شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۸
۱۶

رسانه‌ملی چند هزار ساعت در اختیار دولتی‌ها بوده است؟ +جدول

يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۷
کد مطلب: 365096
دولتی‌ها از مدیران استانی گرفته تا معاون اول رئیس‌جمهور در کمتر از ۱۰ماه، حجم وسیعی از زمان برنامه‌های صدا و‌سیما را به خود اختصاص داده‌اند.
رسانه‌ملی چند هزار ساعت در اختیار دولتی‌ها بوده است؟ +جدول
به گزارش جهان، براساس هر معادله‌ای هم باشد، حضور دولتی‌ها در رسانه ملی بسیار چشمگیر و فراتر از نُرم‌های معمول شده است. براساس تازه‌ترین آماری که وطن امروز از میزان حضور مسؤولان دولتی در صدا و سیما به دست آورده، دولتی‌ها از مدیران استانی گرفته تا معاون اول رئیس‌جمهور در کمتر از ۱۰ماه، حجم وسیعی از زمان برنامه‌های صدا و‌سیما را به خود اختصاص داده‌اند.

 این آمار خیره‌کننده که در ۲ بازه زمانی اول مرداد ۱۳۹۲ تا اول خرداد ۱۳۹۳ برای مراکز استانی و اول مرداد ۱۳۹۲ تا آخر فروردین ۱۳۹۳ برای شبکه‌های سراسری بررسی شده، تنها بخش‌هایی از اختصاص برنامه‌های صدا و سیما به مسؤولان دولتی را مورد محاسبه قرار داده است. در این گزارش، حضور مسؤولان قوه مجریه در برنامه‌های صدا و سیمای مراکز، گزارش عملکرد گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه ۲ با موضوع حضور مسؤولان قوه مجریه، گزارش عملکرد تولید و پخش برنامه‌های شبکه یک با موضوع حضور مسؤولان قوه مجریه، حضور مسؤولان قوه مجریه در برنامه‌ها و بخش‌های خبری شبکه خبر، حضور مسؤولان قوه مجریه در برنامه‌های شناسنامه و دیروز، امروز، فردا و حضور مسؤولان قوه مجریه در شبکه‌ها و حوزه‌های صدا مورد بررسی قرار گرفته است. چند نکته قابل توجه در این محاسبات که جداول آن نیز مشاهده می‌شود، وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.

برای دیدن تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک کنید
https://cdn.jahannews.com/images/docs/files/000365/nf00365096-1.jpg

نخست آنکه این گزارش و آمار مربوط به همه شبکه‌های صدا و سیما نیست، به‌گونه‌ای که در این آمار، مراکز استانی، برنامه‌های صدا، شبکه یک، دو برنامه از شبکه سوم، شبکه خبر و گفت‌وگوی ویژه خبری از شبکه دوم مورد بررسی قرار گرفته است.

نکته دوم لحاظ نشدن میزان حضور رئیس‌جمهور و گفت‌وگوهای زنده و پخش سخنرانی‌های مختلف وی در این محاسبات است. به عبارتی در این محاسبات میزان وقتی که به رئیس قوه مجریه اختصاص داده شده است، در نظر گرفته نشده و حتی مستند‌های سفارشی و نیز برنامه پخش سخنرانی‌های وی نیز در آمار نیامده است.

نکته دیگر نیز مستثنا شدن میزان انتشار اخبار مربوط به دولت و شخص رئیس‌جمهور و کابینه در بخش‌های پربیننده خبری در سایر شبکه‌های صدا و سیما است. در کنار این نکات، این را نیز باید در نظر داشت که در این آمار برنامه‌های تبلیغاتی وسیعی که از رسانه‌ ملی برای پیشبرد اهداف و برنامه‌های دولت در حوزه‌های مختلف منتشر می‌شود، لحاظ نشده است.

قطعا اگر مدت زمان برنامه‌هایی که برای انصراف مردم از یارانه نقدی از رسانه ملی پخش شد، در محاسبات می‌آمد؛ آمار‌ها بسیار بیشتر از یافته‌های فعلی بود. به‌رغم عدم محاسبه این موارد اما این آمار نشان می‌دهد از اول مرداد ۱۳۹۲ تا اول خرداد ۱۳۹۳ مسؤولان قوه مجریه جمعا ۲۰۰ هزار و ۹۸۹ دقیقه در مراکز استان‌ها روی آنتن رسانه ملی رفته‌اند.

در رادیو نیز ۷ هزار و ۵۴۲ دقیقه از مدت زمان برنامه‌ها به مسؤولان دولتی اختصاص یافت. در این مدت ۷۵ برنامه گفت‌وگومحور در بخش گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما در اختیار مسؤولان قوه مجریه قرار داده شده است. بررسی آمار محدود جداول زیر نشان از ترافیک ۲۵۰هزار دقیقه‌ای(بیش از ۴هزار ساعت) دولتی‌ها روی آنتن رسانه ملی دارد به‌گونه‌ای که گویی یک تکصدایی بی‌سابقه دولتی در این رسانه دنبال شده است.

این حجم وسیع از حضور مقامات دولتی در برنامه‌های صدا و سیما در شرایطی است که برخی مقامات دولتی و مشاوران رئیس‌جمهور همواره تلاش کرده‌اند اینگونه القا کنند که آنتن تلویزیون و رادیو به اندازه کافی در اختیار دولت نیست!


