چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۰

سایه سنگین هندی ها بر سر برنج ایرانی

يکشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۹
کد مطلب: 449435
سیاست‌ وزارت جهاد کشاورزی بر ممنوعیت واردات برنج باعث ایجاد روندی کاهشی در واردات این محصول و به نصف رسیدن آن طی نیمه نخست امسال شده است؛ البته هندی‌ها هنوز با در دست داشتن بیش از ۷۵ درصد بازار برنج خارجی ایران بیشترین سود را از این تجارت می‌برند.
به گزارش جهان به نقل از ایسنا، واردات برنج در نیمه نخست سال با افتی نزدیک به ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل به مرز ۴۰۰ هزار تن رسید.

درحالیکه سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی بر ممنوعیت واردات برنج تا پایان آبان ماه است، گزارش‌های گمرک از میزان واردات این محصول کشاورزی طی شش ماهه گذشته حاکی از روندی نزولی است.

به این ترتیب اگرچه برنج سفید و نیمه سفید همچنان در بین پنج قلم اول وارداتی به کشور قرار دارند ولی طی نیمه نخست امسال میزان واردات آن‌ها به نصف کاهش یافته است.

آمارهای گمرکی نشان می‌دهد که طی شش ماهه اول امسال ایران بیش از ۴۰۷ میلیون دلار را صرف خرید حدود ۳۹۶ هزار تن برنج کرده است، این درحالی‌است که متوسط قیمت هر کیلوگرم برنج خارجی امسال با کاهش ۰.۲ دلار به یک دلار رسیده است.

همین آمارها در مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد که در سال گذشته بیش از ۸۳۴ میلیون دلار برای خرید کمتر از ۶۷۰ هزار تن برنج مصرف شده بود.

به این ترتیب مقایسه میزان واردات برنج طی نیمه اول امسال نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد که واردات این محصول به لحاظ وزنی و ارزشی حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.

اگرچه مجموع واردات برنج طی ماه‌های گذشته رونی کاهشی را نشان می‌دهد اما در دو ماه اخیر این روند کاهش کندتر شده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد که کاهش واردات برنج به نصف طی نیمه نخست امسال بیشتر متاثر از کاهش شدید واردات طی ماه‌های فروردین و تیر است.

بر این اساس واردات برنج در دوماه فروردین و تیر به ترتیب ۵۰ درصد و ۸۰ درصد کاهش یافته و این درحالی است که این روند کاهشی در دیگر ماه‌ها سرعت کمتری داشته است و حتی در مرداد ماه نه تنها واردات برنج کاهش نداشت بلکه افزایشی ۴۰ درصدی را تجربه کرد.

امارات، تایلند، ترکمنستان، هند و پاکستان از جمله صادرکنندگان برنج به ایران هستند، با این حال در بین این پنج کشور هند با فاصله زیاد بیشترین سهم را از بازار برنج خارجی ایران دارد.

این کشور طی نیمه نخست امسال نزدیک به ۳۰۲ هزار تن برنج را به ایران صادر کرد که ارزش آن به ۸۷۰ میلیارد تومان معادل ۳۰۲.۵ میلیون دلار می‌رسد.

در رتبه بعدی پس از هند و با فاصله زیادی کشور پاکستان قرار دارد که طی مدت مذکور ۷۰ هزار تن برنج را با ارزش ۲۵۳ میلیارد تومان نزدیک به ۸۷.۵ میلیون دلار به ایران فروخت.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *