پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰
۲

دلایل سونامی افزایش قیمت پیاز

دوشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۰
کد مطلب: 533864
نوسان قیمت محصولات کشاورزی سریال پایان نیافتنی است که هر سال تکرار می شود، این بار در حالی شاهد افزایش یکباره نرخ پیاز هستیم که هنوز ماجرای کاهش شدید قیمت در سال های اخیر از یادمان نرفته است.
دلایل سونامی افزایش قیمت پیاز
به گزارش جهان نيوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، نوسان قیمت محصولات کشاورزی سریال پایان نیافتنی است که هر سال تکرار می شود. این بار در حالی شاهد افزایش یکباره نرخ پیاز هستیم که هنوز ماجرای کاهش شدید قیمت در سال های اخیر از یادمان نرفته است.

طی سه سال اخیر آنقدر پیاز روی دست کشاورزان ماند و خریداری نداشت که دولت برای جبران ضرر و زیان کشاورزان اقدام به خرید تضمینی محصول نمود. به هر حال قصه ارزانی و گرانی محصولات کشاورزی ظاهراً گریبان پیاز را رها نمی‌گند، به طوریکه در شرایط فعلی نرخ پیاز سه برابر قیمت واقعی خود در بازار معامله می شود. بسیاری از کارشناسان معتقدند که تدوین الگوی کشت، شاه کلید بخش کشاورزی است که باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.

مجتبی شادلو رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با اشاره به اینکه عوامل مؤثر بر پایداری بازار تولید و مصرف اظهار داشت: شاه کلید تولیدات کشاورزی بحث الگوی کشت است که این امر تا کنون به سبب عدم تأمین اعتبارات و بودجه های لازم اجرا نشده است.

وی افزود: طی سه سال اخیر در بسیاری از مواقع به سبب نبود بازار، پیاز از روی  زمین جمع آوری نمی شد و در نهایت امسال رغبتی از سوی کشاورزان برای کاشت پیاز وجود نداشت.

شادلو با اشاره به ضرورت تدوین الگوی کشت برای محصولات کشاورزی گفت: با توجه به هزینه های بالای تولید در برخی مواقع، برداشت محصول برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد و در نهایت این امر نوسانات قیمت را به همراه دارد.
رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با اشاره به اینکه افزایش قیمت پیاز قابل قبول نیست، تصریح کرد: براساس پیش بینی صورت گرفته تا هفته آینده  با فراوانی عرضه قیمت ها به تعادل برسد.

بازار پیاز آرام می شود
حسین مهاجران رئیس اتحادیه میوه و سبزی افزود: در حال حاضر قیمت پیاز در میدان 2 هزار و 500 الی 3 هزار و 200 تومان است که با رسیدن پیاز اصفهان طی هفته آینده نرخ محصول به کمتر از هزار تومان خواهد رسید.به گفته وی نرخ کنونی پیاز در بازار همچنان بالا است، به طوریکه سه برابر قیمت واقعی خود معامله می شود.

صادرات پیاز شایعه ای بیش نیست
رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی  با انتقاد از نوسانات قیمت پیاز در بازار اظهار داشت: در صورت نبود برنامه مدون برای کشاورزان طبیعی است که با نوسانات قیمت سبزی و صیفی روبرو می شود.وی افزود: علی رغم هزینه های بالای تولید و نبود برنامه ریزی مدون برای صادرات یکسال با مازاد تولید و سال بعد با کاهش تولید و نوسانات قیمت روبرو هستیم.

نورانی با اشاره به اینکه همه ساله با نوسانات قیمت محصولات سبزی و صیفی روبرو هستیم، بیان کرد: با توجه به عدم ماندگاری بالا این محصولات با نوسانات قیمت روبرو هستیم به طوریکه مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از این حیث متحمل ضرر و زیان می شوند.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه صادرات پیاز شایعه ای بیش نیست، اظهار کرد: طی هفته های اخیر شایعاتی مبنی بر آغاز صادرات پیاز شنیده می شود که این امر به سبب آنکه نرخ پیاز از مرز 25 الی 30 سنت در بازارهای جهانی بیشتر نیست، امکان صادرات وجود ندارد.

به گفته وی با توجه به آنکه قابلیت نگهداری محصول در انبار وجود ندارد، از این رو احتکار محصول را تکذیب می نمایم.
نورانی با اشاره به اینکه تولید و صادرات محصولات کشاورزی به هم گره خورده است، تصریح کرد: تولید، نقطه عطفی برای صادرات است، از این رو انتظار می رود که با فراهم کردن زیرساخت ها به جایگاه مشخصی دست یابیم.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حسین
Iran, Islamic Republic of
الگوی کشت
چه حرف قشنگی
ولی در عمل همه وزرا همین حرف را زده اند ولی در عمل ... نداشته اند. از کلانتری که سالهای بسیاری را بر این کرسی تکیه داده بود و بیشتر بلایا بر سر کشاورزی را ایشان مسبب است چه حجتی که هم اکنون وزیر است. اگر وزارت کشاورزی نداشته باشیم مطمئن باشید وضعیت کشاورزی کشور از این بدتر نخواهد شد اگر بهتر نشود.
سید
Iran, Islamic Republic of
من نمیدونم این برادران چه جوری حقوق های مسئولیتی میگیرن
اصلا مسئولین این قسمت وظیفه شون چیه ؟
چه کسی باید در زمان کاشت محصول، بررسی و نظارت کنه که در چه جاهایی از کشور چه محصولاتی داره کاشته میشه که در زمان برداشت ما دچار زیادی محصول یا کمی محصول نباشیم؟
اگر در زمان کاشت محصولات این نظارتها بشه که کشاورزها دارن چه میزانی از چه محصولی رو میکارن دیگه این مشکلات پیش نمیاد؟ نه کمبود کالا پیدا میکنیم نه زیادی کالا
الان اصلا هیچ کسی حواسش نبوده که بابا هیچ کسی پیاز نکاشته لذا الان با افزایش شدید قیمت پیاز مواجه شده ایم . باز هم میگم که من نمیدونم مسئولین حقوق مسئولیتی میگیرن با مزایاش برای چی؟ چه کسی قراره که این کارها رو بکنه ؟