شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۳
۱۰

کار منزل‌ وظیفه‌فقهی‌زن نیست،اخلاقی است/ کرامت انسانها از شکمشان مهمتر است

مرد مسئول حمایت و تامین عزتمندانه زن است
شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۵
کد مطلب: 335243
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تبیین برخی از حقوق و مسئولیت اقتصادی زنان از منظر اسلام تصریح کرد: مالکیت زن یک مفهوم قرآنی است و خداوند در قرآن برای مالکیت اقتصادی زن ارزش قائل شده، اما متأسفانه در جهان و در بخشی از کشور ما این نگاه محمدی و الهی به زن وجود ندارد.
کار منزل‌ وظیفه‌فقهی‌زن نیست،اخلاقی است/ کرامت انسانها از شکمشان مهمتر است
به گزارش جهان به نقل از مهر، استاد حسن رحیم‌پور ازغدی طی سخنانی در سومین همایش «نقش زنان در توسعه و ترویج فرهنگ وقف» که در تالار وحدت برگزار شد، به تبیین جایگاه زنان در عرصه اقتصادی و مالکیت و انفاق پرداخت و گفت: برخلاف تاریخی که بر زنان در شرق و غرب عالم رفته است، زن مسلمان از ابتدای آغاز اسلام علاوه بر وظایفی که به عنوان زن در برابر خانواده اش دارد، -چنانکه مرد هم دارد-یک وظیفه اجتماعی - اقتصادی نسبت به جامعه اسلامی به نحو خاص و جامعه جهانی به نحو عام دارد.

وی با اشاره به آیات سوره نساء به تبیین برخی از حقوق و مسئولیت اقتصادی زنان پرداخت و گفت: پیامبر اکرم(ص) یک نگاه توحیدی و دینی به مالکیت داشتند ضمن اینکه برای مالکیت زن یک حریمی را قائل شدند یعنی برخلاف دیگر فرهنگها که زن مملوک بود، در فرهنگ اسلام زن مالک شد و مالکی مستقل از دیگران که بر دسترنج خودش مالکیت دارد.

رحیم‌پور ازغدی با اشاره به آیات قرآن بر نفی اصالت دنیا تأکید کرد و گفت: در آیه ۳۲ سوره نساء به دو مسئله، یکی نفی اصالت دنیا و دیگری نفی مسابقه در کسب ثروت و قدرت تأکید شده است، در این آیات به روشنی بیان شده است که در جامعه اسلامی نباید رقابت در ثروت و قدرت باشد بلکه بر تعاون و همکاری اقتصادی توصیه شده است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به برخی از حقوق اقتصادی زن در جامعه اسلامی اشاره کرد و افزود: مالکیت زن یک مفهوم قرآنی است. با اینکه زن مسئولیت اقتصادی ندارد اما حقوق اقتصادی دارد یعنی تا وقتی که ازدواج نکرده است باید تحت حمایت مالی پدر یا برادر قرار گیرد و بعد از ازدواج این مسئولیت روی دوش شوهر است و اگر هیچکدام از این حامیان مالی نبودند بر حکومت اسلامی و بیت المال است که زنان جامعه را به لحاظ اقتصادی تأمین نماید و نباید زن به بیگاری و استثمار کشیده شود.

وی یادآور شد: بر اساس آیات قرآن، تفاوتهای حقوقی و حقیقی بین زن و مرد به مفهوم افضلیت ارزشی نیست بلکه این مسائل مانع از مالکیت زن از دستاوردهای خودش نمی شود. اگر زن امکان فعالیت اجتماعی، اقتصادی، سیاسی با حفظ عفت و حدود شرعی را نداشته باشد، خداوند نمی تواند به او امر و نهی کند در حالیکه آیات قرآن ناظر به این اوامر و نواهی است که به زن و مرد کرده است.

