جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۴
۹
گزارشی از زلزله شب گذشته در استان تهران

زمین‌لرزه ۴.۶ ریشتری بیخ گوش پایتخت/ همه جا آرام است!

چهارشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۹
کد مطلب: 440813
اگرچه زمین‌لرزه ۴.۶ ریشتری سه‌شنبه شب بیخ گوش پایتخت رخ داد؛ اما به گفته مسئولان هم‌اکنون همه جا آرام است.
زمین‌لرزه ۴.۶ ریشتری بیخ گوش پایتخت/ همه جا آرام است!
به گزارش جهان به نقل از فارس، زمین‌لرزه نسبتاً بزرگی سه‌شنبه شب حوالی شهرستان فیروزکوه از توابع استان تهران و نیز شهرستان‌های دماوند و پردیس در شرق استان را لرزاند.

زمین‌لرزه فیروزکوه در ساعت ۲۲ و ۶ دقیقه و ۲۳ ثانیه به وقت محلی رخ داد و شدت آن ۴.۶ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ثبت شده است.

زمین‌لرزه مذکور در موقعیت جغرافیایی با عرض شمالی ۳۵.۵۸ درجه و طول شرقی ۵۲.۶۳ درجه ثبت شده و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد.

زلزله مذکور در ۲۴ کیلومتری فیروزکوه، ۳۹ کیلومتری آرادان در استان سمنان و ۴۲ کیلومتری کیلان رخ داد و بعد از آن نیز شهرستان فیروزکوه ۱۲ بار دیگر تاکنون لرزیده است.

شبکه لرزه‌نگاری استان تهران وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران وقوع این زمین‌لرزه را تأیید کرده است.

*پس‌لرزه ۳.۲ ریشتری در فیروزکوه/ مردم شهرهای همجوار نیز زلزله را احساس کردند

مردم شهرهای همجوار فیروزکوه نیز زلزله دیشب را احساس کردند و بعد از آن برخی در خیابان‌ها به سر بردند.

پس‌زلزله نسبتاً بزرگی شب گذشته حوالی شهرستان فیروزکوه از توابع استان تهران را لرزاند.

زمین‌لرزه اخیر فیروزکوه در ساعت ۲۲ و ۱۰ دقیقه و ۲۲ ثانیه دیشب رخ داد و شدت آن ۳.۲ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ثبت شده است.

همچنین زمین‌لرزه مذکور در موقعیت جغرافیایی با عرض شمالی ۳۵.۵۷ درجه و طول شرقی ۵۲.۶۱ درجه ثبت شده و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داده است.

*زلزله ۴.۶ ریشتری فیروزکوه در آرادان و گرمسار هم احساس شد

زمین‌لرزه ۴.۶ ریشتری دیشب در فیروزکوه در شهرستان‌های گرمسار و آرادان هم احساس شد و منابع محلی از ملموس بودن شدت زمین‌لرزه خبر دادند.

برخی از مردم شهرستان‌های گرمسار و آرادان هم‌ دیشب در خارج از منازل به سر ‌بردند.

تاکنون گزارشی از خسارات احتمالی این زمین‌لرزه دریافت نشده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان سمنان در همین ارتباط در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان گفت: در محدوده استحفاظی استان سمنان زلزله‌ای رخ نداده، ولی زمین‌لرزه ۴.۶ ریشتری دیشب که در فیروزکوه رخ داد، از سوی مردم شهرستان‌های آرادان و گرمسار احساس شده است.

احمد طاهری اظهار کرد: شدت زلزله و عمق کانونی آن به حدی بوده است که روستاهای شمالی شهرستان آرادان و برخی روستاهای شهرستان گرمسار از جمله سیمین‌دشت که در مرز با شهرستان‌های استان تهران قرار دارد، این زمین‌لرزه را احساس کرده‌اند.

وی تصریح کرد: در پیگیری با مرکز زلزله‌نگاری موسسه ژئوفیزیک مشخص شد، حادثه خاصی در محدوده استان سمنان رخ نداده است.

