پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۶
۱۹
وزیر نیرو:

۹۴ سال سختی پیش رو داریم

جمعه ۱ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۹
کد مطلب: 408412
وزیر نیرو گفت: سال آینده سال سختی را در پیش رو داریم؛ از ابتدای سال آبی تا امروز، ۳۰ درصد کاهش بارندگی نسبت به گذشته داشته‌ایم و موظفیم بر اساس بدترین شرایط برنامه‌های خود را به اجرا بگذاریم.
۹۴ سال سختی پیش رو داریم
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، حمید چیت‌چیان در اولین همایش سراسری مدیران امور و روسای ادارات منابع آب شهرستان‌های کشور، اظهار داشت: امروز کسی تردید ندارد که موضوع آب و بحرانی که کشور در این مساله دارد در راس تمام مسائل کشور قرار گرفته است.

وی افزود: در سال‌های اخیر دچار خشکسالی‌های مستمر بوده‌ایم؛ به‌طوری که متوسط بارندگی از ۲۵۰ میلی‌متر به ۲۴۲ میلی‌متر کاهش یافته اما جمعیت ما و نیاز به مصرف آب به صورت مستمر در کشور افزایش یافته و میزان آب تجدید پذیر از ۱۳۰ میلیارد به ۱۲۰ میلیارد تقلیل پیدا کرده است؛ در نتیجه سرانه آب تجدیدپذیر به کمتر از ۱۵۰۰ مترمکعب رسیده و طبق تمام استانداردها، کشور ما در شریط بحران آب قرار گرفته است.

وزیر نیرو با بیان اینکه "بیان دایمی بحران آب از زبان مدیران وزارت نیرو فقط برای جلب توجه نیست"، گفت: این بیان مکرر برای این است که در این شرایط تدابیر دقیق‌تر، سیاست‌های روشن‌تر، اقدامات جدی‌تر و همت بیشتری را برای حل مسائل آب داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما باید با شفافیت کامل با مردم صحبت کنیم و در این صورت است که علاقه مردم برای همراهی با مسئولین بیشتر خواهد شد.

وزیر نیرو با بیان اینکه "حدود ۶۰ درصد آب مصرفی کشور از منابع آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود"، گفت: در سال‌های گذشته علاوه بر استفاده از ذخایر دینامیک، ۱۱۰ میلیارد مترمکعب از ذخایر استاتیک آب‌های زیرزمینی را مصرف کرده‌ایم.

وی افزود: در کشوری که تا به امروز ۲۸ درصد میزان بارندگی کمتر از مدت مشابه سال گذشته داشته، باید حفظ ذخایر آب برای ما بسیار حیاتی باشد، چرا که کوتاهی در این خصوص به قیمت پایان یافتن حیات و زندگی در بخش‌هایی از کشور خواهد بود.

وزیر نیرو با اشاره به نقش وجود آب در ادامه یافتن تمدن ها گفت: ما در گذشته شهرهایی داشته‌ایم که با وجود تمدن طولانی، به دلیل نداشتن آب به طور کل از بین رفته‌اند و هم‌اکنون نیز این یک تهدید جدی برای شهرهای ماست.

وی افزود: شرایطی که در منابع آب کشور مشاهده می‌کنیم به معنای تسلیم شدن نیست بلکه با اتکا به مدیریت مصرف آب، قطعا خواهیم توانست به نیازهای خود پاسخ دهیم.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه "عمده‌ترین مشکل این است که در مدیریت مصرف نتوانسته‌ایم گام‌های درستی برداریم"، گفت: عمده مصرف ما در بخش کشاورزی است و می توانیم با شیوه‌های ساده آبیاری در این بخش مصرف آب را کاهش و از طرفی میزان محصول را افزایش دهیم که این مسئله، بهره وری بسیار مناسبی در این زمینه خواهد داشت.

