چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۲۴
۳۴

زاکانی: توافقنامه ژنو نه عسل مصفا و نه جام زهر است

جمعه ۲۷ دی ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۱۱
کد مطلب: 338148
توافقنامه ژنو نه عسل مصفا و فتح‎الفتوح است، نه جام زهر و ترکمنچاي هسته‎اي بلکه ورود به ميدان ميني است که هنرمنديِ عبور پرافتخار از آن را مي‎طلبد و راه را براي پيروزي‎‎هاي ديگر هموار مي‎سازد.
زاکانی: توافقنامه ژنو نه عسل مصفا و نه جام زهر است
جهان نيوز - علیرضا زاکانی: از واقعيت‎‎هاي تلخ جهان معاصر، بهانه جويي نظام سلطه جهاني به سرکردگي آمريکا در مخالفت و دشمني با انقلاب اسلامي به رهبري ايران اسلامي است. بهانه‎‎هايي از قبيل حمايت از تروريسم؛ نقض حقوق بشر، اخلال در امنيت منطقه و نهايتا تلاش براي دستيابي به سلاح کشتار جمعي به‎ويژه بمب هسته‎اي است اما به‎نظر مي‎بايست در خصوص توافقنامه هسته‎اي نکاتي را به‎عنوان واقعيات صحنه موجود در نظر داشت و سپس قضاوت يا هر اقدامي را در نظر گرفت.

به‎طور کلي بيشتر منافع اين توافقنامه بالقوه است در حالي که عمده مضرات آن بالفعل است. اين توافقنامه بيشتر شروع راهي است که نتيجه آن به توانمندي ما در پيگيري آرمان‎‎هاي مطلوب و دستيابي به عزت و منفعت ملي با گذر از دل واقعيت‎‎هاي تلخ پيراموني بستگي خواهد داشت. لذا نه عسل مصفا و فتح‎الفتوح است، نه جام زهر و ترکمنچاي هسته‎اي بلکه ورود به ميدان ميني است که هنرمنديِ عبور پرافتخار از آن را مي‎طلبد و راه را براي پيروزي‎‎هاي ديگر هموار مي‎سازد. از اين‎رو موضوع غرورآفرين و حياتي فناوري هسته‎اي نيازمند عزمي ملي و دوري از نگاه کوتاه مدت و جناحي است زيرا:

الف) مطلوب‎‎هاي دشمن در اولويت اول ريشه کني دانش هسته‎اي، دانشمندان ما، داشته‎‎هاي موجود و محروميت کامل ملت شريف ايران از اين موهبت الهي است؛ تا جايي که چندي قبل اوباما رسما اعلام کرد اگر مي‎توانست از اساس اين فناوري را از ايران برمي‎چيد اما امکان آن براي آمريکا ميسر نيست و در مرحله نازلتر خواسته‎‎هاي آن‎ها نيز دستيابي و بهره‎مندي محدود ايران از اين عرصه با حفظ وابستگي به استکبار جهاني با توجه به دستاورد‎هاي شگفت‎انگيز دانشمندان ما توهمي بيش نبوده و امري ناممکن است چراکه اساسا ما با کسب دانش فني در همه سطوح مورد نياز از اين مرحله نيز عبور کرده‎ايم.

امروز آخرين گام دشمن بهانه جويي و ايجاد زمينه استفاده محدود از فناوري هسته اي بر پايه دانش بومي و در کف توانمندي توليد شده و فلج‎سازي صنعت هسته‎اي کشور است تاجايي که در اين راه از هيچ جنايتي دريغ ننموده و مي‎کوشد با تحميل شرايط نابرابر خود در بستر تحريم‎ها به خواسته نامشروع خويش برسد.

