جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۵
۱۸

روحانی چگونه حجاب را برای کارکنان زن ارتش اجباری کرد؟!

يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۹
کد مطلب: 366584
مساله «حجاب» یکی از مسائلی بود که در همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی مرکز بحث‌ها و اظهارنظرهای گوناگون قرار داشت. برخی از گروه‌ها و افراد به حجاب‌ اجباری اعتقادی نداشتند و معتقد بودند که باید این امر در اختیار و انتخاب خود افراد باشد، برخی دیگر هم با تکیه بر دستور اکید احکام و معارف اسلامی بر حفظ حجاب و محیط عفیفانه اجتماعی معتقد بودند که اجباری بودن حجاب، بهترین راهکار برای این منظور است.
روحانی چگونه حجاب را برای کارکنان زن ارتش اجباری کرد؟!
به گزارش جهان به نقل از نماینده، دکتر حسن روحانی، در کتاب خود به بخشی از این مجادلات اشاره کرده است. او که مسئول اجرای طرح اجباری کردن حجاب در ادارت مربوط به ارتش پس از انقلاب بوده است، افزون بر اینکه نظر و اقدامات خود در این باره را شرح داده‌ است به برخی نقل قول‌های جالب توجه افراد و گروه‌ها در آن زمان هم اشارتی کرده است که متن زیر، دربرگیرنده این مطالب است:

«طرح مساله پوشش و حجاب زنان در اسفند ۱۳۵۷ بدون مشکل نبود و تا مدت‌ها مسئولین را به خود مشغول کرد. پس از ۲۲ بهمن که سازمان‌ها و ادارات دولتی کار خود را آغاز کردند و مدارس نیز از اواسط اسفند به فعالیت پرداختند، شمار زیادی از خانم‌های کارمند و دانش‌آموزان دختر، بدون حجاب و با سر برهنه در ادارت و سازمان‌های دولتی حاضر می‌شدند و در میان آن‌ها گاهی زنان باحجاب در اقلیت بودند. بعضی پرستاران بیمارستان‌ها و پزشکان و معلمان زن نیز بدون روسری به محل کار خود می‌رفتند و در خیابان‌ها هم زنان بی‌حجاب رفت و آمد داشتند. البته زنان باحجاب نیز فراوان بودند و در همه جا به چشم می‌خوردند.

به هر حال اول بار، علمای قم به بی‌حجابی زنان اعتراض کردند و گفتند: درحکومت اسلامی همه زنان باید باحجاب باشند. امام نیز در یکی از بیانات خود به لزوم حجاب برای زنان اشاره کردند و همین باعث شد عده‌ای از زنان بی‌حجاب در خیابان‌ها تظاهرات کنند و در مقابل کاخ دادگستری و نخست‌وزیری تحصن نمایند. در این هنگام نیز آقای طالقانی پای پیش گذاشت و سخنانی درباره حجاب ابراز کرد و گفت:«حجاب اجباری نداریم و خانم‌ها باید خودشان حجاب را انتخاب کنند.» در اینجا نظر آقای طالقانی با نظر علمای دیگر متفاوت بود. به یاد دارم روزی آقای بنی‌صدر به سازمان رادیو-تلویزیون در جام جم رفته بود و در آنجا زنان بی‌حجاب دور وی جمع شده و پرسیده بودند که دلیل لزوم حجاب زنان چیست. بنی‌صدر در پاسخ بحثی کرد و در ضمن گفت: زن‌ها باید روسری سر کنند، زیرا از موی سر آنان اشعه‌ای متصاعد می‌شود که باعث می‌شود چنین و چنان شود! این سخنان موجب تعجب همه شده بود.

گروهک‌ها و مجاهدین خلق هم اطلاعیه‌ می‌دادند که حجاب نباید اجباری باشد. در دولت موقت هم بحث بود که آیا حجاب باید اجباری شود یا نه. خلاصه همان طور که اشاره کردم، آقای طالقانی در سخنرانی خود گفت: ما نمی‌توانیم زنان اهل کتاب را مجبور به پذیرفتن حجاب کنیم، ولی مسلمانان را می‌توانیم تشویق کنیم که حجاب داشته باشند و در هر صورت نباید کسی را به زور باحجاب کنیم. با وجود این، در ستاد ارتش با دوستان تصمیم گرفتیم حجاب الزامی کنیم، که آغازی برای وزاتخانه‌ها و ادارات دولتی باشد.

