پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۱۳
۲۱
باز هم پای مشاوران غرب زده در میان است؟

پلمب مؤسسه تحقیقات حجامت، همزمان با هشدار گاردین‌ در مورد رشد طب سنتی در ایران!

چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۰:۵۵
کد مطلب: 487557
آموزشگاه و درمانگاه مؤسسه تحقیقات حجامت ایران روز دوشنبه با شکایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دستور دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۱۹ تهران پلمب شد.
پلمب مؤسسه تحقیقات حجامت، همزمان با هشدار گاردین‌ در مورد رشد طب سنتی در ایران!
گروه جامعه جهان نيوز ـ  آموزشگاه و درمانگاه مؤسسه تحقیقات حجامت ایران روز دوشنبه ششم اردیبهشت ماه با دستور دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 19 تهران پلمب شد.

متن حکم پلمب آموزشگاه و درمانگاه مؤسسه حجامت ایران که بر در ورودی این دو مرکز نصب شده به این شرح است:

«این مکان حسب دستور مقام قضایی بازپرس شعبه پنجم دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 19 تهران به‌علت نداشتن مجوز از مراکز قانونی مربوطه تا اطلاع ثانوی پلمب است».

مؤسسه تحقیقات حجامت ایران در سال 1365 فعالیت خود را توسط حسین خیراندیش آغاز کرد و در سال 69 این مؤسسه به ثبت رسمی رسید و در همین سال فعالیت‌های آموزشی خود را نیز آغاز کرد.

این مؤسسه در سال 73 ــ 72 موفق به دریافت موافقت اصولی از وزارت بهداشت شد و در سال 83 با پیگیری این مؤسسه، بخشنامه وزارت بهداشت مبنی بر ممنوعیت حجامت در سطح کشور با حکم دیوان عدالت و شورای نگهبان ابطال شد و انجام حجامت توسط افراد واجد شرایط، شکل قانونی و رسمی به خود گرفت.

دوره‌های آموزشی و گواهی‌های صادره از سوی مؤسسه تحقیقات حجامت ایران از سال 83 و در پی حکم دیوان عدالت، مورد تأیید رسمی وزارت بهداشت بوده است.

آموزشگاه مؤسسه تحقیقات حجامت ایران و دانشکده علمی تحقیقاتی طب سنتی و مکمل ارمنستان (شعبه ایران) در جنت‌آبادشمالی، خیابان انصار المهدی(عج) واقع شده است.

هفته پیش، حسین خیراندیش رئیس مؤسسه تحقیقات حجامت ایران، در گفتگویی با اصحاب رسانه، اعلام کرد که فعالان طب اسلامی آمادگی دارند در راستای اقتصاد مقاومتی، پیشنهادهای علمی خود را به وزارت بهداشت ارائه دهند.

وی همچنین از انحلال «معاونت طب سنتی ــ اسلامی» وزارت بهداشت انتقاد کرد و خواستار سازماندهی بیشتر دولت برای ساماندهی فعالان طب سنتی و نیز عطاری‌ها و دانشکده‌های طب سنتی شد.

اما درست یک هفته بعد، با شکایت وزارت بهداشت، مؤسسه تحقیقات حجامت ایران، «پلمب» شد! هفته پیش از آن نیز معاونت طب سنتی وزارت بهداشت، به «اداره‌کل» تنزل پیدا کرد. «اقدام و عمل» وزارت بهداشت در ستیز با طب سنتی در حالی است که روزهای قبل از انحلال این معاونت، «گاردین» چاپ لندن، در گزارشی مفصل از رونق طب سنتی در ایران گزارش داده بود.

هفته گذشته در پی یک تصمیم‌گیری عجیب، معاونت طب سنتی وزارت بهداشت به سطح اداره‌کل تنزل یافت و جای خود را به معاونت اجتماعی داد. درباره علت این تصمیم گفته شده است که چون تعداد 300 نفر دانشجو و فارغ التحصیل در رشته طب سنتی جوابگوی نیاز کشور نیست به همین دلیل وزیر از عملکرد معاونت رضایت ندارد!