ب‎) در مقابل، مطلوب ما نيز استفاده از همه سطوح و ابعاد اين فناوري است و خط قرمز ما هم استفاده غيرصلح‎آميز از آن است. توانمندي‎‎هاي ما نيز عبارت است از دانش فني بومي، تکثر دانشمندان حوزه‎‎هاي مختلف دانش هسته‎اي، گستره تجهيزات و سايت‎‎هاي موجود، محصولات غني‎سازي شده و سقف آن امکانات ذخيره شده‎اي است که در پرتو ارشادات و حمايت‎‎هاي مقام معظم رهبري، استواري و يکپارچگي ملي، همت دانشمندان ايران اسلامي و ايستادگي مسئولان رقم خورده تا جايي که ما با شکستن نظام ظالمانه بهرهمندي موجود هسته‎اي جهان به‎ عنوان اولين کشور کسب‎کننده فناوري هسته‎اي خارج از چارچوب ذليلانه مورد توافق استکبار جهاني، الگويي براي سايرين در استفاده صلح‎آميز از اين حوزه با بهره‎مندي از پشتيباني‎‎هاي افکار عمومي مردم جهان و همه دول استکبارستيز، بسياري از کشور‎هاي سلطه‎پذير و به‎طور استثنا برخي قدرت‎‎هاي جهاني هستيم.

اکنون که دور جديد جلسات کارشناسي مذاکرات هسته‎اي در ژنو برگزار ‎شده است بهتر مي‎توان پيرامون اين توافقنامه، واقعيت‎هاي موجود و ضرورت‎‎هاي ايجابي و سلبي آن مباحثي از قبيل نکات زير را مطرح نمود و به اين واقعيت اذعان داشت که پس از چهار دوره مذاکرات هيئت‎‎هاي ايراني به مسئوليت آقايان روحاني، لاريجاني، جليلي و ظريف امروز استکبار با کراهت و از سر استيصال در اثر مشکلات و شکنندگي شرايط دروني خويش و شکست در عرصه‎‎هاي هماوردي با انديشه اسلامي و انقلابي سلطه ستيزان به‎ويژه در سوريه به اين مهم تن داده است ولي باز مي‎خواهد همين متن را مسيري هموار در دستيابي به خواسته‎‎هاي شيطنت‎آميز خود قرار دهد. پس مسئوليت‎‎هاي همگان در دستيابي به حقوق ملت رشيد ايران صدچندان مي‎نمايد؛ به‎ويژه که اساسا کسب اين فناوري را در سطح معادلات بين‎المللي و مواجهه نظام سلطه و استکبار جهاني با جبهه مستضعفان و مسلمين بايد جست‎وجو کرد و از اين منظر به اهميت آن براي تغيير اين معادله به‎نفع مظلومين جهان پي برد.

با مروري اجمالي به متن توافقنامه ژنو و زمينه‎‎هاي تحقق و شرايط فرامتن آن درمييابيم که:

الف) برخي از منافع توافقنامه با توجه به فرامتن و متن توافقنامه عبارتند از:

۱. شکست پروژه ايران هراسي و ايجاد اجماع بين‎المللي عليه ما
۲. تثبيت نظام چندقطبي جهاني و ارتقاء جايگاه ايران اسلامي به‎عنوان قطب مستضعفين و مسلمين جهان
۳. راستي آزمايي غرب و آمريکا و امتحان ميزان صداقت آن‎ها در مواجهه با حق مسلم ايران اسلامي و مطالبه قانوني ما
۴. بصيرت افزايي داخلي و بهره‎مندي از آن در راستاي انسجام ملي پيرامون مطالبه عزت‎مدارانه و استقلال‎طلبانه حقوق هسته‎اي کشور
۵. بهره‎مندي از فرصت ايجاد آرامش نسبي در فضاي رواني جامعه و تسهيل در چرخه اقتصاد کشور با وارد نمودن بخشي از امکانات واعتبارات و شکستن مقداري از زنجيره تحريم ها