وزیر نیرو با تأکید بر اینکه "این تصور که صرفه‌جویی در مصرف آب یعنی اعمال فشار بر کشاورزان و مردم، یک تصور باطل است"، گفت: وزارت نیرو به دنبال کاهش تولید محصول کشاورزی نیست؛ بلکه می‌گوییم با استفاده از فناوری‌های نوین آبیاری می‌توانیم در قبال کاهش مصرف آب، میزان تولید محصول را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در بین مردم تبریز به شدت بر افزایش بهره وری تأکید داشتند و به تاکید ایشان، مهم‌ترین محور سیاست اقتصاد مقاومتی کاهش اتکا به نفت و بالابردن بهره وری است.

چیت‌چیان با تاکید بر اجرای سیاست‌های غیرسازه‌ای وزارت نیرو در بخش آب گفت: در گذشته ثقل اصلی فعالیت، وزارت نیرو بر روی ایجاد سازه‌های جدید همچون سد و شبکه بود و تصور بر این بود که ما قادر هستیم با ایجاد تاسیسات جدید مشکل آب را حل کنیم، اما تجربه نشان داد این سیاست به تنهایی جوابگو نیست.

وی ادامه داد: هم اکنون در بعضی نقاط کشور ایجاد سدها و تاسیسات باعث آسیب به سایر منابع آب و محیط زیست شده است، اما باید توجه داشت تمام سیاست‌ها در ساختن سد غلط نبوده است.

وزیر نیرو تصریح کرد: اکنون نیازمند بازنگری در این برنامه احداث سدها، هم در ظرفیت‌های در نظر گرفته شده و هم درباره ضرورت‌ها و توجیه احداث سد در یک منطقه هستیم.

چیت‌چیان با تاکید بر نگاه فرامنطقه‌ای و حوضه‌ای بر بخش آب گفت: اگر نگاه مقطعی به طرح‌های آب داشته باشیم، شاید برای اجرای یک طرح در یک منطقه ضرورتی وجود داشته باشد، اما نگاه ملی تعیین کننده است و اینکه منافع همگانی را در نظر داشته باشیم.

وی به وضعیت وخیم منابع آب زیرزمینی در کشور اشاره کرد و گفت: تاخیر در اجرای یک سد خسارت زیادی ندارد، اما اگر در مورد مدیریت آب‌های زیرزمینی تعلل بکنیم ممکن است تمام آب‌خوان‌ها در دشت‌های بحرانی از بین برود و امکان بازیابی سفره‌های زیرزمینی میسر نباشد.

چیت‌چیان طرح تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی را اولویت اصلی وزارت نیرو در سال آینده عنوان کرد و افزود: در زمان حاضر ما حدود ۶۵ میلیارد مترمکعب در سال از منابع زیرزمینی برداشت می‌کنیم و تمام شواهد نشان می دهد ما با برداشت این میزان ۵.۷ میلیارد مترمکعب بیشتر از ظرفیت دینامیک این آب‌ها استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در این طرح باید سالانه ۱۱ میلیارد مترمکعب برداشت از آب زیرزمینی را کاهش دهیم، گفت: با حذف برداشت اضافی و همچنین با صرفه‌جویی ۵ میلیارد مترمکعب در برداشت، ما خواهیم توانست کسری ۱۱۰ میلیارد مترمکعبی مخازن را در طی دوره اجرای طرح جبران نماییم.

وزیر نیرو با تاکید بر براینکه باید با تجدیدنظر در پروانه‌های برداشت، میزان تعیین شده برای هر دشت رعایت شود، گفت: برای اولین بار در کشور میزان منابع و برداشت در هر دشت و محدوده مطالعاتی به تفکیک مشخص شده و از سال آینده سهم برداشت در بخش‌هایی همچون کشاورزی، صنعت، شرب و محیط زیست برای هر دشت کشور مشخص است؛ از زمان اجرای طرح تعادل بخشی باید ظرفیت قابل برداشت از هر دشت رعایت شود.

