پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰

هرآنچیزی که باید از فرمان ترامپ بدانید

شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۸
کد مطلب: 500268
ترامپ برای تحقق وعده‌های انتخاباتی‌اش از «نژادپرستانه‌ترین» آنها شروع کرده. قبلاً سخنان نفرت‌پراکنانه‌ی او درباره‌ی اتباع دیگر ملل، اعتراضات مردمی را به‌همراه داشت.
هرآنچیزی که باید از فرمان ترامپ بدانید
به گزارش سرویس سیاسی جهان نيوز به نقل از دانشجو، الوعده وفا! ترامپ گفته بود پایش به کاخ سفید برسد، پای هر چه مسلمانِ تروریست است از خاک آمریکا کوتاه می‌کند. رئیس‌جمهور نو رسیده در روزهای گذشته دو دستور اجرایی صادر کرد؛ یکی دستور ساختمان دیوار حائل در مرزهای با مکزیک و دیگری دستور توقف صدور ویزا برای اتباع ایران و شش کشور عمدتاً مسلمان. عراق، سوریه، یمن، سودان، لیبی و سومالی دیگر ممالکی هستند که دولت وی ادعا کرده درباره‌ی فعالیت‌های تروریستی‌شان نگران است. برای همین اتباع آنان من‌بعد مثل ایرانی‌ها، حق ندارند اطراف مرزهای ایالات متحده آفتابی شوند.داستان تحریم‌های جدید چیست؟ پای چه کسانی گیر است؟

داستان تحریم‌های جدید چیست؟/ پای چه کسانی گیر است؟
غیر از ایرانی‌ها، دستور اجرایی ترامپ حتی از ورود پناهجویان سازمان ملل و از هر کانال دیگری را برای ۱۲۰ روز متوقف می‌کند. علاوه بر آن آوارگان سوری هم حق ندارند تا اطلاع ثانوی فکر گرفتن پناهندگی در آمریکا به سَرشان بزند. سخت‌گیری بر مسلمانان و اخراج پناهجویان از وعده‌های تبلیغاتی وی بود؛ ترامپ گفته بود می‌خواهد برای پناهجویانی که خیال مسافرت به آمریکا دارند، امتحان کتبی «تفتیش عقاید» برگزار کند. امتحانی که احتمالاً اعتقاد به آزادی‌های جنسی و حقوق همجنس‌گرایی از مفاد آن است. او حتی گفته باید مساجد آمریکا را تحت نظر قرار داده و همه‌ی مسلمانان ساکن این کشور را «ردگیری» کرد.

«معتاد و تجاوزکار»؛ این هم اوصافی است که درباره‌ی مکزیکی‌ها به کار بُرده؛ ترامپ حتی قُلدرانه معتقد است هزینه‌ی ساخت دیوار حائل در مرزهای جنوبی را، مکزیک باید بپردازد. می‌گویند هزینه ساختمانشان چیزی حدود ده میلیارد دلار است! رئیس‌جمهور مکزیک اعلام کرده در اعتراض به‌همین زورگویی‌ها قرار ملاقاتش را با رئیس‌جمهور آمریکا لغو می‌کند.

این ترامپ نفرت‌انگیز!
ترامپ برای تحقق وعده‌های انتخاباتی‌اش از «نژادپرستانه‌ترین» آنها شروع کرده. قبلاً سخنان نفرت‌پراکنانه‌ی او درباره‌ی اتباع دیگر ملل، اعتراضات مردمی را به‌همراه داشت. حتی در انگلستان روزگاری در واکنش به همین سخنان صدها هزار نفر پای طوماری را امضا کردند که از مقامات دولت‌شان می‌خواست جلوی ورود او را به خاک کشورشان بگیرد. این واکنش‌ها تا امروز ادامه دارد؛ حالا ترامپ با مردم خشمگینی روبه‌رو است که روزگار را در اعتراض به رئیس‌جمهور تازه‌وارد در خیابان‌ها سر می‌کنند. نشریه تایمز در کاوِراستوری تازه‌ترین شماره‌اش به بررسی همین تظاهرات پرداخته است.

پدربزرگ ترامپ احتمالاً به او افتخار می‌کند. «فردریش» اگرچه آنقدر عمر نکرد تا سقوط امپراتوری باواریا را تماشا کند؛ اما آنقدر نژادپرست بود که شبانه‌روز برای به قدرت رسیدن نازی تلاش کند. پُربیراه نیست اگر مخالفین تصاویر او را کنار «هیتلر» فتوشاپ می‌کنند. دونالد نشان داده در نژادپرستی چیزی کمتر از آدولف ندارد!

