پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۱۲
۳۰

جواد لاریجانی: چرا همه نشسته‌ و ذکر سبوحٌ قدوس گرفته‌ایم؟/ راهکار ویژه

مجلس برای برجام "فکت‌شیت" تصویب کند
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۳۷
کد مطلب: 437876
معاون اسبق وزارت امور خارجه با انتقاد از بی‌عملی دستگاه‌های قانونی کشور در زمینه جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی باید با تصویب یک "فکت‌شیت" تفسیر مناسبی از برجام ارائه کرده و امکان سوءاستفاده از برجام را حتی‌الامکان کاهش دهد.
جواد لاریجانی: چرا همه نشسته‌ و ذکر سبوحٌ قدوس گرفته‌ایم؟/ راهکار ویژه
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، محمدجواد لاریجانی، رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، معاون امور بین‌الملل در قوه قضائیه و رئیس ستاد حقوق بشر، از چهره‌های کم‌نظیری است که از یک سو به علوم مختلفی مسلط است و از سوی دیگر در مقاطع حساس و گره‌گاه‌ها قادر است به‌خوبی هم از نبوغ خود و هم از علومی که در حیطه تسلط دارد، بهره گرفته و اید‌ه‌های نوآورانه و گره‌گشایی را ارائه کند.

وی دانش‌آموخته دکترای منطق ریاضی در یکی از بهترین دانشگاه‌های دنیا یعنی برکلی آمریکاست و از شاگردان آلفرد تارسکی دانشمند و ریاضیدان نامدار معاصر بوده است.

با این حال، محمدجواد لاریجانی علاوه بر فعالیت در حوزه‌های ریاضی و فیزیک، مهمترین تألیفات خود را در حوزه‌های مربوط به سیاست به‌معنای اعم کلمه انجام داده است. وی از معدود افرادی است که تقریباً در تمام حوزه‌های مربوط به حکومت‌داری و مملکت‌داری صاحب نظریه اختصاصی و کاربردی است. محمدجواد لاریجانی در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی برای اولین بار نظریه بسیار مهمی با عنوان "ام‌القری" ارائه داد که از دهه ۷۰ تا کنون همواره مورد توجه اساتید و دانشجویان این حوزه بوده است. وی در حوزه حکومت نیز از یک صورت بندی اختصاصی با عنوان "مشروعیت و کارآمدی" بهره گرفته و حکومت‌ها را از این منظر توصیف و ارزشیابی می‌کند. این صورت‌بندی بسیار کاربردی نیز پس از ارائه توسط آقای لاریجانی، همواره مورد توجه دانش‌پژوهان بوده است.

اما محمد جواد لاریجانی درباره مسائل کلان و حیاتی روز نیز همواره تحلیل‌های قابل توجه و کاربردی ارائه می‌دهد. پس از تفاهم لوزان با ایشان درباره روند مذاکرات هسته‌ای گفتگویی داشتیم که بسیار مورد توجه قرار گرفت. معاون اسبق وزارت خارجه و از مذاکره‌کنندگان ارشد کشورمان در جریان قطعنامه ۵۹۸ در آن مصاحبه از لزوم تغییر اساسی در "استراتژی و مودالیته مذاکراتی" تیم مذاکره‌کننده ایرانی سخن گفته و استراتژی قابل توجه خود را نیز با عنوان "شفافیت در برابر همکاری" به تیم کشورمان پیشنهاد داده بود.

پس از اتمام مذاکرات هسته‌ای در وین و حصول یک جمع‌بندی نهایی، بار دیگر از محمدجواد لاریجانی خواستیم تا با اختصاص وقتی برای خبرگزاری تسنیم، نظر ایشان را درباره این جمع‌بندی بشنویم و با وی از "زین پس چه باید کرد؟"ها سخن بگوییم.