حسین خیراندیش  در توصیفی کوتاه از تاریخچه طب سنتی در قرون اخیر گفت: براساس استنادات تاریخی، براندازی طب سنتی در ایران یک پروسه 300ساله بود. از سال 1600 تا سال 1914 میلادی برای براندازی طب سنتی ایرانی تلاش شده است و با وضع قانون ضرورت وجود دکترای طب از دانشگاه‌های ایرانی و خارجی آقای دکتر سیریل الگود، تاریخ‌نویس انگلیسی می‌گوید میخ تابوت طب سینوی (طب بوعلی سینا) در ایران کوبیده شد، از آن زمان تا سال 2014 و دستورالعمل مقام معظم رهبری برای لحاظ شدن طب سنتی در نظام درمان کشور دقیقاً یکصد سال تعطیلی بود؛ تعطیلی رسمی.

وی ادامه داد: حال اگر در این اثنا تلاشی بود برای احیای طب سنتی در ایران، تلاشی دولتی نبود، تلاشی مردمی در گوشه و کنار بود برای لحاظ طب سنتی در نظام درمان که منجر شد به توجه وزارت بهداشت به طب سنتی در سال 1385 تا دانشکده‌هایی تأسیس کند و در سال 92 طرح سند توسعه طب سنتی را تهیه کرده و در نتیجه معاونت تشکیل شود.

خیراندیش درباره پیش‌زمینه‌های بازگشت طب سنتی به دوران اوج خود گفت: پس در شرایطی که این طب 100 سال تعطیل بوده، احیای مجددش سخت است، این‌طور نیست که در یک سال و دو سال بشود به شرایط قبل بازگردد، این کار نیازمند فرهنگ‌سازی مردمی، فرهنگ‌سازی فنی میان کارشناسان و متخصصان، فرهنگ‌سازی و ایجاد باور در دل سیاست‌مداران و برنامه‌ریزان کشور، اعتماد به نفس و پافشاری توسط مدیران وزارت بهداشت، مرعوب نشدن توسط کارشناسان و متخصصان داخلی و خارجی وزارت بهداشت و مرعوب نشدن در مقابل تشرهای کسانی که ضرر می‌کنند، است.

خیراندیش همچنین ذکر کرد: اگر یک مدیر با صرف وقت حداقلی برای احیای یک معاونت توقع داشته باشد که ظرف دو سال اتفاق بزرگی بیفتد و بعد به‌جرم همین بیاید آن معاونت را کوچکتر بکند، آن معاونت احیا نمی‌شود. معاونت طب سنتی نباید در سطح یک معاونت یا دانشگاه در نظر گرفته شود زیرا مثلاً در هر حوزه‌ای که بخواهیم دانشگاه آماده کنیم مقدمات از کادر و کتاب و دانشجو و … آماده است اما در حوزه طب سنتی برای آماده کردن مقدمات برای 5 دانشجوی طب سنتی باید مدت‌ها وقت صرف شود تا استاد و کتاب و کادر آموزشی و … فراهم شود زیرا مقدمات آن فراهم نیست.

رئیس مرکز تحقیقات حجامت ایران ادامه داد: لذا نمی‌توان معیار رشد آن را با معیار رشد طب کلاسیک (طب رایج کشور) در سایر معاونت‌ها مقایسه کرد. اکنون همه شرایط برای رشد طب کلاسیک فراهم است؛ به‌انضمام اعتبارات هزاران میلیاردی آن؛ اما با وجود این، به‌برکت توانمندی بالقوه‌ای که در درون طب سنتی وجود دارد و علی‌رغم مخالفت‌ها یا بی‌تمایلی وزارت بهداشت و کادرش به آن، امروز طب سنتی با گرایش مردم روبه‌رو شده به‌نحوی که به‌صورت یک جریان فکری در جامعه شایع شده تا حدی که غربی‌ها که جریانات فکری داخل کشور را تعقیب می‌کنند گزارش کنند.