ب) بخشي از مضرات اين توافقنامه نيز عبارتند از:
۱. شفاف نبودن و قابل تفسير بودن مفاد اين توافقنامه که با توجه به بهانه‎جويي آمريکا و متحدانش زمينه شيطنت آن‎ها را فراهم خواهد کرد.
۲. بحث پيرامون توانمندي‎‎هاي ما در حوزه هسته‎اي و کمتوجهي به ضرورت نگهداري برگ‎‎هاي برنده ديگر براي مراحل بعدي مذاکرات
۳. پذيرش نظارت‎‎هاي بيش از حد ضرورت شفافسازي به‎صورتي که با تجربه اندوخته شده از بازرسي‎‎هاي سال ۱۳۸۲ زمينه مداخله يا تهديد مجدد عناصر انساني مرتبط و دانشمندان عزيز و زنجيره تامين اقلام مورد نياز را فراهم آورد.
۴. همجنس نبودن و هم‎‎وزن نبودن و همزمان نبودن اقدامات دو طرف که منجر به سنگيني موفقيت کفه طرف مقابل گشته است.
۵. بي‎توجهي يا کم‎دقتي در امور فني مربوط به غني‎سازي يا ساير حوزه‎‎هاي فناوري هسته‎اي و امور حقوقي مربوط به آنکه امکان آسيب‎پذيري ما را در آينده فراهم خواهد کرد.

از اين‎رو پيام‎‎هاي دوگانه اسرائيل و عربستان در قالب خوشحالي و ناراحتي واقعي از اين توافقنامه نيز قابل تحليل است زيرا آنان با تقسيم کار با آمريکا و کشور‎هاي همسو جهت بالا بردن قدرت چانه‎زني آن‎ها در مذاکرات ظاهرا اظهار نارضايتي مي‎کنند و از طرفي به‎خاطر بههم‎خوردن فضاي ايرانهراسي و زمينه اجماع بين‎المللي قلبا ناراحت هستند.

ج) به‎نظر براي تبديل نمودن تهديدات کنوني به فرصت، توجه به الزامات آينده ضروري است.

۱-ج) الزامات ايجابي:

۱. حقوق و تکاليف ما در قالب معاهده NPT پيگيري شود و هر تصميم ناقض آن مورد نفي قرار گيرد.
۲. تقويت جوهره و ساخت حقيقي نظام اسلامي و دفاع از عزت و استقلال کشور در عرصه بين‎المللي به‎طور جدي مدنظر قرار گيرد.
۳. تاکيد و پيگيري اقتصاد مقاومتي در جهت ايجاد مصونيت داخلي و درونزا مدنظر قرار گيرد.
۴. انسجام داخلي بين مسئولان و مردم و ضرورت همدلي و همنوايي آحاد مردم و مسئولان در راستاي مطالبه حق مسلم هستهاي صورت پذيرد.
۵. توسعه زيرساخت‎ها برابر نياز‎هاي ايده‎آل در عرصه بهره‎مندي از فناوري هسته‎اي انجام پذيرد.
۶. کاهش آسيب‎پذيري داخلي با عملياتي کردن اقتصاد مقاومتي و ايجاد مصونيت درونزا مورد دقت قرار گيرد.
۷. با تقويت تيم مذاکره‎کننده هسته‎اي و تدوين استراتژي کوتاهمدت، ميانمدت و بلندمدت مذاکرات و حمايت بيروني از آن زمينه توفيق بيشتر در مذاکرات آتي فراهم شود.
۸. دفاع از عرصه علمي کشور و دستاورد‎هاي بزرگ انجام پذيرفته و توسعه آن صورت گيرد.
۹. توجيه درست آحاد مردم در خصوص نسبت فناوري هسته‎اي با اقتصاد خرد و کلان جامعه به‎ويژه زندگي مردم در امروز و فرداي کشور انجام پذيرد تا اسباب وحدت نظر و انسجام ملي در دفاع از حق مسلم هستهاي فراهم شود.
۱۰. تعريف درست نياز‎هاي عملي کشور در عرصه‎‎هاي فني و مهندسي، کشاورزي، پزشکي، انرژي، هوا فضا و... در سقف مورد نظر براي تامين منافع ملي معين شده و با قانوني کردن و مطالبه آن در فضاي تخصصي و عمومي صورت گيرد تا بتواند ايران اسلامي را به‎عنوان کشور توليد‎کننده صنعتي تحت نظر آژانس انرژي اتمي تبديل نمايد.
۱۱. مطالبه‎گري جهت خلع‎ سلاح عمومي هسته‎اي در جهان به‎ويژه رژيم جعلي و غاصب صهيونيستي به‎طور جدي دنبال شود.
۱۲. رايزني با ساير کشور‎هاي جهان براي ايجاد شفافيت و بالا بردن زمينه همکاري بيشتر و کاهش آسيب‎پذيري آينده صورت پذيرد.