طرح اجباری شدن حجاب در ادارت مربوط به ارتش، به عهده من گذاشته شد و بدین جهت در گام اول، همه زنان کارمند مستقر در ستاد مشترک ارتش را که نزدیک به سی نفر بودند، جمع کردم و پس از گفتگو با آنان قرار گذاشتیم از فردای آن روز با روسری در محل کار خود حاضر شوند. زنان کارمند که همگی به جز دو یا سه نفر بی‌حجاب بودند، شروع کردند به غر زدن و شلوغ کردن، ولی من محکم ایستادم و گفتم: از فردا صبح دژبان مقابل درب ورودی موظف است از ورود خانم‌های بی‌حجاب به محوطه ستاد مشترک ارتش جلوگیری کند. پس از ستاد ارتش، نوبت به نیروهای سه‌گانه رسید. در آغاز به پادگان دوشان تپه رفتم و همه کارمندان زن را که تعداد آن‌ها هم زیاد بود در سالنی جمع و درباره حجاب صحبت کردم. در آنجا زن‌ها خیلی سر و صدا راه انداختند اما من قاطعانه گفتم: «این دستور است و سرپیچی از آن جایز نیست.» بعد توضیح دادم که ما نمی‌گوییم چادر سر کنید، بحث چادر مطرح نیست، سخن بر سر استفاده از روسری و پوشاندن سر و گردن است. در نهایت، در آنجا هم گفتم به دژبان دستور داده‌ایم از فردا هیچ زن بی‌حجابی را به پایگاه راه ندهند.