محمدجواد لاریجانی، این تحلیل‌گر ارشد مسائل سیاسی و سیاست خارجی در ابتدای گفت‌وگوی خود با خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر "ارزیابی شما از آنچه نهایتاً در مذاکرات وین حاصل شد، چیست؟" گفته‌های خود را با این نکته بسیار مهم و قابل تأمل آغاز و تأکید کرد: ما قبل از هرچیز باید بحث را در شرایط خودش بررسی کنیم. شما قبل از توافق نهایی با من مصاحبه داشتید و من آنجا نظرات خود را گفتم. آن موقع، زمان بیان پیشنهادات مختلف در طول بحث بود، اما امروز ما با یک موافقت‌نامه روبه‌رو هستیم، حالا مهم نیست عنوانش چیست؛ به‌هرحال محتوایش تعهدی است که دولت ما آن را امضا کرده و همچنین کشورهای دیگر هم دولت‌هایشان موافقت خود را با این موافقت‌نامه اعلام کرده‌اند. حالا بحث ما باید چه‌جور باشد؟

ما باید از بحث‌های حاشیه‌ای که مفید عمل و مفید فایده نیست اجتناب کنیم. مثلاً نباید مرتب بحث کنم که اگر اینجای این موافقت‌نامه به این‌گونه یا به آن‌گونه بود، بهتر بود. خوب، این مناقشه قابل حل نیست چون آنها (مذاکره‌کنندگان) می‌گویند بهتر از این نمی‌شد.

محمد جواد لاریجانی پس از این مقدمه، نکات بسیار مهمی درباره چگونگی کار روی جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای در وین ارائه کرد که به نظر می‌رسد به‌کار بستن این راهکار عملیاتی در برهه کنونی می‌تواند به‌مقدار بسیار قابل توجهی برای مجلس، شورای عالی امنیت ملی،‌ دولت و منتقدان کارآمد و مشکل‌گشا باشد.

وی همچنین "بحث‌هایی از این قبیل که ما باید توافق وین را رد کنیم" و همچنین "بحثهایی که به ایجاد دوقطبی در کشور منجر می‌شود" را به‌صلاح ندانست و تصریح کرد که از این نحو مباحث باید اجتناب شود.

رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی تأکید کرد: به‌نظر بنده، اولاً ما باید این قطعنامه را که دولت ما به آن متعهد شده است، بپذیریم؛ و این با توجه به همه نکاتی است که من در طول بحث قبل از این گفته‌ام؛ اما از این به بعد بحثمان چیز دیگری است، چون اگر این قطعنامه از طرف ما رد شود اعتبار این دولت در صحنه بین‌المللی به‌شدت پایین می‌آید. بنابراین نظرم این است که مراجع قانونی که شامل شورای عالی امنیت ملی و مجلس است ــ که روی مجلس هم تأکید دارم ــ باید بررسی کنند. اما باید پشتیبان دولتمان در این صحنه باشیم و پشت او را خالی نکنیم، چراکه برای منافع ملی‌مان بسیار اهمیت دارد.

محمد جواد لاریجانی با طرح این پرسش "نکته دیگر این است که گفته شود خوب، ما اگر می‌خواهیم بپذیریم، دربست بگوییم توافقنامه وین را قبول داریم، پس چرا باید بحث و بررسی کنیم؟"، اظهار داشت: مقام معظم رهبری فرمودند تمام مراحل قانونی در مراجع قانونی باید طی شود. آیا این یک امر صوری است؟ نه! اتفاقاً صوری نیست و مباحث بسیار مهمی وجود دارد که ضروری است درباره آنها بحث شود. بحث امروز من هم اگر بخواهد مفید باشد، راجع به این قسمت است که حالا با فرض این که بخواهیم این(توافق) را بپذیریم چه‌کار باید بکنیم که در عین اینکه منافع ما محفوظ بماند، منافذ و راه‌‌های سوء استفاده دشمن نیز بسته شود.