۲-ج) الزامات سلبي:
۱. با پرهيز از افراط و تفريط و دوري از درک غلط و هيجان‎زدگي يا بي‎تفاوتي و سستي در ادامه مسير و از دوقطبي شدن کشور و نگاه جناحي به موضوع هسته‎اي اجتناب شود.
۲. پرهيز از تفسير متن از زبان بيگانگان و دشمنان اين کشور و عدم تفسير بدبينانه و غيرمنطقي از بيانيه و يأسافکني در جامعه يا خوشبيني کاذب و بي‎دليل و القاي پيام‎‎هاي مثبت ولي کاذب به افکار عمومي مدنظر قرار گيرد.
۳. از بيانات تزلزل‎آور مثل خزانه خالي وضع اقتصادي خراب يا القاي خيانت تيم مذاکره‎کننده که مورد سوء‎استفاده دشمنان ما و اسباب تزلزل و دلهره مردم شريف ايران را فراهم مي‎کند پرهيز شود.
۴. روزمرگي و غفلت نسبت به فرصت پيش آمده در ايجاد مقدمات ادامه عزتمدارانه مسير پيش ‎رو صورت نپذيرد.
۵. از دخالت افراد غيرمطمئن که سابقه خطا و ارتباط آن‎ها با دشمنان ما وجود دارد، جلوگيري شود.

در خاتمه نيز با توجه به اتفاقات تلخ رخ داده ماه‎‎هاي اخير در سازمان انرژي اتمي که به بهانه دروغين تصميم نظام در منجمدسازي صنعت غني‎سازي جهت رفع شر دشمنان انقلاب اسلامي صورت پذيرفته و با فلج‎سازي حرفه‎اي داخلي و آرام، مسير مورد نظر بيگانگان با کمترين هزينه در داخل اين سازمان با محدودسازي يا حذف افراد کارآمد و کليدي صنعت غني‎سازي که غني‎سازي اورانيوم ۵/۳ درصد و ۲۰ درصد مرهون آن‎ها بوده يا در مهار ويروس استاکس‎نت نقش کليدي داشته‎اند و برخي انتصاباتي که تجربه تلخ مديريت گذشته آنان و ناکارآمدي ايشان در توانمندي علمي و دانش کافي سبب سقوط صنعت در گذشته بوده، رقم خورده که آينده بسيار تاريکي را فراروي صنعت غني‎سازي قرار داده است تا جايي که به‎نظر قبل از عملي شدن توافقنامه ژنو در بدترين صورت بساط اين فناوري در داخل کشور ضربه مهلکي خواهد خورد.

