سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۴
۱۳
روشنگری‌های سروری از اظهارات پشت‌پرده در شورای شهر تهران؛

مدعیان حذف ممیزی کتاب به دنبال ممیزی روزنامه همشهری!

برخی اصلاح‌طلبان گفتند ما باید تیترها،مصاحبه ها و مقالات همشهری را قبل از انتشار کنترل کنیم
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب: 373557
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران گفت: اصلاح‌طلبان می‌خواهند ر روزنامه‌ای مانند همشهری که به روزنامه غیرسیاسی و غیر جناحی معروف است به صورت دربست نقطه نظراتشان را مطرح کنند و مدیریت آن را را در جهت خواسته خود ساماندهی کنند.
مدعیان حذف ممیزی کتاب به دنبال ممیزی روزنامه همشهری!
به گزارش جهان، پرویز سروری در گفت‌وگو با تسنیم، درباره طرح پیشنهادی برخی اعضای شورای شهر درباره نظارت ۳ عضو شورای شهر بر عملکرد روزنامه همشهری، اظهار داشت: تصویب یک فوریت این طرح به معنای ارجاع آن به کمیسیون مربوطه جهت بررسی‌ بیشتر موضوع است و تصمیم‌گیری نهایی درباره آن در صحن شورای شهر انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: در جلسه روز گذشته شورای شهر چند نکته مهم وجود داشت که دغدغه‌های ما را عمیق‌تر کرد؛ ما فکر نمی‌کردیم دوستانی که مدعی آزادی اندیشه و سؤال‌های پرطمطراق هستند و دانستن را حق همه مردم می‌دانند به نگاهی به عنوان ممیزی در روزنامه هم اعتقاد داشته باشند.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران تصریح کرد: در جلسه دیروز یکی از نمایندگان صراحتا اعلام کرد که باید ناظرینی را در همشهری بگماریم که تیترها، مقالات و مصاحبه‌ها را پیش از انتشار کنترل کنند و این یعنی ممیزی. برای ما باعث تأسف و تعجب است در حالی که در دولت بحث برداشتن ممیزی در کتاب که اقدام خطرناکی است را مطرح می‌کند و معتقد هستند نباید در انتشار کتاب‌ها ممیزی باشد چگونه بحث ممیزی در روزنامه را مطرح می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: بعد از ۳۵ سال حاضر نیستیم به زمان قبل از انقلاب بازگردیم که نهادهای امنیتی قبل از انتشار روزنامه مطالب آن را کنترل می‌کردند،‌ به عقیده بنده این نگاه خطرناک و دغدغه‌آمیزی است که نمی‌‌توان به راحتی از کنار آن عبور کرد. بنده شخصاً نگرانی و دغدغه‌ام افزایش یافته زیرا در این زمینه بحث نظارت در میان نیست و برخی می‌خواهند با شعار اینکه همشهری جناحی یا سیاسی برخورد می‌کند،‌ نظرات سیاسی را به آن القاء و تحمیل کنند.

سروری با بیان اینکه رأی نیاوردن دو فوریت این طرح و حداقل رأی برای یک فوریت آن نمایانگر دغدغه نمایندگان مردم در شورای شهر درباره این موضوع داشتند، گفت: بنده با حضور ۳ نماینده در روزنامه همشهری موافق نیستم زیرا نمایندگان شورا به صورت ذاتی مسئولیت نظارتی دارند و نیاز نیست مسئولیت نظارتی خود را به یک یا چند عضو خاص منتقل کنیم.

وی اظهار داشت: چه الزامی وجود دارد که چند عضو خاص نظرات نمایندگان مردم را منتقل کنند،‌ به عقیده بنده این امر محدود کردن حوزه نظارتی نمایندگان شورای شهر است زیرا هر نماینده‌ای می‌تواند ناظر بر روزنامه همشهری و سایر زیر مجموعه‌‌های شهرداری تهران باشد بنابراین ضرورتی وجود ندارد که بخواهیم این امر را منحصر به چند عضو کنیم.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با بیان اینکه به طور کلی بنده به اساس این بحث مخالف هستم،‌ گفت: این در حالی است که در شورای شهر حوزه‌های نظارتی تعریف شده است و بر این اساس معاونت نظارت و کمیسیون نظارت در شورا وجود داد که می‌توانند اعمال نظارت کنند ضمن اینکه سایر کمیسیون‌ها نیز می‌توانند در حوزه‌های تخصصی خود نظارت را اعمال کنند.