وی در ادامه با اشاره به بررسی جمع‌بندی وین در کنگره آمریکا و با بیان "برخی می‌گویند کنگره این توافق را رد خواهد کرد"، اظهار داشت: علی‌رغم این نظرات، من معتقدم به‌احتمال قوی در آخرین لحظات که این طرح مطرح است در یک نشستی با اوباما ــ چه الآن و چه بعد از وتو که باز باید دوسوم رأی دهند ــ این توافق در کنگره آمریکا تصویب می‌شود.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه با بیان "دولت آمریکا هربار که یک توافق، چه در ژنو و چه در لوزان صورت گرفت، بلافاصله یک فکت‌شیت صادر کرده و تفسیر خود را از آن توافق ارائه داد و اتفاقاً همان فکت‌شیت هم مبنا قرار گرفت" خاطرنشان کرد: دلیل این کار آمریکایی‌ها آن است که پرانتز‌هایی که قرار بود حذف شوند جایش را به عبارت‌هایی دادند که عمدتاً قابل تفسیر بودند، بنابراین فکت‌شیت‌ها بسیار مهم هستند. فک‌شیتی که آمریکا صادر می‌کند چون عمدتاً به‌نحوی پشتیبانی دو سه کشور غربی از همین ۱+۵ را دارد، امر بسیار مهمی است و این بار مسئولیت تهیه فکت‌شیت با کنگره است، یعنی اوباما اگر از خودش چیزی کم و یا اضافه کند برایش فایده‌ای ندارد، لذا اکنون هرچه می‌خواهند، اینها در بحث کنگره می‌آورند و در مباحثاتی که دولت آمریکا با کنگره دارد تفسیر خودش را از این توافق‌نامه رسمیت خواهد داد.

محمد جواد لاریجانی در ادامه گفتگو با تسنیم به ارائه پیشنهاد خود به ساختارهای قانونی کشور در زمینه توافقنامه هسته‌ای وین پرداخت و گفت: ما هم در سیستم خودمان دقیقاً باید همین کار را برای جلوگیری از نقشه آمریکایی‌ها انجام دهیم، یعنی این‌بار باید "فکت‌شیت" ایرانی توسط پارلمان جمهوری اسلامی ایران تصویب شود.

وی خاطرنشان کرد: این مناقشه‌ای که اکنون وجود دارد و دولت می‌گوید به مجلس ربطی ندارد و یا برخی در مجلس می‌گویند دولت لایحه‌ای بیاورد، وقت تلف کردن است. اگر دولت می‌خواهد لایحه بدهد که بدهد، ولی اگر نمی‌خواهد، مجلس می‌تواند این مسئله را با استفاده از یک طرح چندفوریتی و با دقت تمام بررسی کند.

* بعضی بخش‌های برجام با قانون اساسی کشور اصطکاک دارد


رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با تأکید بر این نکته "اینکه بعضی‌ها می‌گویند آنچه حاصل شده موافقت‌نامه نیست وJoint Plan of Action" " است، صورت قضیه بوده و در حقیقت این یک موافقت‌نامه است که تصویب مجلس می‌خواهد و از طرف دیگر اگر مته روی خشخاش بگذاریم حتی بعضی جاهای آن با قانون اساسی نیز مقداری اصطکاک دارد" تصریح کرد: مثلاً توافق کرده‌ایم که اگر در یک جایی تصمیم به توسعه در بخش اتمی‌ کشور گرفتیم ــ که این تصمیم در راستای منافع ماست ــ آن را باید به کمیته‌ای عرضه کنیم تا چند کشور خارجی ببینند ما اصلاً به چنین توسعه‌ای نیاز داریم یا خیر؟!!، این خلاق قانون اساسی است، ما باید خودمان برای منافع ملی‌مان تصمیم بگیریم. لذا حرفم این است که حتی شورای نگهبان نیز در این قضیه باید بسیار فعال باشد.

محمد جواد لاریجانی با انتقاد از بی‌عملی برخی دستگاه‌های قانونی کشور در مسئله توافق هسته‌ای گفت: این چه وضعی است که همه نشسته‌ایم تماشا می‌کنیم و ذکر "سبوحٌ قدوس" گرفته‌ایم! حرف من این است که ضمن اینکه باید این توافقنامه را تصویب کنیم، اما باید بدانیم که تصویب داریم تا تصویب. خیلی کار داریم که باید انجام دهیم؛ نباید تنبلی کنیم.

