سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
 
۱۳
۳۴
جهان نیوز بررسی می کند؛

چهار واقعیت تلخ در پس آزادی "شاه‌جاسوسی" به نام "جیسون رضائیان"

شنبه ۳ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۲:۴۸
کد مطلب: 469268
پایین آمدن هزینه جاسوسی از ایران برای عاملان احتمالی غرب این پیام را دارد که می توانند با ریسک کمتری نسبت به گذشته اقدام به کسب اطلاعات از تصمیمات و مراکز حساس کشورمان کنند و در صورت به دام افتادن توسط دستگاه های اطلاعاتی ایران، در طول مذاکرات به ظاهر دیپلماتیک و مثلا هسته ای آینده، آزاد خواهند شد.
چهار واقعیت تلخ در پس آزادی "شاه‌جاسوسی" به نام "جیسون رضائیان"
گروه سیاست جهان نيوز ـ چند روز قبل در خبرها آمد که جیسون رضائیان، امیر میرزا حکمتی و سعید عابدینی کشیش ایرانی آمریکایی و نصرت الله خسروی زندانیان دوتابعیتی ساعاتی قبل از اجرایی شدن برجام و قرائت بیانیه مشترک برجام توسط محمد جواد ظریف و موگورینی آزاد شده اند.

اندکی پس از انتشار خبر غیررسمی این رویداد، دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد: در راستای مصوبات شورای عالی امنیت ملی ایران و مصالح کلی نظام چهار زندانی ایرانی دو تابعیتی ظرف روز جاری در چارچوب مبادله زندانیان آزاد شدند.

در باب تبادل این زندانیان نکاتی قابل ذکر است که در ادامه می آید:

1- پایین آمدن هزینه جاسوسی در ایران: آزادی زندانیان دو تابعتی ایرانی- آمریکایی که اتهام آنان مبنی بر جاسوسی از کشورمان و همچنین همکاری با بیگانه به اثبات رسیده است، نشان می دهد که هزینه جاسوسی از ایران پایین آمده تا جایی که بیشترین میزان حبس افراد یاد شده مربوط به امیر رضا حکمتی است که تنها با 3 سال و کمترین آنها جیسون رضائیان با 15 ماه حبس.

این پایین آمدن هزینه جاسوسی از ایران برای عاملان احتمالی غرب این پیام را دارد که می توانند با ریسک کمتری نسبت به گذشته اقدام به کسب اطلاعات از تصمیمات و مراکز حساس کشورمان کنند و در صورت به دام افتادن توسط دستگاه های اطلاعاتی ایران، در طول مذاکرات به ظاهر دیپلماتیک و مثلا هسته ای آینده، آزاد خواهند شد.

2- حمایت بی دریغ آمریکا از جاسوسان خود: نکته بعدی از تبادل زندانیان، پالس مهم دیگری را برای عناصر نفوذی غرب در کشور به همراه دارد، و آن چیزی نیست جز حمایت بی دریغ و بی مهابای آمریکا از جاسوسان خود تا لحظه آزادی. قطعا آمریکا روند جاسوسی و کسب اطلاعات از کشورمان را توسط عناصر نفوذی خود با قدرت تر از هر زمانی به واسطه اجرایی شدن برجام، ادامه خواهد داد.

پیگیری آمریکا برای آزادی جیسون یک پیام مهم برای دیگر جواسیس خود در ایران، منطقه و جهان دارد و آن این است که تا آخرین لحظه پای جاسوس های خود و به هر قیمتی می ماند.جسم و شخصیت حقیقی جیسون برای آمریکایی ها مهم نیست بلکه شخصیت حقوقی او برای حفظ دیگر مهره های خود مهم بوده است.

3- پیگیری آزادی جاسوسان آمریکایی در حاشیه مذاکرات هسته ای: رهبر انقلاب از ابتدای شروع مذاکرات هسته ای از دو سال قبل تا کنون چندین بار به صراحت بر این نکته تاکید کرده اند که مذاکرات با آمریکاییها صرفا باید در موضوع هسته ای باشد و نه در هیچ موضوع دیگری ولی گویا تبادل جاسوس های آمریکایی- ایرانی در طول مذاکرات هسته ای و در پوشش آن انجام شده است.

به نوشته نشریه "نیویورکر" بیش از یک سال رایزنی‌های غیررسمی بین «شرمن» و همتای ایرانی او، آقای «مجید تخت روانچی»، در اواخر سال 2014 به توافقی رسیدند مبنی بر اینکه این موضوع باید به طور جداگانه - اما رسمی - و از طریق یک کانال دیگر، پیگیری شود. بعد از بحث‌هایی در بین دولت، اوباما، این طرح را تأیید می کند.

