پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۲
۸

مولاوردی هم به صف سهم‌خواهان زنانه برای مجلس پیوست!

سه شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۰۲
کد مطلب: 460159
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانوده گفت: در ۳۳ دوره تشکیل نهاد قانونگذاری در کشور، حضور زنان تناسبی با توانایی این قشر نداشته و پس از انقلاب، بیشترین حضور زنان در مجلس با ۵ درصد مربوط به مجلس پنجم بود
مولاوردی هم به صف سهم‌خواهان زنانه برای مجلس پیوست!
به گزارش جهان به نقل از مهر، شهیندخت مولاوردی در سمینار ملی زنان در تاریخ مجالس ایران با تاکید بر نقش زنان در تاریخ مجلس ایران، حضور زنان در این عرصه سیاسی را در سه دوره قابل تقسیم بندی دانست.

وی افزود: دوره اول به جنبش مشروطه خواهی برمی گردد که زنان پا به پای مردان در مبارزات مشروطه نقش داشتند. در دوره دوم، مربوط به زمان پهلوی، زنان به مجلس ملی و سنا راه یافتند و حق رای دادن و انتخاب شدن را کسب کردند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نه تنها قانون اساسی مانعی برای مشارکت زنان در عرصه های سیاسی به ویژه مجلس شورای اسلامی ایجاد نکرد، بلکه این مشارکت را تشویق و مکانیزمی برای حضور زنان ارائه داد.

معاون رئیس جمهوری با طرح این پرسش که باید ارزیابی کنیم که چه شد زنان پس از مشروطه نتوانستند جایگاهی را که برای آن تلاش کرده بودند، به دست آورند، ادامه داد: یکی از مطالبات زنان پس از مشروطه، ایجاد تشکل های زنان بود که مورد مخالفت هایی از سوی نهادهای مختلف قرار گرفت. از دیگر مطالبات زنان در دوران مشروطه، برخورداری از حق رای بود اما مشروطه زنان را از این حق منع کرد و اجازه انتخاب شدن را به زنان نداد.

مولاوردی با اشاره به نقش بی بدیل زنان در مبارزات انقلاب و پیروزی انقلاب اسلامی افزود: در ابتدای انقلاب، ۱۱ نفر از نمایندگان مجلس نامه ای به امام (ره) نوشتند که حضور زنان در مجلس را تحریم کنند اما پاسخ امام این بود که این کار ضرر دارد و اگر ما در دوره پهلوی این کار را کردیم، به این دلیل بود که همه امور مجلس را خلاف می دانستیم.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تاکید کرد: به طور کلی در ۳۳ دوره، تشکیل نهاد قانونگذاری در کشور، حضور زنان تناسبی با توانایی این قشر نداشته و پس از انقلاب، بیشترین حضور زنان در مجلس با ۵ درصد مربوط به مجلس پنجم بود که پس از آن مشارکت زنان در مجلس، سیر نزولی داشته است.

مولاوردی با بیان اینکه این مختص به ایران نیست، گفت: صدای زنان در جای جای دنیا ناشنیده انگاشته می شود و مردهای سیاسی برای زنان در همه جای دنیا وجود دارد که یکی از دلایل آن عدم تمایل حداکثری زنان برای حضور در عرصه های مردانه است.

وی افزود: غیبت طولانی زنان در عرصه های قدرت، تغییر این شرایط را با مشکل مواجه کرده است و تا زمان عادی شدن این وضعیت، دولت ها تدابیر کوتاه مدتی را برای افزایش حضور زنان در نظر می گیرند. از جمله می توان به سیاست کرسی های رزرو شده برای زنان اشاره کرد که هدف آن ایجاد پارلمانی است که جهت سازی جنسیتی در آن وجود داشته باشد.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه هدف از سهمیه بندی کرسی های مجلس برای زنان، تغییر نهادهای جامعه بر اساس نیازها و علایق همه مردان و زنان است، گفت: اتحادیه بین المجالس بر اساس تحقیقاتی اعلام کرده است که سهمیه بندی مجالس، تاثیرات مثبتی در تحقق اهداف حقوق بشری و مطالبات زنان داشته است.

مولاوردی اضافه کرد: در سراسر جهان، زنان نمایندگانی مسئول و متعهد به صلح و امنیت هستند و در هیچ کجای دنیا در شرایط رقابت نابرابر به تعداد معقولی از زن و مرد در مجلس نمی توان رسید.

