کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مذاکرات هسته ای و تجربه قرارداد قوام – سادچیکف/ سیاستی که آمریکایی ها از ایرانی ها آموختند

19 آبان 1393 ساعت 10:20

باراک اوباما رییس جمهور دموکرات امریکا پس از باخت حزبش در انتخابات کنگره، در یک کنفرانس خبری گفته است.وی در این گفتگو بیان می دارد که” اگر ایران معامله پیشنهادی دولت امریکا را بپذیرد، راضی کردن کنگره به موافقت با آن کار سختی نخواهد بود”.به عبارتی اقدامی عملی در مقابل وعده ای نسیه.


سرویس سیاسی جهان نیوز-  فرزاد جهان بین، تحلیل گر مسائل سیاسی در وب سایت شخصی اش نوشت: “تحریم های متفاوتی وجود دارد، تحریم های چند جانبه، تحریم های سازمان ملل و تحریم هایی که ما و این دولت به صورت یکجانبه آن را اعمال کرده است و باور دارم که هر کدام از این حوزه ها متفاوت از هم هستند. نمی خواهم گز نکرده پاره کنیم بلکه می خواهیم مطمئن شدیم که توافق به دست می آید و وقتی این توافق به دست آمد و اطمینان یافتیم که ایران از رسیدن به سلاح اتمی منع شده است، می توانیم دنیا و افکار عمومی را قانع کنیم که ایران از رسیدن به سلاح اتمی بازداشته شده است، می توانیم با کنگره تعامل کنیم. باور دارم که در این صورت می توان این بحث را برای کنگره پیش کشید که این بهترین راه برای ما برای جلوگیری از ایران اتمی و موثرتر از هر انتخاب دیگر از جمله اقدام نظامی است. با این حال، این امر مستلزم یک توافق خوب است و همانطور که بارها گفته ام، نرسیدن به توافق بهتر از رسیدن به توافقی بد است.“

اینها جملاتی است که باراک اوباما رییس جمهور دموکرات امریکا پس از باخت حزبش در انتخابات کنگره، در یک کنفرانس خبری گفته است.وی در این گفتگو بیان می دارد که” اگر ایران معامله پیشنهادی دولت امریکا را بپذیرد، راضی کردن کنگره به موافقت با آن کار سختی نخواهد بود”.به عبارتی اقدامی عملی در مقابل وعده ای نسیه.

تا این تعابیر را دیدم یاد قضیه نفت شمال و بحران آذربایجان و پولیتیک قوام السلطنه در مقابل روسها افتادم.بعد از جنگ جهانی دوم و خروج متفقین از خاک ایران، فرقه دمکرات و سید جعفرپیشه وری در تبریز و در سایه حمایت شوروی، اعلام خودمختاری کرده و نام آن را به آزادستان تغیر دادند.شوروی در مقابل تلاش دولت ایران برای فیصله دادن این موضوع، شرط عدم مداخله در این قضیه را دریافت امتیاز نفت شمال قرار داد.قوام با این موضوع موافقت کرد و قراداد قوام- سادچیکف امضاء شد. پس از آن ارتش ایران با حمله به آدربایجان، کار جدایی طلبان را پایان داد.پس از آن شوروی که نیروهای خود رانیز از ایران خارج کرده بود خواستار اجرایی شدن توافقنامه شد اما با این جمله قوام مواجه شد که طبق قانون اساسی، تمام قراردادهای خارجی باید به تصویب مجلس برسد و درنتیجه موضوع را به مجلس احاله کرد.مجلس نیز، به دنبال تصویب ماده واحده موازنه منفی، قرارداد را مغایر این اصل تشخیص داده و آن را تصویب نکرد.به همین راحتی! و شوروی پولیتیک خورد. شوروی در واکنش به این موضوع،مجددا نیروهای خود را وارد خاک ایران کرد اما با اولتیماتوم سخت آمریکا مواجه شد و ناچار به ترک خاک ایران شد بدون آنکه امتیازی به دست آورده باشد.این سیاستی که قوام زیرکانه در مقابل روسها پیش گرفت، با چرخش زمانه و گذر ایام، آمریکائیها تصمیم دارند بر سرما بیاورند منتها با این تفاوت که اگر کنگره به هر دلیلی نخواست به نظر اوباما اهمیتی بدهد و تحریمها را بردارد قدرتی نیست که به آمریکا اولتیماتوم بدهد!مضاف آنکه آمریکا اساسا جز در مقابل رژیم صهیونیستی، اصل وفاء به عهد را قبول ندارد.

انشاءالله مرور تاریخ و تجارب گذشته،مارابه حدی از پختگی رسانده که آزموده را نیازماییم.


کد مطلب: 390493

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/analysis/390493/مذاکرات-هسته-تجربه-قرارداد-قوام-سادچیکف-سیاستی-آمریکایی-ایرانی-آموختند

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com