*زلزله در شهرستان پردیس حس شد / مشکلی به وجود نیامده است

فرماندار پردیس در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران در خصوص زلزله‌های ۴.۶ و ۳.۲ ریشتری دیشب در فیروزکوه و احساس آن در شهرستان پردیس گفت: کانون زلزله فیروزکوه است؛ اما این لرزه‌ها در شهرستان پردیس توسط شهروندان حس شده است.

مرتضی حیدری افزود: در بدو حس شدن این لرزش، برخی مردم به خیابان‌ها آمدند؛ اما پس از متوجه شدن منطقه‌ای که زلزله در آن رخ داده است به خانه‌هایشان بازگشتند.

فرماندار پردیس تصریح کرد: در شهر بومهن نیز مشکلی مشاهده و گزارش نشده است.

حیدری ادامه داد: مردم باید در این مواقع آرامش و هوشیاری خود را حفظ کنند و رعایت اصول شرایط حاکم در مواقع بحران را نیز مدنظر قرار دهند.

وی تصریح کرد: مردم همیشه باید آمادگی داشته باشند؛ چون کشور ما زلزله‌خیز است و باید اصول کار را رعایت کنند.

فرماندار شهرستان پردیس ادامه داد: با تماسی که با ستاد بحران داشتیم تا این لحظه شرایط اضطراری اعلام نکرده‌اند.

*گزارش خاصی از زلزله در تهران نداشتیم / منابع غیررسمی از احساس زلزله خبر می‌دهند

فرماندار شمیرانات در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران در خصوص زلزله اخیر در فیروزکوه و خسارات احتمالی وارد شده به این شهرستان گفت: زلزله‌های ۴.۶ و ۳.۲ ریشتری شب گذشته در فیروزکوه رخ داد و تاکنون گزارش خاصی در خصوص زلزله در تهران واصل نشده است؛ ولی در حال رصد هستیم تا اگر رخدادی اتفاق افتاده باشد، سریعاً اقدام شود.

عزت‌الله خانمحمدی افزود: به‌ طور قطع اطلاعاتی تا این لحظه تأیید نشده که این زلزله شهرستان شمیرانات را لرزانده باشد؛ منابع غیررسمی حس شدن زلزله را اعلام می‌کنند، اما منابع رسمی در این خصوص هنوز گزارشی را اعلام نکرده‌اند.

*تاکنون خسارتی از زلزله گزارش نشده / ۵ پس‌لرزه در فیروزکوه رخ داد

فرماندار فیروزکوه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران با اشاره به وقوع دو زلزله نسبتاً قوی در حوالی شهرستان فیروزکوه گفت: در این زمینه هیچ خسارتی تا این لحظه گزارش نشده است.

نورالله طاهری در پاسخ به سئوالی مبنی بر حضور شبانه مردم در خیابان‌های فیروزکوه افزود: این موضوع چندان جدی نیست و مردم در خیابان‌ها حضور ندارند.

وی ادامه داد: نیروهای ستاد مدیریت بحران شهرستان فیروزکوه در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند تا موارد احتمالی را رسیدگی کنند.

*آماده‌باش نیروهای مدیریت بحران در دماوند

فرماندار دماوند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران با اشاره به وقوع زلزله در شرق استان تهران گفت: با توجه به اینکه کانون زلزله در نزدیکی شهرستان فیروزکوه بود، در شهرستان دماوند نیز شدت آن حس شده است.

ناصر محمودی‌فرد با بیان اینکه تاکنون گزارشی ناشی از خسارات زلزله در شهرستان دماوند ارائه نشده است، افزود: برای جلوگیری از حوادث احتمالی، نیروهای مدیریت بحران نیز در حالت آماده‌باش قرار گرفتند.

وی در خصوص زلزله‌های ۴.۶ و ۳.۲ ریشتری شب گذشته در فیروزکوه و احساس آن در شهرستان دماوند تصریح کرد: با توجه به اینکه کانون زلزله در شهرستان فیروزکوه بوده، شهرستان دماوند مستقیماً در زلزله دخیل نیست.

