شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۵
۸
بازخوانی برگ دیگری از «ردصلاحیت» به شیوه اصلاح‌طلبان؛

سکوت عجیب "چپ‌ها" در برابر رد صلاحیت‌های گسترده عبدالله نوری در انتخابات مجلس چهارم!

يکشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۱
کد مطلب: 455643
عبدالله نوری از چهره‌های شاخص جریان چپ یا به عبارتی اصلاح‌طلب، تصدی وزارت کشور را بر عهده داشت؛ هیئت‌های اجرایی وزارت کشور تحت مدیریت وی تعداد کثیری از نامزدهای انتخابات مجلس چهارم را که از طیف چپ هم بودند را رد صلاحیت کرد.
سکوت عجیب "چپ‌ها" در برابر رد صلاحیت‌های گسترده عبدالله نوری در انتخابات مجلس چهارم!
گروه سیاست جهان نيوز ـ جریان چپ از ماه‌ها قبل از برگزاری چهارمین دوره انتخابات مجلس، حمله به شورای نگهبان را در دستور کار خود قرار داده بود اما در هیچ کدام از اظهارنظرها هیچ اشاره‌ای به مسئولیت عبدالله نوری در وزارت کشور که یکی از وزرای متعلق به طیف چپ کابینه بود، نمی‌شد.

«رد صلاحیت گسترده نامزدهای چهارمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی» کلیدواژه‌ای است که جریان چپ (اصلاح‌طلبان) و رسانه‌های همسو علیه فعالیت شورای نگهبان در آن سال‌ها به کاربردند. این ادعا، یکی از اتهامات علیه شورای نگهبان بوده است که جریان اصلاح‌طلب پایه آن را به تفسیر شورای نگهبان از اصل ۹۹ قانون اساسی عنوان می‌کند.

جریان چپ بر همین اساس نیز از ماه‌ها قبل از برگزاری چهارمین دوره انتخابات مجلس، حمله به شورای نگهبان را در دستور کار خود قرار داده بود. چهره‌های شاخص جریان چپ به‌خصوص مهدی کروبی و موسوی‌خوئینی‌ها برای تأثیرگذاری بر روندی که آن را رد صلاحیت‌های گسترده می‌نامیدند از مدت‌ها قبل رایزنی‌های گسترده و نوعی فضاسازی رسانه‌ای را آغاز کرده بودند. مجمع روحانیون مبارز نیز در نامه‌ای به هاشمی رفسنجانی تلویحاً تهدید کرد که در صورت رد صلاحیت کاندیداهایش «تصمیم نهایی» را اتخاذ خواهد کرد. در هیچ‌کدام از اظهارنظرها و نامه‌نگاری‌های این افراد، هیچ اشاره‌ای به مسئولیت عبدالله نوری در وزارت کشور که یکی از وزرای متعلق به طیف چپ کابینه به‌حساب می‌آمد، نمی‌شد و همواره به‌صورت کلی و مبهم شورای نگهبان و مسئولین مورد خطاب و بازخواست قرار می‌گرفتند.

با تورقی در تاریخ می‌توان دریافت که در جریان رسیدگی به صلاحیت کاندیدای انتخابات چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی، نامزدهای انتخابات مجلس چهارم از سوی هیئت‌های اجرایی وزارت کشور رد صلاحیت می‌شوند. در این دوره عبدالله نوری از چهره‌های شاخص جریان چپ یا به عبارتی اصلاح‌طلب، تصدی وزارت کشور را بر عهده داشت؛ هیئت‌های اجرایی وزارت کشور تحت مدیریت وی تعداد کثیری از نامزدهای انتخابات مجلس چهارم را که از طیف چپ هم بودند را رد صلاحیت کرد. کاندیداتورهایی که از سوی وزارت کشور صلاحیتشان تأیید نشد، در دسته‌بندی‌های سیاسی در قالب جریان چپ قرار می‌گرفتند. هیئت اجرایی وزارت کشور این افراد را صرفاً به خاطر اینکه آن‌ها قرائت جدید عناصر جناح چپ درباره حکومت اسلامی و ولایت‌فقیه را قبول نداشتند برای نمایندگی در مجلس رد صلاحیت کردند.