وی با بیان اینکه در تعدیل مصارف باید از مشارکت کشاورزان و سازمان‌های دیگر استفاده شود، گفت: طبق این طرح بایستی شورای حفاظت منابع آب درهمه استان‌ها و شهرستان‌ها تشکیل شود و امیدواریم با حمایت از این برنامه بتوانیم آینده کشور را از خطرهای در پیش روی نجات دهیم.

وی با بیان اینکه باید از تمام ظرفیت ملی برای مدیریت این کار استفاه شود، ادامه داد: هم اکنون ۱۵ طرح درشورای عالی آب تصویب شده که یک طرح مربوط به سازمان زمین شناسی، سه طرح مربوط به جهاد کشاورزی و ۱۱ طرح مربوط به وزارت نیرو است که این برنامه‌ها باید یک انسجام کامل و هماهنگی سایر ارگان‌ها اجرایی شود.

وزیر نیرو گفت: سال آینده سال سختی را در پیش رو داریم؛ از ابتدای سال آبی تا امروز، ۳۰ درصد کاهش بارندگی نسبت به گذشته داشته‌ایم و موظفیم بر اساس بدترین شرایط برنامه‌های خود را به اجرا بگذاریم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
مردم فقط تبعات شرایط طبیعی رو تحمل نمی کنند. چطور وزیر توقع دارد در شرایطی که بی تدبیری غوغا می کند مردم به این حرفها اعتماد کنند و همراه شوند؟ وقتی فکری برای هدر رفت آب در زیرساخت ها نمی شود.
چندین سال پیش 85 بود اگه درست بگم داتشگاه آزاد در منطقه مرودشت در دانشگاه علوم و تحقیقات فارس با رانت و پارتی بازی مجوز حفر چاه آهکی عمیق گرفتند مدیر عامل وقت آبفای مرودشت خودش استاد درس آب های زیرزمینی دانشگاه بود الان نزدیک 8 سال است با آب آهکی که با کیفیت ترین آبهای زیر زیر زمینی است و دیر تجدید می یابد دارند فضای سبز دانشگاه را آبیاری می کنند بعد چاه کشاورزانی که با آب محصول کشاورزی تولید می کنند را پلمپ کردند و روزی زن و بچه اشان در حال تهدید است معلوم نیست با این خشکسالی چمن دانشگاه آزاد مهمتر است یا محصول کشاورزی لطفا پیگیری کنید آقای سروری
وقتی به جای خدا به کدخدا تکیه شود
خداوند قدرتش را اینگونه به انسانها نشان میدهد
فرهنگ سازی کنید تا مردم اب را درست مصرف کنند
وقتی که سیاست های اشتباه برخی در مدیریت صحیح باعث می شود که اینگونه دچار بحران های ساخته شده به دست خودمان شویم / شش سال در اروپا زندگی کردم با اینکه کشورهای اروپایی مشکل اب ندارند اما همیشه مردم را به رعایت مصرف صحیح اب راهنمایی می کنند برای مثال ماشین ظرفشویی هفده برابر کمتر از شستن با دست اب مصرف می شود و با تبلیغ های گسترده ماشین های ظرفشویی را با تخفیف های ویژه به مردم می دهند و تشویق به استفاده از ظرفشویی ها با اینکه مردم اروپایی زیاد ظرف هم کثیف نمی کنند / ابیاری یا شستن حیاط و راه پله و پارکینگ با اب شهری که بشدت مبارزه و جرایم سختی برایشان در نظر می گیرند و حال کجا بود راه های عملی که اجرایی کنند و یا نشتی لوله های شهری و بسیار مسائل است که باید با مدیریت صحیح برای مرم فرهنگ سازی شود . با تشکر
قدم خیر
United Kingdom
از قدم مبارکتون
احسنت!!این اقا از همان لحظه ای که رای اعتماد مجلس را گرفت یعنی شهریور 92 اولین جمله ای که گفت اعلام خشکسالی و کمبود اب بود که خدارا شکر نفس حقشان!!!!جواب داد!!