به گزارش هفته قبل روزنامه گاردین توجه کنید که رشد طب سنتی در ایران را یک هشدار فرهنگی تلقی می‌کند. گاردین در گزارش هفته گذشته خود که اتفاقاً همزمان با صدور دستور انحلال معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت بود، نسبت به رشد اجتماعی طب سنتی در ایران هشدار می‌دهد.

پدر دوره جدید طب سنتی ایران در ادامه گفت: دولت قبل در ماه‌های آخر این معاونت را تشکیل داد، تا تأیید آن توسط دولت جدید یک سال طول کشید و دو سال برنامه‌ریزی کرد و حالا در سال سوم تبدیل شد به اداره‌کل. توجیه‌شان این است که معاونت کار خاصی نکرده است؛ این درست است اما کارهای مقدماتی ممکن است 4 تا 8 سال طول بکشد تا به جایی برسد. امروز وزارت بهداشت باید تمام حمایت خود را از این معاونت بکند و برای محصول 10 سال منتظر بنشیند.

حسین خیراندیش گفت: با توجه به اینکه هم رئیس‌جمهور ما و هم وزیر بهداشت ما استثنائاً عالم به طب سنتی هستند و در مقایسه با دولت‌های قبل عالم‌ترین افراد هستند، لذا باید استفاده مطلوب را ببریم زیرا نمی‌دانیم برای وزیر بعدی چند صد ساعت باید وقت صرف کرد تا نسبت به طب سنتی توجیه شود.

وی در ادامه گفت: از جهتی دیگر اکنون ما دستور مقام معظم رهبری را به‌عنوان سند بالادستی داریم برای طب سنتی که در سال 2014 دستور لازم را برای ضرورت لحاظ طب سنتی در نظام درمانی کشور ارائه کردند و ضمن آن توصیه سیاست‌گذاری مجمع تشخیص مصلحت نظام را داریم و این مسائل را در دولت‌های قبل نداشتیم، از سویی دیگر نمایندگان مجلس و کمیسیون بهداشت اکنون به طب سنتی اشراف دارند و نسبت به کمیسیون قبلی خیلی قوی‌تر است، و از جهت سوم اقبال مردمی را ببینید در درمانگاه‌ها، میزان فروش فقط عرقیات را در کشور ببینید.

خیراندیش در بیان اعتراض خود افزود: من به‌عنوان کسی که 30 سال است در این زمینه تلاش می‌کنم از زبان جمعیت بزرگی از طرفداران طب سنتی در حوزه پزشکی و غیرپزشکی می‌گویم: این یک فریاد اعتراض است. معاونت طب سنتی باید برگردد سر جایش تا فرصتی پیدا کنیم در مجلس آینده یک سازمان برایش ساخته شود. اساساً از روز نخست هم معلوم بود که وزارت بهداشت نمی‌تواند در دل خودش یک نهاد دیگر را پرورش دهد، مثل این است که ما سپاه پاسداران را در دل ارتش تأسیس کردیم که نتیجه نمی‌داد و امام(ره) دستور به حرکت جداگانه این دو نهاد در کنار هم داد. کار اساسی این است که سازمان طب سنتی تأسیس بشود با سازوکار جدا که ابعادش توسط مجلس تعیین شود و دست مجموعه تصمیم‌گیرندگان داخل وزارت بهداشت نباشد، تا آن زمان معاونت باید بماند، ضمن این، معاونت طب سنتی طی سه سال گذشته اگر توانسته باشد کادر داخلی خودش را نسبت به ضرورت طب سنتی توجیه کرده باشد، کار بزرگی کرده است، انتظار بیش از این هم نداریم.

حکیم حسین خیراندیش، رئیس مرکز تحقیقات حجامت ایران گفت: اگر یک مدیر با صرف وقت حداقلی برای احیای یک معاونت در این سطح توقع داشته باشد که ظرف دو سال اتفاق بزرگی بیفتد و بعد به‌جرم همین بیاید آن معاونت را کوچکتر بکند، اهداف  آن معاونت محقق نمی‌شود.

