جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۰
۲
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد؛

ورود ماده مخدر جدید/ طرح توزیع تریاک دولتی ناپخته است

سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۳۶
کد مطلب: 537730
سردار مویدی از ورود مواد مخدر جدید با پایه روان گردان به نام «Nps»به کشور خبر داد و گفت: به دلیل شباهت به دارو، حمل این ماده مخدر بسیار آسان است.
ورود ماده مخدر جدید/ طرح توزیع تریاک دولتی ناپخته است
به گزارش جهان نيوز، سردار علی مویدی با اشاره به آموزش کارکنان فرودگاه و گمرکات برای برخورد با قاچاق و ورود و رواج این ماده مخدر به کشور گفت: امیدواریم با تلاش رسانه ها و مردم توفیقات خوبی در برخورد با این مواد و جلوگیری از همه گیر شدن آن در جامعه داشته باشیم. 

مویدی ادامه داد: در ستاد مبارزه با مواد مخدر نگاهمان با وزارت بهداشت یکسان است و وزارت بهداشت یکی از ارگان های ذی ربط در امر مواد مخدر است که توفیقات خوبی را با هم در این زمینه در امر مبارزه با مواد مخدر انجام داده ایم.

مویدی گفت: حذف اعدام در مجازات قاچاقچیان مواد مخدر نداریم. بحث های متفاوتی در این زمینه انجام شده است و خوشبختانه نمایندگان مجلس در این زمینه توجیه شده اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره کولبران و نقش آنها در قاچاق مواد مخدر به کشور گفت: همه کولبران قاچاقچی نیستند. بخشی از این افراد برای معیشت اقدام به کولبری می کنند اما در مرزهای غربی معضل ورود مواد پیش ساز را داریم که مرزبان ها در این زمینه آموزش دیده اند.

مویدی درباره توزیع شربت تریاک تاکید کرد: نمونه های زیادی داشته ایم که باعث ترک مواد مخدر میشود و امیدواریم این روش که روش علمی و جایگزینی برای ترک مواد است در کشور ما هم دنبال شود.

مویدی درباره توزیع مواد مخدر دولتی گفت: موضوع مطرح شده قطع رابطه قاچاقچیان و مصرف کنندگان به صورت معتادان است. در برخی از کشورها مواد روان گردان به صورت کنترل شده در اختیارمصرف کننده ها قرار می گیرد اما هیچ کشوری تریاک در اختیار معتادان قرار نمی دهد. چیزی که در مجلس تصویب شد درباره شربت تریاک بود و کمیسیون مجلس هم به این نکته اذعان کرد که این طرح پخته نیست و جای کار دارد.

وی درباره طرح توانمند سازی مربیان گفت: در سال جاری در همه استان ها طرح توانمند سازی دنبال میشود. ارزیابی ما مثبت بوده و تلاش می کنیم راه پیشگیری را از مدارس و خانواده ها دنبال کنیم.

مویدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: التهابی در بحث مواد مخدر داشتیم به خاطر همین طرح ناپخته توزیع تریاک بود. ستاد خیلی تلاش کرد که برنامه های متعددی را برگزار کند و تبعات بیان این برنامه های ناپخته را اعلام کرد و به سمع و نظر مردم رساند. کاملا مشهود بود که این طرح ناپخته است. آنچه که در رسانه ها آمد با آنچه در طرح آمده ۱۸۰ درجه فرق می کند. رسانه هایی که بیش فعالانه در این زمینه پرداختند  فقط سیاه نمایی کردند. اسنادی که مطرح شد هم نشان می داد که وزارت بهداشت وقت در زمان حکومت پهلوی هم اعلام کرده بود که توزیع مواد مخدر دولتی در قالب کوپن تریاک اصلا قابل قبول و اجرایی نیست. پرداخت غیر کارشناسانه رسانه ها به این امر باعث شد التهاب زیادی در امر مواد مخدر و مبارزه با آن رخ دهد.

وی گفت: یکی از مجاری خوبی که باعث شد تجهیزات خوب و مکانیزه برای آن در نظر بگیریم بحث فرودگاه ها بود. موارد زیادی در پلیس فرودگاه ها شناسایی و دستگیر شدند که این دستگیری ها علاوه بر ورود مواد روان گردان و مخدر به کشور از خروج مواد به صورت قا اق جلوگیری می کند.

