شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۱

میزان زکات فطره امسال اعلام شد

سه شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۰
کد مطلب: 433327
مراجع معظم تقلید، نظر خود را پیرامون میزان و مبلغ زکات فطریه اعلام کردند.
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران، نظر حضرات آیات مکارم شیرازی،صافی گلپایگانی، و شبیری زنجانی بیدن شرح است:

نظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی

بر اساس فتوای حضرت آیت الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم در تهران مبلغ شش هزار تومان (۶۰۰۰ تومان) و در شهرستان مبلغ پنج هزار تومان (۵۰۰۰ تومان) و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ پانزده هزار تومان (۱۵۰۰۰ تومان) اعلام شده است.

لازم به ذکر است که براساس مسأله ۱۴۹۲ رساله توضیح المسائل این مرجع تقلید ، زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را بدهد کافى است.
در ضمن بنابر فتوای معظّم له اگر کسى تنها در افطار شب عید فطر میهمان دیگرى باشد فطریه او به عهده خودش است.

نظر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی:

با آرزوی قبولی طاعات و عبادات روزه‌داران محترم، به اطلاع مؤمنين گرامی می‌رساند؛ با توجه به اين‌كه قيمت گندم در شهرهای مختلف، متفاوت می‌باشد، لذا روزه‌داران عزيز لازم است قيمت سه (۳) كيلوگرم گندم يا برنج (قوت غالب) را بر طبق قيمت محلّ زندگی خود محاسبه نموده و به عنوان فطريّه پرداخت نمايند.

نظر آیت الله العظمی شبیری زنجانی:

عضو واحد استفتائات دفتر حضرت آیت الله شبیری زنجانی درباره مبلغ زکات فطره بر اساس نظر این مرجع تقلید در سال جاری گفت: این مرجع تقلید مبلغ ۶۰۰۰ تومان بابت فطریه هر نفر به حساب گندم و مبلغ ۱۸۰۰۰ تومان را برای پرداخت زکات فطره به حساب برنج تعیین کرده است.
حجت الاسلام کاظمی افزود: کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز به‌حساب گندم ۹۰۰ گرم است که در صورت اطمینان می‌توان قیمت آن را به مبلغ ۱۵۰۰تومان به شخص مستحق داد تا به وکالت از او برای خودش این مقدار طعام بخرد. این مبلغ برای افطار عمدی ۹۰۰۰۰تومان تعیین شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *