سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۶
۷

پاسخ دوباره وزارت نیرو به نفت/ درآمد یک‌میلیارد دلاری صادرات‌برق

جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۲
کد مطلب: 390000
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر اینکه ایران اکنون با ۷ کشور همجوار تبادل برق دارد و باید بر اساس سیاست های مقاومتی به کشورهایی که مرز مشترک نداریم نیز برق صادر کنیم گفت:سالانه یک میلیارد دلار از بابت صادرات برق عاید کشور می شود.
پاسخ دوباره وزارت نیرو به نفت/ درآمد یک‌میلیارد دلاری صادرات‌برق
سرویس اقتصادی جهان نيوز: جلوگیری از خام فروشی گاز و تبدیل آن به برق، یکی از موارد اختلافی وزارت نیرو و وزارت نفت است که علیرغم تصریح شدن در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، با مقاومت‌های نفتی‌ها رو به روست.

مقامات وزارت نفت بدون در نظر گرفتن این نکته که صادرات برق به کشورهای همسایه، استراتژیک‌تر از صادرات گاز هست، مدعی هستند که صادرات گاز ارزآوری بیشتری نسبت به صادرات برق دارد.

به گزارش جهان، در همین زمینه هوشنگ فلاحتیان در گفت‌وگو با  فارس در خصوص برنامه‌های اقتصاد مقاومتی وزارت نیرو و میزان صادرات برق به کشورهای همسایه گفت: در خصوص صادرات برق باید اذعان کرد که این موضوع جزء ملزومات است و باید انجام شود، بنابراین درآمد حاصل از صادرات برق به کشورهای همسایه سالانه بین ۹۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار است.

*سالانه ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت برق صادر می شود


وی با اشاره به اینکه سالانه ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت برق صادر و ۴ میلیارد کیلووات ساعت هم برق در فصل تابستان وارد می شود اضافه کرد: در برنامه اقتصاد مقاومتی در حوزه توسعه صادرات برنامه‌ریزی‌ مناسبی صورت گرفته است، به طوری که بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی برای توسعه صادرات برق به کشورهای همسایه و حتی کشورهایی که مرز مشترک با آنها نداریم تلاش خواهیم کرد.

فلاحتیان افزود: به هر حال صادرات برق با توجه به قراردادهایی که با کشورهای همسایه در خصوص تبادل انرژی داریم درآمد ارزی قابل قبولی برای کشور داشته و اقتصادی بودن صادرات برق را بیش از پیش نمایان ساخته است.

*بازار برق ایران ۱۰ ساله شده است


فلاحتیان گفت: بازار برق ایران ۱۰ ساله شده است و در بازار برق داخلی تمام نیروگاه های دولتی و خصوصی برق تولیدی خود را عرضه می کنند. همه مصرف کنندگان عمده اعم از شرکت های توزیع برق استانهای مختلف برق مصرفی خود را از مناقصات بازار برق داخلی می خرند تا مناسبات بین خریدار و فروشنده شکل بگیرد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: در بازار برق منطقه‌ای در قالب قراردادها و پروتکل‌هایی که بین ایران و کشورهای همسایه وجود دارد برق مازاد به آنها به فروش می رسد و صادر می شود.

*عملکرد بورس انرژی در زمینه برق ۳ برابر شد


فلاحتیان در خصوص افزایش حضور نیروگاه های خصوصی در بورس انرژی خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته عملکرد بورس انرژی در زمینه برق ۳ برابر شده است.

فلاحتیان در پاسخ به این سئوال که برنامه وزارت نیرو برای برق رسانی به واحدهای مسکن مهر چیست، گفت:علیرغم تمام محدویت هایی که در ارتباط با تامین برق واحدهای مسکن مهر داشتیم تاکنون تلاش کردیم و برق واحدهای مسکن مهر را وصل کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه برای برق رسانی به واحدهای مسکن مهر تاکنون تعامل مناسبی میان وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی صورت گرفته است،ادامه داد: برای تامین برق واحدهای مسکن مهر نیازمند تامین اعتبار بالایی هستیم که امیدواریم با تامین اعتبار بتوانیم اقدام به احداث پست و شبکه های برق کنیم.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه رایزنی های زیادی برای تامین اعتبار شده است گفت:به هر حال برای تامین برق واحدهای مسکن مهر عدد سنگینی نیاز است تا مشکلات هر چه زودتر برطرف شود.

فلاحتیان در پاسخ به این سئوال که یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرده که نه امسال و نه سال آینده قیمت آب و برق نباید افزایش یابد گفت:بنده نمی دانم مبنای اظهارات این نماینده مجلس از کجا بوده اما هر تصمیمی که از سوی دولت گرفته شود ما تابع آن هستیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


با گاز چند تومنی اقای فلاحتیان؟
با چقدر آلودگی سوختی به ویژه مازوت که سالهاست قراره خارج بشه و نشده؟
لطفا بگید برای 1 میلیاد صادرات چند میلیارد دلار گاز مصرف شده؟
یعنی اینقدر کینه نسبت به زنگنه من نمی دونم از کجا میاد؟
دوست عزیز وزارت نفت خودش اطلاعیه عمومی داده واسه صادرات برق و دعوت کرده از سرمایه گذاران واسه ساخت نیروگاه بعد چطور می تونه مخالف صادرات برق باشه؟ بماند که صادرات برق هم دقیقا همونقدر خام فروشی محسوب میشه که فروش گاز. مساله وزارت نفت این هست که میگه من گاز مجانی تحویل هیچ کس نمیدم برای صادرات برق. اونم وقتی ک کشور سالیانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار سوخت مایع داره مصرف می کنه. لذا وزارت نفت مخالف صادرات برق نیست و فقط میگه من گاز رو تنها به شرطی برای صادرات تحویل میدهم که هزینه آن پرداخت شود و گاز را مجانی به هیچ کس تحویل نمیدهم
زنگنه بايد استيضاح بشه
مبنا نمی خواهد گاز را که تقریبا به کشورهای دیگر مثل ترکیه و علی الخصوص امارات ( کرسنت ) هدیه می کنید و پولش را دولا پهنا از ملت می گیرید برق هم همین
من یک طرح دارم و ان این است که خدا وکیلی به ما یارانه ندهید و قیمتها را هم افزایش بدهید تا اولا دیگر سر ملت منت نگذارید و بعد هم ما تکلیف خود را بدانیم که با چه قماشی طرف هستیم
نه برق نه آب و نه گاز و ... ارث پدر هیچ یک از افراد دولت نیست
كارشناس
ايا زمان ان نيست كه وزارت انرزي با ادغام نفت و نيرو تشكيل شود تمام دنيا و كشور هاذ دارنده نفت به اين شكل است
تشكيل وزارت انرزي و وزارت اب و محيط زيست ضروري است
سروش
شما اول توضیح بده که چطور میخوای بخش آ رو از برق جدا کنی ؟!