وی افزود: من این نکات را در خدمت ریاست محترم مجلس (دکتر علی لاریجانی) هم گفته‌ام و از همه نمایندگان مجلس هم به‌عنوان برادر کوچکشان که سالها در مجلس بوده، خواهش می‌کنم که این فرصت تاریخی را از دست ندهند، چرا که ملت از آنان انتظار دارد. باید بند بند این توافق را بررسی کنند و تمام منافذ سوء استفاده آمریکا را ببندند. لذا باید طرحی در مجلس ارائه شود که مصوبه‌ای ۳۰ یا ۴۰ بندی از آن استخراج شود و البته یک بندش هم این باشد که این توافق را قبول داریم و دولت هم نباید ناراحت شود، چرا که این کار مجلس کمک به دولت در آینده خواهد بود.

معاون اسبق وزارت امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در مذاکرات قطعنامه ۵۹۸ در ادامه این گفت‌وگو و در پاسخ به این سؤال "مجاری سوءاستفاده‌ها از توافق هسته‌ای توسط طرف مقابل ایران چیست و از کجاها ممکن است آسیب ببینیم و چگونه می‌شود جلوی این آسیب‌ها را گرفت؟" خاطرنشان کرد: من قسمت‌های عمده آن را می‌توانم بگویم. این بحث، بحث مورد علاقه من است که اگر بخواهم همه این قضایا را شرح کنم یک کتاب ۱۰۰۰ صفحه‌ای می‌توان منتشر کرد، چرا که نکات بسیار مهمی در قطعنامه و "Joint Plan of Action " و نیز در road map توافق شده بین ایران و آژانس وجود دارد.

در ادامه این گفت‌وگو خبرنگار تسنیم خطاب به محمد جواد لاریجانی گفت: اولاً راهکاری که ارائه کردید به‌نظر بنده بسیار جالب و جذاب بود؛ نکته مهمی که شما نیز بدان اشاره کردید آن است که بالاخره توافقی توسط تیم مذاکره‌کننده صورت گرفته که اگر بخواهیم آن را رد کنیم، احتمالاً هزینه بسیاری برای کشور خواهد داشت، هم از نظر سیاسی و هم از نظر امنیتی. درباره بحث فکت‌شیت هم که فرمودید، به‌نظرم ایده بسیار مهمی است، یعنی اگر می‌خواهیم توافق را بپذیریم باید با الصاق یک فکت‌شیت بسیار کلیدی که جلوی سوءاستفاده‌ها را حتی الامکان بگیرد، این کار را انجام دهیم. اما نکته دیگری که وجود دارد آن است که در صحبت‌های آقایان ظریف،‌ صالحی و عراقچی طی این مدت بعد از جمع‌بندی وین، نکات مهمی وجود داشت که درباره نقاط تفسیربرانگیز مطرح کردند. این توضیحات یا توجیهات اکثراً از باب اطمنیان‌بخشی به داخل بوده که مسئله امنیتی و یا غیره متوجه کشور نخواهد شد، این پیشنهاد چگونه است که خود آقایان ظریف و عراقچی یک فکت‌شیتی را آماده کنند و این را همراه همان برجام به مجلس ارائه دهند و درباره آن بحث صورت گیرد؟

*مجلس با تصویب فکت‌شیت راه تحمیل تفسیر غرب از توافقنامه را سد کند


محمد جواد لاریجانی در پاسخ به خبرنگار تسنیم گفت: مقام معظم رهبری این کار را به مراجع قانونی فرستاده‌اند. بر اساس مصوبه خود مجلس این توافق باید در مجلس و هماهنگی با شورای عالی امنیت ملی تصویب شود، بنابراین دو مجرای قانونی داریم که هر دو باید فعال شوند، این‌گونه نیست که مثلاً فقط شورای عالی امنیت ملی باشد یا فقط مجلس، مجلس باید کار خود را بکند و با شورای عالی امنیت ملی هم هماهنگ باشد و طبیعتاً در این مباحث از حضور کسانی که در مذاکره بودند باید استفاده شود.