وی در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت: اما در بحث برنامه‌ریزی، اگر بخش اندکی از این توانایی‌های مدیریتی‌ که وزارت بهداشت برای توسعه طب کلاسیک و رایج به کار گرفته است و خیلی هم موفق بوده صرف طب سنتی بشود، در همین یک سال باقی‌مانده می‌توانیم به دست‌آوردهای بزرگی برسیم. به هر حال مخالفت یا عدم مخالفت وزارت بهداشت به هر توجیهی برای توسعه طب سنتی، مانع رشد طب سنتی نمی‌شود، همچنان که در 30 سال گذشته نشده است. ما از داخل وزارت بهداشت بی‌اطلاع نیستیم و این روش مدیریتی که وزارت بهداشت در پیش گرفته است، باعث کوچک شدن و لطمه به طب سنتی می‌شود، بلکه وزیر باید توجه بیشتری به این معاونت بکند. ناگفته پیداست که اگر وزیر محترم از عملکرد این معاونت ناراضی بوده‌، می‌توانست به‌سراغ گزینه‌های دیگری چون تغییر معاون، افزایش بودجه، حمایت بیشتر و … برود اما به‌خلاف شعار حمایت از طب سنتی به‌یک‌باره این معاونت را به سطح یک اداره‌کل تنزل داد.

رهبر معظم انقلاب نیز که طب سنتی را یکی از دغدغه‌های خود عنوان می‌کنند در ذکر خاطره‌ای فرموده‌اند:
«من در چند سال قبل در اوایل انقلاب، سال 1359 بود، یک سفری با یک هیأتی به هند رفته بودم. آنجا مأموران وزارت خارجه به ما اطلاع دادند که یک بیمارستان گیاه‌درمانی وجود دارد. من خیلی علاقه‌مند شدم که آنجا را ببینم و رفتم دیدم از نزدیک، بیمارستان بسیار وسیع و مفصلی بود، اسم فارسی هم برایش انتخاب کرده بودند به‌نام هم‌درد. ما در آنجا کارهای گیاهی درمانی را دیدیم. بنده آنجا به ذهنم آمد که می‌بایستی (گیاه‌درمانی) را در ایران پیگیری کنیم».
مرجع : تسنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


