجود ندارد
به گزارش جهان نيوز به نقل از ستاد خبری چهارمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد رهدار، عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ره) در ارائه مقاله خود در این کنگره گفت: خالق در خلق خود حضور دارد، هر تاریخی خالقی به نام مورخ دارد که در اثر خود حضور وجودی دارد.

وی افزود: در بحث‌های کلی و مبانی تحول علوم ادعای پذیرفته شده‌ای در بین محققان آن وجود دارد که بر مبانی و ارزش‌های علم موثر است. با پذیرش این ادعا این پرسش خاص تر می‌شود که آیا انقلاب اسلامی به تغییر مبانی یا روش‌ها منجر شده است؟ با انقلاب اسلامی یک دسته از ارزشها و مبانی تغییر یافته است. تاریخی نگاری معاصر باید با تاریخی نگاری موجود و قبل از انقلاب متفاوت باشد.

 عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) با بیان اینکه اولین عرصه‌ای که نسبت به حوزه سیاست به آن باید نگاه کرد علوم است، گفت: در انقلاب اسلامی بحث‌های فقه سیاسی برجسته شد، اما پیش از آن عمدتا منابع فقهی به معاملات و عبادات تقسیم می‌شد. با ظهور امام خمینی(ره)، فقه به معاملات، عبادات و سیاست تقسیم شد و این پررنگ شدن، ما را دعوت می کند که در عقبه تاریخی مکاتب فقه سیاسی، ظهور، اوج یا افول آن را مورد بررسی قرار دهیم.

وی با بیان اینکه بین مکتب فقه سیاسی در شیراز، مشهد و تبریز تفاوت وجود دارد و این هر سه از مکتب فقه سیاسی قم متفاوت هستند، اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی ما با یک درک متفاوت و جدیدی در حوزه عرفان مواجه شدیم. کتاب عرفان حماسی را تلاش کردند تا تئوریزه کنند، اما خوانش سیاسی از حوزه عرفان معاصر نداشتیم.

حجت الاسلام رهدار با بیان اینکه در یکی از موسسات قم خوانش سیاسی از عرصه عرفان سیاسی داشتیم، گفت: مردم با ساحت سیاسی عرفانی بزرگان تاریخ کمتر آشنا شدند به عنوان مثال مرحوم آیت‌الله بهجت، آیت الله جوادی آملی یا آیت الله بهاء الدینی دارای اندیشه سیاسی هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) بیان داشت: چرا در کتاب تاریخ معاصر دبیرستان اصلا درباره علامه طباطبایی مطلب وجود ندارد در حالی که ایشان صاحب مکتب سیاسی است، اگر شاگردان مکتب را حذف کنید با یک شکست روبرو خواهید شد، اما در تاریخ نگاری سیاسی ما اسمی از علامه نیست، طوری که برخی نوشتند ایشان با امام و انقلاب زاویه داشت. ما باید در پایگاه انقلاب اسلامی خوانش نهضت سیاسی داشته باشیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
کتاب شیعه در اسلام علامه طباطبایی در دانشگاه های امریکا تدریس میشه بعد تو ایران ......
Iran, Islamic Republic of
به هر حال حضرت علامه (ره) فردي سياسي نبودند كه در كتاب تاريخ در مورد ايشان چيزي نوشته شود. بله ممكن است عقايد سياسي و حتي مكتب سياسي خاصي داشته باشند اما بعنوان يك "فعال سياسي" شناخته نمي شدند. كما اينكه نام "آيت الله بهجت" يا "آيت الله بهاءالديني" در كتب تاريخ نيامده و نخواهد آمد هر چند از علامه هم خيلي سياسي تر بودند.
حسام الدین
United Arab Emirates
بی تردید یکی از تاثیر گذارترین شخصیتها در تاریخ معاصر ایران وجود مقدس علامه طباطبایی(رض) بودند.ایشان بی شک همانند جناب صدر المتألهین شیرازی بنیان گذار مکتب فلسفی جدید در تاریخ معاصر بودند که از گلستان معرفتی ایشان بزرگوارانی چون شهید مطهری و علامه حسن زاده آملی و آیت الله العظمی جوادی آملی بوجود آمده اند. اگر در غرب یک علامه طباطبایی داشتند همه جا رو از یادبودها و تندیس ها و افکار ایشان پر میکردند. اما افسوس که در کشور ما هیچ وقت قدر گوهرهای بحر اندیشه های الهی هیچ وقت دانسته نمیشود.