پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
 
۰
۳
آل سعود در آستانه فروپاشی اقتصادی؛

وزارت خزانه‌داری آمریکا چه واقعیاتی را درباره عربستان افشا کرد؟

دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۵۲
کد مطلب: 492907
آغاز کاهش ذخایر عربستان در آمریکا به عنوان اصلی ترین متحد این کشور یعنی شمارش معکوس برای ایجاد یک بحران بی سابقه اقتصادی در میان خاندان آل سعود و تیره شدن بیش از گذشته آینده سیاسی این خانواده در عربستان می باشد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا چه واقعیاتی را درباره عربستان افشا کرد؟
گروه بین الملل جهان نيوزـ در اقدامی غیرمنتظره وزارت دارایی آمریکا میزان سرمایه‌گذاری‌های عربستان سعودی در این کشور را رسانه ای کرد. به نظر می رسد که این اقدام در واکنش به تهدیدات اخیر عربستان مبنی بر خروج اموال این کشور در صورت انتشار اسناد 11 سپتامبر و نقش برخی نهادها و مقامات عربستان در آن بوده است.

اما در حالیکه پیش از این روزنامه «نیویورک تایمز» میزان دارایی‌های عربستان در بانک‌های آمریکا را حدود 750 میلیارد دلار تخمین زد، وزارت دارایی و خزانه‌داری آمریکا در پاسخ به درخواست افشای میزان سرمایه‌گذاری‌های مالی عربستان بر اساس قانون آزادی اطلاعات، برای اولین بار طی 40 سال گذشته افشا کرد که میزان این دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها تا پایان مارس گذشته بیش از 116.8 میلیارد دلار نبوده و طی ماه ژانویه شاهد 6 درصد کاهش در مقایسه با مدت مشابه آن در سال قبل است.

این در حالیست که آژانس اقتصادی «بلومبرگ» از کاهش 200 میلیارد دلاری ذخایر مالی عربستان در کمتر از 2 سال در نتیجه برداشت مستمر حکومت عربستان از این ذخایر برای مقابله با کسر بودجه سال های 2015 و 2016 این کشور خبر داده است. آغاز کاهش ذخایر عربستان در آمریکا به عنوان اصلی ترین متحد این کشور یعنی شمارش معکوس برای ایجاد یک بحران بی سابقه اقتصادی در میان خاندان آل سعود و تیره شدن بیش از گذشته آینده سیاسی این خانواده در عربستان می باشد.

اما در حالی عربستان عملا برای جبران کاهش ذخیره ارزی خود مجبور به برداشت سرمایه های خود شده است که قیمت نفت در پایین ترین سطح خود طی سالهای اخیر قرار گرفته و آینده بازار نفت نیز امیدوار کننده نیست. به تعبییر دیگر پیش بینی می شود که سیر کسری بودجه عربستان همچنان ادامه پیدا کرده و از آن طرف عربستان بیشتر از این نیز مجبور به برداشت سرمایه های خود بشود. اصلاحات اقتصادی به رهبری محمد بن سلمان نیز از طرف کارشانسان ارشد اقتصادی دنیا ناامید کننده، سراب گونه و همچنین با احتمال قطعی شکست می باشد.

این مسئله نشان می دهد که عربستان عملا ابزار اقتصادی زیادی برای فشار به آمریکا ندارد و وضعیت اقتصادی این کشور حتی خراب تر از آنچیزی است که محمد بن سلمان جانشین ولیعهد این کشور گفته است که تا چند سال دیگر این کشور ورشکست می شود.

یک عربستان ضعیف شده اقتصادی بیش از پیش آمریکایی ها را به این کشور بی میل کرده و همچنین دلیلی برای احساس نگرانی از این کشور دیگر در میان مقامات آمریکا کمتر دیده می شود.

در همین حال پرسش های دیگری نیز وجود دارد و آن اینکه عربستان با این وضعیت اقتصادی باید با جنگ پر هزینه یمن نهایتا چه کند؟ این کشور آیا راهی جز به پایان رساندن پرونده جنگ در یمن برای فرار از غرق شدن بیشتر در مشکلات اقتصادی دارد؟ اساسا وضعیت عربستانی که سالهاست سیاست خارجه اش بر مبنای خرج کردن بی حساب و کتاب و کلان دلارهای نفتی شکل گرفته پس از این و در سالهای آینده چگونه خواهد بود؟ ضمن اینکه کسری بودجه عربستان وضعیت سنگین یارانه های گسترده این حاکمیت به مردم را به کجا خواهد رساند؟

به اعتقاد کارشانسان بین المللی تبعات اجتماعی وضعیت شکننده اقتصادی عربستان بیش از هر کشور دیگری زودتر خود را نشان خواهد داد زیرا این کشور در حوزه اجتماعی با شکاف های جدی و نارضایتی پنهان گسترده روبه رو است. ساختارهای قدرت در عربستان یکی از شکننده ترین ساختارهای قدرت در دنیا است و این کشور در این حوزه جز ضعیف ترین کشورهای دنیا محسوب می شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
موازی کار می کنن
Iran, Islamic Republic of
اینا باهم رفیقن بهانس همه این حرفا
شاهین
نکته مهم اینجاست که نه ثروتمندان عربستانی زندگی با سختی را بلدند و میتوانند تحمل کنند و نه رویه تدارک دیده شده برای زندگی متوسط در عربستان با ریاضت اقتصادی همخوانی دارد.
آینده بسیار پر مخاطر های در انتظار دولت عربستان خواهد بود. خدای مهربان منتقم خوبی نیز هست.