این درحالی است که امکانات صدا و سیما به صورت ویژه‌ای دربست در دست دولت قرار گرفته و این موضوع البته بارها از سوی برخی منتقدان دولت به عنوان یک عملکرد قابل انتقاد از سوی صدا و سیما مطرح شده است. به عنوان نمونه منتقدان مفاد توافق ژنو بارها از رئیس صدا و سیما خواسته‌اند زمانی را در اختیار آنان قرار دهد تا از طریق این تریبون ملی درباره آسیب‌ها و خطرات این توافقنامه روشنگری کنند با این حال هر بار به در بسته خورده‌اند. حتی نامه ۱۱۰ نماینده مجلس به رئیس صدا و سیما برای نقد توافق ژنو در رسانه ملی نیز تاکنون به تحقق این خواسته آنها منجر نشده است. در مجموع صدا و سیما در شرایط فعلی نه‌تنها به نوعی تریبون یکطرفه‌ای برای دولت شده بلکه با سانسور منتقدان دولت هم به نوعی به پاستورنشینان کمک می‌کند.

از سوی دیگر بررسی عملکرد دولت نیز نشان می‌دهد یک نوع منش و مشی در میان برخی دولتی‌ها نسبت به منتقدان وجود دارد که جریان تکصدایی را قوت می‌بخشد. به عنوان نمونه اقدامات دفتر رئیس‌جمهور در نحوه تنظیم برنامه‌های گفت‌وگوی زنده آقای روحانی با مردم به‌گونه‌ای بود که به اعتراض اهالی رسانه منجر شد و در نهایت پای هیات نظارت بر صدا و سیما را به میان آورد.

موضوع عدم تعامل با رسانه‌های منتقد نیز وجه دیگری از این مشی است. طی ماه‌های اخیر اخباری مبنی بر راه ندادن خبرنگاران برخی رسانه‌های منتقد دولت به نهاد ریاست‌جمهوری و جلسات هیات دولت منتشر شد. این اقدامات البته شامل وطن‌امروز نیز شده و به‌رغم درخواست‌های مکرر اما تاکنون مسؤولان مربوط مانع حضور خبرنگار وطن‌ در نشست‌های خبری رئیس‌جمهور شده‌اند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
به جای این همه تبلیغ ...پخش میکردن مفیدتر بود
Iran, Islamic Republic of
وطن آخه شد منبع موثق؟ ....
رادیو و تلویزیون در اختیار مخالفان دولت روحانی است واین در برنامه های ان قابل مشاهده است ودادن امار به شکل دولت قبل وان هم به نقل از روزنامه وطن امروز دم خروس را نشان می دهد

....
یه کم از پای ماهواره بلند شو برو رسانه ملی ببین تا با این ادعای کذب دروغگو معرفی نشی!
آرش
جهان نیوز !روزی پیدا میشه که علیه دولت چیزی ننویسید؟؟؟!!! از دکتر روحانی عصبانی باشید و از این عصبانیت بمیرید!
ادب مرد به ز دولت اوست
Iran, Islamic Republic of
عجب مال مامان کسی که نیست صدا وسیمای کشور است
Iran, Islamic Republic of
صداوسیمامتعلق به تندروهاوافراطیون است و ملت و دولت منتخب سهمی درآن ندارد .
بابا شما خیلی رو دارین، شما دیگه کی هستین، تو دوره احمدی نژاد به کسی حق میدادن بیاد تو صدا سیما در مورد تحریمها و مذاکرات هسته ای به دولت انتقاد کنه؟ در مورد اقتصاد چطور؟ اون بنده خدا راست میگفت که بعضی ها تو چشم مردم نگاه میکنن و میگن دو دو تا میشه ده تا!
Turkey
تو که راست میگی
ما هم که اصلا توی صدا و سیما انتقادی از اقتصاد احمدی نژاد ندیدیم
فقط............
جالب اینکه خود روحانی بارها به صدا وسیما تاخته اما انگار کسی حق ندارد دولت را نقد کند !!!
اینهمه ساعت صدا سیما به دو.لت تعلق داشت بازم زسانه های اصلاح طلب و سایتهای زردی مثل ....به صدا سیما حمله می کنن گویا اینم مثل انتخابات که هر انتخاباتی نتیجه اش به نفعشون باشه خوب و پاک و هر انتخاباتی به ضررشون باشه در انتخابات تقلب شده
رضا
رسانه دولتی یا رسانه ملی؟؟؟؟
حالا منظور چيست ؟ صدا و سيما نبايد در اختيار دولت جمهوري اسلامي ايران باشد- در 8سال گذشته که شما حاکم بوديد کل صدا و سيما مال شما بود و دولت شما دائم از آن به نفع خود تبليغ مي کرد. شما که اقليت هستيد حالا مي خواهيد در حاکميت اکثريت همان حق و حقوق 8سال گذشته را داشته باشيد ؟عجب .....
Turkey
دروغ که خناق نیست
هر چه میخواهی بگو
گلویت را نخواهد گرفت
Iran, Islamic Republic of
آقا مطمئنی این مقاله در مورد تلویزیون ایرانه؟؟