4- مقایسه مجازات جاسوسان در روسیه و آمریکا: با نگاهی گذرا تنها به سابقه جاسوسی برخی از جاسوسان فعال که در روسیه و آمریکا به دام افتاده اند می توان دریافت که هیچ کدام از آنها با جرائم مشابه جیسون رضائیان ومابقی آزاد شدگان، زیر 9 سال به زندان نرفته اند و تعدادی هم به حبس ابد محکوم شده اند.

به نمونه های مشابه زیر دقیت کنید:

نمونه محکومیت های کشور روسیه

یک سرهنگ بازنشسته روس به نامه "ولادیمیر لازار" به جرم همکاری با سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و خارج کردن اطلاعات محرمانه، به 12حبس در یک زندان فوق امنیتی محکوم شد. در یک نمونه دیگر دادگاه مسکو یک دانشمند مشهور شاخه لیزری روسیه به نام "ماکسیم لودومیرسکی "را به اتهام خیانت به دولت و ملت این کشور و جاسوسی به نفع آمریکا، به 9 سال زندان محکوم کرد.

نمونه محکومیت های کشور آمریکا

۱۹۹۴ 'آلدریچ آمس' افسر ضد اطلاعات در بخش اتحاد جماهیر شوروی سازمان جاسوسی آمریكا 'سیا' بود كه از سال ۱۹۸۵ میلادی برای روس ها جاسوسی می كرد. 'امس' به همراه همسرش كه وی را در فعالیت های جاسوسی یاری می كرد، دستگیر شد و هر دو در دادگاه به جرم خود اعتراف كردند. 'آمس' به حبس ابد و همسرش نیز به ۶۳ ماه زندان محكوم شدند.

سال ۲۰۰۱ میلادی، 'رابرت هانسن' مامور 'اف بی آی' به ۱۵ فقره جاسوسی و توطئه برای فروش اطلاعات طبقه بندی شده به شوروی سابق و روسیه بعدی به مدت ۲۲ سال، متهم و به حبس ابد محكوم شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


ظریف بختد
اين ديگر تصمم كل نظام بوده و و شوراي امنيت ملي كه زير نظر مقام معظم رهبري است اين دستور را صادر كرده حتي در بحث هسته اي هم همينطور مگه مي شه فقط ظريف به تنهايي اين كار انجام داده باشد ايشان فقط پيغام بر و مجري دستورات فرا دستي بوده است .
شورای امنیت ملی زیر نظر رئیس جمهور است. رهبری خطوط کلی را تعیین کردند که همگی آنها توسط تیم مداکره کننده زیرپا گذاشته شدند.
الان هم دورانی است که جو عمومی جامعه به سمت تفکر مذاکره با غرب است چون فکر می کنند که با چراغ سبز غرب ایران بهشت می شود ولی این سرابی است که با دروغ به جامعه القا شده است. رهبری هم همانند امام که از بنی صدر به خاطر جو عمومی جامعه حمایت کردند، از این جو عمومی حمایت می کنند و نه از این ذلت سیاسی که در سیاست خارجی حاکم است.
دانشجو
سوال: ایرانی های آزاد شده از آمریکا چه کسانی بودند؟ شاه ماهی بودند یا گربه ماهی؟
بی گناهانی بودن که به جرم کارهای نکرده محکوم شده بودن
Iran, Islamic Republic of
1.7 میلیارد دلار پول بلوکه شده کشور برای آزاد جاسوس آمریکایی!
باز دست سربازان گمنام امام زمان درد نکند.
انگار خبر نداری.کنگره میخواد قبلش طلب خودشون رو برداره و چیزی دست آقای ظریف رو نمیگیره.خخخخخخ

شورای عالی امنیت ملی همان شورایی است که بحث درباره کرسنت و مذاکرات هسته ای را ممنوع می کند و آزادی جاسوسان ضد مردم ایران را با بهانه مصلحت، تصویب میکند....
Iran, Islamic Republic of
رضاییان یک خبرنگاربوده نه یک جاسوس . اینهمه تهمت به بندگان خدا چشم و دین شمارانابود کرده است
ممکنه یک خبرنگار هم بوده باشه باهوش!
سرور
بندگان خدا؟!+!
دکتر ،جاسوس ها معمولا در پوشش خبرنگار وارد کشورها میشن نه مامور سازمان اطلاعات یه کشور.
من نمیدونم شما فیلم هم نگاه نمی کنید آخه؟
اتفاقا شما ظاهرا زیاد فیلم نگاه می کنید
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
کاملا موافقم ولی بر عکس
وطبق گفته دوست بالایی هیچ جاسوسی ولو در در یک فیلم سینمایی هم با عنوان شغل جاسوس وارد کشور دیگر نمیشود , معمولا درقالب خبرنگاربودن با توجه به موضوع رسانه وحمایت رسانه ای ها از هم صنفان خودواهرم تبلیغات بهترین پوشش است وگر نه مشاغل دیگر هم داریم
نه پس میاد میگه من جاسوس ام کاریم نداشته باشید.
Iran, Islamic Republic of
راستی آزادی جاسوسان چرا در روز اجرای برجام صورت گرفت، آیا غیر از اینست که نتیجه( 1.7 میلیارد دلار) تلاش دیگران را به نام خود (یعنی برجام) ثبت کنند؟
قبلش این کار را می کردند یا بعدش؟
قبلش که می شد باج دادن به آمریکا، بعدش هم که می شد تبلیغات انتخاباتی.
شما که به لطف شمشیر از رو بستن شورای نگهبان خیالتان از بابت مجلس جمع شده، دیگر چه می خواهید ای جماعت تمامیت خواه؟
شاهین
جناب آقای جهان
با سلام
دیگه اینکار که فقط توسط این دولت ... انجام نشده،
عدالت خواه عزیز، کمی هم محض رضای خدا عدالت رو رعایت کن
Iran, Islamic Republic of
خود کرده را تدبیر نیست. مگر جاسوس با جاسوس فرق دارد؟ وقتی ازادکردن جاسوس وطنی رسم و سنت شود و لبخند ژکوند به جاسوسی و وطن فروشی ارزش شود ایا غیر از این میتوان انتظار داشت.
احسنت...آن فردی که به جیسون رضائیان امکان دسترسی به نهاد ریاست جمهوری را داد چرا آزاد است؟ جیسون که جاسوس تربیت شده دشمن بود و شغلش را انجام می داد.
احمد طالبی
United States
جاسوسها رو ميشه دو دسته تقسيم كرد ، يك دسته اونايي كه خودي هستن و اطلاعات رو به عامل عضو سرويس حريف منتقل مي كنن ، يه دسته هم بالا سري هاي دسته قبل هستن ، يعني أعضاء سرويس حريف
هميشه سنگين ترين احكام ، مربوط به خودي ها ميشه
يعني مثلا من و شما اكه با جيسون مرتبط بوديم و بهش اطلاعات ميداديم ، أشد احكام براي ما دو تا در نظر گرفته ميشد ، از حبس طولاني مدت تا إعدام ،
ولي همواره و همواره أعضاء سرويس كه بالا سري من و شما در اين مثال محسوب ميشن ، اولا حكم سبك مي گيرن ، دوما مبادله ميشن با سر و صدا يا بي سر و صدا
در اين مثال ، جيسون از من و شما حكم سبك تري مي گيره و مبادله ميشه در وهله بعد
اصلا أعضاء سرويس يا دو تابعيتي ها ، گرفته ميشن كه بابتشون امتيازاتي أخذ بشه يا مبادله بشن
و اين روش مرسوم هست
حالا
در مثالهاي مطلب شما ، تمام افرادي كه احكام سنگين خوردن ، شهروندان روس يا امريكا بودن كه براي كشور مقابل جاسوسي مي كردن و حتما حكم سنگين مي خورن
ولي در اين پرونده ها اسمي از فرد بالا سري اونها نيست اصلا
همين جمهوري إسلامي خودمون ، انيس نقاش رو طَي يه مبادله تحويل گرفت ، انيس نقاش قصد ترور بختيار رو داشت
در ١٩٦٠ ، سرهنگ أبل كه روسي بود در امريكا دستگير شد ، حكمش إعدام بود ولي فقط و فقط بدليل اينكه ممكنه بعدها فردي امريكايي در شوروي به اتهام جاسوسي دستگير بشه ، امريكا سرهنگ أبل رو إعدام نكرد ، اتفاقا خلبان يو ٢ امريكا در روسيه سقوط كرد كمي بعد و اينها با هم مبادله شدن
و از همون موقع مبادله جواسيس تابع كشورهاي مقابل ، رسم شد
پس شد خودي ها رو سرويس بايد كرد و اون طرفي ها رو معاوضه
حالا نكته بعد
يكي از دلايل تبادل براي هر دو طرف ، اين استدلال هست كه بيامي إرسال ميشه براي ساير جواسيس كه اقا اگر شما رو گرفتن ، ما هستيم و عِوَض تون مي كنيم
نه اينكه دايورتتون مي كنيم كه تلف شيد ، وگرنه كسي حاضر به اجراي ماموريت در كشور ديكه نيست
اين يعني اينكه هم امريكا داره به ساير مامورهاي خودش اين پيام رو ميده ، هم ايران داره به ساير مامورهاي خودش در امريكا و اروبا اين پيام رو ميده كه ما رهاتون نمي كنيم
مي گيريم عوامل امريكا رو و تبادل مي كنيم ، اون مدتي هم كه زندان مي كشيد كه ريسك كار تون هست در مقابل مواهبي كه براتون داشته
يعني اين اصلا نقطه ضعف ايران نيست ، بلكه نقطه قوت سرويس امنيتي ايران هست و در تمام دنيا هم رسم هست و نبايد در نوشته ها ، اينو ضعف نشون بديم و امريكا رو قوي ،
این پرچم آمریکا چیه؟
United States
فی...لتر شکن!!
آخه اونایی که ما آزاد کردیم از دست آمریکایی ها که جاسوس نبودن!
اونا همینطوری اتباع بیگانه را بیخود و با کمترین اتهام می گیرن و زندانی می کنن و ما میریم شاه جاسوسهاشون را میگیریم و زود هم اونا رو مبادله می کنیم.
جواسیس؟
مطلع
یادداشت ضعیفی بود. اول تحقیق کنید بعد اعتراض کنید. جاسوس آمریکایی را که تربیت اسلامی نمی کنند! مبادله می کنند تا امتیاز بگیرند.
آنچه که در پرونده جیسون رضائیان باید مطالبه شود تادیب و مجازات حداکثری عوامل داخلی است. دسترسی دهندگان به جیسون رضائیان در آن نهاد عالی دولتی چه کسانی بودند؟ چرا از احکام آنها بی اطلاع هستیم؟ مجازات نشدن عوامل داخلی هزینه جاسوسی در ایران و همکاری با دشمن را پایین می آورد.
احسنت، بالاخره یکی حرف حساب زد
علي
در حاليكه مسئولان دولتي ما نسبت به سرنوشت بسياري از ايرانيان دربند كشورهاي خارجي بي‌اعتنا هستند (به‌طور نمونه وقتي شماري از ماهيگيران (بيش از بيست نفر) ايراني كه به دليل طوفان به آبهاي سعودي كشيده شده بودند با اتهام واهي قاچاق مواد مخدر گردن زده مي‌شوند) كشورهاي غربي نسبت به سرنوشت اتباع كشورهاي خود (فرقي نمي‌كند شهروند عادي يا جاسوس) در كشورهاي بيگانه بسيار حساس هستند و در نمونه اخير اجراي برجام را با آن پيوند زدند.
دوستان دولتي اين‌گونه مي‌خواهند حرمت گذرنامه ايراني را نگاه‌دارند.
حالا چقدر سخت میگیرید. اگر جاسوی خوب بودند که دستگیر نمیشدند. سیستم کشور هم کار خودش را خوب انجام داد و نشان داد که به کار خودش اشراف دارد. اون ایرانی هایی هم که در امریکا آزاد شدند جاسوس نبودند.... کاسبان تحریم بودند اما مقیم در امریکا و لا غیر.....
اتفاقن همين نشان دهنده جاسوس نبودن اين فرده، از نظر شما همه جاسوس و اطلاعاتي و امنيتي هستند در حالي كه اون فرد خبرنگار بوده و در حال انجام وظيفه اي كه براش حقوق ميگيره آمريكا اينقدر اركان مختلف نظام با تابعيت صدر در صد ايراني جاسوس داره كه نيازي نداره يه فرد دو تابعيتي براش جاسوسي كن مگه حرف هاي آقاي پوراغذدي رو نخونديد؟
شما اگه میخوای مطمئن بشی حکم اون بابا چی بوده برو جای دیگه تحقیق کن.
کاربران اینجا هم ساده نیستن که از تو رودست بخورن.
برو پی کارت
ایمان
طرف خودش میگه تا در جریان نوع آدامس رئیس جمهور بوده و بعد شما میگی جاسوس نبوده خبرنگار بوده؟ دوست عزیز به عنوان خبرنگار نیان ایران بعنوان چی بیان کارهاشون رو انجام بدن بعنوان آشپز بیان؟
تحت پوشش اسم خبرنگار همه جا میتونه باشه و کی شک میکنه؟
جهان جان شما چرا. یعنی مصوبات شورای عالی امنیت را گزینشی قبول دارید
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
تو مملکت ما در بین دستگاههای دولتی و حاکمیتی روانشناس سیاسی نداریم و استفاده نمی کنیم.
هرچند که امثال رضاییان رو تخلیه اطلاعاتی کردیم و شده مهره سوخته و بدرد نخور تو حوزه ایران حداقل ولی همین مهره سوخته هم برای امریکا مهمه و براش هزینه می ده ولی ما عواقب اقداماتمون رو نمیسنجیم. و پیامهای ارسال شده توسط اعمالمون رو نمفهمیم یا میفهمین و خودمان داریم این پیامها را غرضورزانه ارسال می کنیم.
البته فکر کنم دومی محتمل تر باشه