دستور تازه ترامپ چه بلایی بر سر دانشجویان ایرانی دانشگاه‌های آمریکا می‌آورد؟
روشن نیست؛ یعنی دستور اجرایی درباره‌ی اوضاع دانشجویان سکوت کرده. با این همه امضای ترامپ دانشجویان ایرانی و آن شش کشور دیگر را نگران کرده است؛ قدر مسلم آن‌که آنها نمی‌توانند من‌بعد به ایران آمده و به‌راحتی برگردند. پروفسر حمید دباشی استاد دانشگاه کلمبیا، اوضاع این‌روزهای دانشجویان ایرانی را با دوران دانشجویی خودش در زمان پرزیدنت کارتر مقایسه کرده؛ دباشی به CNN گفته: «آن روزها هم به علت دستوری که کارتر صادر کرده بود، دانشجویان ایرانی اگر از خاک آمریکا خارج می‌شدند، دیگر نمی‌توانستند برگردند. برای همین من از 1979 به بعد نتوانستم به ایران سفر کنم تا آنکه در 1981 خبر درگذشت مادرم را شنیدم. بدتر از همه آنکه به علت همان قوانین حتی نتوانستم در تشییع جنازه وی شرکت کنم.»

گذشته از دانشجویان ایرانی، دستور تازه‌ی ترامپ اوضاع تحصیلی دیگر دانشجویان غیربومی دانشگاه‌های آمریکا را متأثر خواهد کرد. برای نمونه در اوهایو، مسؤلین دو دانشگاه بزرگ این ایالت (دانشگاه رایت استیت و دانشگاه دایتون) اعلام کردند تحصیل دانشجویان خارجی برایشان سالی بیشتر از یک میلیارد دلار درآمد دارد. آنها نگرانند دستور تازه‌ی رئیس‌جمهور دانشجویان خارجی دانشگاه‌هایشان را فراری دهد. مسؤلین دانشگاه رایت استیت اعلام کردند در دانشگاه آنها 51 دانشجو از 7 کشوری که دستور ترامپ علیه‌شان است، وجود دارد که در صورت از دست دادن هرکدام از آن‌ها، دانشجویان بومی مجبورند سالانه 2هزار و ششصد دلار شهریه اضافی برای جبران هزینه‌های دانشگاه پرداخت کنند.

دانشگاه دایتون هم اعلام کرده 45 دانشجوی خارجی از این هفت کشور دارد که درصورت از دست دادن هرکدامشان دیگر دانشجویان باید سالی سه هزار و ششصد دلار اضافی بپردازند.

تحقیر و توهین از ترامپ تا اوباما/ روحانی و دولتش چه خواهند کرد؟
VWP؛ نام قانون نژادپرستانه‌ای بود که آذرماه گذشته به‌تصویب کنگره رسید. قانونی که اتباع 38 کشور اروپایی را که قبلاً از تسهیلات صدور ویزا استفاده می‌کردند، برای سفر به ایران و سه کشور آفریقایی-آسیایی دیگر تحت فشار قرار می‌داد. درست در روزهایی که روحانی خیال می‌کرد با امضای برجام اوضاع ماه‌عسل است؛ گاوچران‌ها اما خیلی زود همه چیز را شکرآب کردند! دولت اما خیال نداشت متقابلاً اقدام کند. و نکرد. حالا آمریکایی‌ها آنقدر دریده شدند که دستور صادر کنند و ورود ایرانی‌ها را اساساً به مملکتشان ممنوع کنند.

دیانا فینستین از اعضای دموکرات سابق سنای امریکا در نشست خبری برنامه محدودیت ویزا (VWP)

«قانون منع ورود ایرانیان و شش کشور دیگر از ورود به آمریکا، حتی اگر موقتی باشد تبعیض‌آمیز است و غیرقابل پذیرش. نمی‌دانم این منع شامل وقایع فرهنگی هم خواهد شد یا نه، اما اگر یک‌درصد هم نشود، من برای شرکت در مراسم اسکار به این کشور سفر نخواهم کرد.» این‌ها را ترانه علیدوستی نوشت؛ بازیگر «فروشنده»‌ای که نامزد بهترین فیلم خارجی‌زبان اسکار است.

پژمانفر رئیس کمیسیون فرهنگی هم در این‌باره معتقد است: «کسانی که آمریکا را کدخدا می‌دانند باید توجه داشته باشند این کدخدا آنها را حتی به‌عنوان رعیت هم قبول ندارد؛ آمریکا آنها را برده خود می‌داند. این‌همه مذاکره کردیم که نتیجه‌اش این باشد؟ سکوت وزارت امور خارجه در قبال اقدام اخیر رئیس‌جمهور آمریکا بسیار غلط است. در مقابل این اقدام باید یک واکنش و پاسخ دیپلماتیک انجام بگیرد؛ اما متأسفانه آن چیزی که مشاهده می‌کنیم فقط عقب‌نشینی و سکوت خفت‌بار است.»
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *