شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۳
۲

واکنش‌ها به واردات انحصاری شکر

سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۹
کد مطلب: 402828
عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه باز کردن درهای کشور به سمت واردات عین بی تدبیری است، گفت: با چه توجیهی واردات روغن پالم ۸۰ درصد و واردات گوشت ۶۰ درصد افزایش یافته است؟
واکنش‌ها به واردات انحصاری شکر
به گزارش جهان، مهرداد بذرپاش عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با نسیم در خصوص افشای اعطای مجوز واردات شکر به چهار شرکت خاص توسط وزارت صنعت اظهار کرد: با توجه به شرایط تحریم و نیاز به مدیریت ارز در کشور، اقدامات انجام گرفته در حوزه تجارت کشور باید به گونه ای باشد که خروج ارز از کشور به میزان حداقل باشد.

وی افزود: باید به هر شکل ممکن از خروج غیر منطقی ارز از کشور جلوگیری کنیم که جلوگیری از واردات بی رویه یکی از مصادیق آن است.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس واردات بی رویه را در تضاد با تولید داخل دانست و به نسیم خاطرنشان کرد: اصل حمایت از تولید داخل که سر منشا ایجاد اشتغال، تولید ثروت و رشد اقتصادی است حکم می کند که در سال هایی که به میزان کافی در داخل تولید می کنیم، واردات نداشته باشیم.

بذرپاش ادامه داد: این مسئله هم به رونق اشتغال در کشور کمک می کند و هم از خروج بی مورد ارز از کشور در شرایط کمبود ارز جلوگیری می کند.

وی وزارت صنعت را مسئول نخست نا بسامانی های به وجود آمده در حوزه شکر دانست و بیان کرد: وزارت صنعت در این خصوص متهم ردیف اول است زیرا با استفاده از مکانیزم های گوناگون مانند اخذ مجوز و تعرفه قابلیت جلوگیری از واردات بی رویه را دارد.

این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که " باز کردن بی محابای درهای کشور به روی واردات عین بی تدیبری است " خاطرنشان کرد: این که درهای کشور را بر روی واردات باز کنیم و از آن طرف مکانیزم های حمایت از تولید داخل را رها کنیم، عین بی تدبیری است و اینده کشور را نابود می کند.

بذرپاش با هشدار نسبت به خطر آمار بالای بیکاری در صورت تداوم واردات بی رویه خاطرنشان کرد: نباید کشور را به سمت مصرف بیشتر و تولید سوق دهیم زیرا در کوتاه ترین زمان با انبوه بیکاران رو به رو خواهیم شد.

وی با انتقاد از دولت به دلیل افزایش واردات برخی از محصولات از جمله روغن پالم و گوشت تصریح کرد: واردات روغن پالم ۸۰ درصد افزایش یافته و در حوزه گوشت هم ۶۰ درصد افزایش واردات داشتیم، که بسیار قابل تامل است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: با توجه به اینکه در کشور مشکل کمبود دام نداریم، افزایش واردات هیچ توجیهی ندارد، و مسئولان مربوطه باید در این خصوص پاسخ دهند.

بذرپاش با انتقاد از واردات شکر گفت: در حالی که چغندرکاران شمال غرب کشور در فروش چغندرهای خود دچار مشکل هستند، دولت از آن ها خرید تضمینی انجام نمی دهد و درآمد آن ها از هزینه های تولیدشان هم پایین تر است، مسئولان وزارت صنعت به راحتی درها را به روی واردات شکر باز گذاشته اند و هیچ کس هم در این خصوص پاسخگو نیست.

وی با اشاره به لزوم حمایت دولت از بخش های کشاورزی و صنعت و همچنین تولید داخل یاد آور شد: تعرفه به عنوان ابزاری در دست دولت باید در خدمت صنعت و کشاورزی کشور و همچنین تولید داخل قرار گیرد.

این عضو هیات رئیسه مجلس در پایان از احتمال استیضاح نعمت زاده در صورت تداوم رویه موجود خبر داد و یادآور شد: مجلس یک بار به آقای نعمت زاده به دلیل واردات بی رویه کارت زرد داده است و ادامه رویه موجود شرایط را برای کارت نهایی و استیضاح ایشان فراهم می سازد.

احضار نعمت‌زاده و حجتی به مجلس

در همین حال، حمیدرضا فولادگر عضو کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با نسیم در خصوص افشای سندی مبنی بر اعطای مجوز برای واردات شکر به چهار شرکت خاص از سوی وزارتخانه های صنعت و کشاورزی اظهار کرد: اطلاعات این خبر در اختیار نمایندگان مجلس قرار گرفته است، اما هم اکنون آن ها به جز اعضای کمیسیون تلفیق در در حوزه های انتخابیه خود هستند و شرایط احضار وزرا به مجلس وجود ندارد.

وی افزود: هفته آینده نمایندگان مجلس با هماهنگی یکدیگر، آقایان حجتی و نعمت زاده را به کمیسیون های مربوطه دعوت می کنند، که در این خصوص، هم کمیسیون کشاورزی و صنایع و معادن و هم کمیسیون اقتصادی می تواند اقدام کند.

این عضو کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد: در صورتی که پاسخ های وزرا قانع کننده نباشد، مجلس مراحل نظارتی بعدی اعم از سوال در صحن علنی و یا استیضاح را عملی خواهد کرد.

فولادگر به تشریح سوالات نمایندگان از وزرا پرداخت و به نسیم گفت: این وزرا باید ابتدا در خصوص این که واردات به چه دلیل انجام شده و آیا کشور به واردات نیاز داشته است یا خیر پاسخ دهند.

وی اضافه کرد: سوال دیگر نمایندگان در خصوص طی شدن مراحل قانونی برای این واردات است، به شکلی که شائبه رانت خواری در آن وجود نداشته باشد.

گفتنی است،‌ سندی مبنی بر اعطای مجوز برای واردات به چهار شرکت خاص با هماهنگی وزراتخانه های صنعت، معدن و تجارت و کشاورزی منتشر شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


چرا مجلس وزیر صنعت رو استیضاح نمیکنه؟
چون اون هم مثل تحریم ها براشون سود داره
بصیر
اصلا دولت تدبیر وامید به وعده 100روز اش عمل نکرد بلکه کشور را متحول تر کرد .از تعطیل شدن هسته ای و پایین آمدن قیمت نفت وووواصلا هییت دولت باید استیضاع شوند