بي‎شک بر همه دلسوزان نظام اسلامي به‎ويژه رياست محترم جمهوري که مسئوليت مستقيم اين موضوع را برعهده دارند فرض و واجب است جلوي اين اقدامات نسنجيده را بگيرند تا با دستان عناصر داخلي خواست دشمنان محقق نگردد چراکه بخشي از اقدامات صورت گرفته بيشتر در راستاي عملي ساختن آرزو‎ها و اظهارات سران رژيم جعلي اسرائيل است تا منافع ملي ما؛ آنجا که شيمون‎پرز مي‎گويد«مشکل ما سانتريفيوژ‎هاي نطنز نيست بلکه آدم‎‎هاي آنجا براي ما مسئله اند». اين در حالي است که در ماه‎‎هاي اخير برخي از دوستان توانمند شهيد احمدي‎روشن از سازمان اخراج شده‎اند. امکانات و محافظت از برخي از دانشمندان هسته‎اي موثر نيز برداشته شده يا اساسا به آن‎ها بي‎توجهي مي‎شود تا جايي که بعضا اين عزيزان امروز بي‎محافظ و با وسايل عمومي در سطح شهر رفت‎و‎آمد نموده و به وظيفه خويش عمل مي‎کنند.

آيا صدمات گذشته و ترور شهداي هسته‎اي براي ما درس عبرت نشده است تا دشمن کمين گرفته و عوامل استکبار را فراموش نکنيم و با دستان خويش سرمايه‎‎هاي ملي و دانشمندان اين کشور را در معرض تهديد قرار ندهيم. به هرحال مسئوليت اين همه خطا برعهده رئيس محترم سازمان انرژي اتمي و پس از آن برعهده وزراي محترم کشور و اطلاعات است که کوتاهي آنان توسط ملت ايران بي‎پاسخ نخواهد ماند
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


واقعا سخن به جايي بود

در چهارشنبه گذشته دوباره يكي از نزديكان به احمدي روشن و آب نيكي كه در سمت رياست فاوا بود با فشارهاي زياد بركنار شد