بنیانگذار مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان "مجلس نمی‌تواند وظیفه خود را به دیگری تفویض کند"، افزود: تهیه این فکت‌شیت، مسئولیت مجلس است و به‌نفع نظام است که این مباحث تبدیل به مصوبه‌ای شود تا جاهایی که غرب می‌خواهد با سوءاستفاده، تفسیرهای خود را به موافقت‌نامه تحمیل کند آنها را در این مصوبه Block (سد) کند. این یک کار بسیار مهمی است و همه می‌توانند در این زمینه به مجلس کمک کنند اما مجلس نباید این مسئولیت را از دوش خود بردارد و هیچ رافع مسئولیت از دوش مجلس نیست.

* آسیب‌پذیری برجام فراتر از خطوط قرمز است


معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در پاسخ به این سؤال "آیا منظور شما از نقاط آسیب پذیر موجود در توافقنامه مربوط به جاهایی است که ممکن است از خطوط قرمز عبور شده باشد؟" تصریح کرد: آسیب‌پذیری ما فراتر از این خطوط قرمز است، حتی جاهایی که دولت ما خطوط قرمز را رعایت کرده معنایش این نیست که نقطه آسیب‌پذیر وجود ندارد.

* اولین نقطه آسیب‌پذیری برجام در زمینه سیاسی است


لاریجانی با بیان "اولین نقطه آسیب‌پذیری در زمینه سیاسی است که کمتر درباره آن بحث شده است" اظهار داشت: آمریکایی‌ها با قوّت تبلیغ می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران بعد از ۳۶ سال که استراتژی مقاومت پیشه کرده بود، حالا به خواسته آمریکایی‌ها و غرب گردن نهاده و در امر انرژی هسته‌ای حرف آنها را قبول کرده است و این در حالی است که تاکنون معتقد بود حرفهای طرف مقابل مشروعیتی ندارد.

* پیش‌گفتار برجام به‌گونه‌ای نوشته شده که گویا فقط ایران نشسته تا نگرانی‌های غرب را برطرف کند!/ مجلس نگرانی‌های ایران را در فکت‌شیت بنویسد


رئیس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با بیان "در متونی که ما قبول کردیم زمینه برای چنین سوء‌استفاده‌هایی توسط طرف مقابل و به‌ویژه آمریکا وجود دارد" تصریح کرد: به‌عنوان مثال سند توافق نهایی یک مقدمه، پیش‌گفتار، متن و ضمائم دارد که در پیش‌گفتار تماماً نگرانی‌های آمریکا و غرب بیان شده؛ یعنی گویی ما نشسته‌ایم و وظیفه داریم نگرانی‌های غرب را برطرف کنیم؛ خوب، دو کلمه هم گفته شود که نگرانی ایران هم در این توافق‌نامه باید برطرف شود. آنها به ما می‌گویند: "باید نشان دهید دنبال سلاح هسته‌ای نیستید"، خوب، ما هم باید بگوییم: "شما باید نشان دهید نسبت به ما استاندارد دوگانه ندارید، حقوق ما را زیر پا نمی‌گذارید و تبعیض قائل نمی‌شوید". پس معتقدم در این بخش توافق متوازن نیست؛ یعنی همیشه ما هستیم که باید نشان دهیم بچه خوبی هستیم.

وی با بیان اینکه هرکس این متن را بخواند در معرض سوءتعبیر سیاسی قرار می‌گیرد، تأکید کرد: مجلس می‌تواند این را دقیقاً تبیین کند، چون این سوءتعبیر برای طرف‌های مقابل ایران، آغاز کار است؛ بعداً معتقدند که ایران باید بقیه دغدغه‌های آمریکا و غرب را هم در امر حقوق بشر، در امر منطقه، حزب‌الله و ... گوش دهد. پس به‌نظر غرب این یک آغازی است برای یک تغییر بسیار مهم. خوب، مجلس این را می‌تواند سد کند. اینکه مقام معظم رهبری مرتباً می‌فرمودند این مذاکرات فقط مربوط به مسئله هسته‌ای است، ناظر به جلوگیری از این سوء استفاده سیاسی بود.

