چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 17 Apr 2024
 
۵
۴
آیت الله مشکینی؛ نماد اخلاق اسلامی

روزی که مشکینی از داماداش در انتخابات ریاست جمهوری حمایت نکرد

جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۴۱
کد مطلب: 536521
امروز جای آیت الله مشکینی به شدت خالی است و یکی از بزرگترین پاتوق ها و منبرهای اخلاقی جامعه ما با رحلت ایشان تعطیل شد.
روزی که مشکینی از داماداش در انتخابات ریاست جمهوری حمایت نکرد
گروه سیاسی جهان نيوز، دکتر علی دارابی: هشتم مرداد مصادف با دهمین سالگرد رحلت آیت الله علی اکبر مشکینی است. ایشان از نسل اول جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود. در سال ۱۳۴۰ در بیانیه حمایتی که درباره مرجعیت حضرت امام صادر شد، نام آیت الله مشکینی نیز بر سر زبان ها افتاد.

آیت الله مشکینی در طول دوران قبل از انقلاب بارها تبعید و زندانی شد اما دست از مبارزه برنداشت و در صف مقدم یاران مجاهد و مبارز و نستوه  امام خمینی (ره) و در خط مقدم رهبران انقلاب بود.

نسل ما خوشه چین درس های اخلاق آیت الله مشکینی هستند. به یاد دارم که در سال های اول انقلاب از جمله دیدارهای مرتبی که شیفته آن بودم، دیدار با آیت الله مشکینی بود. در خاطرم هست که سال های اول انقلاب در کانون توحید تهران در ماه مبارک رمضان در جلسات تفسیر قرآن ایشان شرکت می کردم. تفسیر سوره لقمان با آن بیان گیرا و سالن های مملوء از جوانان همواره برایم خاطره انگیز است.

آیت الله مشکینی پس از پیروزی انقلاب در عرصه های مختلف مسئولیت داشت و من درباره ایشان و جامعه مدرسین در کتاب جریان شناسی سیاسی در ایران که الان به چاپ هفدهم رسیده، به تفصیل مطالبی را نوشته ام که خوانندگان عزیز می توانند برای مطالعه بیشتر، به آن مراجعه کنند.

آیت الله مشکینی عضویت در خبرگان تدوین قانون اساسی را در کارنامه اش داشت، مسئول گزینش و اعزام قضات به حکم امام بود، سه دوره ریاست مجلس  خبرگان رهبری را داشت، امامت جمعه قم با حکم امام و رهبری، عضویت و ریاست جامعه مدرسین تا زمان حیاتشان و ریاست شورای بازنگری قانون اساسی از جمله مسئولیت های ایشان بود. ایشان سرانجام در سن ۸۶ سالگی در سال ۱۳۸۶ دارفانی را وداع گفت.

چند نکته ی بارز در زندگی آیت الله مشکینی هست که پرداختن به آنها ضروری می نماید.

1) ایشان نمادی از یک مجتهد و فقیه اخلاقی بود. درس ها و بیانات ایشان حقیقتا انسان ساز و تربیت کننده بود.

2) ایشان سیاست عملی را با اخلاق در هم آمیخته بود و به معنای حقیقی تکلیف گرا بود. به طور نمونه اگر بخواهم یاد کنم، در سال ۷۶ که آقایان ناطق نوری ، سیدمحمدخاتمی ،محمدی ری شهری و مرحوم  زواره ای در انتخابات ریاست جمهوری رقابت داشتند، بسیاری فکر می کردند که از دامادشان یعنی آقای ری شهری حمایت می کنند اما در بیانیه ای اعلام کردند با وجود اینکه آقای ری شهری صلاحیت مسئولیت های مختلف در نظام جمهوری اسلامی را دارد و مورد قبول من است اما از نظر من، آقای ناطق نوری اصلح برای ریاست جمهوری است. اتخاذ مواضع شجاعانه در عرصه سیاست یکی از برجستگی های آیت الله مشکینی بود.

3) آیت الله مشکینی تلاش کرد تا جامعه ی مدرسین را به رغم وجود چهره های شاخص با گرایش های سیاسی مختلف از آقای آذری قمی و آیت الله جوادی آملی تا آیت الله صانعی، آیت الله یزدی و آیت الله جنتی و دیگرانی که در این مجموعه بودند، زیر چتر وحدت جمع کند و همچنین در توسعه کمی و کیفی جامعه مدرسین تلاش بایسته ای داشت.

امروز جای آیت الله مشکینی به شدت خالی است و یکی از بزرگترین پاتوق ها و منبرهای اخلاقی جامعه ما با رحلت ایشان تعطیل شد. امیدواریم نسل جوانی که در حوزه های علمیه تحصیل می کنند، اخلاق و دین و سیاست را در کنار هم پرورش دهند و همچنین با محوریت اینکه روحانیت ملجاء و پناه  مردم است و با مطالبه گری مسائل مردم از مسئولان همواره حضور خود را در بین مردم پررنگ کنند و از خطر  دولتی شدن نهاد روحانیت بپرهيزند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


سید
Iran, Islamic Republic of
خدا بر علو درجات ایشان بیافزاید
Iran, Islamic Republic of
امان ازانتخابات ۷۶؛ راستی ها به دنبال ناطق بودند در حالی که آن موقع ها ری شهری گزینه مناسب تری بود، حالای روزگار ناطق کجای صحنه است؟!!
خیاوی
Iran, Islamic Republic of
ایشان همشهری ما وافتخار بودند درسال چندبار به مشگین شهر میامدند وکاملا باسادگی بامردم رتبطه داشتن وجالب اینکه مردم هم ایشان رادوست داشتن وبرای دعوت ایشان به ناهار وشام باهم رقابت میکردند وباچشم خودم دیدم غذای مورد دلخواهش ابگوشت ساده بانان خشک بود خصوصا دربعدازانقلاب روحش شاد
Iran, Islamic Republic of
یعنی اشتباهی به این بزرگی (انتخاب ناطق ) جزو مناقب مرحوم مشکینیه ؟