به عبارتی رد صلاحیت بسیاری از عناصر جریان چپ توسط هیئت‌های اجرایی وزارت کشور با توجه به روحیه و نوع افکار عبدالله نوری و تمایلاتی که وی به جناح چپ داشت، برای بسیاری از ناظران سیاسی تعجب‌آور بود و برخی رسانه‌های غربی در آن دوره با توجه به رویکرد هیئت‌های اجرایی، وی را جزو نیروهای محافظه‌کار قلمداد می‌کردند.

عبدالله نوری در مصاحبه با بی‌بی‌سی در مقام دفاع از عملکرد خود در نحوه رد صلاحیت برآمد و به خبرنگار بی‌بی‌سی گفت: «گرایش‌های خاص سیاسی هرگز دلیل رد صلاحیت افراد در هیئت مذکور نبود و آنچه آن‌ها انجام داده‌اند در چارچوب قانون بوده است.»

اما شورای نگهبان که پس از تشکیل وظیفه تائید صلاحیت نامزدهای انتخابات را بر عهده داشت، در بررسی‌های خود برخلاف نظر هیئت‌های اجرایی، تعداد کثیری از کاندیداها را تائید صلاحیت می‌کند.

در همین راستا روز پنجشنبه ۱۳ فروردین ۷۱، آیت‌الله احمد جنتی از فقهای شورای نگهبان و سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات طی مصاحبه‌ای با صداوسیما اعلام کرد: «در بررسی‌های شورای نگهبان صلاحیت ۱۸۰ نفر از کسانی که توسط هیئت‌های اجرایی وزارت کشور رد شده بودند، مجدداً توسط شورای نگهبان احرازشده است و تنها چهار نفر از تائید صلاحیت شدگان به‌وسیله هیئت‌های اجرایی در بررسی‌های شورای نگهبان رد صلاحیت شده‌اند.»

البته این سخنان جنتی بازتاب چندانی در رسانه‌های جناح چپ نداشت و حتی روزنامه سلام فراگیرترین رسانه متعلق به این جناح در مطلبی تحت عنوان «آقای جنتی خسته نباشید» بدون هیچ اشاره‌ای به تعداد رد صلاحیت شدگان توسط شورای نگهبان این شورا را متهم به برخورد خطی و جناحی در رد صلاحیت کاندیداها کرد.
منبع: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


پارمیدا سادات
Iran, Islamic Republic of
رد صلاحیت پروژه جدید این فتنه گر هاست...
خودشون می دونند که با این همه گندی ک زدن، قطاع رد صلاحیت میشند شروع کردن به بازی در آوردن...
از این دسته اسناد برای اثبات
سرمایه بودن اصلاح طلبان برای اسرايیل در ایران زیاد هست فقط باید منتشر بشه تا مردم به حقایق پی ببرند
تو که راست میگی
بچه مسلمون ها فقط و فقط اگر بتوانند س.زیب...م را از دور خارج کنند مملکت از شر هر چی فتنه است خلاص میشه تو رو خدا به حرفمون گوش کنید
Iran, Islamic Republic of
و دوباره ای بار اصلاح طلبان چه دسته گلی به آب می دهند؟
دست شوراي نگهبان درد نكند اگر اين چپي هاي سركار بودند مگر كسي تو مملكت جرأت داشت نفس بكشه جناح معتدل شوراي نگهبانه خدا حفظشان كند
می توانید اسامی چند نفر از جریان چپ آن روز که توسط ایشان رد صلاحیت شده اند نام ببرید. لطفا
Iran, Islamic Republic of
عبدالله نوری می گفت صلاحیت افولگرایان را تایید نمی کنیم .