شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۱۴
۲۴

جدیدترین قطعنامه اتحادیه اروپا علیه ایران/ افتتاح دفتر در تهران

سه شنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۸
کد مطلب: 352419
کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را درباره راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران تصویب کرد که پس از تصویب نهایی به نهادهای اتحادیه اروپا، پارلمان‌ها و دولت‌های اروپایی ابلاغ خواهد شد.
جدیدترین قطعنامه اتحادیه اروپا علیه ایران/ افتتاح دفتر در تهران
به گزارش جهان به نقل از فارس، کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا روز دوشنبه درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای در خصوص راهبرد اتحادیه اروپا در قبال ایران رای‌گیری و آن را تصویب کرد. قرار است این قطعنامه در جلسه جمعی پارلمان اروپا که روز پنجشنبه برگزار می‌شود به بحث و سپس به رای گذاشته شود.

پیش نویس این قطعنامه ۷ صفحه بوده و موضوعات مختلفی نظیر موضوع هسته‌ای، روابط ایران و اتحادیه اروپا، موضوعات منطقه‌ای و حقوق بشر را شامل می‌شود.

در بخش مقدمه این قطعنامه، قطعنامه‌های قبلی پارلمان اروپا در قبال ایرانی در خصوص موضوعات مختلف از جمله موضوعات حقوق بشری ذکر شده و در ملاحظاتی که پس از مقدمه آمده نکاتی قابل توجه وجود دارند. یکی از نکات این است که «انتخابات ریاست جمهوری ایران بر اساس استاندارهای دموکراتیک مدنظر اتحادیه اروپا برگزار نشده است»، و نکته دیگر اینکه «در کنار توافق هسته‌ای، موضوعات متنوعی شامل حقوق بشر و امنیت منطقه باید بین ایران و اتحادیه اروپا مورد گفت‌وگو قرار گیرند». مورد دیگر که در این بخش به آن اشاره شده این است که «وضعیت حقوق بشر در ایران هنوز تحت نقض سیستماتیک مداوم حقوق اساسی است».

در ادامه این قطعنامه طی ۲۳ بند سیاستهای اتحادیه اروپا در زمینه موضوعات مختلف تبیین شده است.

موضوع هسته‌ای

در خصوص موضوع هسته‌ای آمده است که اتحادیه اروپا از توافق موقت در ژنو استقبال می‌کند و آن را برای فرآیند مذاکرات با ایران برای رسیدن به توافق جامع و نهایی حیاتی می‌‌داند. این بخش تنها راه مقابل ایران را راه حل مذاکرات صلح‌آمیز دانسته و جایگزینی را برای آن نمی‌بیند. بند نهایی این بخش از اجرای توافق ژنو استقبال کرده و می‌افزاید که پس از دستیابی به توافق جامع و نهایی تحریم‌های ایران باید به تدریج رفع شوند.

روابط ایران و اتحادیه اروپا

این بخش روابط سازنده بین ایران و اتحادیه اروپا را در اجرای توافق هسته‌ای ضروری می‌داند و معتقد است که همکاری در اجرای توافق ژنو می‌تواند مسیر روابط سازنده در زمینه موضوعات دیگر نظیر موضوعات منطقه‌ای مثل جنگ داخلی در سوریه، مبارزه با انواع تروریسم، امور مربوط به توسعه اقتصادی و ترتیبات تجاری، و همچنین بهبود وضعیت حقوق بشر و حاکمیت قانون فراهم کند. این قطعنامه همچنین از بخش سوریس خارجه اتحادیه اروپا می‌خواهد تا تمام کارهای مقدماتی را انجام دهد تا یک نمایندگی اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۱۴ در تهران افتتاح شود. این قطعنامه معتقد است که این نمایندگی می‌تواند ابزاری کارآمد برای تاثیرگذاری در سیاستهای ایران بوده و همچنین می تواند از گفت‌وگوها درباره موضوعاتی نظیر حقوق بشر و اقلیت را حمایت کند.