بخش دوم این گفت‌وگو که در آن محمدجواد لاریجانی به تشریح نقاط آسیب‌زای برجام پرداخته و پیشنهادات عملیاتی خود را در این باره ارائه کرده، متعاقباً توسط خبرگزاری تسنیم منتشر می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


جالب و حرف منطقی می زد.
س
Iran, Islamic Republic of
محمد جواد از علی آقا لاریجانی محکم تر است
منطق خوبی در برابر مسائل مهم کشور و جهان دارد
م
United Kingdom
عالی بود کاش هر چه زودتر دولت و مجلس اگر مثلا تنبلی دارند از ایشان می خواستند تا شخصا فک شیت را بنو یسند وانها انرا تایید نمایند
Iran, Islamic Republic of
اين مطالب را به اخوي بگوييد
Iran, Islamic Republic of
گفته كه گفتم. بخون....
باید جدی تر بگوید

نشد بر سرش فریاد بزند

چرا اجازه نمیدن مردم از حقیقت آگاه بشن

تاریخ ایران نشون میده هر جا مردم و علما کنار زده شدند فتنه ای عظیم در کار بود و برای مدت ها استعمار فرصت پیدا کرد خاک این کشور را به توبره بکشد و منابع ما را غارت کند

اگر مردم نمی دانند یا نمی فهمند مقصر این آقایان هستند نه مردم

سنت استعمار این است که اول مردم را استحمار می کند بعد وارد می شود

بنابراین وقتی به مردم می گویند شما نمی فهمید باید پاسخگو باشند چرا مردم جامعه نمی فهمند

تعارف نداریم که! مسئله تمامیت نظام است

هزار بار مردن راحت از تحمل دیدن این رفتاری هاست
علی
بااین توافق نیم بندولرزان وپذیرش داوطلبانه ی پروتکل الحاقی بویژه پس ازقطعنامه ی اخیرشورای امنیت مملکت رادربرابرعمل انجام شده ای قرارداده اندکه حالاهمه مانده اندکه چه بکنند؟ بقول آقای عراقچی مجلس نمی توانددرمتن توافق تغییریااصلاحی انجام دهدوفقط می تواندآن راردکرده یاتصویب کند!!!!! حالامامانده ایم واین چوب دوسرطلا!!!!
از اول هم معلوم بود چوب دو سر طلا می شویم! منتها کسی گوشش بدهکار نبود.
Iran, Islamic Republic of
نه سازش نه تسلیم
نبرد با استکبار
Iran, Islamic Republic of
نبرد نهایی نزدیک است...
ما قصد جنگ نداریم...
اما بوی جنگ می آید...
و حاشا که ما به جهاد با این حرامیان، این جنایتکاران همیشگی تاریخ پشت کنیم...

مرگ بر زاده زیاد
مرگ بر قطعنامه های بستن فرات...
Iran, Islamic Republic of
انگار نوعی بی عملی دامن دلسوزان انقلاب را گرفته است...
خط را بشکنید خواص.
امت حزب الله منتظر شما هستند
Iran, Islamic Republic of
سبوح قدوس ربی و رب الملائکه المقربین...
Iran, Islamic Republic of
چاره کار رجوع به احمدی نژاد است
همه بدبختی ما از جمله روی کار آمدن روحانی به خاطر .... کاری احمدی نزاد است
هر کدام از دول طرفین فکت شیت خود را منتشر کنند
فکت شیت های همدیگر را هم تایید نکنند

