جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱۱
۱۱

خبر خوش برای محتکران/ رای منفی به کنترل بازار مسکن!

يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب: 381351
علیرغم موافقت نمایندگان اقتصادی مجلس همچون توکلی، نادران و ... و همچنین اکثریت اعضای کمیسیون عمران مجلس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بهانه "افزایش احتمالی قیمت مسکن" به واسطه این وضع این مالیات و "عدم وجود سامانه شفاف اطلاعاتی" در املاک و مستغلات به حذف بند 17 لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم رای دادند.
خبر خوش برای محتکران/ رای منفی به کنترل بازار مسکن!
به گزارش جهان، خانه ملت نوشت: نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه ۳۰ شهریور ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی کلیات لایحه یک فوریتی اصلاح قانون مالیات های مستقیم با ۱۲۷ رأی موافق، ۵۷ رأی مخالف و ۱۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۲ نماینده حاضر با پیشنهاد حذف بند ۱۷ این لایحه موافقت کردند.

گفتنی است رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی این پیشنهاد با یادآوری اینکه براساس این بند نرخ مالیات بر عایدی املاک در ۳ سال اول اجرای این قانون سه درصد (۳%) است و پس از پایان مدت مذکور هر سال به میزان دو و نیم درصد (۵/۲%) افزایش می‌یابد گفت: آیا تصویب این قانون باعث افزایش ۲۸ درصدی مسکن نمی شود؟

محمود شکری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به عنوان پیشنهاد دهنده حذف بند ۱۷ گفت: برای دریافت مالیات بر عایدی مسکن باید بانک جامع اطلاعاتی از املاک و صاحبان املاک وجود داشته باشد چرا که در غیر این صورت سازمان امور مالیاتی قادر نخواهد بود با رصد این اطلاعات و اطلاع از تعداد املاک افراد و دفعات خرید و فروش مالیات دقیقی دریافت کند.

محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: با توجه به اینکه بخش زیادی از نقدینگی کشور به سمت بازار سوداگران مسکن جذب شده است لازمه مدیریت این بخش ایجاد ابزارهای لازم در بحث قانونگذاری است و با تصویب این قانون اقتصاد شفاف خواهد شد.

سیدحمیدرضا طباطبایی نائینی نماینده مردم نائین، خور، و بیابانک در مجلس شورای اسلامی در موافقت با پیشنهاد حذف بند ۱۷ قانون مالیات های مستقیم نیز گفت: در صورت تصویب این قانون قیمت مسکن تا ۳۰ درصد افزایش می یابد و نمایندگان مجلس باید قوانین عادلانه را تصویب کنند و وضع مالیات بر عایدی مسکن به نفع کشور نیست چرا که با تصویب این مصوبه نرخ تورم افزایش خواهد یافت.

براساس این اصلاحیه بند ۱۷ به شرح ذیل از لایحه قانون مالیات های مستقیم حذف شد.

بند ۱۷- متن زیر به‌عنوان ماده (۸۰ مکرر) به قانون الحاق می‌شود و در قسمت أخیر ماده (۱۸۷) قانون عبارت «مالیات عایدی املاک» بعد از عبارت «درآمد اتفاقی» اضافه می‌شود:

ماده ۸۰ مکرر- هشتاد درصد (۸۰%) عایدی اشخاص که از هر نوع نقل‌وانتقال قطعی ملک و نقل‌وانتقال حق‌واگذاری محل حاصل می‌شود پس از اعمال تعدیلات تورمی برحسب نرخ تورم اعلامی توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مشمول مالیات بر عایدی می‌باشد. نرخ مالیات بر عایدی املاک در سه سال اول اجرای این قانون سه درصد (۳%) است و پس از پایان مدت مذکور هر سال به میزان دو و نیم واحد درصد (۵/۲%) افزایش می‌یابد و حداکثر معادل بیست‌وهشت درصد (۲۸%) می‌شود. انتقال قطعی ملک یا حق واگذاری محل، منوط به پرداخت مالیات موضوع این ماده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


این والانشینان غم اجاره نشینی ندارند که این طور رای میدن . احتمالا خودشون بساز و بندازن یا با این طایفه زیاد حشر ونشر دارن .
رضا
جهان جون چند بار این نظر رو نوشتم یا درج نکردید یا جمله خبری رو با گذاشتن یه علامت سوال آخر جمله تبدیل کردید به سوالی بابا (مسئولان نظام نمی خواهند قیمت مسکن واقعی و ارزان بشود نمی خواهند .)
خسته نباشید
متاسفم همین و بس
حالا اگر یک دختر ساپورت پوش بود نمایندگاه با 290 رای محکومش می کردند. تمام انرژی نمایندگاه صرف کار های سیاسی و مانع تراشی دولت شده است.
حبیب
مالیات بر مسکن های خالی نیز می تواند موجبات گرایش حداکثری صاحب خانه ها برای مستاجرگیری را فراهم آورد.
این وضعیت همچون آلمان می تواند هزینه اجاره بها را کاهش دهد
داداش کجای کاری ؟ مگه سیاسی کاری میزاره نماینده ها به فکر مردم باشن؟
علی
واقعا متاسفم
این قانون باعث کاهش قیمت مسکن هم میشه نه افزایشش! یه بهونه بهتر می آوردند!
نکنه خودشون از این جور املاک زیاد دارند که به ضررشون میشه؟!
ali
Iran, Islamic Republic of
علت اصلی مخالفتشون اینه که اینا خودشون از سازندگان بزرگ مسکن در کشورند.
United States
واقعا هم خبر خوشه
شهروز
بايد به جاي حذف بند 17 لايحه نرخ ماليات بر عايدي سرمايه تا 60 درصد افزايش مي دادند تا با كاهش قيمت مسكن تمام خانواده ها قادر به تامين مسكن مي شدند .