رحیم‌پور ازغدی به تبیین تعالیم اسلام در خصوص جایگاه زن پرداخت و گفت: خداوند در قرآن برای مالکیت اقتصادی زن ارزش قائل شده است اما متأسفانه در جهان و در بخشی از کشور ما این نگاه محمدی و الهی به زن وجود ندارد.

این پژوهشگر دینی با اشاره به نگه اسلام به حقوق اقتصادی و کرامت اجتماعی زن تصریح کرد: کار خانه وظیفه فقهی زن نیست بلکه وظیفه اخلاقی زن برای حفظ خانواده است و خداوند به پیامبر(ص) ابلاغ فرمود که خدا برای زنان حقوقی قرار داده است چون تولید مثل بر دوش زنان است و با توجه به همه مسائلی که به قوای بدنی زن آسیب می زند، مردان مسئول حمایت و تأمین عزتمندانه زن شدند و این امر جدا از سهم زن از ارث است.

وی در ادامه به روایتی از امام موسی الکاظم (ع) درباره وقف اشاره کرد و گفت: حضرت می فرمایند که همه عالم وقف است و واقف« الله» است برای تمام بشر. در واقع کسی که وقف می کند در توزیع رزق الهی مشارکت می کند و کسانی که انفاق می کنند عملا نماینده و دست خداوند می شوند و وقف یعنی ملک خصوصی را عمومی کردن، است.

رحیم‌پور ازغدی بر ضرورت پرداختن به موقوفات مورد نیاز جامعه امروز تأکید کرد و با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) به تبیین مفهوم سود از دیدگاه اسلام پرداخت و گفت: پیامبر(ص) فرمود: هرکس انفاقی می کند در واقع برای تکامل و تعالی خود اقدام می کند. انفاق همراه توهین و تحقیر نباید باشد. یعنی کرامت انسانها از شکمشان مهمتر است. پیامبر فرمود که به خاطر مشکل مالی پیش کسانی که شما را تحقیر می کنند، نروید و از طرفی به کسانی که انفاق می کنند نیز از توهین و تحقیر در امر انفاق برحذر داشتند. حضرت فرمودند کسانی که انفاقی می کنند که توأم با تحقیر است، خداوند در قیامت با آنان سخن نخواهد گفت و به آنها نظر نمی کند و آنها پاکیزه نخواهند شد بلکه عذاب می بینند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


اگر بحث وظیفه است، بله اما مرد هم وظیفه ندارد خود را به مشقت بیاندازد.. همان حداقل‌های زندگی کافیست....
مسافرت و خریدهای آنچنانی و لباس‌های گران قیمت... لوازم مدل به مدل و ... هیچکدام وظیفه مرد نیست...
مرد حق دارد از تمام اختیارات شرعی و حقوقی خود استفاده کند... برای بیرون رفتن زن می‌تواند مانع ایجاد کند و ....

....
... مرد مثل اسب بايد بيرون كار كنه بعد خانوم تو خونه دست به سياه و سفيد نزنه
موافقم
جز این که با این حرف ها بین زن و مرد اختلاف می اندازید کار دیگه ای ازتون بر نمی یاد!!!!!!!!!!!!!!!
وقتی که زنها از خونه ها بیرون اومدن و استقلال طلب شدن همه مشکلات برای خودشون بخصوص و اطرفایان و جامعه به عموم رو ایجاد کردن
.....
Iran, Islamic Republic of
... زن در اسلام حقوق دارد ولی نمیگویید چه حقوقی؟....
علی
Iran, Islamic Republic of
تشکر از این همه صحبتهای ناب که باعث افزایش طلاق در جامعه می شود . شما خودت تو خونه به کرامت زنت چقدر احترام میزاری؟ ملت رو ساده فرض کردید ؟
رضا
خوب است خانم ها بروندكاركنند وما مردها كارمنزل راانجام دهيم
Iran, Islamic Republic of
استفاده کردیم استاد
سمانه
United States
واقعا خوشم اومد