این قطعنامه همچنین از شورای اروپا می‌خواهد تا در صورت حصول پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای، گامهای مشخصی را در شروع گفت‌وگوها درباره بهبود روابط ایران و اتحادیه اروپا بردارد. این موارد شامل چارچوبی برای این روابط و همکاری‌های بخشی مثل تمرکز بر توسعه جامعه مدنی، و بخش خصوصی در ایران و همچنین حوزه‌هایی مثل مبارزه با مواد مخدر می شود که در آن این اطمینان ایجاد شود که متهمان یک محاکمه عادلانه را دریافت می‌کنند و مجازات مرگ شامل حال آنها نمی‌شود. در این بین زمینه‌های مانند همکاری زیست‌محیطی، آموزش، فرهنگ، سلامت و مراقبت از کودکان، بهبود وضع حقوق بشر نیز ذکر شده است.

در بندهای دیگر این بخش به موضوعاتی نظیر کمبود آب، آلودگی هوا، همکاری تجاری کشورهای متوسط اروپایی با ایران اشاره شده است. در بندی دیگر از کمیسیون اروپا و سرویس خارجی اتحادیه اروپا خواسته شده تا از همه ابزار موجود اتحادیه اروپا برای تقویت و توسعه جامعه مدنی در ایران و افزایش تبادلات دانشجویی، هنرمندان، و سایر مسافران و تعاملات دانشگاهی، فرهنگی استفاده کند.

این بخش همچنین خواستار سیاست مستقل‌تر اتحادیه اروپا در قبال ایران، ضمن هماهنگی با متحدان و شرکا شده است.

موضوعات منطقه‌ای

بند اول این بخش متذکر می‌شود که ایران باید از نفوذ قابل توجه خود در سوریه استفاده کند تا جنگ خونین در این کشور متوقف شود. این بند همچنین بر حضور ایران در تمام گفت‌وگوهای مربوط به بحران سوریه تاکید می‌کند البته آن را مشروط به پایبندی ایران به راه حل دیپلماتیک برای بحران سوریه می‌داند.

بند دیگر این بخش تعامل بیشتر ایران و اتحادیه اروپا در زمینه توافق ژنو و توافق جامعه آتی را برای تثبیت اوضاع در خاورمیانه سودمند می‌داند و در ادامه تصریح می‌کند که این امر می‌تواند اتحادیه اروپا را برای میانجیگیری بین ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تشویق کند.

بند نهایی این بخش بر لزوم توسعه همکاری‌های ایران، اتحادیه اروپا در خصوص افغانستان به ویژه در زمینه قاچاق مواد مخدر و موضوعات انسانی و پناهجویان افغان تاکید می‌کند. این بند می‌نویسد که حدود ۳ میلیون پناهنده افغان در ایران هستند و باید با همکاری ایران و نهادهای سازمان ملل این افراد از حقوق اساسی خود بهر‌مند شوند.

حقوق بشر

بخش آخر این قطعنامه مربوط به امور حقوق بشری است که بیشترین بندها (۸ بند) را به خود اختصاص داده است. در بند آغازین این بخش از آزادی کسانی که زندانیان عقیده خوانده می‌شوند استقبال شده است. این بند همچنین از اعطای جایزه ساخاروف به نسرین ستوده استقبال کرده و آزادی زندانیان به اصطلاح سیاسی، مدافعان حقوق بشر و محکومان فتنه را خواستار می‌شود. این بند نسبت به طرح آقای حسن روحانی، رئیس جمهور ایران برای تدوین منشور حقوق شهروندی ابزار تمایل کرده، اما درباره وضع حقوق بشر از جمله در خصوص اعدام‌ها، آزادی مذهبی نظیر بهایی‌ها در ایران ابراز نگرانی شدید می‌کند.