واقعا باعث تاسف است
انتقاد سازنده یعنی نقد منصفانه وبرشمردن خوبی ها
از نقد سازنده شما متشکرم
بنده خدا تازه این چیزارو فهمیده؟!
کی رو میگی برادر زاکانی ...اینا که به جز منافع شخصی شون و منافع حزبی شون ...و ارضا نفس قدرت طلبشون به چیز دیگه فکر نمی کنند ...
یونس
Iran, Islamic Republic of
جناب آقای زاکانی اگر دلتون واسه نظام و مملکت میسوزه بهتره به کمک نمایندگان وزارت اطلاعات را از دست دولتها نجات بدهید که اگر دستگاه امنیتی و اطلاعاتی هرکشور مقتدر و با صلابت به مسئولیتها و وظایف و مأموریت های خودش بپردازد هیچیک از اتفاقاتی که از سال 76 در کشور تا کنون بوقوع پیوسته (فتنه ، پرونده های فساد های اداری ف مالی ، بانکی و اقتصادی ، سؤمدیریتها و هم اخراج و بی توجهی به نخبگان که همه تهدیداهای امنیتی برای نظام بوده و هست ) رخ نخواهد داد.
شهپری
Iran, Islamic Republic of
احسنت به آقا یونس گل گفتی ...
برای اینکه وزارت اطلاعات از دست دولت ها نجات پیدا کند و اقتدار و عزتی را که لایق آن است را به دست بیاورد باید از یک وزارت خانه که زیر نظر دولت است به یک سازمان مستقل تبدیل شود و دولت هم این قدرت را نداشته باشد که با کم کردن بودجه اش مانند صدا و سیما آن را تحت فشار قرار دهد.
Iran, Islamic Republic of
مگر دکتر صالحی رئیس انرژی اتمی نیستند؟؟؟ چرا داره همچین عزل و نصب هایی انجام میشه؟؟؟
amir
Iran, Islamic Republic of
سلام؛با عذرخواهی از آقای صالحی باید عرض کنم ایشون اختیارات چندانی که در حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی تعریف شده را ندارند.متاسفانه مسئولین ما عادت دارند وقتی ازشون سلب مسئولیت شد,شفاف سازی کنند./
... الآن هم وضعیت همین طور است.
واقعا ناراحت کننده است
آقایان روسا معلوم نیست با ما هستن یا با دشمن
آدم واقعا اینچیزا رو میبینه ناراحت میشه
چرا به این همه دلسوزی توجه نمی کنن
خدا به خیر کنه
هنوز یسال نشده اینشکلیه مابقیش چی میخواد بشه من موندم
آقای زاکانی خواهش میکنم همیشه تو صحنه باشید
اجرتون با علمدار کربلا
جواد
...؟!
عُمرا ...
من 4500 پول برای پنجره ... هم نمیدم ...
رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
جناب آقاي زاكاني خيالت تخت باشد عزل و نصب ها در سازمان انرژي اتمي به سفارش و توصيه نماينده مخفي ...در ايران صورت گرفته .... خواست اونها عمل مي كند ؟؟؟!!!!
payam
Iran, Islamic Republic of
اگر كه اين كارا رو كرده باشن؟؟؟ وا اسفا...پس اين همه فشار رو بيخود داريم تحمل ميكنيم ديگه، ولي فكر نميكنم كرده باشن.مواظب دانشمنداي ما باشين.
محمود
اقایون غیر ار پالس منفی فرستادن کاری دیگر بلد نسیتند
زال
درود بر علیرضا زاکانی
تلخ تر از زهره این اتفاقات
عباس
قبلی ها که عرضه همین رونداشتند البته باپشتیبانی شماها دیدار به قیامت
قبلی ها هر چی بودند انرژی هسته ای را از حالت تعلیق خارج کردند و رشد بسیاری در این عرصه داشتیم. به همین دلیل بسیاری از داروها که در لیست تحریم غرب بود را خودمان ساختیم و در موارد متعددی انحصار دارویی غرب را شکستیم. در عرصه کشاورزی رشد خوب داشتیم. دستاوردهای رشد هسته ای ما در این مدت بیشتر از این است که قابل انکار باشد کما اینکه قبل از انتخابات یازدهم غرب به این نتیجه رسید که تحریم ایران فایده ای ندارد پس بهتر است تحریم ها را بردارد ولی بعد کارشناسی توصیه کرد بهتر از تا بعد از انتخابات صبر کنند تا اوضاع به نفع شان تغییر کند!
Iran, Islamic Republic of
صد میلیارد دلار ثروت ایران در تحریم و حبس بیگانگان است بخاطر مواضع افراطی دولت سابق در امور هسته ای...
سرباز