به این می گویند توافق؟
عدم ارائه فکت شیت از طرف ایران به منزله تایید فکت شیت طرف دعواست
احمدي نژاد جايگاهي ندارد فعلا ... چاره كار اتحاد و دنبال رهبري بودن است نه احمدي نژادي....
ج
Iran, Islamic Republic of
احمدی نژاد هم دنبال رهبری است ، شما روبروی رهبری قرار نده !
عین سین
Iran, Islamic Republic of
بنده از دانشجوبان آقای لاریجانی در سالهای 65 به بعد دردانشگاه تهران و درس منطق ریاضی بوده ام، الآن هم به فضل الهی مشغول معلمی و تدریس هستم ،بدون شک ایشان ازچهره های سرشناس و در عین حال ،ناشناخته کشور است که نظام اسلامی ما می توانست و می تواند خیلی بهتر و بیشتر از وجود او ،بهره ببرد ، البته متأسفانه ،ایشان هم بی بهره از ترور شخصیت نبوده است، ایشان حتی بین برادرانش هم سرآمد است، کاش در جایگاه ریاست جمهوری قرار می گرفت تا از توان فکری و اجرایی او بهره مند می شدیم، منتهی نمی دانم چرا ما بجای استفاده و استقبال از یک افرادی که در یک مجموعه خانواده های مستعد و خوش فکر و توانمند قرار دارند به هر منظوری ،به جوک سازی متوسل می شویم که مثلا "سه قوه کشور در اختیار لاریجانی هاست"خوب اگر توانمند و لایق باشند چه اشکالی دارد؟! و...
حمیده
کی دیدی بذارن یه آدم حسابی عنان کار رو به دست بگیره. وسط دعواهای سیاسی، عقول این مملکت گم اند. الحمدلله که ...
خواص بی بصیرت گند زدند رفت

بخدا فردای قیامت یقه تک تک شما رو می گیرم
به اخوى بگو برادر
مسعود دیپلمات
پیشنهاد خوبی است. مشروط کردن پذیرش برجام و نه تصویب آن توسط مجلس شورای اسلامی ، به نحوی که دولت را از پیروی منویات 5+1 باز دارد فکر بسیار پسندیده ای است. البته من شک دارم که سواد جمعی نمایندگان محترم مجلس به این موضوع قد بدهد.
Iran, Islamic Republic of
لابد ایشان هم بی سواد هستن
Iran, Islamic Republic of
ورامین چی شد؟
چون امکان داره مجددا فیلمی ساخته بشه و آرا مخدوش جلوه داده بشه فعلا ممصلحت نیست بررسی بشه.
فکت شیت بعد از مذاکره !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
راهنمای راست گردش به چپ !!!!!! آقایان یکی یکی از راه میرسند باید توافق تصویب شود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!باید مجلس بگوید ما برجام قبول داریم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! باید مجلس از دولت دراین موضوع حمایت کند چون خدشه به اعتبار دولت وارد می شود یعنی منافع ملی مهم نیست راه و روش اگرچه نادرست باید ادامه یابدچون دولت صدمه می بیند یاللعجب ازاین افراد !!!!!!!!!!!!!!!!!!لطفا نترسید منتشر کنید
Indonesia
آقای لاریجانی نوشتن فکت شیت برای توافقی که دولت پذیرفته هیچ دردی از نکات منفی توافق شده نمی کاهد زیرا همانطور که خودتان گفتید این توافق توسط دولت پذیرفته شده است و پذیرش هم در همین قالب بوده است که نواقص آن اظهر من الشمس است فکت شیت مجلس یا شورای امنیت ملی تنها مصرف داخلی دارد زیرا طرف مقابل این توافق را همین گونه با این نواقص به امضاء ایران رسانیده است باید قبل از امضاء فکر می کردید یا می کردندو این قدر از هوشیاری و غیرت تیم مذاکره مایه نمی گذاشتید یا نمی گذاشتند
United Kingdom
ذکر سبوح و قدوس که عالی است بگویید ذکر تابوی مذاکره با امریکا شکسته شد گرفته اند
نخواهیم گذشت
جناب آقای لاریجانی این حرف رو به برادر بزرگوارتون جناب آقای لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی بفرمایید که جلوی هر کاری را می گیرند و وقت کشی می کنند تا زمان بررسی از دست برود و در نهایت یک اتفاقی بیفتد از سر جهل به موضوع

آقایان اگر خدا را باور دارند بدانند به خداوند قسم اگر ذره ای اسیر نفس و لابی بازی ها شوند و از خط امام و رهبر فاصله بگیرید و درباره این توافق با مسامحه عبور کنید هرگز از کاری که کردید نخواهیم گذشت حتی اگر در راه اسلام قطعه قطعه شوید فردای قیامت گردن شما را خواهیم گرفت

شما در حال بازی با استقلال کشور و ارزش های انقلاب هستید و یک اشتباه شما تا سالها غیر قابل جبران خواهد بود