وی با اشاره به برخی مخالفت ها و اظهارنظرها در خصوص طرح سهمیه بندی جنسیتی مجلس برای زنان، گفت: این موضوع منافاتی با قانون ندارد و در مقدمه قانون اساسی هم بر آن تاکید شده است.

مولاوردی ادامه داد: هر راهکار و تدبیری برای افزایش مشارکت سیاسی زنان باید واقع بینانه و عملی باشد و سودمندی آن مورد مطالعه قرار گیرد.

وی با اشاره به پیش بینی حضور ۳۰ درصدی زنان در مجلس آینده گفت: در نیمه راه سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور، در وضعیت خاصی قرار داریم و اگر از ظرفیت های موجود استفاده شود، می توانیم به جایگاه پیش بینی شده در سند چشم انداز دست یابیم که یکی از این ظرفیت ها استفاده از نیروی انسانی خلاق و تحصیل کرده به ویژه زنان است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
زنان نیمی ازجامعه هستند و حق دارند آزادی و امنیت و کرسی مجلس داشته باشند . کسانی که به حقوق زنان معترض هستند ، به مادر و خواهران خود بی حرمتی میکنند و حق مادر رانشناخته اند . مردم ازدامن زن به مدرسه و معراج میرود و هرمردی مدیون زنان است .
یوسف
Iran, Islamic Republic of
هیچکس منکر حق زنان نبوده و نیست منتهی بعضی ها با کج فهمی میخواهند از این موضوع هم جهت دوقطبی کردن جامعه استفاده کنند. بنده به شخصه معتقدم بجای نمایندگانی مثل مطهری و لاریجانی و پزشکیان و اذناب این گونه نمایندگان از نماینده زن استفاده شود بهتر است.
شما لطفا بحث رو عوض نکن و با هوچی گری مسائل را به هم مربوط نکن
زنان از اولین روز انقلاب اسلامی حق انتخاب و رأی داشته اند

این ادعا ها از حلقوم مدعیان اسلام آمریکایی و طرفداران حرکت تماما شر و وقاحت فمینیستی بیرون آمده
و کوچکترین اهمیتی به نجابت زنان و دختران نمی دهند
از دید اینان زنان وسیله برای رسیدن به اهداف هستند گاهی اهداف سیاسی گاهی اهداف .......
ودر این جریان کثیف فمینیستی اول قربانی شرفات و نجابت مادران و خواهران مشارکت کنندگان است
راحله
Iran, Islamic Republic of
از دامان کدام زن ها مردان به معراج می روند؟.. بله اگر زنانی که راه زهرای مرضیه (س) را پیش گرفته اند و آلوده به فتن زمانه نیستند، کاندید شوند باید مردان هم به آنها رای بدهند.
به عنوان یا زن که اتفاقا کارم مرتبط با جریانات سیاسی هست میگم به شما که این شعارا صرفا برای جلب رای زنان است! چه کردند برای زنان!!؟؟قابل توجه شما همه جا شعار ازادی زنان صرفا برای فریب اوناست و جلب رایشون. میخوام ببینم الان نماینده زن نداریم!؟ اون همه کاندید داریم. خوب ملت بر حسب شناخت و تجربه رای میدن بنده خودم به خیلی از این زنان رای دادم و به خیلی هاشون نه. قرار نیست هر خانونی قهر کرد از شوهرش بیاد تو مجلس .
"پس از انقلاب، بیشترین حضور زنان در مجلس با ۵ درصد مربوط به مجلس پنجم بود که پس از آن مشارکت زنان در مجلس، سیر نزولی داشته است."

چند تا کار مفید که همان مجلس پنجم با این درصد داشته بیان کنید؟
محمد
آزادی و حق رای خوبه ولی به چه قیمتی؟
لطف می کنید کارنامه عملکرد زنان نماینده مجلس فارغ از هر طیف یا جریان خاص را برای ما بیان بفرمایید؟
شده که یک نطق پیش از دستور یا یک مورد دفاعیه برای رای اعتماد یا مخالفت یا هرچیز دیگر اتفاق افتاده باشد و یک خانم نماینده پشت تریبون مجلس رفته باشد؟
یک عده فقط دنبال حقوق به قول خودشان از دست رفته می گردند ولی دقیقا خودشان هم نمیدانند دنبال چه هستند!!
ح
Iran, Islamic Republic of
بابا اینا مریضند. تعادل روحی و روانی ندارند. همش فکر می کنن یکی حقشان را خورده.