دکتر سیماکلاغ
United Kingdom
سالی که نکوست از وزیرش پیداست
سلام لطفا روی این مطلب کار کنید که چرا در جاهایی که دسترسی به اب ندارد کارخانه فولاد یا صنایع سنگین ساخته می شود همین تازگی در استان اذربایجان که الان در گیر اب هستند کارخانه فولاد افتتاح شد خب این بی تدبیری نیست بعد همش به سر کشاورزی بکوبیم کشاورزی یک کار استراتژیک است و نباید اینقدر گیر بدهیم که کشاورزان رها کنند باید به صنعت گیر بدهیم تا در کنار دریا ساخته شود تشکر
وزیر مسئولیه
رضا
اینم تو مذاکره با آمریکا(کدخدا) مطرح کنید شاید فرجی شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
محمد
سلام :
یکی به این آقای وزیر یاد آوری بکنه ببینه یه جورائی تقصیر احمدی نژاد نیست ؟
با اون خیزی که اینا برداشتند و آمدند و گفتند که این دولت قبلی نمیتونسته و نکرده و نگفته و ....و ما همه مشکلات را حل می کنیم که همه دست به دهن از ناتوانی دولت قبلی شدند.
اما هرچی زمان میگذرد فقط این دولتی ها بجای توفیق در حل مسائل ، فقط موفق به کشف مشکلات میشوند و اخیراً هم که چشم انداز های 98 ساله را نوید میدهند .
بعضی از افراد خجالتی هم میگویند است .
ازخوش قدمی دولت تدبیر وامیده دیگه!
دکتر زیباکلاغ
United Kingdom
آب مهمتر یا آزادی فردی و اجنماعی؟ چرا ذهن مردم مخدوش میکنین
United States
طبق نظر کارشناسان با توجه به ا.وضاع اقلیمی خشکسالی مشکلی است که پس از این، سالها با آن روبرو خواهیم بود. جالب است در نظرات داده شده هیچ نظر منطقی یا راه کار دیده نمی شود. این مشکل با هماهنگی تک تک مردم و اقدامات مسئولین قابل بر طرف شدن است. همین الان می توان نیمی از مصرف آب را کم کرد. هر کسی از خودش شروع کند. در استحمام و شستشو و آبیاری و حتی در مسواک زدن و وضو گرفتن میتوان صرفه جویی کرد و اگر نکنیم دیر نیست که شیر آب را باز کنیم و آبی در آن نباشد.
حتما تقصیر دولت قبلیه!!!!!!!!!!! مثل خاک خوزستان و چیزای دیگه!!!!!!!!!!!!!!مگه نیس هس دیگه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ اصلا هش تقصیر قبلی هاس
کاظم
Romania
با اين وضع کار مسولين وسياسيون
با اين وضع ادارات ورشوه و رانت
با اين وضع وزارت ارشاد بى حجابى بى بندوبارى درجامعه
با اين وضع بانکها ربا خوارى با تغيير نام يا همان کلاه شرعى
با اين وضع تبعيض در جامعه
با اين همه گناه
همينکه خداوند بلا نازل نمى کند جاى شکر دارد
بارندگی که به دولت ربط نداره
مدیریت آب هم مثل بقیه مدیریت های مملکت فاتحش خواندس.
نیما راسخ
نمی دانم این همه کفران نعمت برای چیست؟متخصصین امر می گویند میزان بارندگی های سال جاری از میزان بارندگی ها در پنج سال گذشته بیشتر بوده است.خودمان هم که چشم داریم و ریزش فیوضات آسمانی را می بینیم.پس چرا آقایان دم از بیوفایی می زنند و کفران نعمت می کنند؟
Iran, Islamic Republic of
دوست داشتم یکی هم نظر می داد بیائیم دست در دست هم بدهیم و با صرفه جویی از طرف ما و مدیریت منابع آب از طرف دولت مشکل را برطرف کنیم ولی گویا اغلب همه چیز را سیاسی می بینند...