معلوم شد بعضي ها از تاريچه تحريم ها خبر ندارند .عزيز كاكا ،تحريم به مرور از سه روز بعد از تسخير لانه جاسوسي شروع شد وبيشترين آنها در زمان آقاي كلينتون بوده است ودولت هم زمان آن درايران، نه زمان آقاي احمدي نژاد اگر چه در زمان احمدي نژاد به بهانه هسته اي به آنها هم افزوده شد. در اين بازي كي قافيه باخته است ؟مسئله ،مسوله برد وباخت است جانم دلت به اين خوش است كه از دارايي هاي خودت اندكي به تو مي دهند كي؟ وچگونه ؟آستين ها را بالا بزن وبه توانا يي هاي خود فكر كن ..............
ما از وقتی انقلاب کردیم تحریم ها شروع شد. هر زمانی هم که قدرت ما بیشتر شد غرب احساس خطر بیشتری کرد و تحریم ها بیشتر شد.
ولی در داخل ایران هم کسانی در سمت هایی بودند که از نقاط آسیب کشور مطلع بودند و به خاطر شکست شان لیست تحریم های جدید تهیه کرده و به آمریکا می دادند تا مردم را خرد کنند. الآن هم در نقاط کلیدی مشغول کار هستند و به ریش ملت می خندند.
مواضع افراطی! .... افراطی اونی هست که داره همه پیشرفت ها و استقلال و عزت کشور رو به باد میده ...
"توافقنامه ژنو نه عسل مصفا و فتح‎الفتوح است، نه جام زهر و ترکمنچاي هسته‎اي بلکه ورود به ميدان ميني است...
رستمی
برادر زاکانی
اینها که به عنوان مزایای توافق نامه برشمردی هیچکدام دستاورد متن توافقنامه نیست بلکه از لوازم آن است.
یعنی ما می توانستیم وارد مذاکرات شویم و با کمترین امتیاز یا حتی اگر هوشیاری به خرج می دادیم و شجاعت بدون هر گونه امتیازی آن مزایا را بدست می آوردیم
اما صد حیف وقتی که مسئولین دولت یازدهم مرعوب غربند این توافقنامه درکار ایران مقتدر خللها ایجاد خواهدکرد.
آقا می فرمایندباید میان بر برویم روحانی دنده عقب گرفته اند.
یادش به خیر آن مرد که رفت و محملی شد برای فحاشی مخالفان می گفت انرزی هسته ای ترمز ندارد اما این آقایان هم ترمز گذاشتن و هم سنگ پشت لاستیک و هم سوییچ را بیرون کشیدند و هم کاپوت را بالازدند و هم سوپاپها را بیرون کشیدند و هم اینکه این وسیله را دارند تبدیل می کنند به اتاقکی نمایشی
باز بگید چرا مملکت عقب می افته
اقتصاددان
مسئله اي که بسيار مهم هست هزینه – فایده غنی سازی اورانیوم ( و نه استفاده از انرژی هسته ای ) است
براي هيچ کشوري صرفا توليد اورانيوم براي مصرف داخلي چند نيروگاه و مصارف پزشكي با توجه به هزينه توليد و از آن مهم تر هزينه بسيار بالاي دفن رباله هاي هسته اي توجيه اقتصادي ندارد.
بسياري از کشورها ترجيح داده اند به جاي توليد سوخت هسته اي آن را خريداري کنند و طبق قوانين بين الملي زباله هاي آن را به کشور توليد کننده باز گردانند. اما ايران؟
شايد براي همين است که برنامه هسته اي ايران از دید غربی ها شک بر انگيز است
چرا ايران ترجيح داد بجاي خريداري سوخت مورد نياز خود، تمام تحريم ها را قبول کند و کشور را در انزواي سياسي و اقتصادي شديد قرار دهد ؟ فقط براي توليد برق هسته اي؟
پيام
Iran, Islamic Republic of
ميشه بگي درآمد ماهانتون چقدره؟نفستون از جاي گرم درمياد....
اقای روحانی وظریف درمقابل این همه تهدید هیچ عکس العملی نشان ندادند.اینها هم دربرابر ما مسئول هم به شهدا مدیون هستند.مقام معظم رهبری چقدرفرمودن به امریکا هیچ اعتماذی نیست.بنده ازخانواده شهدا هستم اینها بایدجواب خون شهدای مارو هم بدن.
آقای زاکانی ما از روز اول همه حرف امروز شما را می دانستیم. شما هم خوب می دانید که ابعاد قضیه بیشتر از بیان امروز شماست.
تنها سکوت تلخ ما به خاطر حفظ حرمت رهبرمان است.
درود بر تیم گذشته هسته ای
Iran, Islamic Republic of
استفاده کردم
این توافقنامه هیچی نداشته.. تحریم ها که برنداشته شده هیچ.. قرار بود تحریم جدیدی هم وضع نشه که شد.. باز هم می گویید این قراداد جام زهر و ترکنچای نیست. لازم نیست ادای نقد سازنده را با از بین بردن واقعیت ها در آورید.
تلخی اون امروز مشخص تر شد
اکسیری که اکسید می شود
امیر
.... دعا کنید بتونم یه جایی اقامت بگیرم برم ...