*مردم فیروزکوه ترجیحاً در فضای باز بخوابند

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران دیشب در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران، در خصوص زلزله‌های ۴.۶ و ۳.۲ ریشتری امشب در فیروزکوه و احساس آن در برخی شهرستان‌ها و نیز خسارات احتمالی و تمهیدات لازم زلزله در شهرستان فیروزکوه گفت: این زلزله را تأیید می‌کنیم؛ زلزله‌ای به مقیاس ۴.۶ ریشتر و دو پس‌لرزه را در ۲۴ کیلومتری جنوب غرب شهرستان فیروزکوه و هم‌مرز استان سمنان داشتیم.

هادی رحمتی افزود: تاکنون خسارتی اعلام نشده است و فرماندار و مجموعه ادارات شهرستانی در آماده‌باش کامل به‌ سر می‌برند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران ادامه داد: شورای بحران در فرمانداری فیروزکوه تشکیل و تمهیدات لازم برای مدیریت پس از وقوع پس‌لرزه‌های احتمالی اندیشیده شده است.

وی افزود: به مردم و شهروندان فیروزکوه توصیه می‌کنیم که شب را با تمهید خاص و با حفظ آرامش و بدون تنش با توجه به وجود هوای خوب در شهرستان فیروزکوه ترجیحاً در فضای باز بخوابند.

*اعزام ۶ گروه ارزیاب به منطقه وقوع زلزله در فیروزکوه + عکس ماهواره‌ای کانون زلزله

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران دیشب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران با اشاره به وقوع زلزله در شرق استان تهران گفت: براساس گزارش‌های اولیه تیم‌های اعزامی، هیچ اتفاق خاصی در منطقه وقوع زلزله رخ نداده است.

غلامرضا گنج‌آبادی افزود: هم‌اکنون ستاد مدیریت بحران در مجموعه جمعیت هلال‌احمر استان تهران تشکیل شده است و تمام معاونان این جمعیت نیز حضور دارند.

وی از آماده‌باش شعب جمعیت هلال‌احمر استان تهران خبر داد و گفت: برای ارزیابی منطقه وقوع زلزله در فیروزکوه ۶ تیم اعزام شده‌اند تا خسارات احتمالی را بررسی کنند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان تهران تصریح کرد: براساس گزارش‌های اولیه تیم‌های اعزامی هیچ اتفاق خاصی در منطقه وقوع زلزله رخ نداده است.

*شمار زمین‌لرزه‌های فیروزکوه به عدد ۱۲ رسید

۱۲ زمین‌لرزه‌ از ساعت ۲۲ سه‌شنبه‌شب تاکنون حوالی شهرستان فیروزکوه از توابع استان تهران و نیز شهرستان‌های دماوند و پردیس در شرق استان را لرزاند.

زمین‌لرزه نخست فیروزکوه در ساعت ۲۲ و ۶ دقیقه و ۲۳ ثانیه سه‌شنبه شب رخ داد و شدت آن ۴.۶ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ثبت شده است.

زمین‌لرزه مذکور در موقعیت جغرافیایی با عرض شمالی ۳۵.۵۸ درجه و طول شرقی ۵۲.۶۳ درجه ثبت شده و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد.

زلزله مذکور در ۲۴ کیلومتری فیروزکوه، ۳۹ کیلومتری آرادان در استان سمنان و ۴۲ کیلومتری کیلان رخ داد و بعد از آن نیز شهرستان فیروزکوه ۱۱ بار دیگر تاکنون لرزیده است.

زمین‌لرزه دوم به بزرگی ۳.۲ ریشتر در ساعت ۲۲ و ۱۰ دقیقه و دو ثانیه، زمین‌لرزه سوم به بزرگی ۲.۵ ریشتر در ساعت ۲۲ و ۱۱ دقیقه و ۲۷ ثانیه، زمین‌لرزه چهارم به بزرگی ۱.۸ ریشتر در ساعت ۲۲ و ۲۳ دقیقه و ۱۵ ثانیه، زمین‌لرزه پنجم به بزرگی دو ریشتر در ساعت ۲۲ و ۳۴ دقیقه و ۴۵ ثانیه و زمین‌لرزه ششم با شدت ۲.۶ ریشتر در ساعت ۲۳ و ۱۶ دقیقه و ۱۲ ثانیه رخ داد.