در نیروی زمینی و نیروی دریایی نیز برای کارمندان زن صحبت کردم و با خواندن آیات و روایات و کشاندن بحث حجاب به مسائل اجتماعی و سلامت جامعه و ارائه دلایل مختلف درباره لزوم حجاب، موضوع را تبیین کردم و دست آخر نیز با بخشنامه، رعایت حجاب الزامی شد. بحمدالله این تلاش‌ها نتیجه مثبت داشت و پس از تعطیلات نوروز، همه زنان کارمند در ارتش با روسری به محل کار خود می‌آمدند. در وزاتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی و حتی صداوسیما نیز به‌تدریج حجاب عملی شد و همه زنان با روسری از خانه بیرون می‌آمدند. البته در روزهای رفراندوم هنوز شماری از زنان بی‌حجاب بودند و با سر برهنه در پای صندوق‌های رای حاضر شدند، ولی این معضل اجتماعی خیلی زود جمع و جور شد و به سامان مناسبی رسید.»
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محسن
Iran, Islamic Republic of
یادش بخیر اون روزا!
عبدالله کم سواد
حالا خداوکیلی این مطلب به چه قصدی است؟ مثلا روحانی حجاب اجباری را باب کرد؟ یا مجری طرح بود؟ یا خانمها تا مدتها پس از پیروزی انقلاب بی حجاب بودند؟ یا بین علمای دین در مورد ضرورت حجاب اختلاف نظر هست؟ یا امام خمینی تا ماهها پس از پیروزی انقلاب الزام به حجاب نکرد؟
این مقاله هیچ بی حجابی را که با حجاب نمی کند بلکه در مورد برخی که حجاب شُل دارند هم بی رغبتی ایجاد می کند.من به روحانی رای ندادم کامنتهای قبلی ام را چک کنید متوجه دیدگاههای سیاسی ام می شوید. ولی خداوکیلی قبل از آنکه روحانی با این مقاله تخریب بشود . حجاب تخریب می شود. این مفاله شما هیچ کمکی به رفع مشکل بدحجابی فعلی جامعه نمی کند
Iran, Islamic Republic of
بعضی افراد امروزشان با فردا کلی فرق دارد شما به مواضع سه دهه پیش این افراد گیر میدی ؟؟!!!!!!!
واقعا که مشکل ما همین بود
اجرای حکم خدا از يک روحانی آن هم کسی که اسمش هم روحانی است، يک وظيفه است و البته افتخار.
جهان کسی اراجیفاتو نمیخونه هر کاری کنی یه وبسایت خبری دوره گود هستی
Finland
اون موقع سرهنگ بود الان رفته حقوق دان شده ! حالا کدام حقوق الله اعلم !
حمید
البته جناب دکتر این امر خطیر رو به صورت حقوقی انجام دادند اصلا فکر نکنید عملیات سرهنگی انجام دادند
الان خيلي سامان مناسبي دارد؟
Iran, Islamic Republic of
خب حالا یعنی که چی؟کم کم خانمها حجابها را بردارند؟!به اینش هم حضرات راضیند؟!
حسين
Iran, Islamic Republic of
اي كاش ايشان همچنان آن روحيه دفاع از حق را داشت و روحيه ما نمي توانيم را كنار مي گذاشت.
عزیزی
آیا نباید قانون را در مورد استفاده از لباس مناسب در محل کار به خصوص در ادارات دولتی اجرا کرد ؟ اگر همین کار را در مورد خانم های بد حجاب در ادارات دولتی اجرا کنند کمتر شاهد بدحجابی در کوچه و خیابان خواهیم بود !!! لذا مسئولین ادارات در اجرای صحیح قانون مقصرند
Iran, Islamic Republic of
درباره حجاب و همه احکام اسلامی ، نص قرآن مهم است که می فرماید : لااکراه فی الدین ، یعنی دردین خداهیچ اجباری و جود ندارد و دینداری زمانی ارزش و شان پیدامیکند که ازروی اعتقاد قلبی و اراده و اختیارباشد نه ازروی اجباروزورگفتن . داعش، نمونه بارزاجبارواکراه دردین است وبه این علت منفورهمه گروههااست . بسیاری ازبدحجابی هابه خاطرلجبازی و نفرت ازمورد زورقرارگرفتن است و درزمان شاه که حجاب آزاد بود ، اکثرزنان ایرانی ، باحجاب بودند .
حسين
Iran, Islamic Republic of
اي عزيز باور كن حضرت امام و ... كه فرمودند خانم ها با حجاب بيايند بيرون. از نزول آيه لا اكراه في الدين بر پيامبر خبر داشتند و مي دانستند چنين آيه اي در قرآن هست. باور كن امام يك فقيه، فيلسوف، عارف كامل و مفسر ناب قرآن بودند. باور كن اين ها را مي دانستند و همه را هم مي دانستند. باور كن امام يك روانشناس و جامعه شناس واقعي بودند. باور كن امام فرمودند به روشنفكرها كه پس كي مي خواهيد به احكام اسلامي را عمل شود؟ به قصاص كه نمي شود عمل كرد به حجاب هم و.... اين شير بي يال و دم و اشكم كه ديد؟ پس لطفا كمي مطالعه كنيد و همه احكام اسلام را از زبان يك كارشناس و متخصص عالي اسلامي بررسي فرماييد (اگر به تخصص اعتقاد داريد). مطابق ميلتان نرويد سراغ آيه اي و از آيه ديگر چون خوشتان نمي آيد غفلت كنيد. از همه گذشته حجاب الان در كشور ما يك قانون است. هر كشوري براي خودش قوانيني دارد متكي بر نظام ارزشي خود. مسلمان ها هم براي خود قوانيني دارند متكي بر ارزش هاي وحياني. اميدوارم نرويد سراغ 3000 ميليارد و سوخت و آلودگي هوا و...
New Zealand
بسیار عالی. تشکر
یعنی الان شما ناراحت شدید که دکتر روحانی تاکید بر حفظ حجاب داشتند؟!
بابا انقدر ان روزهاي افراط وبدون اعتدال را ياد حاج اقا نيندازيد!!!
مهدی
Iran, Islamic Republic of
....