شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۱۴
۹

روایت جالب یک عکس از رهبر انقلاب

چهارشنبه ۲ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۴۱
کد مطلب: 382033
«وقتی با دوربینم روبه‌روی آقا قرار گرفتم، مرا که از قبل می‌شناختند بجا آوردند و لبخند زدند. من هم از تبسم ایشان عکس گرفتم. این عکس بعد از عملیات مرصاد در اردوگاه شهید باکری ثبت شد.»
روایت جالب یک عکس از رهبر انقلاب
به گزارش جهان به نقل از ایسنا؛ «بهزاد پروین قدس» یکی از عکاسانی است که در کنار حضور در لشکر ۳۱ عاشورا، عکس‌های زیادی را از جنگ هشت ساله ثبت کرده است. بخشی از این عکس‌ها مربوط به حضور مقام معظم رهبری در جبهه‌های نبرد است.

این عکاس درباره‌ی یکی از این عکس‌ها که بعد از عملیات مرصاد و در اردوگاه شهید باکری گرفته شده، گفت: رهبر انقلاب در سال‌های جنگ در جبهه حضور پیدا می‌کردند و در آن روزها هم پس از دیدار از منطقه‌ی غرب به جنوب آمده بودند. آقا از قبل با دیدن مجموعه‌ای از عکس‌هایم مرا می‌شناختند. وقتی با دوربینم روبه‌روی ایشان قرار گرفتم، لبخند زدند و من از تبسم ایشان عکس گرفتم.


بهزاد پروین قدس
او ادامه داد: من عکس‌های زیادی از رهبر انقلاب در زمان حضورشان در جبهه گرفته‌ام و این عکس یک نمونه از این مجموعه است.

پروین قدس درباره‌ی حضورش در جبهه و عکاسی از اتفاقات جنگ، گفت: من از دوران جوانی به کارهای هنری مانند عکاسی و نقاشی علاقه‌مند بودم. وقتی جنگ تحمیلی شروع شد، مثل بقیه‌ی رزمنده‌ها برای دفاع عازم جبهه شدم، اما از همان زمان، دوربینم را هم همراه خودم بردم تا از اتفاقات جنگ عکس بگیرم. این عکس‌ گرفتن‌ها از نوروز سال ۶۰ شروع شد و تا سال ۶۷ ادامه داشت. من در عملیات‌های مختلفی در کنار رزمندگان به نوشتن خاطرات، کشیدن نقاشی و گرفتن عکس مشغول بودم.


این عکاس ادامه داد: بچه‌هایی که به جنگ می‌آمدند، دل بزرگی داشتند، باورهای‌شان هم بزرگ بود و من دوست داشتم، زندگی آن‌ها را در قاب تصویر ثبت کنم. همیشه هم حرص می‌خوردم که چرا امکانات خوبی در آن زمان نداشتم که بتوانم زندگی آن‌ها را به‌خوبی و آن‌طور که می‌خواهم ثبت کنم. در آن زمان، نبودن امکانات یکی از مشکلات عکاسان جنگ بود، چون تحریم بودیم و دسترسی به نگاتیو هم کم بود، از حقوق یا پول توجیبی خودمان برای خریدن قلم، رنگ و نگاتیو استفاده می‌کردیم.

او به حضورش در عملیات‌های مختلف و عکاسی از جنگ اشاره و اظهار کرد: من از عملیات‌های مختلفی مانند شکست حصر آبادان، عملیات‌های جزیره‌ی مجنون، عملیات خیبر، کربلای ۴ و ۵ شلمچه و بیت‌المقدس و همچنین عملیات مرصاد عکاسی کرده‌ام. تقریبا تا آخر جنگ در جبهه حضور داشتم و فقط چندبار که به‌دلیل مجروح شدن از جبهه دور بودم، نتوانستم عکس بگیرم. حدود ۲۰۰۰ فایل نگاتیو عکس از زمان جنگ دارم. پس از جنگ هم از تفحص و تشییع شهدا عکس می‌گرفتم.