همچنین زمین‌لرزه هفتم با شدت ۲.۳ ریشتر در ساعت ۲۳ و ۴۲ دقیقه و چهار ثانیه، زمین‌لرزه هشتم با شدت ۱.۶ ریشتر در ساعت ۲۳ و ۴۷ دقیقه و ۵۷ ثانیه، زمین‌لرزه نهم با شدت دو ریشتر در ساعت ۲۳ و ۵۴ دقیقه و ۴۷ ثانیه، زمین‌لرزه دهم با شدت ۲.۵ ریشتر در ساعت ۵۴ دقیقه بامداد، زمین‌لرزه یازدهم با شدت ۱.۴ ریشتر در ساعت یک و ۱۳ دقیقه و ۴۳ ثانیه و زمین‌لرزه دوازدهم با شدت ۱.۹ ریشتر در ساعت یک و ۴۴ دقیقه و سه ثانیه بامداد امروز شهرستان فیروزکوه را لرزاند.

به گزارش فارس، شبکه لرزه‌نگاری استان تهران وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران وقوع این زمین‌لرزه‌ها را تأیید کرده است.

براساس اعلام مسئولان تاکنون گزارشی از خسارات احتمالی این زمین‌لرزه دریافت نشده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Serbia
خیالت راحت اولا مسولین همه مطلع می شوند ثانیا ... ثالثا هیچ برنامه ای برای جمع کردن تهران ندارند!!!!
از راه دلسوزی
Iran, Islamic Republic of
پیش بینی و جلوگیری از تلفات احتمالی عین عقل است
هشدارها به اندازه نیست
مقاوم سازی صورت نمی گیرد
دولت راهبردی فکر نمی کند
کاهش جمعیت تهران صورت نمی گیرد یا از راه ایجاد جاذبه شغلی در استانها یا با انتقال بخشی از امکانات مازاد تهران مثل جاذبه های تحصیلی ۳۶% دانشگاهها چرا در تهران است ?!
چرا بودجه پایتخت از کل استانها بیشتر است !?
دولت باید با همکاری مجلس و جامعه شناسان و اقتصاددانان مطالعه راهبردی داسته باشد و به نتایج آن عمل کند
Serbia
متاسفم که مسولین جان مردم را فدای ندانم کاری خود می کنند!!!!!
ALI AFRA
اقا ما تهران بودیم حس کردیم قشنگ ...
Iran, Islamic Republic of
علي آقا درست ميگه ، ما هم همينطور .
Romania
اگه مدیریت بحرانیا مثل سیل جاده چالوس آماده باش هستند که دیگه باید گفت الفاتحه!!!!!
Iran, Islamic Republic of
ما تهران سمت میرداماد بودیم قشنگ حس کردیم و تقریبا ... به خودمان!
مسئولین باید هرچه سریعتر اموال با ارزش مملکت مثل فلزات گرانبها،پول و جواهرات و اسناد ملی را از تهران خارج کنند
بوسجین
اقا من نمی دانم این مهندسین شهرداری ما چه می کنند هنوزنتوانسته اند یک الگوی مناسب برای ساخت و ساز تهران با توجه به زلزله خیز بودن طراحی کنند مثلا" الان ایت سنگ هایی که به نما های ساختمانی چسبانده شده خیلی ها مانند تراور اصلا" اسکوپ ندارند فقط با سیمانی چسبیده به دیوار که حتی دید شده خود بخود و یا با وزش باد هم کنده و سقوط می کنند چرا که به علت صاف و صیقلی بودن نمی تواند استحکام لازم داشته باشد و موقع زلزله خود این سنگ ها قتگاه بزرک در کوی برزن ایجاد خواهد کرد این مهندسین به جای سنگ اگر از کامپوزیت و راه های دیگری که حفاظ داشته باشد و به ان حفاظ ها چسبانده شوند خود انها در موقع زمین رلزله مانع مهمی می شود و جان خیلی ها نجات پیدا می کند این کارشناسان مهندس شهرداری ویا نظام مهندسی چکار می کنند دست روی دست گذاشته اند که هر کس هر طوری که دلش خواست می ستزد و سنگ نما بدون محکم کاری در بنا استفاده می کند اقا ما نیاز به تغییر و تحول در ساخت و نما در تهران داریم چرا اقدامی نمی شود نمایی که محافظ ریش باشد طراحی نمی شود