وی به حجاج نیز توصیه کرد حالا که در آستانه آغاز سفرهای زیارتی حج تمتع قرار داریم قطعا با توجه به آموزش های لازم به هیچ عنوان هیچ دارو و هیچ ماده مخدری را با خود حمل نکنند.

مویدی با اشاره به قوانین سخت گیرانه عربستان درباره مواد مخدر نیز گفت: آموزش های لازم به حجاج داده شده است و امیدواریم با همه پیشگیری هایی که صورت گرفته است حج ۹۶ در آرامش و بدون هیچ مشکلی انجام شود.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: بحث حذف اعدام به هیچ وجه نداریم. قوانین مربوط به برخورد با قاچاق مواد در حال تعییر است. که این برخوردها بازدانده تر است.

وی با ارایه کارنامه فعالیت های ستاد در امر مبارزه با مواد مخدر گفت: کارنامه ایران در امر مبارزه با مواد مخدر بسیار درخشان است از ۴ سال گذشته رویکرد ما فرهنگ پیشگیرانه و آموزش مهارت های زندگی ۱۰۸ درصد رشد داشته است. از ۸۸ تا ۹۱ و از ۹۲ تا ۹۵، ۲۸ درصد رشد راهنمایی و پیشگیری داشته ایم. در بحث درمان و کاهش آسیب هم شاهد رشد ۶۱ درصدی بوده  ایم که این آمار بسیار قابل دفاع است.در خصوص صیانت های اجتماعی فرایند مبارزه با مواد مخدر، حلقه های متعددی را شامل می شود از مهد کودک تا دوران دانشگاه همه درگیر هستند برای همین هم بسته های آموزشی ویژه هر رده سنی در نظر گرفته شده است که همه  بسته ها مبنای علمی دارد که در اختیار مردم قرار می گیرد.
مویدی درباره بازگشت معتادان خطرناک که بیماری های عفونی و ایدز دارند و دوباره به سطح خیابان برمی گردند گفت : در تهران تحرکات خوبی در بحث ساماندهی معتادان صورت گرفته است. افرادی که بعد از درمان اعتیاد به سطح شهر بر می گردند تکدی گری و بیماری های عفونی در بین این افراد مشهود است. ارتباطی هم با مواد مخدر ندارند. ۲ هفته گذشته ۲۸۰۰ نفر ساماندهی شده اند که بخش زیادی از این ها ربطی به اعتباد ندارند، کارتن خواب  هستند،  متکدی هستند و یا از خانه رانده شده اند. وزارت بهداشت و بهزیستی تلاش های خوبی برای شناسایی معتادان متجاهر از سطح خیابان انجام داده اند.

وی آمار معتادان متجاهر در سطح کشور را ۴۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: اگر این تعداد معتاد ساماندهی شوند و ظرفیت سازی ها درست انجام شود کار خیلی خوبی در زمینه اعتیاد انجام شده است و وزیر کشور به جد این کار را دنبال می کند.

وی در واکنش به صحبت های دادستان کل کشور که به فعالیت های ستاد انتقاد کرده بود گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر خودش یک مجموعه اجرایی نیست نزدیک به ۲۰ دستگاه در این عرصه فعال هستند. عزیزانی که ادعا دارند عملکرد ستاد قابل قبول نیست این درست نیست. چون اعتباد یک فرایند است، اگر کم کاری باشد همه اعضا کم کاری کرده اند. آنجا که دادستان کل کشور اعلام کرد عملکرد ستاد واقع بینانه نیست، امیدواریم به عملکرد ریز دستگاه ها در امر مبارزه و پیشگیری توجه شود. اصلاحات و تغییرات و رسیدن به شیوه های جدید در ذات ستاد مبارزه با مواد مخدر است و از انتقادات سازنده استقبال می کنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
جریان واپس گرای اصلاح طلب، همچنان که در خیلی از موارد، خواهان بازگشت به اوضاع و احوال رژیم گذشته است(مصداق تعرب بعد از جاهلیت) در زمینه توزیع مواد مخدر هم میخواهد مثل زمان شاه ، این مواد به شکل رسمی(تریاک کوپنی)و غیر رسمی باشد. این یعنی بعد از سالها مبارزه در این موضوع، جامعه تسلیم معتادان شناسنامه دار میشود!
Iran, Islamic Republic of
به هر حال دیدند بحث مواد مخدر هم گردش مالی بالایی در کشور دارد. گفتند چرا دست خودمان نباشد؟