وی ادامه داد: نکته جالب در این زمینه این است که برخی از اصولگریان هم نسبت به عملکرد روزنامه همشهری انتقاد دارند و معتقد هستند در بسیاری موارد از موضع اصولگرایانه برخورد نکرده است اما دوستان اصلاح‌طلب این را هم بر‌نمی‌تابند و می‌خواهند در روزنامه‌ای مانند همشهری که به روزنامه غیرسیاسی و غیر جناحی معروف است به صورت دربست نقطه نظراتشان را مطرح کنند و با چنین طرح‌هایی تلاش دارند که فشار را به رسانه افزایش دهند و مدیریت همشهری را در جهت خواسته خود ساماندهی کنند.

سروری تصریح کرد: بنده فکر می‌کنم این طرح به محدود شدن حوزه‌های نظارتی نمایندگان می‌انجامد و هیچ ضرورتی ندارد که اعضای شورا بخواهند وظایف نظارتی خود را به چند عضو محدود کنند این در حالی است که چنین اقدامی در شورای دوره دوم اجرایی شد اما در شورای دوره سوم ادامه پیدا نکرد زیرا اعضای شورا به این نتیجه رسیدند که ضرورتی برای انجام این کار وجود ندارد.

وی در ادامه گفت: به عقیده بنده اگر به ۳ عضو شورا چنین مسئولیتی داده شود،‌ آنها نظرات خودشان را به روزنامه منتقل می‌کنند نه نظرات شورای شهر را،‌ در این نیز فرقی نمی‌‌کند این سه نفر از کدام جناح باشند چراکه به طور کلی نباید حوزه‌‌های نظارتی به یک یا چند نفر محدود شود.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه چنین اقدامی در جهت محدود کردن رسانه است،‌ اظهار داشت: این اقدام به نوعی فشار بر رسانه است تا از آزادی عمل برخوردار نباشد. به عقیده بنده اگر نشست‌هایی را به صورت مستمر و برنامه‌ریزی شده با روزنامه همشهری برگزار شود نقطه نظرات اعضای شورا به صورت صریح و مستقیم به این رسانه منتقل شود آثار مفیدتری در پی خواهد داشت.

عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر
دیکته کردن مطالب مورد نظر به روزنامه همشهری در شأن شورای شهر نیست

محسن پیرهادی در گفت‌وگو با تسنیم درباره پیشنهاد برخی اعضای شورای شهر درباره اعمال نظارت سه عضو شورای شهر بر روزنامه همشهری،‌ اظهار داشت: تصور بنده این است که ما به عنوان عضو شورای شهر طبق قانون اجازه نظارت بر شهرداری تهران و زیرمجموعه‌های آن را داریم و این حق طبیعی نمایندگان مردم در شوراست.

وی ادامه داد: شورای شهر می‌تواند در سیاستگذاری‌های کلان روزنامه ورود داشته باشد و اعلام کند خط و مشی روزنامه چه باشد اما بیش از این نمی‌توان در امور آن دخالتی داشت،‌ به نظر می‌رسد گاهی اوقات دوستان به دلیل اینکه تخصص دیگری دارند رسانه را نمی‌شناسند و نمی‌دانند رسانه کارکرد و مخاطب خودش را دارد و افراد شاغل در آن باید بتوانند استقلالشان را حفظ کنند.

عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران افزود: درست است که دبیر سرویس باید خبرنگار زیر مجموعه خود را راهبری و هدایت کند اما آن خبرنگار باید استقلال عمل داشته باشد حال اگر این سلسله مراتب را در حوزه کلان یک روزنامه مد نظر قرار دهیم،‌ با توجه به اظهار نظرهایی که دوستان برای نظارت بر روزنامه همشهری داشتند، باید گفت که چنین اقدامی حرفه‌‌ای و امکانپذیر نیست.