پروین قدس در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم نگهداری از عکس‌های جنگ تأکید و اظهار کرد:‌ متأسفانه از زمان پایان جنگ تا تأسیس انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، وقفه زیادی به‌وجود آمد و خیلی از عکس‌ها از آن دوره هستند که شناسایی، جمع‌آوری و به‌نمایش گذاشته نشده‌اند. کسانی که در انجمن هستند، بچه‌های زخم‌خورده مناطق جنگ‌زده هستند و احیای عکس‌های انقلاب و دفاع مقدس را آغاز کرده‌اند، ولی چون این اتفاق خیلی دیر افتاده است، انجمن با هجمه‌ی بزرگی روبه‌رو شده و شبانه‌روز در حال احیا و اصلاح اطلاعات عکس‌ها، شناسنامه آن‌ها و رزومه عکاس‌های‌شان است.


او افزود: ما باید برای ۱۰۰ سال بعد و نسل‌های آینده، جواب داشته باشیم. هشت سال کشور ما مورد حمله قرار گرفت و جوان‌هایی پا به جهاد گذاشتند که عکس‌های حضور آن‌ها در جنگ در آرشیو عکاسان خاک می‌خورد. ما حرف‌ها و خاطراتی در سینه داریم که احساس می‌کنیم باید بیان شود. باید شناسایی و شناسنامه کردن نگاتیو‌ها و عکس‌های آن دوره همچنان ادامه پیدا کند و به سرانجام برسد تا بتوانیم از آن‌ها به‌عنوان سندی برای نسل‌های آینده نگهداری کنیم.

این عکاس همچنین به شرایط سخت عکاسی در جنگ اشاره کرد و گفت: عکاسی جنگ، عکاسی از یک شرایط بحرانی است. یک عکاس باید وقتی رزمنده پشت خاکریز پناه می‌گیرد، بلند شود و از او عکس بگیرد. عکاسی از اتفاقات جنگ مثل عکاسی از طبیعت نیست که نور و هوا و سه‌پایه را بتوان تنظیم کرد و عکس خوب گرفت. علاوه بر شرایط فنی، احساسات و عواطف از شهادت دوستان هم به عکاس فشار می‌آورد و کار را برای او سخت می‌کند. همه‌ی این‌ها بر روحیه‌ی عکاس و نحوه‌ی عکس گرفتن او تأثیر می‌گذارد.

پروین قدس به یکی دیگر از عکس‌هایش از رزمنده‌ها در ارتفاعات غرب کشور اشاره کرد و گفت: این عکس اسفندماه سال ۱۳۶۶ در ارتفاعات ماووت و در جریان عملیات بیت‌المقدس ۲ گرفته شد؛ ما از صبح درگیر جنگ بودیم که بتوانیم پیکر دوستان شهیدمان را که بین ما و عراقی‌ها مانده بود، به عقب برگردانیم. در لحظه‌ای که یکی از بچه‌ها با دیدن دوست شهیدش او را بوسید، از این لحظه عکس گرفتم.

عکس از بهزاد پروین قدس

«بهزاد پروین قدس» متولد سال ۱۳۴۳ در تبریز است. نقاشی می‌کند، می‌نویسد، فیلم می‌سازد و البته عکاسی در کارهایش جایگاه ویژه‌ای دارد. روزهای جنگ را با لشکر ۳۱ عاشورا گذراند و از عملیات‌های مختلف عکاسی کرد. او بارها در نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی داخلی و خارجی شرکت کرده و در مسابقات مختلف نیز علاوه بر نمایش عکس‌هایش به عنوان‌هایی دست یافته است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