علی
Iran, Islamic Republic of
دوستان عزیز رسانه! من به عنوان یک رزیدنت طب سنتی به شما می گویم که موسسه تحقیقات حجامت و دانشگاه موسوم به ارمنستان تشکیلاتی موازی و غیرقانونی هستند که دستاوردشان برای جریان طب سنتی هرج و مرج و ترویج ادعای بدون پشتوانه بوده است.
حال و روز طب سنتی خوب نیست ولی نه بخاطر تعطیلی موسسه حجامت. لطفا از جریان دانشگاهی طب سنتی که مدنظر مقام معظم رهبری است حمایت کنید نه یک موسسه خصوصی
جمله آخرتون درسته. اما واقعیت اینه که دولت با تمام توان در حال تخریب هرآنچه که مربوط به طب سنتی است می باشد. و در هر دو زمینه دولتی و خصوصی هم اقدام کرده است.
باید یکپارچه از طب سنتی دفاع کرد. با انشقاق خصوصی و غیرخصوصی نمی توان به نتیجه رسید. تفرقه فایده ای نداره برادر.
حتی در سخنان آقای خیراندیش تاکید روی طب سنتی است نه موسسه خصوصی.
انشالله موید باشید. مردم همه به طب سنتی اقبال دارند و باید اطلاع رسانی افزایش یابد.
یک ایرانی
United States
به نظر من این حرف صحیح است باید به صورت اصولی از شیوه طب سنتی حمایت کرد . البته من یک سوال هم دارم آیا تمام داروهای شیمیایی که به خورد بیماران ما در ایران داده می شود همزمان با ورود به ایران و تجویز بالای آن توسط پزشکان ما، در کشورهای سازنده آن هم مورد استفاده قرار می گیرد؟
صحبت شما یک ادعاست. باید دلیل بر هرج و مرج در این صحنه ارایه فرمایید.
دکتر خیراندیش پدر طب سنتی ایران است
خدا حفظش کنه که در این راه زندان هم رفته
Iran, Islamic Republic of
دوستانی که دکتر خیراندیش و مؤسسه تحقیقات حجامت را میشناسند، میدانند که ایشان، تنها کسی است که دارد کار تشکیلاتی میکند. دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران، به درمانهای ژاپنی و چینی و هندی بیشتر میپردازد تا طب سنتی ایرانی.
با اطباء سنتی دیگر که صحبت میکنیم، بیشتر حرف سلبی میزنند و میگویند فلان چیزها را نخورید، چون مشکلاتی نظیر استفاده از مواد پایدارکننده را دارند، ولی دکتر خیراندیش، تنها کسی است که دارد روی جایگزینها نیز کار میکند.
اگر ایشان نبود، الان حجامت در ایران نبود. جالب است که ایشان در جمهوری اسلامی، به خاطر حجامت، زندان هم رفته است!!
طب اسلامی
شما از طب سنتی حمایت می کنید و ما از طب اسلامی. طب سنتی تجویز حرام به عنوان دارو را مجاز می داند. اما طب اسلامی طبق روایات موجود اعتقاد دارد حتما راه درمان از طریق حلال وجود دارد و نیازی به مصرف حرام نیست. شاید منظور شما از ترویج ادعای بدون پشتوانه احادیث ائمه است؟
ضمن اینکه برای آگاهی عمومی باید اعلام کرد که طب امروزی که اصل و اساس آن بر طب غربی استوار است و تمامی منابع اصلی تدریسی دانشگاهی آن از اطبای یهودی می باشد، به هیچ عنوان توان دیدن رقیب توانمندی چون طب اسلامی برای خود را ندارد و به همین دلیل با کمک غرب زده ها و توان هجمه رسانه ای بزرگ خود سعی در سرکوب این نوع طب دارد.
طب اسلامی پیشگیری محور است و پرهیز را توصیه می کند، اما طب غربی درمان محور است و داروهایی را تجویز می کند که خود عوارض به همراه دارد و تجویز داروی بیشتر را می طلبد.
Iran, Islamic Republic of
خب دوستان فقط باید ببیند غرب چی میگه
چیزهای که اسلام میگه خوب نیست چون غرب دوست نداره!!!
داوود
درست گفتی برادر ولی ما به این که غرب چه دوست دارد یا ندارد وقعی نمی نهیم.
علی
با سلام
اول باید پرسید این آقا دوره حجامت را کجا دیده اند
ثانیا همه چیز را نمی توانید با شعار جلو ببرید علوم
تجربی با تلاش هزاران ساله به دست آمده اند و نمیتوانید آن را به فنا بدهید شما بهتر است به همان علوم انسانی بپردازید نه تجربی
ماهانی
بجای اینکه خون رو بگیریم بریزیم دور بهتر است برویم خون بدهیم و به افراد نیازمند به خون کمک کنیم.که اجر بسیار بالای دارد. وقتی مومنان خون دهند به سایر افراد بهتر است خون آلود یا غیر مسلمانان خریداری گردد
Iran, Islamic Republic of
این حرفها فقط فرافکنی و انحراف کردن افکار عمومی است طب سنتی همچنان پابرجاست و در اکثر خیابان ها میشه مکان های انجام این کار رو پیدا کرد
اما چیزی که هست ترقیب مردم به این کار است و فرهنگ سازی نسبت به انجام آن نه تعطیلی یک مکان خاص آن هم با دلیل قانونی
کیوان
Iran, Islamic Republic of
من به عنوان کسی که در مقطعی طب سنتی هندی را مطالعه می کردم عرض می کنم که به اذعان محققین مربوطه ریشه طب سنتی هند ( آیور ودا ) که در حال حاضر شهرت جهانی دارد و خصوصا در آلمان شدیدا مورد استقبال واقع شده است، طب سنتی ایران می باشد. در آلمان حتی مراکز سیار حجامت وجود دارد. چرا باید دولت جمهوری اسلامی ایران با چنین مرکز طب سنتی مخالف باشد و آنرا پلمب کند. اگر شکایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به خاطر خود حجامت و طب سنتی است که جای تأسف بسیار دارد ولی اگر دلایل دیگر غیر پزشکی وجود دارد لطفا جهت تنویر اذهان عمومی بیان کنید تا موجبات یأس و نا امیدی و بدبینی نسبت به دولت در اینخصوص هم ایجاد نشود. طی 3 سال اخیر دایما شاهد اخباری که غرور ملی را تضعیف می کند از تعدی به نوجوانان ما در عربستان تا حادـه منا تا اشتباهات و ضررهای برجام تا برداشت 2 میلیارد دلاری اموال ایران و .....هستیم. از دولت خواهش می کنم دیگه بسه اینقدر ما را دشمن شاد نکنید. بسته دیگه
امیر
از عجاسب روزگار این کم بودکه آنهم تکمیل شد

حجامت،روش انبیا وائمه(ع) تعطیل میشود ولی کارخانه سوسیس وکالباس هر روز بیشتر میشود
قلی
United States
اگر گروههای طب سنتی واسلامی رونق بیشتری بگیرد ، معمولا" مریضها بدون استفاده از داروهای شیمایی که عوارض زیادری را بدنبال خواهد داشت ، به سمت این طب واستفاده از داروهای گیاهی روی خواهند آورد آنهم بدون هیچ عارضه ای ویا خیلی خیلی کم آنهم اگر تداخل خاص دارویی باشد ، فلذا بازار داروهای شیمیایی که هدیه غربیها وبطور کلی هدیه یهودیهاست به کشور عزیز ایران ، کساد وکم رونق خواهد شد و زیان های زیادی را متحمل خواهند شد .!! بخصوص درشرایط فعلی که گرایش به برقراری با غرب درحال رسیدن به اوج خود است و ... !! اللهم عجل لولیک الفرج ،
خصومت دکترها با طب سنتی ناشی از کم آوردن آنها واستقبال مردم از طب اسلامی است
Iran, Islamic Republic of
این سیاست در رابطه با طب سنتی میتونه عاملی برای وابستگی بیشتر به طب و داروهای غربی باشه و نیاز به داروهای وارداتی رو بیشتر کنه.
بنظرم از ابزار اقتصاد ضد مقاومتی است.
Romania
بدترین خبری بود که امسال شنیدم...
آقای رزیدنت زمانی که شماها با الفبای طب سنتی آشنا نبودید این عزیزان به اصلاح شما خصوصی طب سنتی ایرانی اسلامی را زنده کردند
نواب
دوست من طب سنتی با طب اسلامی فرق میکنه، طب سنتی روش هایی استفاده میشه که طب اسلامی استفاده نمیشه، طب سنتی و مدرن برای من سرطانی کاری نتونستن بکنن، ولی طب اسلامی تا حدودی تونست، طب سنتی و مدرن منو از خوردن برخی غذاها ممنوع کردن ولی طب اسلامی نکرد، طب سنتی و مدرن توان درمان بیماریهای ژنتیک ندارن ولی طب اسلامی داره، باید طب مدرن و سنتی درش تخته بشه و طب اسلامی که از وحی نشات گرفته مردم رو مداوا کنه
Canada
حجامت به طریق سنتی از نظر علم پزشکی قابل قبول نیست.ولی طب سنتی و گیاهی در اکثر موارد بصورت کمک درمان میتواند استفاده شود. ولی به صورت محض درمان با طب سنتی به تنهایی جواب نمیدهد.( در موارد جزئی مثل ملین و نرم کننده ی خلط و ....بسیار خوب جواب میدهد البته)