بند بعدی این بخش بر لزوم مطابقت منشور حقوق شهروندی با الزامات بین‌المللی ایران تاکید می‌کند. بند شانزدهم این قطعنامه از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا حقوق بشر، محور اصلی روابطش با ایران باشد. این بند گفت‌وگوها در سطوح عالی را لازمه این کار می‌داند و از اتحادیه اروپا می‌خواهد که گفت‌وگوها در زمینه حقوق بشر را با ایران شروه کند که شامل نیروهای قضایی و امنیتی هم می‌شود. این بند همچنین از گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران حمایت کرده و از تهران می‌خواهد تا اجازه ورود فوری و بدون قید و شرط به وی به ایران داده شود. همچنین این بند از «ناوی پیلای» کمیسیونر ارشد سازمان ملل می‌خواهد تا به دعوت مقامات ایرانی به ایران برود. این بند همچنین از ایران می‌خواهد تا تعلیق مجازات مرگ را هم اعلام کند.

بند هفدهم این قطعنامه تاکید می‌کند که هیات‌های اعزامی پارلمان اروپا به ایران باید به دیدار با مخالفان سیاسی، فعالان جامعه مدنی متعهد بوده و به زندانیان سیاسی دسترسی داشته باشند.

این بخش در ادامه موضوعاتی نظیر ایجاد شرایطی برای عملکرد بهتر سازمان‌های جامعه مدنی، بازگشایی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، کمک به ایران برای اصلاح قانون جزایی، محاکمه متهمان در دادگاه انقلاب، همکاری ایران با نهادها و NGOهای حقوق بشری، گفت‌وگوی ایران و اتحادیه اروپا درباره حقوق زنان را مطرح می‌کند.

آخرین بند قطعنامه مزبور از رئیس پارلمان اروپا می‌خواهد تا این قطعنامه به شورا و کمیسیون اروپا، سرویس خارجی اتحادیه اروپا، دولتها و پارلمانهای کشورهای عضو و همچنین دولت و پارلمان ایران ارسال شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Canada
روحانی مچکریم
فقط همین رو کم داشتیم!
خیلی جالبه که قطعنامه صادر میکنند و دفتر تو تهران هم میزنن و دولت محترم هم ...
احمد
United States
این قطعنامه پر است از دخالتهای ارباب گونه از منظر بالا و فضولی های بیجا آنها اولا باید حقوق اقلیتهای مذهبی خودشان بخصوص مسلمانها را حداقل به اندازه ما در کشور های خودشان رعایت کنند و برای بیش از 5 میلیون مسلمان حق داشتن نماینده در مجلسشان قائل بشوند و جلوی ورودشان به مراکز تحصیلی و اداری با حجاب اسلامی را نگیرند اجازه دستگیری کسانی را که با مجوز قانونی به کشورهای عضو اتحادیه شان وارد شده اند را به امریکائیها ندهند که بی هیچگونه اثبات جرمی از هر گوشه جهان آنها را به گوانتانامو منتقل می کنند . جلو نژاد پرستان را هم بگیرند که جلوی چشم پلیسشان و گاه توسط خود پلیسها آنها را کتک زده یا می کشند وبه یادشان بیاورید جنایاتی را که آنها در بوسنی مرتکب شدند و همدستی های آنها در قالب ناتو در عراق و افغانستان و ظلمهائی را که به خود ما روا داشتند در جنگ تحمیلی 8 ساله ووووووو
...
و امیدواریم موضعگیری دولت محترم همان پاسخ تکراری -این حرفها کاربرد داخلی دارد و...-نباشد
هانی
United Kingdom
اتحادیه اروپا یک سازمان منطقه ای است چرا باید در ایران دفتر داشته باشه؟!!!!!
نکنه دولت اعتدال خودش در خواست داده؟!!!!!
ایران هم باید نقض حقوق بشر در غرب رو دربرابر زیاده خواهی انها جلو بکشه و گرنه با این روند دوباره باید تحت استعمار غرب و اروپا گذران زندگی کنیم
احمد رضا
افرین برشما چرادرغرب درهمین سعودی که زنان حتی حق رانندگی راهم ندارند چراحقوق بشری ها اینهارانمی بینند
شکوفه
خوبه .جاسوسخانه دیگه ای هم افتتاح میشه!برای تشکر از این لطف ظریف هم برامون خط ونشون حقوق بشری میکشند.این همه تدبیر اخرش ما رو نابود میکنه.
جعفری
Iran, Islamic Republic of
قابل توجه ....استوانه مخروطی و ... واداده غرب زده
بیخود کردن بیشرف ها .
شما برید یه دفتر توی افریقا بزنید که دارن مسلمونها رو لت و پار می کنن. یه دفتر هم تو قلب اروپای وحشی بزنید .
رضا
اين أروبا ييها حق دارد هر جه در باره ايران مي نو يسند
...
در باره شما واداده ها و مرعوبین که کعبه امالتان انجاست شاید ولی در مورد ایران غیور غلط میکنند وراجی کنند
تابلوئه افغانیه.
ادم احساس غرور میکنه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
گور بابای اتحادیه اروپا(ببینید چه کسانی و سازمان هایی برای ما نسخه می پیچند) روحانی مچکریم
Serbia
روحانی متشکریم!!!!!
ما مردمی نیستیم که در کیش و فرح آباد بگوییم متشکریم ما مردمی هستیم که در هشت سال جنگ زیر توپخانه و موشک بعثی ها زندگی کردیم و اکنون زیر سیل تهمت ها ی اعتدالیون(از دید شما) زندگی می کنیم!
آقای روحانی متشکریم!!!!!!!!
خدا لعنت کند نفوذی های سازمان مخفی بهائیت در ایران را !
Germany
روحاني مچكريم
ديگه منتظر چي هستي آقاي حقوقدان؟؟ حمله نظامي ناتو به ايران؟
فرزند ملت
چه اتفاقی افتاده است که اتحادیه اروپا همه ایده آل هاییکه را که برای تضعیف جمهوری اسلامی در خواب می بینند را ردیف کرده و از ما انتظار بر آوردن آنها را دارد چرا سیاسیون ما هم متقابلا چنین درخواست هایی را از آنان نمی کنند .
بايد تعامل كرد - لبخند زد - اعتدال داشت -خون شهداي هسته اي كه .....- خون شهدا جنگ -جانبازان و......... فكر ميكنم حرفم را از آخر بزنم بهتر باشه آقاي حقوقدان آيا اين اطمينان را داري بما تضمين بدي كه اگه ما برگرديم به سال 57 اين غربيها بدون مجازات وتنبيه از گناهان ما گذشت كنند
ما اگر این رو می خواستیم که نیازی به انقلاب کردن نداشتیم!
خوب داشتیم کاملا آبرو مندانه سواری مان را به غرب می دادیم و حق توحش هم می پرداختیم!

آقایان دیپلماسی فعال؛
ما انقلاب نکردیم که شاه برود و شما بیایید!
انقلاب کردیم که نوکر نباشیم! انقلاب کردیم که زیر یوغ استکبار نباشیم! انقلاب کردیم که بنده خدای خود باشیم نه بردگان شیطان!
110
بابا جان عجله نکنید شما که همش به خبرهای اون وری ها اعتقاد دارید.درود بر دولت اعتدال نابود با دشمن اسلام وایران عزیزمان.یا علی
دکترحاتمی
این قطعنامه حاوی نکات مثبت وبه رسمیت شناختن قدرت منطقه ای وهسته ای ایران است وقابل مذاکره می باشد.
حسین
خب آقایان دیپلمات باز هم به خود نمی آئید تاکجا می خواهید پیش برید واقعا آبروی ایران وایرانی رو دارید می برید!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تتت
اینا از نرمش قهرمانه ای که اقا فرمودند فقط نرمششو شنیدن ....دولت تدبیره دیگه