شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۵
۱۳
دکتر بیژن عبدی؛ اقتصاددان:

ارتباط دادن حل مشکلات اقتصادی کشور با توافق هسته ای توهمی بوده که خود دولت ایجاد کرده است

پنجشنبه ۱۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۵۱
کد مطلب: 415193
یک اقتصاددان گفت: اگر بخشی از ذخایرمان که بلوکه شده آزاد شود تاثیرگذاری آن بر اقتصاد کشور به شش ماه زمان نیاز دارد.این که ریشه مشکلات اقتصادی را در مردم و انتظارات آن ها بدانیم خیلی بی انصافی است زیرا دولت با اتخاذ سیاست های درست می تواند این انتظارات را کنترل کند.
ارتباط دادن حل مشکلات اقتصادی کشور با توافق هسته ای توهمی بوده که خود دولت ایجاد کرده است
به گزارش جهان، دکتر بیژن عبدی اقتصاددان در گفتگوی با نسیم در خصوص هشدار مشاور اقتصادی رئیس جمهور درباره تبعات توافق هسته ای در حوزه ایجاد انتظارات تورمی اظهار کرد: اجرای سیاست های اقتصاد نئوکلاسیک کشور را به این بحران رسانده است و انتظارات کمترین نقش را در مشکلات اقتصادی کشور ایفا می کند.

وی با بیان اینکه تحریم ها مشکلات اقتصادی را به وجود نیاورده بلکه آن ها را تشدید کرده است خاطرنشان کرد: اگر انتظارات بالا باشد و در کوتاه مدت اتفاق خاصی نیفتد، اقتصاد کشور در وضعیت بدی قرار می گیرد، اما باید به جای آدرس غلط دادن بررسی کرد که آیا واقعا مشکل اصلی همین مسئله است؟

دولت مشکلات اقتصادی را به تحریم ها گرده زده است

این اقتصاددان با اشاره به نقش دولت در ایجاد این انتظارات عنوان کرد: ارتباط دادن حل مشکلات اقتصادی کشور با توافق هسته ای ایران و گروه ۵+۱ توهمی بوده که خود دولت ایجاد کرده است و نباید آن را به گردن کسی بیندازد.

عبدی تصریح کرد: دولت از زمانی که سرکار آمد می خواست مذاکرات و رفع تحریم ها را به حل مشکلات اقتصادی گره بزند و خیلی ها همان زمان دولت را بر حذر داشتند و اعلام کردند که این تفکر، غلط است.

وی ادامه داد: گره زدن مشکلات اقتصادی به مذاکرات باعث می شود دشمن سو استفاده کند و فشار تحریم ها بیشتر شود.

این کارشناس مسائل اقتصادی با انتقاد از اظهارات قبلی مسئولان دولت در خصوص مشکلات اقتصادی گفت: همه مشکلات اقتصادی ارتباطی با مسئله تحریم ندارد و تعجب می کنم کسانی که تا دیروز همه چیز را به تحریم مرتبط می دانستند، حالا امروز صحبت از خطرات بالا رفتن انتظارات به میان می آورند.

عبدی افزود: حتی بر فرض محال اگر همه تحریم ها به یکباره لغو شود تا تاثیرات خود را بر فروش نفت بگذارد با توجه به این که در حال حاضر ما سقفی از فروش داریم و باید مشتری جدیدی هم پیدا کنیم.

وی با تاکید بر نگاه عمیق تر به مسئله از بین رفتن تحریم ها گفت: اگر بخشی از ذخایرمان که بلوکه شده آزاد شود و ثبت سفارش های جدیدی هم بدهیم، تاثیر گذاری آن بر اقتصاد کشور به شش ماه زمان نیاز دارد.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: تا زمانی که به زیرساخت های داخلی خودمان توجه نکرده و تقویت نکنیم مشکلات اقتصادی ما همچنان پا برجا خواهد بود.

عبدی با اشاره به رشد کاذب بورس در سال های اخیر بیان کرد: رشد بورس از قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم یک رشد حبابی بود که در این دولت هم تداوم دارد، اما دولتمردان این مسئله را کتمان می کنند.

وی تصزیح کرد: ارز در انتهای دوران آقای احمدی نژاد سه تا سه و نیم برابر افزایش یافت و به دنبال آن دارایی هایی که بر حسب دلار بودند با افزایش قیمت رو به رو شدند،که همین مسئله بر روی بورس هم اثر گذار شد و یک سود کاذب در حساب سرمایه گذاران و شرکت ها به وجود آورد.

این اقتصاددان ادامه داد: وقتی قیمت ارز تثبیت شد چون این شرکت ها سوددهی نداشتند این حباب ترکید که این مسئله نشان می دهد در بحران بورس جنس مشکلات از نوع مسئله انتظارات نبود.

عبدی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور بعد از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و در دوران سازندگی بیان کرد: افزایش تورم بعد از پذیرش قطعنامه و در دوران سازندگی کاملا مبتنی بر افزایش انتظارات نبود و سیاست های انبساطی دولت وقت نقش بیشتری در بروز این مشکلات داشت.

انداختن مشکلات به گردن انتظارات اقتصادی مردم بی انصافی است

وی با انتقاد از اظهارات مشاور اقتصادی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دولتمردان نباید مردم را مقصر جلوه ندهد، زیرا در دوران دولت سازندگی هم قیمت ارز به یکبار آزاد شد و اثر گذاری آن روی قیمت ها تورم را افزایش داد و انتظارات مردم را در زمینه حل مشکلات اقتصادی تشدید کرد.

این اقتصاددان تاکید کرد: این که ریشه مشکلات اقتصادی را در مردم و انتظارات آن ها بدانیم خیلی بی انصافی است زیرا دولت با اتخاذ سیاست های درست می تواند این انتظارات را کنترل کند.

عبدی با انتقاد از برنامه های دولت در زمینه اقتصاد تصریح کرد: دولت برنامه شفافی برای حل مشکلات اقتصادی ندارد و بر فرض که درآمدهای ناشی از فروش نفت هم زیاد شود، با مشکل رو به رو خواهد شد.

وی با اشاره به توصیه های مقام معظم رهبری در روز نخست امسال در مشهد مقدس عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که چه تحریم ها باشد و چه نباشد؛ باید از تولید ملی حمایت شود تا در اقتصاد از شرایط موجود خارج شویم بنابراین دولت باید برای افزایش تولید داخل برنامه داشته باشد.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: باید بررسی کرد که در هر رشته صنعتی چقدر تولید می کنیم، چقدر ظرفیت داریم و چقدر واردات انجام می شود که با یک برنامه مشخص و شفاف بتوانیم از میزان واردات کم کنیم.

عبدی گفت: برای اصلاح اقتصاد ایران چند کار باید با هم صورت بگیرد که تاکنون انجام نگرفته است، از جمله این کارها پیوند میان دانش و صنعت و همچنین گسترش شرکت های دانش بنیاد است.

تیم اقتصادی دولت باوری به تولید و توانمندی های داخلی ندارد

وی با بیان این مطلب که " تیم اقتصادی دولت باوری به تولید و توانمندی های داخلی ندارد " خاطرنشان کرد: نمونه این تفکر دولت اظهار نظر آقای ترکان در خصوص بزباش و قرمه سبزی است، که تولید ملی را تخریب کرد.

عبدی گفت: اگر تحریم ها لغو شود، ولی برنامه ای برای حل مشکلات اقتصادی نباشد مطمئنا اقتصاد کشور تحت تاثیر انتظارات قرار خواهد گرفت.

این اقتصاددان تصریح کرد: همه مشکلات اقتصادی را نمی توان روی دوش جامعه و انتظارات گذاشت و دولت نباید فرار به جلو داشته باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


مشکل اصلی ما مدیریته
Norway
قربان ادم چیز فهم
تازه این اول راهه حالا صبر کنید تا بعدشو ببینید
رسول
آقای دکتر عزیزم حرف زدن بلد نیستی ، حرف نزدن هم بلد نیستی؟ هروقت تونستم با حقوق ششصد تومنی کارگری زندگی کنی تازه معنی تحریم رو میفهمی.ماشین نتونستی بخری و...
متاسفانه صاحبنظران ما نفسشان از جای گرم در میاد
Norway
حالا اگر توافقنامه را امضاکردی و هنوز هم نتوانستی ماشین بخری و ...............انوقت چی ؟ شما چرا به اصل قضیه توجه نمی کنید ؟
Iran, Islamic Republic of
تو پشتت گرمه این حرفو میزنی؟
مدیریت میوه شب عید نمونه عینی مدیریت ناکارآمد است.
ناشناس
آقای دکتر عبدی
تولید داخلی فقط ماست و پتیر نیست
تولید صنعتی تمام آن جیزی است که صنعت و پیشرفت یک کشور به آن نیاز دارد که کشور ما هنوز در تولید آن قاصر است و نمونه آن تولید یک خودرو کاملا ایرانی است که هنوز ناتوانیم
تولید داروهای ام اس و سرطان است که کاملا ناتوانیم و خیلی چیزهای دیگه و آن درصورت تعامل با جهان و علم دنیا امکان پذیر است!!!!!
البته مشخصه نون بعضی ها آجر میشه!!!!!!!!!!!!!
رضا
با سلام
بله متاسفانه همه چیز را به. رفع تحریم ها. منوط کرده اند در حالی که به پتانسیل داخلی یعنی همان جوانان تحصیل کرده و .... توجهی نمی شود. چرا ؟؟؟؟
مرغ در دوره احمدی نژاد عزیزتان به کیلویی 10 هزار تومان رسید. برنج به کیلویی 10 هزار تومان رسید. چای به کیلویی بیش از 40 هزار تومان رسید. سکه یک میلیون و 500 هزار شد. دلار تا مرز 5 هزار تومان رسید. گوشت و نان و قند و همه مایحتاج ملت به اوج رسید اما شما نوکران و حلقه به گوشان احمدی نژاد دم بر نیاوردید!
فکر می کنید ملت بزرگ ایران این رفتارهای زشت و کریه و غیرانسانی شما را از یاد خواهند برد!!؟
شما که نظرات را هم سانسور می کنید حرف از اقتصاد نزنید
بیژن جون تا حالا کجا بودی !!!!!!