ایشان احتمالا از اقای هاشمی هم در جبهه عکس گرفته اند . یا اصلا اقای هاشمی به جبهه نرفته است
Iran, Islamic Republic of
شما عکسهایتان را از آقای هاشمی در جبهه منتشر کنید
سوال : شما چرا از انتشار این عکس ها شاکی
شدید ؟
محمدسعید
سلام بسم الله الرحمن الرحیم ای کاش ماهم با آن دلاورمردان درجبه های نبردبودیم ودرخاک وخون ازبرای نوامیس وآبروودین وامام معصوممان میتپیدیم ماآدمهادانه ایم ومقصودومغزواصل ماارواح وروانهای ماست که درهنگامه مرگ ازبدنهایمان خارج میشودونشوونمامیکندوهرگونه که دردنیاپرورش وادب وآموزش دیده باشیم به همان صفات وطبق همان آموزه هامحشورمیگردیم آنان رفتندشهیدشدندوامروز امنیت وآسایش مابه خاطرآنان است هیچ کس مانندامام معصوم عصرنیست وماوظیفه داریم به عهدهایی که باخداوندباپذیرش اسلام وقرآن ودین ومذهب مان بسته ایم عمل کنیم همچنین ماپذیرفته ایم که شیعه ومحب 14معصوم هستیم پس این هم عهدبزرگ ومسئ.لیتی سنگین است که اکثرمابه ان عمل نمیکنیم باجهالت وستم ازآنهاسربازمیزنیم وهم چنین ماپذیرفته ایم که حاکم کشورایران وملتی بزرگ هستیم که درآن مردان وزنان فراوانی ازطبقات محروم ومرفه که درمیان انان انسانهای دردمندبه فراخوراحوالشان زندگی میکنندپس این هم عهدی دیگرباملتهایمان دردنیاست که بایدرعایت کنیم وعمل به عهودازسوی خداجزوواجبات دین است هرعهدی که میبندیدبایک کارگرشهرداری وکارخانه جات درعسلویه گرفته تامرکزپایتخت ومهندسان و...عمل کنیدوازاحوال مادی ومعنوی زنان ومردان کشورتان درشهرهاوروستاهاغافل نباشیدوهرچه برای خودتان واهل بیتتان دردنیا وعوالم آخرت میپسندیدبرای مردمتان هم بپسندیدوهرچه رابرای خودواهل بیتتان دردنیاو عوالم اخرت نمیپسندیدبرای آنان هم نپسندید!؟ انشاالله والسلام
محمدسعید
سلام بسم الله الرحمن الرحیم :برادران درهرخانه وخانواده ای چه طبقات مرفه وثروتمند وچه طبقات محروم وتهیدست یک ملت افرادی هستندکه دردمندورنج دیده هستند،ای کاش آنان باامام عصروزمانشان آشناشوندوازاوفرمان بگیرند وبه اودل ببندندواورابشناسندوازاواطاعت کنندو فرمان اوراببرند!!؟ونمازبخوانندومردان وزنان هم کیششان رادرراه رسیدن به آسایش جسم وروح ودنیاودین وآخرت یاری کنندوبه خلق خداخدمت کنند،وخودشان راوقف امام معصومشان کنندو اوقات شان راصرف باطل نکنندوگذشته هاراجبران کنندوبه آینده امیدوارباشندچه زنانشان ودخترانشان چه پسران ومردان ازاین طبقات مختلف محروم یامرفه دردمندی طبقه وایل وتبارو قبیله نمیشناسد!؟؟؟مردرادردی اگرباشدخوش است دربی دردی علاجش آتش است!!؟؟ دوستت دارم یاعلی
مرحوم پدرم در زمان جنگ ابادان بود تعریف میکرد:
حضرت اقا دلاورانه در مناطق جنگی حضور پیدا میکرد از کرخه کور و غرب کارون و خط مقدم ابادان گرفته تا جبهه های غرب.
رضا
عكس مادري كه بچه كفن شده اش رو بغل كرده من رو ديوونه كرده وبي قرار....سرم داره منفجر ميشه از وقتي بچه دارشدم معناي مادر وپدر شهيد رو ميفهمم و اين كه يك نفر چطور بچه كوچكش رو به خدا ميسپاره و ميره جبهه بعد از پدر شدنم براي من معني دار شده الحق كه انسانهاي دل بزرگي بودند
ایرانی
هاشمی بر خلاف حضرت اقا هیچوقت در مناطق درگیری حضور نداشت...
عزیزم چقد عکس اخری زیباست خوش به سعادتشون - کاش میشد فهمید اونی که دراه دوستش می بوسه هستش یا اینکه شهید شده .-
خسته نباشی دلاور عزیز
رزمنده
خدایی یک لحظه فکر کردیم اگه این مردا نبودن چی میشد ؟؟؟؟