وی یادآور شد: می‌توان در سیاست‌های کلی روزنامه نظر داد و به عنوان مثال گفت که به حوزه مسائل شهری بیشتر پرداخته شود و نگاه راهبردی داشت اما نظارت بر عملکرد به صورتی که به خبرنگار و روزنامه دیکته شود که چه باید منتشر شود در شأن شورای شهر نیست و از بعد رسانه غیرحرفه‌ای محسوب می‌شود.

پیرهادی با تأکید بر اینکه مهم نیست یک اصولگرا یا اصلاح‌طلب برای نظارت انتخاب شوند،‌ مهم این است که تحقق چنین کاری امکانپذیر نیست،‌ گفت: تعیین سیاست‌‌های کلی رسانه و پیشنهاد خط و مشی را هم می‌توان از طریق ۳۱ عضو شورای شهر انجام داد و ضرورتی ندارد این امر به چند عضو شورا واگذار شود زیرا همه اعضای شورا می‌توانند از جایگاه نظارتی خود استراتژی روزنامه را تعریف کنند.

وی افزود: یکی از اعضای شورا در جلسه دیگری اعلام کرده بود اخبار مربوط به شورای شهر پیش از انتشار به رؤیت یک عضو شورا برسد! اگر چنین اقدامی محقق شود دیگر آن رسانه رسانه نیست بلکه یک بولتن و کار سفارشی است در حالی که خبرنگاران آن رسانه میرزابنویس اعضای شورا نیستند.

عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران اظهار داشت: جدا از مسائل سیاسی حالت خوش‌بینانه موضوع این است که پیشنهاد دهندگان نگاه سیاسی ندارند و رسانه را نمی‌شناسند که چنین موضوعی را مطرح کرده‌اند. روزنامه نباید به سمتی هدایت شود که ابزار فلان عضو شورای شهر شود.

وی ادامه داد: ما درباره روزنامه‌ای صحبت می‌کنیم که قدمت دارد و بین مردم جا باز کرده خوبی آن نیز این است که در بدنه آن همه نوع گرایش سیاسی وجود دارد ولی ما هیچ‌گاه نگفته‌ایم مطابق دید ما بنویسند یا همه عوامل مجموعه آن را اصولگریان تشکیل دهند چراکه معتقدیم این نگاه قرون وسطایی و غلط است درحالی که در بسیاری از رسانه‌های اصلاح‌طلب امکان حضور فرد مخالف دیدگاه آنها وجود نداد و برخلاف شعارهایشان تحمل پذیریش دیدگاه مخالف خود را نداند.

عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر
نظارت سه عضو شورا بر مؤسسه همشهری منطقی و ممکن نیست

مجتبی شاکری در گفت‌وگو با  تسنیم،‌ اظهار داشت: در جلسه امروز شورای شهر تهران طرحی به تصویب رسید که بر اساس آن ۳ عضو شورای شهر در شورای سردبیری روزنامه همشهری حضور یابند و نظارت خود را اعمال کنند.

وی با اشاره به اینکه اسماعیل دوستی عضو کمیسیون عمران شورا دو فوریت این طرح را مطرح کرد،‌ ادامه داد: مخالفان و موافقان طرح مذکور به بیان نکاتی پرداختند و از آنجایی که این طرح نیاز به بررسی بیشتری در کمیسیون فرهنگی شورای شهر داشت دو فوریت آن رأی نیاورد و با تبدیل شدن به یک فوریت تصویب شد.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در جریان بررسی این طرح مطرح شد این بود که در دوره دوم شورای شهر براساس مصوبه‌ای مقرر شد سه عضو شورا یعنی حسن بیادی، حبیب کاشانی و خسرو دانشجو امر نظارت بر روزنامه همشهری را عهده دار شوند اما این نظارت به صورت کلی بود نه جزئی.

وی با بیان اینکه بنده یکی از مخالفان این طرح هستم، گفت: دلیل مخالفت بنده این است که همه اعضای شورا می‌توانند در هر زمان و هر موضوعی که می‌خواهند نظارت خود را اعمال کنند، تذکر بدهند و سوال بپرسند و این حق نظارت همه اعضای شورای شهر است. این درحالی است که درباره این موضوع کمیسیون فرهنگی شورا، کمیته‌های زیر مجموعه آن و کمیسیون نظارت و حقوقی می‌توانند امر نظارت را انجام دهند.

شاکری با اشاره به اینکه ما از ابزارهای نظارتی موجود استفاده‌ نکرده‌ایم تا اگر مطلبی وجود دارد به موسسه همشهری منتقل شود، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم چنین روندی را در امر نظارت پیش بگیریم، باید به اعضای هیئت مدیره همه سازمان‌های زیرمجموعه شهرداری تهران تبدیل شویم و اعمال نظارت با شیوه‌ای که آقای دوستی مطرح کرد امکان پذیر و منطقی نیست.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محمد
خوب میگید دانستن حق همه است نه فقط اصولگرایان که هم هرچه خواستند بنویسند و هم بدانند شورایی که تقریبا نصفش اصلاح طلب است و رئیس شورایش اصلاح طلب روزنامه اش نمیتواند فقط بلندگوی اصولگرایان و جناح اقلیت جامعه باشد و بصورن انحصاری توسط اطرافیان قالیباف اداره شود.
ایرانی همچو ارش
Iran, Islamic Republic of
فهمیدم یعنی میگی شهرداری بیاد الکی از دولت تعریفو تمجید کنه؟ هان؟ مثل اینکه شما اصلاح طلبای انحصارگرا بدجوری خطر دکتر قالیبافو برا انتخاباته 96بیخه گوشتون حس میکنید؟؟؟؟؟؟؟
یعنی این روزنامه مستقل بیاد از شماها بنویسه!!! اون زنجیره ایها یعنی کمتونه؟؟؟ رو رو برم.
شهیدی
Iran, Islamic Republic of
قالیباف؟انتخابات؟....
Iran, Islamic Republic of
قالیباف در دو انتخاباتی که ضعیف ترین رقبا در ان حضور داشتند نتوانست رای بیاورد
یعنی روحانی هم ضعیف بود ؟
Iran, Islamic Republic of
ما هیچی نمیگیم
ولی این برادران اصلاح طلب حداقل یک ادعا، تصریح می کنم یک ادعا کنند و بعد خلافش عمل نکنند آخه این چه وضعیه
رئیس جمهور کشور را متهم به دروغ کردند و بعد خودشان بزرگترین دروغ تاریخ را گفتند: دروغ تقلب 11 میلیونی در انتخابات 88
رئیس جمهور رو متهم به بی منطقی و کار غیر عقلانی می کنند آن وقت بعد انتخابات می گویند موسوی داماد لرستان پس باید لرها به او رای داده باشند
رئیس جمهور رو متهم به قانون گریزی میکنند بعد خودشان گسترده ترین قانون شکنی تاریخ جمهوری اسلامی را راه می اندازند و قصّ علی هذا
می فرماید :
و قاتلو ائمه الکفر لانّ لا ایمان لهم
(لانّ لا ایمان لهم): که اینها به هیچ عهدی وفادار نیستند
علی
Iran, Islamic Republic of
آقای هیشه مخالف
شما فقط یک رای دارید بقیه اعضا شورا حق اظهارنظر دارند ...
ایشون مسئولند و نظر دادند تو چه کاره ای این وسط جناب تندرو ؟
United States
باور کنید من اصلاح طلب نیستم و اصولگرا هستم اما متاسفانه شاهد عملکرد بسیار بد ....
حالا خوبه روزنامه همشهری در سال 90 و 91 شده بود جایگاه مانور اصلاح طلبانی چون خانم ابتکار!
حضرات فله ای روزنامه توقیف میکنن حالا یادشون افتاده سانسور چیز بدیه
فله ای ؟
شما اهانت به مقدسات توسط تندروهای افسادطلب را فله ای می دانید ؟
Netherlands
به نظرم ممیزی روزنامه ها و وب سایت ها یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، نمی شود اجازه داد روزنامه ای به نظام ضربه بزند و بعد که کارش را کرد تازه توبیخ شود و تازه صدای ضد انقلاب هم در بلندگوهای متعددشان در داخل و خارج دربیاید که ای وای حقوق بشر روزنامه مستقل؟؟؟؟ توقیف شد.اما این کار باید توسط گروهی از معتمدین نظام و نیروهای حزب الهی و دستگاه قضایی به شرایطی که قانون معین می کند انجام گیرد نه اینکه هر کسی منافع شخصیش را در دولت دنبال کند